Geen producten gevonden...

Excel

Microsoft Cursus Excel.
Bijna iedereen krijgt met Microsoft Excel op het werk te maken. Microsoft Excel. Maar waarom is het zo populair?

Overzicht
In de eerste laats is Excel heel geschikt om je gegevens heel overzichtelijk bij te houden en op te slaan in tabellen. In Excel kun je tabellen maken van meer dan 1 miljoen rijen. Die kun je heel makkelijk sorteren bijvoorbeeld op alfabet of op datum.

Berekeningen maken
Ook als je geen liefhebber van rekenen bent kun je in Excel toch vrij gemakkelijk optellen, delen, vermenigvuldigen enzovoort. Het is in een handomdraai gefikst. Daarnaast heeft Excel meer dan 250 functies geschikt voor basisgebruik maar ook Financiële, Wiskundige en Statistische functies waar zelfs Einstein heel blij van zou worden..

Analyseren
Stel je hebt een tabel met 1000 klanten. Als je wilt weten hoeveel daarvan uit Amsterdam komen kun je dat in Exel razendsnel te weten komen door te filteren. Voor geavanceerdere vragen zoals: “Welke verkoper heeft de hoogste gemiddelde omzet gedraaid?” kun je gebruik maken van Draaitabellen (Pivot tables). Dit is een relatief eenvoudig hulpmiddel om heel veel informatie boven tafel te krijgen.

Grafieken
Wanneer je Excel gegevens wilt presenteren in een Word rapportage of een PowerPoint presentatie dan kun je dat doen met behulp van een grafiek. Excel biedt heel veel verschillende mogelijkheden voor de prachtigste grafieken die je al met 3x klikken kunt maken. Daarna plak je ze in Word of PowerPoint. Klaar.

cenario’s
Hoeveel omzet moet ik halen om 5% winst te draaien? Bij hoeveel kilometer wordt diesel voordeliger dan benzine? Dit soort vragen en nog veel meer kun je in Excel vrij snel beantwoorden met de “Wat als” analyses.

Koppelen aan andere bronnen
De meeste bedrijven bewaren hun gegevens in een database. Wanneer je met die data wilt vergelijken, analyseren of rekenen kun je ze exporteren naar Excel. Sinds 2010 beschikt Excel ook over de PowerPivot waarmee tabellen uit verschillende bronnen in 1 draaitabel kunnen worden samengevat en bewerkt.

En tot slot..
…is Excel ook heel geschikt om je privéboekhouding of de ledenadministratie van de sportclub bij te houden.

Microsoft Excel

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »