Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

CompTIA trainingen

Bestel nu de beste CompTIA trainingen online. Cursus CompTIA E-learning online. Leer alles over CompTIA certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de CompTIA Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

22 Trainingen

22 Trainingen

CompTIA Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • CompTIA Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is CompTIA?

Voor iedereen die in de IT werkt, of zelfs IT als carrièrepad overweegt, is CompTIA één van de meest waardevolle merken om te kennen. Veel organisaties hebben CompTIA-kwalificaties als vereisten voor bepaalde functies, terwijl andere investeren in CompTIA trainingen om werknemers op verschillende gebieden van IT bij te scholen.

Maar wat is CompTIA, en wat heeft het te maken met technologie en best practices?

Het zal u misschien verbazen dat, in tegenstelling tot ITIL en Agile, CompTIA geen framework is. Het is eerder een organisatie: de Computing Technology Industry Association. Het doel van CompTIA is om de groei van de industrie te bevorderen via training, certificeringen, onderwijs, marktonderzoek en filantropie. Terwijl het training aanbiedt in moderne informatietechnologie, moedigt het ook innovatie aan en creëert het kansen door IT professionals te geven wat ze nodig hebben om te slagen. De aanpak van het bedrijf is onafhankelijk, en biedt volledig agnostische informatie welke niet afhankelijk is van kennis van individuele frameworks of tools.

Het CompTIA-certificeringstraject omvat alles van cyberbeveiliging en opkomende technologie tot wetgeving en compliance. Het dekt ook het spectrum van ervaring en senioriteit, en biedt trainingen voor totale nieuwkomers in IT samen met high-level specialisten in zeer waardevolle gebieden. Dit heeft CompTIA geholpen om één van de meest populaire IT-trainingsorganisaties ter wereld te worden, waarbij veel Fortune 500-bedrijven regelmatig in CompTIA-bedrijfstrainingen investeren.

Wat moet u als IT-professional weten over CompTIA? Wat heeft de organisatie tot een autoriteit gemaakt in de wereld van IT? Laten we eens kijken wat CompTIA precies te bieden heeft.

Hoe werkt CompTIA?

Het doel van CompTIA is het aanbieden van een holistisch opleidingstraject voor IT professionals, zodat zij de exacte vaardigheden en kennis kunnen opdoen die zij nodig hebben om zich te kwalificeren voor functies binnen de IT. Het 'werkt' door het aanbieden van een divers certificeringstraject dat meerdere onderwerpen en expertiseniveaus omvat en opleidingsmogelijkheden biedt voor kandidaten ongeacht hun huidige kwalificaties en ervaringsniveaus.

Een belangrijk verschil tussen CompTIA's certificeringstraject en die van frameworks als ITIL 4 is het ontbreken van strikte vereisten. Als u naar de roadmap kijkt, ziet u dat alle CompTIA-cursisten moeten beginnen met CompTIA ITF+ voordat ze stapsgewijs verder gaan. In feite is geen enkel CompTIA examen op deze manier vergrendeld.

Betekent dit dat een beginner zich met CompTIA meteen kan kwalificeren als CIO? Niet per se. Hoewel er geen strikte vereisten zijn, vermelden de examens wel de 'Aanbevolen Ervaring' voor kandidaten. Dit specificeert zich meestal in andere CompTIA-cursussen en jaren praktijkervaring.

Bijvoorbeeld, het CompTIA CySA+ CS0-002 examen beveelt kandidaten aan om Network+, Security+ of gelijkwaardige kennis te hebben, evenals een minimum van 4 jaar praktijkervaring in informatiebeveiliging of gerelateerde ervaring. Dat wil zeggen dat een kandidaat een certificering moet hebben die gelijkwaardig is aan Network+ en Security+ en het tevens vier jaar praktijkervaring.

Goed geïnformeerde en ervaren IT professionals kunnen nog steeds hun gekozen examens afleggen zonder van voor af aan te moeten beginnen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker voor kandidaten om de kwalificaties te behalen die ze nodig hebben, maar ook goedkoper.

Voor IT beginners werkt CompTIA door het aanbieden van een duidelijk trainingstraject om hen een instapcarrière in de IT aan te bieden, voordat ze hun training opbouwen om door te stromen naar meer gespecialiseerde onderwerpen. Voor IT veteranen helpt het hen hun vaardigheden bij te werken en te verifiëren. Voor beiden zijn de CompTIA trainingen een geweldige carrièremogelijkheid!

CompTIA examens afleggen

Elke CompTIA kwalificatie heeft één of meer bijbehorende examens. Deze bevatten meestal een mix van meerkeuzevragen en prestatiegerichte vragen, waarbij het de bedoeling is om zowel de kennis als de vaardigheden van elke kandidaat te testen.

De examens kunnen offline worden afgelegd in een speciaal CompTIA examenlocatie of via een CompTIA online examen. Voor de laatste optie wordt kandidaten aangeraden een systeemtest uit te voeren om te controleren of hun eigen setup overeenkomt met de vereisten van het examen.

Cursisten wordt ook aangeraden individuele CompTIA cursuspagina's te bezoeken voor informatie over specifieke certificeringsexamens.

Zo kan CompTIA uw bedrijf helpen

Als organisatie is CompTIA toegewijd aan het bevorderen van professionele technologische vaardigheden en inzichten. CompTIA trainingen kunnen bedrijven op verschillende manieren helpen:

 • Upskilling - Entry-level of pre-carrière werknemers kunnen veel voordeel halen uit het gebruik van CompTIA om hun weg te vinden in de IT. Tegenwoordig vereist bijna elke rol binnen een organisatie ten minste enige basiskennis van IT, en een CompTIA training kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat kandidaten gekwalificeerd zijn. Dit geldt ook voor hogere functies, aangezien een bedrijf kan besluiten dat alle kandidaten op gebieden zoals cyberbeveiliging moeten voldoen aan de normen van CompTIA-kwalificaties van hoog niveau.
 • Uitgebreide expertise - CompTIA certificeringen bieden inzicht en kennis van topniveau om IT professionals te helpen de betrouwbaarheid, waarde en strategische oriëntatie van IT te optimaliseren. Investeren in een CompTIA training is een uitstekende manier voor bedrijven om zich uit te rusten met de expertise die nodig is om concurrerend te blijven in het veeleisende digitale tijdperk. Het kan ook essentiële werknemers helpen om hun vaardigheden en kennis te verbreden, aangezien IT gebieden zoals cloud computing en cyberbeveiliging blijven evolueren.
 • Behoud van expertise - Wanneer een werkgever zijn personeel trainingen aanbiedt, toont hij aan dat hij hen wilt helpen om verder te komen in hun carrière. Dit is absoluut essentieel om waardevolle werknemers te behouden, en dan met name voor degenen met vaardigheden waarnaar bijzonder veel vraag is.
 • Praktische expertise - CompTIA is speciaal ontworpen voor werkende IT professionals. De examens testen niet alleen de kennis van een kandidaat, maar ook zijn praktische vaardigheden. Door kandidaten op deze manier op te leiden, stelt CompTIA hen in staat hun certificering veel sneller toe te passen en tastbare waarde te creëren.
 • Up to date expertise - CompTIA trainingen worden zeer frequent bijgewerkt (in die mate dat CompTIA ver van tevoren aangeeft wanneer examens verouderd zijn). Door te investeren in CompTIA-trainingen krijgen bedrijven het laatste uitgebreide inzicht in cruciale gebieden zoals cybersecurity, de cloud, serverbeheer en meer.

CompTIA training

Cursussen voor CompTIA zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke CompTIA training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

CompTIA certificering per vaardigheidsniveau

 • Core
 • Infrastructure
 • Cybersecurity
 • Aanvullende IT professional certificeringen

Core Certificeringen
CompTIA is ontworpen om te bouwen op basis corecompetenties en biedt vier kerncertificeringen:

 • IT Fundamentals+ voorbereidend certificaat gericht op het IT Fundamentals Framework
 • CompTIA A+ gericht op klantenondersteuning en apparaatconnectiviteit
 • CompTIA Network+ gericht op apparaatbasis systeemverbindingen
 • CompTIA Security+ met de nadruk op cybersecurity vaardigheden op instapniveau

Infrastructuur Certificaten
Naast de Network+ credentials vindt u drie infrastructuurcertificaten:

 • CompTIA Server+ met de nadruk op onderhoud en beheer van servers
 • CompTIA Cloud+ voor hybride clouds, beheer van virtuele systemen en behoud van netwerkbronnen voor opslag
 • CompTIA Linux+ gericht op administratie en beheer van Linux-besturingssystemen

Cybersecurity-certificaten
CompTIA biedt drie cybersecurity-certificaten aan:

 • CompTIA CySA+ CySA staat voor Cyber Security Analyst en is bedoeld voor gedragsdeskundige IT-beveiligingsanalisten
 • CASP+ CompTIA Advanced Security Practitioner; richt zich op professionals die beveiligingsoplossingen ontwerpen en implementeren
 • CompTIA PenTest+ penetratietesten voor professionals die penetratie- en kwetsbaarheidstesten uitvoeren

Aanvullende IT professional certificeringen
Deze categorie omvat verschillende certificaten die niet overeenkomen met eerdere CompTIA carrières:

 • CompTIA Project+
 • CompTIA CTT+
 • CompTIA Cloud Essentials

CompTIA Roadmap

CompTIA Core Certificeringen

CompTIA IT Fundamentals+
CompTIA IT Basics+ is ideaal voor beginners met kernkennis van het omgaan met de technische problemen in computer functionaliteit en compatibiliteit, hardware fundamentals, software installatie, beveiligingsrisico's en voorzorgsmaatregelen, en core netwerken. Het is tevens een uitstekend onderdeel voor de loopbaanontwikkeling van beginners in de IT of als carrièreswitch. Een examen is vereist om een certificaat te krijgen. CompTIA introduceerde in september 2018 een nieuw IT Fundamentals+ examen (FC0-U61 examen).

Dit examen is gericht op computing basics, gebruik van de database, ontwikkeling en IT-infrastructuur. De Engelse versie van het eerdere examen (FC0-U510) is vanaf 15 juli 2019 niet meer beschikbaar. 

CompTIA A+
De CompTIA A+ certificering staat bekend als het instapritueel voor IT technici, en met een goede reden. Dit certificaat is bedoeld voor mensen die een carrière willen als support desk, onderhoud, service center of netwerktechnicus. Het omvat de installatie van software, configuratie van computers, computer- en laptophardware en mobiele besturingssystemen. A+ test ook kennis van kandidaten met betrekking tot kernnetwerken, probleemoplossing en beveiliging, wat fungeert als een opstap naar CompTIA's netwerk- of beveiligingscertificaten welke vereist zijn bij diverse IT-organisaties.

Volgens CompTIA zijn meer dan 1 miljoen IT-professionals A+ gecertificeerd. A+ is nodig voor Dell, Intel en HP service technici en wordt tevens erkend door het Department of Defense USA. CompTIA introduceerde op 15 januari 2019 een nieuw core examen voor het CompTIA A+ certificaat. Dit examen biedt extra focus op operationele competentie en kritische beveiligingskwesties. Kandidaten moeten slagen voor de Core 1 (220-1001) en Core 2 (220-1002) examens. Het Core 1-examen richt zich op cloud computing, virtualisatie, hardware, mobiele apparaten, netwerktechnologieën en probleemoplossing. Het Core 2-examen richt zich op de installatie en configuratie van besturingssystemen, het oplossen van problemen met software, bedieningsprocedures en systeemveiligheid.

CompTIA Network+
Verschillende IT-professionals beginnen met een A+ certificaat. Ook al wordt A+ aanbevolen, als je ervaren bent en geen A+ nodig hebt, kunt u meteen doorstromen naar de CompTIA Network+ certificering. Het is bedoeld voor IT professionals die minstens 9 maanden netwerkervaring hebben. De kandidaat moet bekend zijn met netwerktechnologie, beveiliging, media, installatie, topologie, configuratie en probleemoplossing van gangbare draadloze en bedrade netwerkapparaten. Het Network+ certificaat is vereist en wordt sterk aanbevolen door Dell, HP en Intel. Network+ referenties voldoen aan ISO 17024. Een examen is vereist om het certificaat te behalen.

CompTIA Security+
De CompTIA Security+ certificering behandelt concepten voor bedreigingen en kwetsbaarheden, netwerkbeveiliging, toegangscontrole, identiteitsbeheer, cryptografie en meer. Hoewel CompTIA geen vereisten stelt, raadt de organisatie aan dat certificaataanvragers een Network+ certificaat behalen en ten minste 2 jaar ervaring hebben met beveiligingsgericht IT-beheer. Om het Security + certificaat te behalen, moeten kandidaten slagen voor het examen SY0-501.

CompTIA Infrastructure Certificeringen

CompTIA Linux+
De CompTIA Linux+ certificering is voor Linux netwerkbeheerders met minstens 12 maanden ervaring in Linux. Deze ervaring moet de installatie, GNU- en Unix-commando's, pakketbeheer, shells, scripts, beveiliging en meer omvatten. A+ en Network+ certificeringen worden aanbevolen als opstap naar deze certificering, maar zijn niet vereist. Kandidaten moeten voor 2 examens (LX0-103 en LX0-104) slagen om dit certificaat te behalen. De examens moeten opeenvolgend worden afgelegd, en de aanvragers moeten slagen voor het LX0-103 examen voordat ze voor de LX0-104 gaan.

CompTIA Cloud+
Omdat de cloud computing markt zó snel groeit, blijft een kandidaat de CompTIA Cloud+ certificering volgen. Dit certificaat is bedoeld voor IT-professionals met 2 tot 3 jaar ervaring in netwerken, opslag of datacenterbeheer. Het examen CV0-002 is hiervoor nodig. Het test de kennis van de kandidaat over cloudtechnologieën, hybride en multi-cloudoplossingen, cloudmarkten en integratie van cloudtechnologie in systeemoperaties.

CompTIA Server+
CompTIA Server+ is bedoeld voor serverbeheerders met 18 tot 24 maanden ervaring met serverhardware en -softwaretechnologieën en een A+ certificaat is vereist. Server+ certificaten zijn aanbevolen en nodig voor een baan bij HP, Intel, Microsoft en Lenovo als server technici. Het examen SK0-004 is vereist om dit certificaat te behalen.

CompTIA Cybersecurity Certificeringen

CompTIA Cybersecurity Analyst (CySA+)
Naarmate cybercriminaliteit toeneemt, zal ook de vraag naar hooggekwalificeerde informatiebeveiligingsanalisten toenemen. Het Bureau of Labor Statistics (BLS) voorspelt een groei van 28% voor informatiebeveiligingsanalisten tussen 2016 en 2026, het snelste groeipercentage voor alle beroepen. Een toevoeging aan het CompTIA-certificeringsportfolio is het Cybersecurity Analyst-certificaat (CySA+). Het CySA+ certificaat is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de groeiende vraag naar ervaren en bekwame informatiebeveiligingsanalisten.

CySA+ certificaathouders zijn bedreven in het gebruik van hulpmiddelen voor het opsporen van systemische bedreigingen, evenals gegevens en gedragsanalyses om toepassingen en systemen te beschermen tegen andere risico's, bedreigingen en kwetsbaarheden. CySA+ certificaathouders kunnen netwerkgedrag monitoren, resultaten analyseren en oplossingen creëren voor betere bescherming tegen geavanceerde aanhoudende bedreigingen (APT's), malware, inbraken en meer.

CompTIA beschrijft CySA+ als een verbindingscertificaat tussen Security+ (vereist 2 jaar ervaring) en de Master's Level Advanced Security Practitioner Certification (CASP), waarvoor 10 jaar ervaring nodig is. Om CySA+ te behalen, moeten kandidaten slagen voor een examen op basis van prestaties.

CompTIA+ Advanced Security Practitioner (CASP+)
Hoewel CompTIA niet de term 'master' gebruikt, is het begeerde CASP+ certificaat zeker een certificering op masterniveau. CASP is gericht op praktijkmensen en is het enige prestatiegerichte praktijkgerichte certificaat dat momenteel door CompTIA wordt aangeboden. Dit certificaat is bedoeld voor ervaren IT-beveiligingsdeskundigen die beveiligingsoplossingen plannen, ontwerpen en implementeren in een bedrijfsomgeving.

Hoewel voor dit certificaat geen expliciete voorvereisten gelden, is het geen slecht idee om een Network+ en Security+ certificaat te behalen voordat u aan het CASP examen begint. Daarnaast moet u 10 jaar IT-administration ervaring hebben en minstens 5 jaar technische beveiligingservaring (dit komt neer op een 'master' credential voor dit certificaat).

Voor CASP+ certificering moeten kandidaten slagen voor het CAS-003 examen, dat bestaat uit 90 resultaatgerichte meerkeuzevragen.

CompTIA PenTest+
Het nieuwste onderdeel van de CompTIA roadmap is de CompTIA PenTest+. Het Intermediate Certificate, PenTest+, is ontworpen als aanvulling op CySA+. Terwijl CySA+ defensief is (met de nadruk op detectie en reactie op bedreigingen), zijn de referenties van PenTest+ gericht op het gebruik van penetratietesten om kwetsbaarheden in het netwerk in het hele spectrum te identificeren en te beheren.

Er zijn geen vereisten, maar Network+ en Security+ (of gelijkwaardige vaardigheden) worden absoluut aanbevolen, evenals minstens 2 jaar ervaring in informatiebeveiliging. Kandidaten die een carrière in cybersecurity nastreven, kunnen respectievelijk een PenTest+ of CySA+ certificaat ontvangen.

Het examen werd gelanceerd in juli 2018 en richt zich op het rapporteren en communiceren van resultaten, data-analyse, penetratietesten en scannen, en het plannen van beoordeling. Het examen test ook de kennis van de kandidaat van wettelijke- en nalevingsbehoeften.

CompTIA Aanvullende IT Professional Certificeringen

CompTIA Project+
Het CompTIA Project+ Certificaat is gericht op taken die uitsluitend verband houden met projectmanagement en past bij projectmanagers die de levenscyclus van een project kennen, van planning tot voltooiing, en projecten op tijd en binnen een budget kunnen afronden. Projectmanagers die gewoonlijk geïnteresseerd zijn in deze certificering moeten ten minste 1 jaar ervaring hebben in projectmanagement voor het toezicht op kleine en middelgrote projecten. Voor Project+ Credentials moeten kandidaten het PK0-004 meerkeuze-examen afleggen.

CompTIA Cloud Essentials
Het CompTIA Cloud Essentials-certificaat is voor degenen die de zakelijke aspecten van cloud computing begrijpen en de knowhow hebben om van interne opslag naar cloudopslag over te stappen. Daarnaast moeten zij zich bewust zijn van de implicaties, risico's en gevolgen van het inzetten van cloud-oplossingen. Een examen is vereist om een certificaat te behalen.

CompTIA CTT+
Het CompTIA Certified Technical Trainer Certificate (CTT+) is ideaal voor iedereen die uitkijkt naar technische training. Het behandelt faculteitsvaardigheden, zoals presentatie, communicatie, voorbereiding, moderatie en beoordeling, op een verkoopneutrale basis. Adobe, IBM, Dell, Cisco, Ricoh en Microsoft erkennen de CTT+ certificering.

Twee examens zijn nodig om CTT+ te testen: CompTIA CTT+ Essentials (TK0-201) en CTT+ Classroom Performance Trainer (TK0-202) of CTT+ Virtual Classroom Trainer (TK0-203).

CTT+ Classroom Performance Trainer en CTT Virtual Classor zijn gebaseerd op prestaties. Wanneer dit gebeurt, dient u een video of opname van uw klas (of virtuele klas sessie) te sturen en een formulier in te vullen waarin u uw voorbereiding op de training, levering en beoordeling van studenten documenteert.

Banen en carrière-gerelateerde CompTIA certificeringen

CompTIA groepeert zijn certificeringen in verschillende carrièrepaden, naast verschillende niveaus van certificering:

 • Information security
 • Network en cloud technology
 • Hardware, services en infrastructure
 • IT management en strategy
 • Web en mobile
 • Software development
 • Office productivity

Op de CompTIA Certifications-pagina kunt u een certificeringsniveau en carrière selecteren, waarna u lijsten met certificeringen krijgt waar u zich op kunt richten. Eén van de meest bekende carrièrepaden is bijvoorbeeld in IT-netwerkbeheer. Het CompTIA Network and Cloud Technology Career Path maakt verschillende certificeringen mogelijk die u kunnen helpen bij uw carrière in netwerkbeheer, zoals IT Fundamentals+, A+ en Networking+ (kerncertificaat) en Cloud+ en Linux+ (infrastructuurcertificaat) en meer.

Iedereen die geïnteresseerd is in netwerkbeveiliging (één van de snelst groeiende gebieden in de IT) moet op zoek gaan naar certificering in een CompTIA Information Security carrière. Deze omvat de 4 basisgegevens (IT, A+, Network+ en Security+) en alle cybersecurity-certificaten (CySA+, PenTest+ en CASP+).

CompTIA biedt een uitgebreid IT-certificering roadmap die de CompTIA-certificatie en verschillende andere organisaties omvat, waaronder Cisco, EC-Council, Microsoft (ISC) 2, ISACA, Mile2, en meer. Omdat CompTIA niet enkel op één vaardigheid (zoals networking of virtualisatie) richt, kunnen CompTIA kandidaten in verschillende posities terechtkomen, gebaseerd op ervaring, vaardigheidsniveau en expertisegebied.

Enkele van de mogelijke carrières die CompTIA-professionals kunnen nastreven:

CompTIA A+
Houders van een A+ certificaat vinden meestal werk in ondersteunende functies zoals onderhoudsbeheerders, technici of onderhoudsprofessionals.

CompTIA Network+
Network+ experts werken voornamelijk in netwerk gerelateerde rollen, zoals netwerkanalist, beheerder of onderhoudsprofessional. Gecertificeerden kunnen ook werken als netwerktechnicus, field service technicus of netwerk helpdesk technicus.

CompTIA CySA+ Security Analyzer
Een veel voorkomende rol voor IT professionals die uitkijken naar een carrière in cybersecurity is een security engineer, cybersecurity analist of expert, bedreiging of kwetsbaarheid analist, of operations analist.

CompTIA Security+
Security+ omvat verschillende werkplekken zoals netwerk-, systeem- of beveiligingsbeheerder, beveiligingsmanager, specialist of beheerder, en beveiligingsadviseur.

CompTIA Server+
Server+ professionals rollen omvatten opslag en server beheerders en ondersteuning of IT/server technici.

CompTIA Linux+
Linux+ experts werken vaak in Linux-databasebeheerder, netwerkbeheerder of webmasterrollen.

CompTIA Cloud+/Cloud Essentials
Certificaathouders in Cloud+ werken meestal als cloud professional, ontwikkelaar, of systeem- en netwerkbeheerder. Cloud Essentials-experts werken meestal in gebieden die gebaseerd zijn op technische cloudverkoop of bedrijfsontwikkeling.

CompTIA CASP+
Veel voorkomende rollen voor CASP+ certificaathouders zijn cybersecurity professional, InfoSec specialist, informatiebeveiligingsspecialist en architect van de beveiliging.

CompTIA Project+
Project+ certificaathouders nemen doorgaans deel aan projectmanagement rollen, zoals Projectmanager, coördinator en teamleider.

Hoewel de hierboven getoonde voorbeelden lang niet alles omvatten, geven zij wel een inzicht van enkele van de beschikbare loopbanen in de cybersecurity sector. Uw loopbaankeuzes zijn slechts beperkt tot uw persoonlijke voorkeuren om uw eigen dromen in de IT waar te maken.

Geschiedenis van CompTIA

In 1982 werd CompTIA opgericht en in die tijd stond het aanvankelijk bekend als de Association of Better Computer Dealers (ABCD), die daarna veranderde en de Computing Technology Industry Association werd. In 2015 groeide het ledental van CompTIA van 2000 leden naar meer dan 50.000 en tot 2016 bereikte de organisatie wereldwijd meer dan 100.000 leden. Vanaf januari 2017 introduceerde CompTIA een op IT-professionals gebaseerde organisatie, welke werd opgericht middels de Association of Information Technology Professionals.

De Computing Technology Industry Association, beter bekend als CompTIA, is een onafhankelijke organisatie gewijd aan het opbouwen van een gemeenschap en het bevorderen van professionele kennis in de wereldwijde computertechnologie-industrie. CompTIA biedt certificeringsexamens aan, organiseert fora en topontmoetingen over de hele wereld, leidt wereldwijde beleidsinitiatieven en biedt lidmaatschappen aan IT-bedrijven in verschillende disciplines.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles