Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Teradata trainingen

Bestel nu de beste Teradata trainingen online. Cursus Teradata E-learning online. Leer alles over Teradata en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

2 Trainingen

2 Trainingen

Teradata Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Teradata Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Teradata?

Teradata is een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS) dat is ontworpen voor grootschalige datawarehousing en analysewerkzaamheden. Het is ontwikkeld door Teradata Corporation, een leverancier van oplossingen voor gegevensbeheer en -analyse voor bedrijven in verschillende sectoren.

Teradata richt zich vooral op datawarehousing, waarbij grote hoeveelheden gegevens uit verschillende bronnen worden verzameld en opgeslagen en vervolgens verwerkt en geanalyseerd om inzichten te genereren en zakelijke beslissingen te onderbouwen. Het systeem is gebouwd om extreem grote hoeveelheden gegevens en complexe queries te verwerken, met een schaalbare architectuur waarmee bedrijven meer verwerkingskracht en opslagcapaciteit kunnen toevoegen naarmate hun behoeften groeien.

Teradata biedt ook een reeks tools en technologieën om bedrijven te helpen bij het beheren en analyseren van hun gegevens, waaronder tools voor data-integratie, datakwaliteit en datavisualisatie. Deze tools zijn ontworpen om naadloos samen te werken en bieden een uitgebreid platform voor gegevensbeheer en -analyse voor bedrijven van elke omvang.

Teradata is een krachtig en flexibel platform dat bedrijven kan helpen de waarde van hun gegevens te ontsluiten en inzicht te krijgen in hun activiteiten, klanten en markten. Het is een populaire keuze geworden voor bedrijven die grote hoeveelheden gegevens moeten beheren en analyseren en een schaalbare, betrouwbare oplossing willen voor hun behoeften op het gebied van datawarehousing en -analyse.

Waarom Teradata?

Teradata is een krachtige datawarehousing-oplossing waarmee organisaties grote hoeveelheden gegevens efficiënt kunnen opslaan en beheren. Het is belangrijk voor bedrijven omdat het een platform biedt voor het verzamelen, opslaan, beheren en analyseren van gegevens uit verschillende bronnen. Met de steeds groter wordende hoeveelheid gegevens die door bedrijven wordt gegenereerd, maakt het vermogen van Teradata om enorme hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde gegevens te verwerken het een essentieel hulpmiddel voor bedrijven om waardevolle inzichten te verkrijgen en datagestuurde beslissingen te nemen.

Teradata's datawarehousing biedt bedrijven ook een concurrentievoordeel door hen te helpen hun activiteiten te optimaliseren, kosten te verlagen en inkomsten te verhogen. Door gebruik te maken van de geavanceerde analysemogelijkheden van Teradata kunnen bedrijven een beter inzicht krijgen in hun klanten, nieuwe zakelijke kansen identificeren en strategische beslissingen nemen op basis van gegevens.

Naast de krachtige datawarehousing- en analysemogelijkheden biedt Teradata ook schaalbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Naarmate bedrijven groeien en meer gegevens genereren, kan Teradata naadloos schalen om aan hun behoeften te voldoen. De beveiligingsfuncties van Teradata zorgen ervoor dat gevoelige gegevens worden beschermd tegen ongeautoriseerde toegang, terwijl de betrouwbaarheid ervoor zorgt dat gegevens altijd beschikbaar zijn wanneer dat nodig is.

Teradata is belangrijk voor bedrijven omdat het hen in staat stelt gegevens effectief te beheren en te benutten om groei te stimuleren, activiteiten te verbeteren en een concurrentievoordeel te behalen. Met zijn krachtige datawarehousing en analysemogelijkheden, schaalbaarheid, beveiliging en betrouwbaarheid is Teradata een essentieel hulpmiddel voor bedrijven die inzichten willen halen uit grote hoeveelheden gegevens.

Hoe werkt Teradata?

Teradata is een relationeel databasemanagementsysteem dat grote hoeveelheden gegevens opslaat, ophaalt en beheert. Het werkt met een gedeelde-niets architectuur, wat betekent dat elk knooppunt of processor in een Teradata systeem onafhankelijk werkt, met zijn eigen CPU, geheugen en schijfopslag. Deze architectuur maakt de parallelle verwerking van queries over meerdere nodes mogelijk, waardoor Teradata complexe en veeleisende werklasten kan verwerken.

Wanneer een query wordt ingediend bij een Teradata systeem, verdeelt het systeem de query in kleinere taken en verdeelt deze taken over meerdere nodes. Elk knooppunt verwerkt de aan hem toegewezen taken en stuurt de resultaten terug naar het systeem, dat ze combineert tot een eindresultaat. Dankzij deze gedistribueerde verwerkingsaanpak kan Teradata hoge niveaus van prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid bieden.

Teradata ondersteunt ook een verscheidenheid aan tools voor het laden en beheren van gegevens, evenals geavanceerde analysemogelijkheden en business intelligence. Deze functies maken het een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die grote hoeveelheden gegevens snel en efficiënt moeten verwerken en analyseren.

10 voordelen van Teradata

 1. Schaalbaarheid: Teradata is zeer schaalbaar, waardoor organisaties grote hoeveelheden gegevens uit verschillende bronnen kunnen opslaan en verwerken.
 2. Prestaties: De massaal parallelle verwerkingsarchitectuur van Teradata biedt snelle queryprestaties, zelfs bij grote hoeveelheden gegevens.
 3. Analytics: Teradata ondersteunt geavanceerde analyses en machine learning-algoritmen, waardoor organisaties inzichten uit hun gegevens kunnen halen.
 4. Beveiliging: Teradata biedt robuuste beveiligingsfuncties, zoals encryptie en toegangscontroles, om gevoelige gegevens te beschermen.
 5. Flexibiliteit: Teradata ondersteunt meerdere datatypes en gegevensbronnen, waaronder gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde gegevens.
 6. Integratie: Teradata kan integreren met andere tools en platforms, zoals Hadoop en Spark, om een breed scala aan gegevensverwerkings- en analysetaken te ondersteunen.
 7. Kosteneffectiviteit: De efficiëntie en schaalbaarheid van Teradata kunnen de totale eigendomskosten voor gegevensverwerking en -analyse verlagen in vergelijking met andere oplossingen.
 8. Betrouwbaarheid: De architectuur van Teradata omvat ingebouwde redundantie en fouttolerantie, waardoor een hoge beschikbaarheid en gegevensintegriteit worden gegarandeerd.
 9. Automatisering: Teradata biedt automatiseringsmogelijkheden voor routinetaken zoals de opname en verwerking van gegevens, waardoor de werklast voor IT-teams wordt verminderd.
 10. Ondersteuning: Teradata biedt uitgebreide ondersteuningsdiensten, waaronder training, advies en technische ondersteuning, om organisaties te helpen hun investering in het platform te maximaliseren.

Zo kan Teradata uw bedrijf helpen

Teradata is een krachtig databasebeheersysteem dat bedrijven verschillende voordelen biedt. Eén manier waarop het kan helpen is door de mogelijkheden voor gegevensanalyse te verbeteren, waardoor bedrijven grote datasets snel en nauwkeurig kunnen analyseren. Dit kan bedrijven helpen betere beslissingen te nemen op basis van datagestuurde inzichten. Teradata kan ook helpen met gegevensintegratie, waardoor bedrijven gegevens uit verschillende bronnen kunnen combineren in één database voor eenvoudigere analyse.

Bovendien biedt Teradata een hoge mate van schaalbaarheid, waardoor bedrijven groeiende datavolumes kunnen verwerken zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dit kan leiden tot verbeterde operationele efficiëntie en lagere kosten. Teradata biedt ook geavanceerde beveiligingsfuncties, waarmee bedrijven gevoelige gegevens kunnen beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Teradata biedt tevens een uniforme weergave van gegevens, waardoor bedrijven een beter inzicht krijgen in hun activiteiten en beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Ten slotte kan Teradata bedrijven helpen de klanttevredenheid te verbeteren door inzicht te bieden in het gedrag en de voorkeuren van klanten, wat kan worden gebruikt om meer gerichte marketingcampagnes en gepersonaliseerde ervaringen te creëren.

Teradata training

Cursussen voor Teradata zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Teradata training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Teradata certificeringen

Teradata biedt een reeks certificeringsexamens die zijn ontworpen om de vaardigheden en expertise van personen in het gebruik van Teradata software en oplossingen te valideren. Deze certificeringen zijn wereldwijd erkend en kunnen professionals helpen hun carrièrevooruitzichten te verbeteren, hun werkprestaties te verbeteren en hun vaardigheid in Teradata technologie aan te tonen.

Teradata biedt drie certificeringsniveaus aan: Associate, Professional en Master. Het Associate niveau richt zich op fundamentele vaardigheden en kennis, het Professional niveau is ontworpen voor ervaren professionals die Teradata oplossingen kunnen ontwerpen en implementeren, en het Master niveau is voor experts die complexe projecten kunnen leiden en innovatie kunnen stimuleren.

Enkele populaire Teradata certificeringen zijn:

 • Teradata Certified Associate (TCA) - Deze certificering valideert de vaardigheden die nodig zijn om toepassingen met Teradata te ontwikkelen en te ondersteunen.
 • Teradata Certified Professional (TCP) - Deze certificering is bedoeld voor ervaren Teradata-professionals die beschikken over diepgaande kennis van Teradata-tools en -technologieën.
 • Teradata 14 Certified Professional Program - Deze certificering is bedoeld voor Teradata-professionals die hun kennis van Teradata 14 en de functies ervan willen valideren.
 • Teradata 14 Certified Solutions Developer Program - Deze certificering valideert de vaardigheden die nodig zijn voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van Teradata-oplossingen met behulp van Teradata 14.
 • Teradata 14 Certified Implementation Specialist Program - Deze certificering valideert de vaardigheden die nodig zijn voor het plannen, implementeren en uitvoeren van Teradata-oplossingen met behulp van Teradata 14.
 • Teradata Certified Master Program - Deze certificering is bedoeld voor ervaren Teradata-professionals die diepgaande kennis hebben van Teradata-tools en -technologieën en complexe Teradata-oplossingen kunnen ontwerpen en implementeren.
 • Teradata Certified Enterprise Architect Program - Deze certificering valideert de vaardigheden die nodig zijn om bedrijfsbrede Teradata-oplossingen te ontwerpen en te implementeren, en om technisch leiderschap te bieden voor Teradata-projecten.
 • Teradata 14 Certified Database Administrator Program - Deze certificering valideert de vaardigheden die nodig zijn om Teradata-databases met behulp van Teradata 14 te beheren en te administreren.
 • Teradata Certified Solutions Developer - Specialty Application Developer - Deze certificering is bedoeld voor applicatieontwikkelaars die toepassingen ontwikkelen en onderhouden die gebruikmaken van Teradata-databases.
 • Teradata Certified Solutions Developer - Enterprise Integration Specialist - Deze certificering valideert de vaardigheden die nodig zijn om Teradata-oplossingen te integreren met andere bedrijfssystemen en -toepassingen.

Om gecertificeerd te worden, moeten individuen slagen voor de relevante examens, die meestal bestaan uit meerkeuzevragen, praktische oefeningen en case studies. De examens worden afgenomen bij Pearson VUE testcentra en kunnen in sommige gevallen ook online worden afgelegd.

Teradata certificeringen kunnen professionals in verschillende rollen ten goede komen, waaronder data architecten, database beheerders, data analisten en ontwikkelaars. Door het verdienen van een certificering, kunnen professionals hun kennis en vaardigheden in het gebruik van Teradata technologie aantonen, wat hen kan helpen om hun carrière te bevorderen, hogere salarissen te verdienen, en erkenning te krijgen als experts in hun vakgebied. Bovendien kunnen Teradata-certificeringen organisaties helpen gekwalificeerde en deskundige professionals te vinden voor kritieke functies in gegevensbeheer en -analyse.

Banen en carrière-gerelateerde Teradata certificeringen

Het hebben van Teradata-certificeringen kan individuen verschillende kansen op werk bieden op het gebied van gegevensbeheer en -analyse. Hier zijn enkele mogelijke carrièrepaden voor personen met Teradata certificeringen:

 • Data Analist: Teradata certificaathouders kunnen werken als data-analisten die verantwoordelijk zijn voor het verzamelen, analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden gegevens om organisaties te helpen datagestuurde beslissingen te nemen.
 • Gegevenswetenschapper: Teradata gecertificeerden kunnen werken als data scientists die statistische en machine learning technieken gebruiken om voorspellende modellen te ontwikkelen en organisaties te helpen hun producten en diensten te verbeteren.
 • Databasebeheerder: Houders van een Teradata certificering kunnen werken als database administrators die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van Teradata databases.
 • Business Intelligence Ontwikkelaar: Houders van een Teradata certificering kunnen werken als business intelligence ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en ontwikkelen van business intelligence oplossingen om organisaties te helpen betere beslissingen te nemen.
 • Data Warehouse Ontwikkelaar: Houders van een Teradata certificering kunnen werken als data warehouse ontwikkelaars die Teradata data warehouse oplossingen ontwerpen en ontwikkelen.
 • ETL Ontwikkelaar: Houders van een Teradata certificering kunnen werken als ETL ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en ontwikkelen van ETL oplossingen voor het extraheren, transformeren en laden van gegevens in Teradata databases.
 • Oplossingsarchitect: Houders van een Teradata certificering kunnen werken als solution architecten die aangepaste Teradata oplossingen ontwerpen en ontwikkelen om aan de specifieke behoeften van klanten te voldoen.
 • Projectmanager: Houders van een Teradata certificering kunnen werken als projectmanagers die Teradata projecten beheren, van planning tot uitvoering, om de succesvolle levering van Teradata oplossingen te garanderen.
 • Technisch Consultant: Houders van een Teradata certificering kunnen werken als technische consultants die technische expertise en advies geven aan klanten over de beste manier om Teradata oplossingen te gebruiken om aan hun zakelijke behoeften te voldoen.
 • Sales Engineer: Houders van een Teradata-certificering kunnen werken als sales engineers die technische expertise bieden ter ondersteuning van het verkoopproces en klanten helpen de waarde van Teradata-oplossingen te begrijpen.

Teradata-certificeringen kunnen verschillende carrièremogelijkheden openen op het gebied van gegevensbeheer en -analyse, en kunnen ze individuen helpen hun carrière in de sector vooruit te helpen.

Geschiedenis van Teradata

Teradata is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor gegevensopslag en -analyse die bedrijven helpen hun gegevens te beheren, te analyseren en te gelde te maken. De geschiedenis van Teradata gaat terug tot eind jaren zeventig, toen twee ingenieurs, Philip Neches en Jerry Held, een oplossing ontwikkelden voor het opslaan en analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Deze oplossing vormde de basis voor de Teradata Database, die voor het eerst werd uitgebracht in 1984.

Teradata maakte oorspronkelijk deel uit van NCR Corporation, een toonaangevende leverancier van computerhardware en -software. In 2007 werd Teradata afgesplitst als onafhankelijk bedrijf en genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool TDC.

Sinds de oprichting is Teradata een pionier geweest op het gebied van datawarehousing en -analyse, door innovatieve technologieën te ontwikkelen waarmee bedrijven hun gegevens beter kunnen begrijpen en gebruiken. Tegenwoordig worden de oplossingen van Teradata gebruikt door bedrijven in een groot aantal sectoren, waaronder de financiële sector, de gezondheidszorg, de detailhandel en de telecommunicatiesector.

In de loop der jaren is Teradata zijn oplossingen blijven innoveren en ontwikkelen om aan de veranderende behoeften van zijn klanten te voldoen. Vandaag de dag biedt Teradata een uitgebreide suite van oplossingen die datawarehousing, analytics, business intelligence en meer omvat.

Teradata's inzet voor innovatie en klantsucces heeft Teradata een reputatie opgeleverd als leider op het gebied van datawarehousing en analyse. Met zijn diepgaande expertise, toonaangevende oplossingen en toewijding aan klantsucces is Teradata goed gepositioneerd om bedrijven te helpen het volledige potentieel van hun data te ontsluiten.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles