Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Oracle Database trainingen

Bestel nu de beste Oracle Database trainingen online. Cursus Oracle Database E-learning online. Leer alles over Oracle en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

8 Trainingen

8 Trainingen

Oracle Database Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Oracle Database Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Oracle Database?

Oracle Database is een relationeel databasebeheersysteem, ontwikkeld door Oracle Corporation. Het wordt veel gebruikt in bedrijfstoepassingen en staat bekend om zijn schaalbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Oracle Database gebruikt een gestructureerde querytaal (SQL) om gegevens te beheren en ondersteunt verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en Unix. Het is ontworpen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken en kan worden geconfigureerd voor hoge beschikbaarheid en fouttolerantie.

Oracle Database bevat ook geavanceerde functies zoals partitionering, gegevenscompressie en gegevensversleuteling. Het wordt vaak gebruikt in sectoren als financiën, gezondheidszorg en detailhandel voor transactieverwerking, datawarehousing en business intelligence-toepassingen.

Waarom Oracle Database?

Oracle Database is belangrijk omdat het een betrouwbare en schaalbare oplossing is voor het beheren en opslaan van grote hoeveelheden gegevens. Het biedt bedrijven een veilig en efficiënt platform voor het uitvoeren van kritische toepassingen en het maken van datagestuurde beslissingen. Oracle Database biedt ook geavanceerde functies voor gegevensbeveiliging, hoge beschikbaarheid en prestatie-tuning, die essentieel zijn voor bedrijven die een hoge mate van betrouwbaarheid en prestaties van hun databases vereisen.

Bovendien wordt Oracle Database veel gebruikt in verschillende sectoren, waardoor het een waardevolle vaardigheid is voor IT-professionals die vooruit willen in hun carrière.

Hoe werkt Oracle Database?

Oracle Database is een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS) dat is ontworpen om gegevens op een gestructureerde manier op te slaan en te beheren. Het gebruikt een reeks softwarecomponenten die samenwerken om gegevensbeheer en -verwerking mogelijk te maken. Deze componenten omvatten de databaseserver, de Oracle Database-clientsoftware en diverse ontwikkelingshulpmiddelen.

De databaseserver is de kerncomponent van Oracle Database. Hij is verantwoordelijk voor het beheer van gegevensopslag, het ophalen van gegevens en gegevensverwerkingstaken. De databaseserver biedt een aantal functies die het tot een krachtig en flexibel databasemanagementsysteem maken. Deze omvatten ondersteuning voor SQL (Structured Query Language) queries, stored procedures, triggers en views.

De Oracle Database client software wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de database server vanaf client computers. Deze software biedt een reeks hulpmiddelen en hulpprogramma's voor het werken met de database, zoals SQL*Plus en Oracle Enterprise Manager.

Oracle Database biedt ook een reeks ontwikkelingshulpmiddelen voor het bouwen van toepassingen die de database gebruiken. Deze omvatten hulpmiddelen voor het maken van databaseschema's, het schrijven van SQL-query's en het bouwen van webtoepassingen.

Oracle Database werkt met een uitgebreide reeks hulpmiddelen en functies voor het beheer van gegevens. Het is ontworpen om schaalbaar, veilig en zeer beschikbaar te zijn, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan zakelijke toepassingen.

10 voordelen van Oracle Database

 1. Schaalbaarheid: Oracle Database kan grote hoeveelheden gegevens aan en kan schalen om te voldoen aan de behoeften van groeiende bedrijven.
 2. Hoge prestaties: Oracle Database is ontworpen voor hoge prestaties en kan grote hoeveelheden gegevens snel verwerken.
 3. Beveiliging: Oracle Database biedt een hoog beveiligingsniveau voor gegevensopslag en toegang, inclusief encryptie en gebruikersverificatie.
 4. Betrouwbaarheid: Oracle Database staat bekend om zijn betrouwbaarheid en uptime, met functies als automatische failover en herstel.
 5. Beschikbaarheid: Oracle Database biedt een hoog niveau van beschikbaarheid, met functies zoals online back-ups en rolling upgrades.
 6. Flexibiliteit: Oracle Database ondersteunt een breed scala aan platforms, programmeertalen en datatypes, waardoor het een veelzijdige keuze is voor bedrijven.
 7. Integratie: Oracle Database kan integreren met andere Oracle-producten en software van derden, waardoor het gemakkelijker wordt om toepassingen te ontwikkelen en te beheren.
 8. Gebruiksgemak: Oracle Database heeft een gebruiksvriendelijke interface en krachtige tools voor databasebeheer, waardoor het eenvoudig is om gegevens te beheren.
 9. Analytics: Oracle Database bevat krachtige analysetools voor datamining, datawarehousing en business intelligence.
 10. Ondersteuning: Oracle biedt uitgebreide ondersteuning voor zijn databaseproducten, waaronder online bronnen, documentatie en klantenservice.

Zo kan Oracle Database uw bedrijf helpen

Oracle Database kan een bedrijf helpen door een robuust en betrouwbaar platform te bieden voor het opslaan en beheren van grote hoeveelheden gegevens. Hierdoor kunnen organisaties weloverwogen beslissingen nemen op basis van nauwkeurige en tijdige informatie. Oracle Database biedt ook een hoog niveau van beveiliging, beschermt gevoelige gegevens tegen ongeoorloofde toegang en zorgt voor naleving van industriële regelgeving. Bovendien kan de database worden aangepast aan specifieke bedrijfsbehoeften, zoals integratie met andere softwaretoepassingen of schaalbaarheid om toenemende gegevensvolumes te verwerken.

Oracle Database biedt ook een reeks tools voor gegevensanalyse en rapportage, waarmee organisaties inzichten kunnen verwerven en patronen in hun gegevens kunnen identificeren. Dit kan bedrijven helpen hun activiteiten te verbeteren, kosten te verlagen en nieuwe groeikansen te identificeren.

Oracle Database training

Cursussen voor Oracle Database zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Oracle Database training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Oracle Database certificeringen

Oracle biedt een verscheidenheid aan certificeringen voor database professionals, variërend van instapniveau tot expert-niveau. Deze certificeringen zijn ontworpen om kennis en vaardigheden op specifieke gebieden van de Oracle Database technologie te valideren. Hier is wat uitgebreide informatie over enkele van de meest populaire Oracle Database certificeringen:

 • Oracle Database Administrator Certified Professional: Deze certificering is ontworpen voor databasebeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer van Oracle-databases. Het omvat een breed scala aan onderwerpen, waaronder database-architectuur, back-up en herstel, beveiliging en prestatie-tuning.
 • Oracle Database SQL Certified Associate: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun kennis van SQL, dat wordt gebruikt om te communiceren met Oracle databases, willen aantonen. Het omvat SQL-basiskennis, het ophalen en manipuleren van gegevens.
 • Oracle Database 12c Administrator Certified Associate: Deze certificering is bedoeld voor personen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van Oracle Database 12c-omgevingen. Het behandelt onderwerpen als database-architectuur, installatie en configuratie, back-up en herstel, en prestatie-tuning.
 • Oracle Certified Professional, MySQL 5.7 Database Administrator: Deze certificering is bedoeld voor databasebeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer van MySQL-databases. Het behandelt onderwerpen als database architectuur, installatie en configuratie, back-up en herstel, en performance tuning.
 • Oracle Certified Professional, Oracle Exadata Database Machine Administrator: Deze certificering is bedoeld voor personen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van Oracle Exadata Database Machine-omgevingen. Het behandelt onderwerpen als database architectuur, installatie en configuratie, back-up en herstel, en performance tuning.

Deze ICT trainingen kunnen database professionals helpen hun kennis en vaardigheden te vergroten, hun vooruitzichten op werk te verbeteren en hun verdienpotentieel te vergroten.

Banen en carrière-gerelateerde Oracle Database certificeringen

 • Database Administrator (DBA): Dit is een veelvoorkomend carrièrepad voor mensen met Oracle Database certificeringen. DBA's zijn verantwoordelijk voor het onderhouden en optimaliseren van databases, het waarborgen van hun veiligheid en beschikbaarheid, en het oplossen van problemen die zich voordoen.
 • Database Ontwikkelaar: Database ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van de databases die een organisatie gebruikt om haar gegevens op te slaan en te beheren. Zij gebruiken Oracle Database en andere tools om efficiënte, betrouwbare databases te ontwerpen en te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van de organisatie.
 • Business Intelligence (BI)-ontwikkelaar: BI-ontwikkelaars gebruiken Oracle Database en andere tools om rapporten te maken en gegevens te analyseren, waardoor organisaties geïnformeerde zakelijke beslissingen kunnen nemen. Zij ontwerpen en ontwikkelen dashboards, rapporten en andere visualisaties waarmee besluitvormers snel en gemakkelijk inzicht krijgen in belangrijke bedrijfsgegevens.
 • Gegevensanalist: Data-analisten gebruiken Oracle Database en andere tools om gegevens te analyseren, trends en patronen te identificeren en inzichten te verschaffen aan het bedrijf. Ze werken nauw samen met zakelijke belanghebbenden om hun behoeften te begrijpen en gebruiken gegevens om hun vragen te beantwoorden en inzichten te verschaffen.
 • Gegevenswetenschapper: Data scientists gebruiken Oracle Database en andere tools om grote en complexe datasets te analyseren, voorspellende modellen te ontwikkelen en inzichten te verschaffen aan het bedrijf. Ze hebben sterke vaardigheden in statistiek, machine learning en programmeren, en kunnen gegevens omzetten in bruikbare inzichten.
 • Cloud Databasebeheerder: Cloud DBA's zijn verantwoordelijk voor het onderhouden en optimaliseren van databases die in de cloud worden gehost, zoals Oracle Cloud. Zij zorgen ervoor dat databases veilig, beschikbaar en schaalbaar zijn, en werken nauw samen met andere IT-professionals om ervoor te zorgen dat cloud-gebaseerde applicaties soepel draaien.
 • Database-architect: Database architecten ontwerpen en ontwikkelen de algemene structuur van de databases van een organisatie en zorgen ervoor dat deze efficiënt, betrouwbaar en schaalbaar zijn. Zij werken nauw samen met andere IT-professionals om ervoor te zorgen dat databases worden ontworpen om aan de behoeften van de organisatie te voldoen en haar strategische doelen te ondersteunen.
 • Databasebeveiligingsspecialist: Database beveiligingsspecialisten zijn verantwoordelijk voor de beveiliging van de databases van een organisatie en beschermen deze tegen ongeautoriseerde toegang, datalekken en andere bedreigingen. Zij werken nauw samen met andere IT-professionals om best practices op het gebied van beveiliging toe te passen, databases te controleren op beveiligingsrisico's en te reageren op beveiligingsincidenten.
 • Technisch Consultant: Technische consultants gebruiken hun kennis van Oracle Database en andere tools om technische expertise te leveren aan klanten en opdrachtgevers. Zij werken nauw samen met klanten om hun behoeften te begrijpen en geven aanbevelingen over hoe Oracle Database het best kan worden gebruikt om aan hun eisen te voldoen.
 • Projectmanager: Projectmanagers houden toezicht op de ontwikkeling en implementatie van databaseprojecten en zorgen ervoor dat deze op tijd, binnen het budget en naar tevredenheid van de belanghebbenden worden afgerond. Zij werken nauw samen met andere IT-professionals om tijdlijnen, budgetten en middelen van projecten te beheren en de projectstatus aan belanghebbenden te communiceren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele carrièrepaden die beschikbaar zijn voor mensen met Oracle Database certificeringen. Afhankelijk van de specifieke certificering en het ervaringsniveau kunnen mensen ook in aanmerking komen voor functies als database performance analist, database migratie specialist en database operations manager.

Geschiedenis van Oracle Database

Oracle Database is een van de meest gebruikte relationele databankbeheersystemen ter wereld. Het werd voor het eerst uitgebracht in 1979 door Oracle Corporation, en heeft sindsdien talrijke updates en verbeteringen ondergaan. De software is ontworpen om grote hoeveelheden gegevens te beheren en gebruikers snelle en efficiënte toegang tot die gegevens te bieden.

In de loop der jaren heeft Oracle steeds nieuwe functies aan zijn databasesoftware toegevoegd, waaronder geavanceerde beveiligingsfuncties, verbeterde prestaties en verbeterde analysemogelijkheden. Het bedrijf heeft ook zijn productaanbod uitgebreid met cloud-gebaseerde versies van zijn software, waarmee gebruikers overal met een internetverbinding toegang hebben tot hun gegevens.

Als een van de meest gebruikte databasemanagementsystemen ter wereld heeft Oracle Database een belangrijke rol gespeeld in de manier waarop bedrijven met hun gegevens omgaan. Het heeft organisaties van elke omvang geholpen hun gegevensbeheerprocessen te verbeteren en beter geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen op basis van de inzichten die ze uit hun gegevens halen.

Vandaag de dag blijft Oracle Database een populaire keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbaar, schaalbaar databasebeheersysteem. Met zijn robuuste set functies en voortdurende innovatie zal het waarschijnlijk nog vele jaren een belangrijk hulpmiddel blijven voor bedrijven.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles