Geen producten gevonden...

SharePoint

SharePoint is geen programma maar een zeer uitgebreid digitaal platform waar bedrijven hun informatie kunnen delen en opslaan. Daarnaast is SharePoint een centrale plaats waar mensen online kunnen samenwerken.

Office 365
SharePoint is verkrijgbaar in een aantal varianten. De Online versie is geïntegreerd in Office 365. Daarnaast kunnen bedrijven ook SharePoint "On Premises" installeren. Het grote verschil is dat voor SharePoint Online het beheer van de servers en het installeren van updates volledig door Microsoft wordt gedaan.

Samenwerken
Het meest gebruikte type website in SharePoint is de Teamsite. Dit is een plek waar medewerkers van een of meerdere afdelingen informatie kunnen ophalen, delen en opslaan. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke agenda, een discussiebord en documentbibliotheken. Daarnaast is er ook de Projectsite waar medewerkers uit verschillende afdelingen en eventueel externen kunnen samenwerken.

Delen
Omdat de documenten op een centrale lek zijn opgeslagen is het niet meer nodig ze als bijlagen via de mail te versturen. Simpelweg delen is voldoende. Je stuurt dan in feite een link naar de ontvanger die, door hierop te klikken, bij het document uitkomt.

Documentbeheer
Documenten opslaan in SharePoint heeft een aantal voordelen. Ze staan maar op één plek en je kunt ze benaderen vanaf elk device (laptop, iPad, telefoon) met een internetverbinding.
Documenten kunnen in bibliotheken worden opgeslagen waar machtigingen zijn ingesteld. Ook kan er versiebeheer worden ingeschakeld op documenten waardoor je terug kunt kijken in de eerdere versies.
Het is met SharePoint mogelijk om tegelijkertijd in een document te werken maar je kunt ook een document 'uitchecken' om het in alle rust aan te passen. Andere gebruikers kunnen op dat moment alleen lezen. Ben je klaar dan check je het document weer in.

Portal
SharePoint bestaat uit Websites. Daardoor kan het uitstekend geïntegreerd worden met een intranet. De medewerker hoeft nu maar op één digitale plek te zijn.

De SharePoint portal.
 

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »