Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Enterprise Resource Planning ERP trainingen

Bestel nu de beste ERP trainingen online. Cursus ERP E-learning online. Leer alles over ERP certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de ERP Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

4 Trainingen

4 Trainingen

Enterprise Resource Planning (ERP) Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • ERP Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Enterprise Resource Planning (ERP)?

Enterprise Resource Planning (ERP) is een business management software systeem dat veel van de core business processen van een organisatie integreert en automatiseert, met daarbij ook financieel beheer, human resources, supply chain management, customer relationship management, en nog veel meer.

Een ERP-systeem biedt een gecentraliseerde database waarmee verschillende afdelingen in realtime informatie kunnen opvragen en delen, waardoor de communicatie en samenwerking binnen de organisatie verbetert. Door het stroomlijnen van processen en het elimineren van dubbele taken, kan een ERP-systeem de efficiëntie verhogen, de kosten verlagen en de besluitvorming verbeteren.

ERP-systemen omvatten doorgaans een reeks modules of toepassingen die zijn afgestemd op specifieke bedrijfsprocessen, zoals boekhouding, voorraadbeheer en klantenservice. Deze modules kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie, en kunnen worden geïntegreerd met andere bedrijfssystemen om een naadloze workflow te bieden.

ERP-systemen zijn een essentieel hulpmiddel geworden voor grote en complexe organisaties, maar ook voor kleine en middelgrote bedrijven. Door een uitgebreid overzicht van bedrijfsactiviteiten en gegevens te bieden, kan een ERP-systeem organisaties helpen weloverwogen beslissingen te nemen, de efficiëntie en productiviteit te verbeteren en hun strategische doelen te bereiken.

Hoe werkt Enterprise Resource Planning (ERP)?

Een Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem integreert verschillende bedrijfsprocessen in één uniform softwareplatform. Hierdoor kunnen gegevens in real-time worden gedeeld tussen afdelingen, waardoor managers en werknemers toegang krijgen tot de informatie die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen en acties te ondernemen die het bedrijf vooruithelpen.

De kern van een ERP-systeem is een gecentraliseerde database die informatie over alle aspecten van de organisatie opslaat, waaronder financiële gegevens, klantinformatie, voorraadniveaus en meer. Deze database kan worden geraadpleegd en bijgewerkt door geautoriseerde gebruikers van verschillende afdelingen, die de gegevens die ze nodig hebben om hun specifieke rollen binnen de organisatie uit te voeren kunnen bekijken.

ERP-systemen bestaan meestal uit verschillende modules, elk ontworpen om een specifiek bedrijfsproces te ondersteunen, zoals boekhouding, voorraadbeheer of klantenservice. Deze modules kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de organisatie, zodat managers de software op maat van hun bedrijfsprocessen.

Naast de kernmodules kan een ERP-systeem worden geïntegreerd met andere bedrijfssystemen, zoals supply chain management, human resources management en customer relationship management. Door deze integratie kunnen gegevens naadloos tussen verschillende systemen stromen, waardoor een volledig beeld ontstaat van de bedrijfsvoering.

Een ERP-systeem biedt een krachtig hulpmiddel voor organisaties om hun activiteiten efficiënter te beheren, de besluitvorming te verbeteren en hun strategische doelen te bereiken. Door het verstrekken van een enkele bron van waarheid voor gegevens in de hele organisatie, kan een ERP-systeem bedrijven helpen om wendbaar en concurrerend te blijven in een snelle en snel veranderende zakelijke omgeving.

ERP examens afleggen

Het afleggen van examens voor Enterprise Resource Planning (ERP) certificeringen omvat meestal studeren en voorbereiden voor het examen, registreren voor het examen, en vervolgens het daadwerkelijk afleggen van het examen.

Ter voorbereiding op een ERP-certificering examen, moeten kandidaten meestal een cursus of trainingsprogramma voltooien. Deze trainingen zijn ontworpen om de kandidaat de kennis en vaardigheden te leren die nodig zijn om te werken met de ERP-software en slagen voor de certificering examen. Zodra de kandidaat een training heeft afgerond, kunnen ze zich inschrijven voor het certificeringsexamen. 

De inhoud en het formaat van ERP-certificering examens kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke certificering. Sommige examens bevatten multiple-choice, terwijl anderen meer hands-on zijn, waarbij de kandidaat taken dient te voltooien binnen de ERP-software.

Om te slagen voor een ERP-certificering examen moeten kandidaten meestal praktische scenario's aantonen om een goed begrip van de ERP-software en het vermogen om die kennis toe te passen.

Het verkrijgen van een ERP-certificering toont een hoog niveau van expertise en kennis aan van de ERP-software, die waardevol kan zijn voor personen op zoek zijn naar carrière vooruitgang of voor organisaties op zoek om vaardigheden en kennis te verbeteren in het gebruik van de ERP-software.

Zo kan Enterprise Resource Planning (ERP) uw bedrijf helpen

Enterprise Resource Planning (ERP) kan een bedrijf op verschillende manieren helpen door het verstrekken van een enkel, geïntegreerd software platform dat bedrijfsprocessen stroomlijnt, de nauwkeurigheid van gegevens verbetert, en de besluitvorming verbetert.

Ten eerste kan een ERP-systeem zorgen voor één enkele bron voor alle zakelijke gegevens, waardoor managers en medewerkers toegang hebben tot actuele informatie over alle aspecten van de organisatie. Dit kan helpen om silo's te elimineren en samenwerking tussen afdelingen te verbeteren, wat leidt tot betere communicatie en efficiëntere bedrijfsvoering.

Ten tweede kan een ERP-systeem veel routine bedrijfsprocessen automatiseren, en het verminderen van tijd en moeite die nodig is om taken zoals data-entry, rapportage, en voorraadbeheer te voltooien. Dit kan tijd vrijmaken voor werknemers door meer strategisch te werken, helpen om fouten te verminderen en de nauwkeurigheid van gegevens te verbeteren.

Ten derde kan een ERP-systeem de besluitvorming verbeteren door real-time gegevens en analyses te verstrekken die kunnen worden gebruikt om zakelijke beslissingen te informeren. Dit kan managers helpen om trends te identificeren, de vraag te voorspellen en bedrijfsprocessen te optimaliseren om de efficiëntie en winstgevendheid te verbeteren.

Ten vierde kan een ERP-systeem helpen de kosten te verlagen door processen te stroomlijnen en dubbel werk te elimineren. Door het automatiseren van routinetaken en het verbeteren van de nauwkeurigheid van gegevens, kan een ERP-systeem helpen om de tijd en middelen die nodig zijn om bedrijfsprocessen te voltooien verminderen.

Ten slotte kan een ERP-systeem bedrijven helpen om wendbaar en aanpasbaar te blijven in een snel veranderende zakelijke omgeving. Door het verstrekken van een uitgebreid overzicht van de bedrijfsvoering, kan een ERP-systeem bedrijven helpen om kansen en bedreigingen te identificeren en snel te reageren op veranderende marktomstandigheden.

Kortom, een ERP-systeem kan bedrijven voorzien van een krachtig hulpmiddel om hun activiteiten efficiënter te beheren, de besluitvorming te verbeteren en hun strategische doelen te bereiken. Door het centraliseren van gegevens en het automatiseren van routinetaken, kan een ERP-systeem bedrijven helpen om concurrerend te blijven en zich aan te passen aan de veranderende zakelijke omgeving.

Enterprise Resource Planning (ERP) training

Cursussen voor ERP zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke ERP training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

ERP certificering per vaardigheidsniveau

Of u zich nu voorbereidt op het examen of niet, het volgen van een ERP-certificeringstraining zal u de essentiële vaardigheden bijbrengen om uw IT-carrière tot een succes te maken. Bekijk onderstaand overzicht voor ERP certificeringen en de vaardigheden in een specifieke rol. 

Enterprise Resource Planning (ERP) Roadmap

Enterprise Resource Planning (ERP) Certificeringen

Enterprise Resource Planning (ERP) certificeringen zijn referenties die de expertise van een individu in het gebruik van specifieke ERP-software toepassingen aan te tonen. Deze certificeringen zijn ontworpen als een standaard voor het meten van de vaardigheden en kennis van een individu.

ERP-certificaten hebben betrekking op een breed scala van onderwerpen en toepassingen, waaronder boekhouding, human resources, supply chain management, en customer relationship management. Enkele van de meest populaire ERP-software toepassingen die certificeringen bieden zijn SAP, Oracle, Microsoft Dynamics, en Infor.

Het verkrijgen van een ERP-certificering kan waardevol zijn voor personen op zoek naar carrière vooruitgang of voor organisaties op zoek naar hun vaardigheden en kennis in het gebruik van de ERP-software te verbeteren. Voor individuen, kunnen ERP certificeringen een hoog niveau van expertise en kennis van de ERP-software aantonen, die waardevol kan zijn in sollicitatiegesprekken en carrière mogelijkheden. Voor organisaties, kunnen RP certificeringen helpen om ervoor te zorgen dat werknemers de nodige vaardigheden en kennis hebben om de ERP-software effectief te gebruiken, wat leidt tot meer efficiënte en productieve bedrijfsvoering.

ERP-certificeringen bieden individuen en organisaties een waardevol instrument voor het verbeteren van hun vaardigheden en kennis in het gebruik van ERP-software toepassingen. Door het aantonen van expertise en kennis, kunnen ERP certificeringen individuen hun carrière helpen en organisaties helpen om hun bedrijfsvoering te verbeteren.

Banen en carrière-gerelateerde Enterprise Resource Planning certificeringen

Personen met Enterprise Resource Planning (ERP) certificeringen kunnen streven naar een breed scala van banen en loopbanen in diverse industrieën, waaronder productie, retail, gezondheidszorg, financiën en technologie. Hier zijn enkele voorbeelden van banen en carrières die vaak worden nagestreefd door personen met ERP-certificaten:

 • ERP Consultant: ERP-consultants werken met organisaties om ERP-systemen te implementeren en te optimaliseren. Zij zijn verantwoordelijk voor het analyseren van bedrijfsprocessen, het configureren van de software, en het verstrekken van training en ondersteuning aan eindgebruikers.
 • ERP Developer: ERP-ontwikkelaars ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden ERP-software systemen. Zij zijn verantwoordelijk voor het schrijven van code, debuggen, en het oplossen van software problemen.
 • Business Analyst: Business analisten werken met belanghebbenden om zakelijke behoeften te identificeren, eisen te verzamelen, en ontwerp oplossingen. Zij kunnen werken aan ERP-implementatieprojecten of doorlopende ondersteuning bieden voor bestaande ERP-systemen.
 • Project Manager: Projectmanagers houden toezicht op ERP-implementatieprojecten en zorgen ervoor dat ze op tijd en binnen het budget worden opgeleverd en aan de bedrijfsdoelstellingen voldoen. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer van middelen, de communicatie met belanghebbenden, en het beperken van risico's.
 • Data Analyst: Data-analisten werken met ERP-systemen om gegevens te verzamelen, analyseren en interpreteren om zakelijke beslissingen te ondersteunen. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van rapporten, dashboards en visualisaties om inzichten te communiceren aan belanghebbenden.
 • IT Manager: IT-managers houden toezicht op de implementatie, het onderhoud en de ondersteuning van ERP-systemen. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer van IT-middelen, zorgen voor beschikbaarheid van het systeem en betrouwbaarheid, en zorgen voor de naleving van regelgeving en beleid.

ERP-certificaten helpen individuen om gespecialiseerde vaardigheden en kennis die in de vraag in een breed scala van industrieën te ontwikkelen. Door het nastreven van een carrière in ERP-gerelateerde gebieden, kunnen individuen zinvolle bijdragen leveren aan organisaties en helpen om zakelijk succes te verkrijgen.

Geschiedenis van Enterprise Resource Planning (ERP)

Enterprise Resource Planning (ERP) is een soort software voor bedrijfsbeheer die een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop organisaties werken. Het werd in de jaren zestig ontwikkeld door het softwarebedrijf J.I. Case, dat een systeem ontwikkelde om voorraden en productieschema's te beheren.

ERP-systemen ontwikkelden zich door de jaren heen, waarbij het eerste commerciële ERP-systeem werd geïntroduceerd in de jaren tachtig. Het systeem werd ontwikkeld door SAP, een Duits softwarebedrijf, en heette SAP R/2. Het systeem werd ontworpen om financiële gegevens, inventaris en productieplanning te beheren.

ERP-systemen werden in de jaren 90 meer geavanceerd en in staat om een breder scala van bedrijfsprocessen te beheren. In het midden van de jaren 1990, SAP introduceerde haar volgende generatie ERP-systeem, SAP R/3, die een breed scala van zakelijke processen, waaronder financiën, verkoop, distributie en human resources zou kunnen beheren.

Andere ERP-leveranciers, zoals Oracle en PeopleSoft, ontwikkelden ook hun eigen ERP-systemen in de jaren 1990. Deze systemen werden ontworpen om organisaties te helpen hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen, kosten te verlagen en de productiviteit te verbeteren.

Vandaag de dag worden ERP-systemen door organisaties van elke omvang en in alle sectoren gebruikt. Ze zijn uitgegroeid tot een essentieel instrument voor het beheer van de bedrijfsvoering, het verstrekken van real-time gegevens, en het verbeteren van de besluitvorming. ERP-systemen zijn ook steeds meer cloud-based, waardoor organisaties om hun gegevens en toepassingen toegang van overal, op elk gewenst moment.

De geschiedenis van ERP is er een van voortdurende evolutie en innovatie. Als technologie blijft evolueren, zo zal dit ook gelden voor ERP-systemen, die organisaties met nieuwe en innovatieve manieren om hun bedrijfsvoering te beheren.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles