Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Salesforce trainingen

Bestel nu de beste Salesforce trainingen online. Cursus Salesforce E-learning online. Leer alles over Salesforce en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

4 Trainingen

4 Trainingen

Salesforce Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Salesforce Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Salesforce?

Salesforce is een cloudgebaseerd softwarebedrijf dat oplossingen voor klantenrelatiebeheer (CRM) biedt aan bedrijven van alle groottes en sectoren. Salesforce werd opgericht in 1999 en is uitgegroeid tot een van 's werelds grootste softwarebedrijven, met een marktaandeel van meer dan 18% in de CRM-sector. Het belangrijkste product van het bedrijf is het Salesforce Customer 360-platform, waarmee bedrijven klantgegevens kunnen beheren en analyseren, verkoop- en marketingprocessen kunnen stroomlijnen en verschillende aspecten van hun activiteiten kunnen automatiseren.

Salesforce biedt ook een reeks andere producten en diensten aan, waaronder marketingautomatisering, analyses, e-commerce en klantenserviceoplossingen. Het platform is flexibel en aanpasbaar ontworpen, zodat bedrijven het kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften en workflows. Naast zijn softwareaanbod staat Salesforce ook bekend om zijn filantropie, met een focus op het bevorderen van gelijkheid en duurzaamheid via verschillende initiatieven en programma's.

Waarom Salesforce?

Salesforce is belangrijk omdat het een op de cloud gebaseerd customer relationship management (CRM)-platform is waarmee bedrijven hun klantinteracties, verkoopprocessen, marketingcampagnes en klantenservice allemaal op één plaats kunnen beheren. Door Salesforce te gebruiken, kunnen bedrijven hun activiteiten stroomlijnen, de efficiëntie verhogen en een betere algemene klantervaring bieden.

Salesforce biedt een scala aan tools en functies die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van elk bedrijf, zodat ze klantgegevens beter kunnen volgen en beheren, kunnen samenwerken met teamleden en gegevensgestuurde beslissingen kunnen nemen. Bovendien biedt Salesforce bedrijven een schaalbare oplossing die kan meegroeien met hun behoeften, waardoor het een waardevolle langetermijninvestering is.

Hoe werkt Salesforce?

Salesforce is een platform voor klantenrelatiebeheer (CRM) in de cloud waarmee bedrijven hun verkoop, marketing, klantenservice en andere activiteiten op één centrale locatie kunnen beheren. Het platform is gebaseerd op het concept om alle klantinformatie en interacties op te slaan in één geïntegreerde database, waardoor bedrijven een 360-graden beeld van hun klanten hebben.

Salesforce gebruikt een reeks tools en functies om bedrijven te helpen hun klantrelaties te beheren. Deze omvatten lead- en opportunitybeheer, marketingautomatisering, klantenservice en ondersteuning, tools voor samenwerking en productiviteit, analyse en rapportage, en mobiele apps. Het platform is in hoge mate aanpasbaar, waardoor bedrijven het kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften en workflows.

Salesforce werkt op basis van een abonnementsmodel, waarbij gebruikers betalen voor toegang tot specifieke functies en functionaliteiten. Het platform wordt geleverd via de cloud, wat betekent dat bedrijven er overal met een internetverbinding toegang toe hebben en dat updates en upgrades automatisch door Salesforce worden geleverd.

Salesforce is ontworpen om het beheer van klantrelaties te stroomlijnen en te vereenvoudigen, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor bedrijven die concurrerend willen blijven in de snelle markt van vandaag.

10 voordelen van Salesforce

 1. Verbeterd beheer van klantrelaties: Salesforce biedt een reeks tools om klantinteracties te beheren, waaronder verkoop, marketing en klantenservice.
 2. Aanpasbaar: Salesforce is in hoge mate aanpasbaar aan de specifieke behoeften van uw bedrijf, inclusief dashboards, rapporten en workflows.
 3. Verhoogde productiviteit: Salesforce biedt automatiseringstools om taken te stroomlijnen, handmatig werk te verminderen en de productiviteit te verhogen.
 4. Betere samenwerking: Salesforce biedt een platform voor samenwerking tussen teams en afdelingen, waardoor gegevens, taken en inzichten efficiënt kunnen worden gedeeld.
 5. Beter gegevensbeheer: Salesforce biedt robuuste mogelijkheden voor gegevensbeheer, waaronder gegevensopschoning, ontdubbeling en integratie met andere systemen.
 6. Schaalbaarheid: Salesforce is zeer schaalbaar, waardoor het een geschikte oplossing is voor bedrijven van elke omvang, van starters tot grote ondernemingen.
 7. Mobiele toegankelijkheid: Salesforce is beschikbaar op mobiele apparaten, waardoor gebruikers onderweg kunnen werken en overal toegang hebben tot realtime informatie.
 8. Geavanceerde analyses: Salesforce biedt geavanceerde analyse- en rapportagetools, waardoor bedrijven datagedreven beslissingen kunnen nemen en hun prestaties kunnen volgen.
 9. Integratie met andere systemen: Salesforce kan integreren met andere systemen, zoals marketing automation tools, social media platforms en e-commerce systemen.
 10. Community-ondersteuning: Salesforce heeft een grote community van gebruikers, ontwikkelaars en partners die ondersteuning, middelen en best practices bieden voor het gebruik van het platform.

Zo kan Salesforce uw bedrijf helpen

Salesforce is een krachtig platform voor Customer Relationship Management (CRM) dat bedrijven op tal van manieren kan helpen, waaronder:

 • Stroomlijnen van verkoopprocessen: Met Salesforce kunnen bedrijven hun verkoopproces beheren, van het genereren van leads tot het sluiten van de deal. Dit helpt verkoopteams zich te concentreren op de meest veelbelovende leads en efficiënter deals te sluiten.
 • Verbetering van de klantbetrokkenheid: Met Salesforce kunnen bedrijven gepersonaliseerde klantervaringen bieden door klantinteracties, -voorkeuren en -geschiedenis te volgen. Dit helpt bedrijven sterke, duurzame relaties met klanten op te bouwen.
 • Betere communicatie: Salesforce biedt een centraal platform voor bedrijven om klantgegevens op te slaan en te raadplegen, zodat teams gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren over klanten, kansen en deals.
 • Taken automatiseren: Salesforce kan veel terugkerende taken automatiseren, zoals het versturen van e-mails, het bijwerken van klantgegevens en het maken van rapporten. Dit helpt teams tijd te besparen en zich te concentreren op belangrijkere taken.
 • Samenwerking verbeteren: Salesforce biedt een collaboratieve werkruimte voor teams om samen te werken aan deals, projecten en campagnes. Dit bevordert het delen van kennis, teamwerk en productiviteit.
 • Inzichten genereren: Salesforce biedt analyse- en rapportagetools waarmee bedrijven inzicht kunnen krijgen in hun verkoopprestaties, klantgedrag en marketingcampagnes. Deze informatie kan worden gebruikt om weloverwogen beslissingen te nemen en de prestaties te verbeteren.
 • Schaalbaarheid vergemakkelijken: Salesforce kan meegroeien met een bedrijf en biedt de tools en middelen die nodig zijn om meer klanten, producten en diensten te beheren naarmate het bedrijf groeit.
 • Innovatie bevorderen: Salesforce werkt zijn platform voortdurend bij met nieuwe functies en mogelijkheden, waardoor bedrijven op het snijvlak van technologie en innovatie kunnen blijven.
 • Gegevensbeveiliging verbeteren: Salesforce biedt robuuste beveiligingsmaatregelen om klantgegevens te beschermen en ervoor te zorgen dat de regelgeving inzake gegevensprivacy wordt nageleefd.
 • Ondersteuning van mobiele werknemers: Salesforce is een cloudgebaseerd platform, waardoor teams overal en altijd toegang hebben tot klantgegevens, kunnen samenwerken en kunnen werken met behulp van mobiele apparaten.

Salesforce training

Cursussen voor Salesforce zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Salesforce training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Salesforce certificeringen

Salesforce biedt een scala aan certificeringen die vaardigheid in verschillende aspecten van zijn platform aantonen. Enkele van de populaire Salesforce-certificeringen zijn:

 • Salesforce Administrator: Deze certificering toont vaardigheid in het beheren en configureren van Salesforce.
 • Salesforce Developer: Deze certificering toont vaardigheid in het ontwikkelen en implementeren van aangepaste toepassingen met behulp van het Salesforce-platform.
 • Salesforce Advanced Administrator: Deze certificering toont expertise aan in geavanceerde beheertaken, zoals het configureren van geavanceerde beveiligings- en automatiseringsfuncties.
 • Salesforce Sales Cloud Consultant: Deze certificering toont aan dat u bekwaam bent in het configureren en implementeren van de Salesforce Sales Cloud, inclusief verkoopprocessen, leadbeheer en prognoses.
 • Salesforce Service Cloud Consultant: Deze certificering toont aan dat u bekwaam bent in het configureren en implementeren van de Salesforce Service Cloud, met inbegrip van case management, kennismanagement en ondersteuningsprocessen.
 • Salesforce Marketing Cloud Email Specialist: Deze certificering toont vaardigheid in het maken, implementeren en analyseren van e-mailcampagnes met Salesforce Marketing Cloud.
 • Salesforce Certified Technical Architect: Deze certificering toont expertise aan in het ontwerpen en implementeren van complexe Salesforce-oplossingen op bedrijfsniveau.
 • Salesforce Platform App Builder: Deze certificering toont vaardigheid in het ontwerpen, bouwen en implementeren van aangepaste toepassingen op het Salesforce-platform.
 • Salesforce Platform Developer I: deze certificering toont aan dat u bekwaam bent in het ontwikkelen en implementeren van aangepaste toepassingen met behulp van Apex en Visualforce.
 • Salesforce-platformontwikkelaar II: Deze certificering toont expertise aan in geavanceerde ontwikkelingsonderwerpen, zoals gegevensintegratie en testen.

Met een Salesforce-certificaat kunnen professionals hun expertise op specifieke gebieden van het platform aantonen, waardoor ze waardevoller zijn voor potentiële werkgevers. Bovendien worden Salesforce-certificaten wereldwijd erkend en kunnen ze professionals helpen hun carrière in het Salesforce-ecosysteem vooruit te helpen.

Banen en carrière-gerelateerde Salesforce certificeringen

Salesforce biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden voor professionals die in het bezit zijn van Salesforce-certificaten. Hier zijn enkele potentiële carrièrepaden:

 • Salesforce Administrator: Een Salesforce Administrator beheert en onderhoudt het Salesforce platform voor een organisatie, inclusief het configureren en aanpassen van het platform om aan de behoeften van de organisatie te voldoen.
 • Salesforce Ontwikkelaar: Een Salesforce Developer bouwt aangepaste toepassingen en integraties binnen het Salesforce platform met behulp van programmeertalen zoals Apex en Visualforce.
 • Salesforce Consultant: Een Salesforce Consultant helpt organisaties hun gebruik van Salesforce te optimaliseren door begeleiding te bieden bij best practices, systeemarchitectuur en implementatiestrategieën.
 • Salesforce Project Manager: Een Salesforce Project Manager houdt toezicht op de implementatie van Salesforce projecten, inclusief projectplanning, resource management en budgettering.
 • Salesforce Business Analyst: Een Salesforce Business Analyst werkt samen met zakelijke belanghebbenden om vereisten voor Salesforce projecten te identificeren en vertaalt deze vereisten in technische specificaties.
 • Salesforce Marketing Manager: Een Salesforce Marketing Manager gebruikt de Salesforce Marketing Cloud om marketingcampagnes te ontwikkelen en uit te voeren, campagneprestaties te analyseren en campagnes te optimaliseren op basis van gegevensinzichten.
 • Salesforce Salesmanager: Een Salesforce Sales Manager beheert een verkoopteam dat Salesforce gebruikt om leads, kansen en klantaccounts te volgen en te beheren.
 • Salesforce Solution Architect: Een Salesforce Solution Architect ontwerpt en implementeert complexe Salesforce-oplossingen die integreren met andere bedrijfssystemen.
 • Salesforce Data Analist: Een Salesforce Data Analyst analyseert gegevens binnen het Salesforce platform om trends te identificeren, prestaties bij te houden en inzichten te ontwikkelen om zakelijke beslissingen te onderbouwen.
 • Salesforce Technisch Architect: Een Salesforce Technical Architect is verantwoordelijk voor het technische ontwerp en de implementatie van complexe Salesforce-oplossingen, inclusief integratie met andere systemen en aangepaste ontwikkeling.

In het algemeen biedt Salesforce een verscheidenheid aan carrièrepaden voor personen met certificeringen, variërend van technische functies zoals Salesforce Developer en Technical Architect tot bedrijfsgerichte functies zoals Salesforce Business Analyst en Marketing Manager.

Geschiedenis van Salesforce

Salesforce is een op de cloud gebaseerde software voor klantenrelatiebeheer (CRM) die bedrijven helpt hun verkoop-, marketing- en klantenondersteuningsactiviteiten te beheren. Het bedrijf werd in maart 1999 opgericht door Marc Benioff, Parker Harris, Dave Moellenhoff en Frank Dominguez in San Francisco, Californië. Sindsdien is Salesforce uitgegroeid tot een van 's werelds grootste softwarebedrijven met een marktkapitalisatie van meer dan 200 miljard dollar.

De geschiedenis van Salesforce gaat terug tot een kleine startup, opgericht door Marc Benioff en Parker Harris, genaamd Salesforce.com. Het bedrijf werd opgericht met het doel een nieuw soort software te maken die bedrijven zou helpen hun klantrelaties effectiever te beheren. Benioff had eerder bij Oracle gewerkt en was gefrustreerd geraakt door de beperkingen van traditionele softwareoplossingen.

In 2004 lanceerde Salesforce zijn eerste versie van de AppExchange, een marktplaats waar klanten toepassingen van derden konden downloaden en installeren die de functionaliteit van Salesforce uitbreidden. De AppExchange werd al snel een van de populairste functies van het bedrijf en hielp Salesforce te vestigen als een toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde softwareoplossingen.

In de loop der jaren is Salesforce zijn productaanbod blijven uitbreiden door een combinatie van organische groei en strategische overnames. In 2013 nam het bedrijf ExactTarget, een toonaangevende leverancier van e-mailmarketingsoftware, over voor 2,5 miljard dollar. In 2016 nam Salesforce Demandware, een leverancier van e-commerce software, over voor 2,8 miljard dollar. Deze overnames hielpen de positie van Salesforce als leverancier van end-to-end oplossingen voor klantervaring te verstevigen.

Tegenwoordig wordt Salesforce gebruikt door meer dan 150.000 bedrijven wereldwijd en heeft het bedrijf meer dan 65.000 werknemers. Het bedrijf is door Forbes consequent gerangschikt als een van 's werelds meest innovatieve bedrijven en heeft talrijke prijzen ontvangen voor zijn bedrijfscultuur en inspanningen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Kortom, Salesforce heeft een rijke geschiedenis van innovatie en groei die het tot een van 's werelds toonaangevende softwarebedrijven heeft gemaakt. De focus van het bedrijf op klantrelatiebeheer en het streven naar innovatieve oplossingen hebben ertoe bijgedragen dat het een belangrijke speler in de technologie-industrie is geworden.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles