Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

OEM: Wereldhulp - Bomen & Scholen in Thailand

OEM helpt nóg meer

We helpen nu al duizenden cursisten om doelgerichter te werken, meer kennis op te doen en tijd (en geld) te besparen. Maar vanaf 1 januari 2023 zijn we bij OEM een stap verder gegaan, want we willen meer mensen op de wereld helpen. 

Bomen planten in Thailand

Het klimaat verandert, natuur verdwijnt en zuurstof kwaliteit gaat achteruit. Veel politieke partijen zoals GroenLinks en D66 zijn bezig met klimaatverandering en bij OEM willen we hier ook wat tegen doen. We dragen graag ons steentje bij aan het verbeteren van de wereld. Daarom zijn we vanaf 2023 begonnen door bij elke bestelling een boom in Thailand te planten!

Elke geplaatste bestelling op OEM Nederland, OEM Duitsland en op partnerwebsites zoals Springest en Edubookers telt mee. 4x per jaar zullen we alle bestellingen van het betreffende kwartaal bij elkaar optellen en vervolgens zullen er evenveel nieuwe bomen worden geplant in Thailand.

Helpt u mee? U leert van uw cursus én u helpt de wereld een stukje beter te maken!

Bomen planten Thailand

Donaties aan een basisschool in Thailand

Leren begint al vanaf de kindertijd en daar hoort een optimale basisschool bij. Een optimale basisschool biedt goede voeding zoals fruit, is binnen en rondom de school netjes onderhouden, heeft goede schoolmaterialen en doet regelmatig aan educatieve uitjes. Helaas is dit in Thailand bij veel basisscholen niet het geval, en daar willen we bij OEM wat aan doen.

Vanaf 2023 zijn we gestart met doneren aan een basisschool in Thailand. Dit gaat om Bandu school in Changwat Sisaket. Met donaties zorgen we ervoor dat plastic en ander vuil in en rondom de school opgeruimd wordt, nieuwe schoolmaterialen beschikbaar komen, gezonder eten (zoals fruit) aangeboden wordt en dat er educatieve uitjes voor kinderen mogelijk worden gemaakt.

Helpt u mee?
Plaats dan meteen een review op één van onderstaande platformen. Elke review zorgt voor een donatie van €1,-.

Bandu school Thailand

Bandu school Thailand

Wilt u zelf ook doneren?

Via onderstaande links kunt u zelf ook een financiële bijdrage doen ten goede van de natuur en de school in Thailand. Betaal eenvoudig via betalingspartner Mollie en kies één van de beschikbare betaalmethoden zoals iDeal of Creditcard.

Doneer €5
Doneer €10
Doneer €25
Doneer €50

Waarom Thailand?

Thailand heeft minder voorzieningen dan wij in Nederland kennen. Veel is afhankelijk van vrijwilligers en donaties. Daarnaast is Thailand hard getroffen door de corona pandemie, wat voor meer armoede heeft gezorgd. De angst voor ziekte en klimaatverandering is sterk aanwezig en mensen in Thailand kunnen alle mogelijke hulp goed gebruiken. 

OEM heeft een aantal jaar geleden een voorliefde gekregen bij een eerste bezoek. Alle bezoeken hierna versterkten deze voorliefde alleen maar, dankzij de fijne mensen in Thailand, diversiteit in de natuur, boeddhistische levenswijze en de vele mogelijkheden waar Thailand in kan groeien.