Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Cursus SharePoint Online

Bestel nu de beste SharePoint cursussen online. Cursus SharePoint Online E-learning online. Train uzelf in SharePoint met praktijkgerichte oefeningen. Geschikt voor Beginner, Gevorderd en Expert.

Sorteren op

1 Trainingen

1 Trainingen

Cursus SharePoint Online E-Learning

 • Taal: Engels
 • Vereiste kennisniveau: Basiskennis over omgang met een computer
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Certificaat van Deelname
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Opdrachten oplossen in een virtuele omgeving van Microsoft Office
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Voorbereidend examen voor de Europese Computer Driving License (ECDL)
 • Examenvoorbereiding voor Microsoft Office Specialist (MOS)
 • Uitgever: Microsoft Gold Certified Partner

Wat is Microsoft SharePoint?

Microsoft SharePoint is een platform voor documentbeheer en samenwerking dat een onderneming helpt bij het beheren van archieven, documenten, rapporten en andere inhoud die van vitaal belang is voor de bedrijfsprocessen. SharePoint's enterprise content management mogelijkheden zijn nuttig voor organisaties in alle sectoren en in elke afdeling binnen een organisatie.

SharePoint wordt geconfigureerd met behulp van een webbrowser. Het biedt de meeste van zijn mogelijkheden via een web user interface (UI) en web applicaties. SharePoint wordt gebruikt om inhoud en sitestructuur te manipuleren, sites te creëren en te verwijderen, productfuncties in en uit te schakelen, basisworkflows te configureren en analyses te beheren.

SharePoint maakt deel uit van de Office 365-suite, waar het bekend staat als SharePoint Online. Microsoft biedt ook een on-premises versie voor organisaties die hun gegevens liever intern houden omwille van compliance of veiligheidsredenen.

Populaire functies in SharePoint zijn:

 • Business intelligence (BI). SharePoint 2019 is geïntegreerd met Microsoft Power BI en biedt toegang tot BI
 • Compliance. Met SharePoint's In-Place Hold Policy Center en Compliance Policy Center kan de centrale administratie van een bedrijf beleidsregels opstellen en toepassen. Gebruikers kunnen documenten verwijderen uit OneDrive for Business-sites.
 • Toegankelijkheid van documentbibliotheken. SharePoint biedt paginamarkeringen voor eenvoudige navigatie, sneltoetsen voor verschillende taken, updates over de voortgang van het uploaden, verbeterde callout-lezingen en updates voor helpdocumentatie.
 • Uitgebreide bestandsnamen. Er is ondersteuning voor bestandsnamen met speciale tekens, leidend met punten en langer dan 128 tekens.
 • Mappen delen. Gebruikers kunnen zien wie een map deelt en kunnen deelnemers uitnodigen en toegangsverzoeken goedkeuren of weigeren.
 • Betere integratie met Office 365-tools en -services, waaronder Microsoft Sway.
 • Beheer van informatierechten. Mogelijkheden voor het beheer van digitale rechten beschermen gevoelige informatie en intellectueel eigendom tegen ongeoorloofde toegang.
 • Ondersteuning van grote bestanden. Er is geen limiet op de bestandsgrootte. Microsoft raadt echter een maximum van 10 GB aan. Er is een maximale uploadlimiet van 250 GB voor bestanden.
 • MinRole. Beheerders kunnen alleen de rollen installeren die ze willen op SharePoint-servers.
  Mobiele ervaring. Er is een aanraakvriendelijke mobiele interface toegevoegd, waardoor gebruikers een modernere ervaring krijgen. Het is eenvoudig om te schakelen van mobiele weergave naar PC-weergave.
 • Navigatie UI. SharePoint bevat megamenus die renderen en worden weergegeven op desktop- en mobiele versies van het platform om de sitenavigatie te verbeteren. Ontwikkelaars kunnen van nature snelkoppelingen naar webpagina's in SharePoint leveren.
 • Project server. Projectmanagers kunnen resources opvragen bij andere resourcemanagers en een heatmap-functie gebruiken om te zien waar resources tijd doorbrengen. Ze kunnen ook meerdere tijdlijnen aanmaken. De projectserver heeft verbeterde backup- en herstelmogelijkheden.
 • Project Syntex. SharePoint integreert met Microsoft intelligent zoeken om medewerkers te helpen relevante metadata te vinden in e-mails, presentaties en andere Office-diensten. Syntex maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machinaal leren om de verwerking van inhoud te automatiseren en inhoud om te zetten in kennis.
 • Beveiliging. SharePoint 2019 bevat functies voor coauthoring en autosave voor gecodeerde documenten, informatiebarrières en automatische afloop van externe toegang.
  Pinnen van sitepagina's. Gebruikers kunnen sites vastpinnen om ze te volgen wanneer ze ter plaatse zijn of via Office 365.
 • Teamsites. Dit zijn locaties waar teams aan projecten kunnen werken en informatie kunnen delen vanaf elke locatie. Een teamsite omvat een groep gerelateerde webpagina's, evenals een standaard documentbibliotheek voor bestanden, lijsten voor gegevensbeheer en webonderdelen die kunnen worden aangepast.
 • Yammer. Het sociale netwerkplatform Yammer heeft aanpasbare sociale feeds waarmee werknemers kunnen communiceren in de SharePoint-omgeving.

SharePoint bestaat in al sinds 2001. Het is uitgegroeid tot meer dan 200 miljoen gebruikers binnen 250.000 organisaties. Sinds 2001 zijn er negen versies van SharePoint uitgebracht, waarvan SharePoint 2010 Enterprise het eerste op enterprise-gebaseerde aanbod was.

Microsoft SharePoint Server 2010 werd gelanceerd in 2010 met een nauwe integratie met Microsoft Office en Active Directory. De voordelen van SharePoint 2010 waren onder meer de mogelijkheid om snel websites te ontwikkelen en te bouwen zonder kennis van programmeren. Dergelijke websites konden worden gebruikt om samenwerkingstools te beheren, zoals documentbibliotheken, discussieborden, gedeelde takenlijsten, gedeelde agenda's, blogs, wiki's en enquêtes.

SharePoint 2013 werd in november 2012 uitgebracht als een samenwerkingsplatform voor aangepaste webpagina's. De eerste release van SharePoint 2013 bood een vereenvoudigde gebruikerservaring, evenals nieuwe enterprise social media-mogelijkheden. Deze functies waren een uitbreiding op eerder aangeboden mogelijkheden voor websitebeheer, waaronder gedeelde agenda's, blogs, wiki's, enquêtes, documentbibliotheken en gedeelde takenlijsten.

SharePoint 2013 lanceerde ook met een community forum voor gebruikers om met elkaar te communiceren en discussies te categoriseren. Het bevatte een microblogging-mogelijkheid en verbeterde zoekmogelijkheden, evenals e-discovery-functionaliteit, op claims gebaseerde authenticatie en mobiele ondersteuning. De BI-tools in SharePoint 2013 stelden gebruikers in staat om doelen en processen te organiseren en aanpasbare gegevensmodellen, rapporten en dashboards te maken.

SharePoint Server 2016 heeft dezelfde code als SharePoint Online. Hierdoor beschikken on-premises klanten dankzij enkele architectuurwijzigingen over dezelfde ondersteuning en prestatiemogelijkheden voor hun SharePoint-server farms.

SharePoint 2019 brengt meer cloudgebaseerde functies naar de SharePoint Server- en hybride architectuurtypen van de applicatie.

SharePoint Online cursus

Cursussen voor SharePoint Online zijn geschikt voor elke eindgebruiker, zowel particulier als zakelijk. U kiest als leerniveau tussen Beginner cursussen, Gevorderde cursussen en zelfs Expert cursussen. Het is aan eenieder te beslissen welk niveau men kiest. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online cursus heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de cursus. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles