Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Computervaardigheden cursus

Bestel nu de beste cursussen voor Computervaardigheden en leer alles om computers effectief te gebruiken. Onze cursussen zijn er om u uit te rusten met de nodige vaardigheden om te slagen in de hedendaagse technologie-gedreven wereld.

Sorteren op

32 Trainingen

32 Trainingen

Computervaardigheden cursus

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Nederlands of Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Tips & Tricks
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat zijn Computervaardigheden?

Computervaardigheden hebben betrekking op het vermogen om verschillende computertoepassingen en software te gebruiken en te manipuleren om taken efficiënt en effectief uit te voeren. Deze vaardigheden omvatten een breed scala aan vaardigheden en kennis, van basistaken als typen en e-mailcommunicatie tot meer geavanceerde vaardigheden als programmeren en gegevensanalyse.

In het snel evoluerende digitale tijdperk van vandaag zijn computervaardigheden steeds belangrijker geworden, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Basis computervaardigheden zijn vereist voor alledaagse taken zoals surfen op het internet, online winkelen en het beheren van e-mailcorrespondentie. Op de werkplek zijn computervaardigheden essentieel voor verschillende banen, van administratieve functies tot meer gespecialiseerde functies zoals webontwikkelaars of software-ingenieurs.

Naarmate de technologie voortschrijdt, nemen ook de vereiste computervaardigheden toe. Er worden voortdurend nieuwe software en hulpmiddelen ontwikkeld, en mensen die zich snel kunnen aanpassen en leren worden zeer gewaardeerd op de arbeidsmarkt. Vaardigheid in programmeertalen zoals Python en Java wordt ook steeds belangrijker, aangezien deze talen worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, van webontwikkeling tot kunstmatige intelligentie.

Kortom, computervaardigheden zijn een essentieel onderdeel van het moderne leven, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Het vermogen om nieuwe technologie te gebruiken en zich eraan aan te passen is essentieel voor succes in het digitale tijdperk, en personen met sterke computervaardigheden zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt.

Waarom Computervaardigheden?

In het huidige digitale tijdperk zijn computervaardigheden steeds belangrijker geworden voor mensen die zich zowel op persoonlijk als op professioneel vlak willen ontplooien.

Een goed begrip van computervaardigheden kan een wereld van mogelijkheden openen voor individuen, aangezien technologie nu in bijna elke bedrijfstak en functie is geïntegreerd. Basis computervaardigheden zoals vaardigheid in het gebruik van een toetsenbord, navigeren op het internet en het gebruik van gangbare softwaretoepassingen zoals Microsoft Word en Excel zijn essentieel op de meeste werkplekken.

Naast basisvaardigheden zijn meer geavanceerde computervaardigheden zoals codering, gegevensanalyse en grafisch ontwerp in veel bedrijfstakken zeer gewild. Naast een betere inzetbaarheid kunnen computervaardigheden ook leiden tot een hogere productiviteit en efficiëntie op de werkplek. Zo kunnen werknemers die bedreven zijn in het gebruik van projectmanagementsoftware projecten effectiever en efficiënter beheren, wat leidt tot betere resultaten voor de organisatie.

Computervaardigheden zijn ook cruciaal voor persoonlijk gebruik, aangezien technologie een integraal onderdeel is geworden van het dagelijks leven. Van online winkelen en bankieren tot in contact blijven met familie en vrienden via sociale media, computervaardigheden zijn noodzakelijk voor individuen om te navigeren en deel te nemen aan de digitale wereld.

In het algemeen zijn goede computervaardigheden essentieel voor succes in de huidige maatschappij, zowel professioneel als persoonlijk.

10 voordelen van het hebben van Computervaardigheden

 1. Verhoogde inzetbaarheid: Naar computervaardigheden is in bijna alle sectoren veel vraag, en als u over deze vaardigheden beschikt, kunt u uw kansen op werk en carrière vergroten.
 2. Verbeterde productiviteit: Met computervaardigheden kunt u efficiënter en effectiever werken, waardoor u meer gedaan krijgt in minder tijd.
 3. Verbeterde communicatie: Met computervaardigheden kunt u effectiever met anderen communiceren, via e-mail, videoconferenties of sociale media.
 4. Toegang tot informatie: Met computervaardigheden hebt u toegang tot enorme hoeveelheden informatie over vrijwel elk onderwerp, wat u kan helpen geïnformeerde beslissingen te nemen en op de hoogte te blijven van trends in de sector.
 5. Beter financieel beheer: Computervaardigheden kunnen u helpen uw financiën effectiever te beheren, van het maken van een budget tot het bijhouden van uitgaven en investeringen.
 6. Gemakkelijker samenwerken: Met computervaardigheden kunt u gemakkelijker samenwerken met collega's, of u nu werkt aan een gedeeld document of deelneemt aan een virtuele vergadering.
 7. Meer creativiteit: Computervaardigheden kunnen u helpen uw creativiteit op nieuwe en spannende manieren te uiten, van het ontwerpen van afbeeldingen tot het maken van video's en podcasts.
 8. Betere probleemoplossende vaardigheden: Computervaardigheden kunnen u helpen problemen effectiever op te lossen, of het nu gaat om het oplossen van softwareproblemen of het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor complexe uitdagingen.
 9. Betere organisatie: Met computervaardigheden kunt u uw werk en persoonlijke leven beter organiseren, van het beheren van uw e-mail inbox tot het maken van to-do lijsten en agenda's.
 10. Grotere onafhankelijkheid: Met computervaardigheden kunt u zelfstandig taken uitvoeren en doelen bereiken, zonder afhankelijk te zijn van hulp van anderen.

Zo kunnen Computervaardigheden uw carrière helpen

In de wereld van vandaag zijn computervaardigheden een essentiële vereiste geworden voor bijna elke bedrijfstak. Computervaardigheden verhogen niet alleen de efficiëntie, maar besparen ook tijd, verminderen kosten en fouten, en verbeteren de algemene prestaties. Ze stellen mensen in staat taken uit te voeren die anders onmogelijk of tijdrovend zouden zijn.

Computervaardigheden kunnen iemands carrière bevorderen doordat ze het concurrentievermogen op de arbeidsmarkt vergroten. Veel functies vereisen computervaardigheden, en als iemand die niet heeft, kan dat zijn kansen op de arbeidsmarkt beperken. Computervaardigheden bieden ook een concurrentievoordeel in termen van productiviteit en efficiëntie, wat kan leiden tot betere werkprestaties en promotiekansen.

Ook kunnen mensen zich dankzij computervaardigheden aanpassen aan de veranderende aard van het werk. Naarmate de wereld verder digitaliseert, zullen computervaardigheden steeds noodzakelijker worden voor verschillende functies. Computervaardigheden kunnen ervoor zorgen dat mensen niet achterblijven op de snelle, technologisch gedreven arbeidsmarkt.

Bovendien kunnen computervaardigheden ook leiden tot ondernemerskansen. Met computervaardigheden kunnen mensen hun bedrijf starten en beheren, hun producten of diensten online op de markt brengen en zelfs een wereldwijd publiek bereiken.

Kortom, computervaardigheden zijn van vitaal belang voor een succesvolle carrière in het huidige digitale tijdperk. Ze bieden een concurrentievoordeel, verhogen de productiviteit en efficiëntie en stellen mensen in staat zich aan te passen aan de veranderende aard van het werk. Bovendien kunnen ze ook leiden tot ondernemingskansen.

Banen en carrière gerelateerd aan het hebben van Computervaardigheden

In het huidige digitale tijdperk zijn computervaardigheden essentieel voor veel banen en carrièrepaden. Hier volgen enkele banen en carrières waarvoor computervaardigheden nodig zijn of waarbij computervaardigheden een voordeel kunnen zijn:

 • Informatietechnologie (IT) - Dit veld omvat een breed scala aan banen in verband met computers, software en netwerksystemen. IT-professionals zijn onder meer softwareontwikkelaars, netwerkbeheerders, databasebeheerders en cyberbeveiligingsdeskundigen.
 • Digitale marketing - Bij digitale marketing gaat het om het gebruik van digitale kanalen zoals sociale media, e-mail en zoekmachines om klanten te bereiken. Computervaardigheden zijn essentieel voor het voeren van digitale marketingcampagnes, het analyseren van gegevens en het gebruik van digitale hulpmiddelen.
 • Grafisch ontwerp - Grafisch ontwerpers gebruiken computersoftware om visuele ontwerpen te maken voor websites, advertenties en ander marketingmateriaal. Zij hebben vaardigheden nodig in ontwerpsoftware zoals Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign.
 • Boekhouding - Computervaardigheden zijn essentieel voor accountants die software als QuickBooks en Excel moeten gebruiken om financiële gegevens te beheren, budgetten op te stellen en financiële gegevens te analyseren.
 • Gezondheidszorg - Veel banen in de gezondheidszorg vereisen computervaardigheden voor het beheer van elektronische patiëntendossiers, het gebruik van medische software en de communicatie met patiënten via telegeneeskunde.
 • Onderwijs - Leraren en opvoeders hebben computervaardigheden nodig om digitale lesplannen te maken, online leermiddelen te gebruiken en leerlingendossiers te beheren.
 • Administratieve en kantoorbanen - Computervaardigheden zijn essentieel voor administratieve en kantoorbanen, zoals het invoeren van gegevens, het bijhouden van dossiers en het gebruik van productiviteitssoftware zoals Microsoft Office.
 • Klantenservice - Klantenservicemedewerkers hebben computervaardigheden nodig om klantinteracties via e-mail, chat en andere digitale kanalen te beheren.
 • Freelancen - Freelancers en zelfstandigen vertrouwen vaak op hun computervaardigheden om hun bedrijf te runnen, met klanten te communiceren en hun financiën te beheren.
 • Ondernemerschap - Een bedrijf starten vereist computervaardigheden om een website te maken, sociale media te beheren en digitale marketinginstrumenten te gebruiken om klanten te bereiken.

Computervaardigheden worden steeds belangrijker in vele sectoren en op vele arbeidsmarkten. Sterke computervaardigheden maken u een meer concurrerende kandidaat voor een baan en openen meer carrièremogelijkheden.

Geschiedenis van Computervaardigheden

Computervaardigheden zijn een essentieel onderdeel van de moderne samenleving geworden, maar de geschiedenis van computervaardigheden gaat tientallen jaren terug. In de begindagen van computers konden slechts enkele deskundigen ze bedienen, maar naarmate de technologie vorderde, raakten steeds meer mensen betrokken bij computers. De eerste computerprogrammeertalen, zoals COBOL en FORTRAN, ontstonden in de jaren vijftig en zestig, en deze talen werden gebruikt om vele vroege computertoepassingen te ontwikkelen.

In de jaren 1970 en 1980 begonnen personal computers op de markt te komen, en dit opende een hele nieuwe wereld van computervaardigheden. De vroege personal computers waren niet zo krachtig als de huidige computers, maar ze stelden mensen in staat taken uit te voeren als tekstverwerking en gegevensinvoer. Naarmate personal computers gangbaarder werden, begonnen mensen meer geavanceerde computervaardigheden te ontwikkelen, zoals programmeren, webdesign en databasebeheer.

Vandaag de dag zijn computervaardigheden belangrijker dan ooit tevoren. Bijna elke baan vereist een zekere mate van computervaardigheid, en wie geen computervaardigheden heeft, kan moeilijk concurreren op de arbeidsmarkt. Met de opkomst van internet, sociale media en cloud computing zijn computervaardigheden nog belangrijker geworden voor zowel particulieren als bedrijven. Naarmate de technologie blijft evolueren, zullen ook de vereiste computervaardigheden evolueren, en zij die de curve voorblijven zullen beter gepositioneerd zijn voor succes in de toekomst.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles