Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Artificial Intelligence trainingen

Bestel nu de beste AI trainingen online. Cursus Artificial Intelligence E-learning online. Leer alles over Artificial Intelligence en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

27 Trainingen

27 Trainingen

Artificial Intelligence Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • AI Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is AI en waar staat AI voor?

AI staat voor Artificial Intelligence, oftewel Kunstmatige intelligentie. AI is een tak van de computerwetenschap die zich bezighoudt met de ontwikkeling van intelligente machines die werken en leren zoals mensen. AI-systemen zijn ontworpen om taken uit te voeren waarvoor normaal gesproken menselijke intelligentie nodig is, zoals spraakherkenning, probleemoplossing, besluitvorming en vertaling tussen talen. Het doel van AI is systemen te creëren die kunnen begrijpen, redeneren en intelligent handelen, en hun eigen beslissingen nemen op basis van de beschikbare informatie.

AI heeft toepassingen op vele gebieden, waaronder gezondheidszorg, financiën, detailhandel en vervoer, en verandert de manier waarop bedrijven werken en individuen met technologie omgaan. Bij AI worden verschillende technieken gebruikt, waaronder machine learning, deep learning, computer vision, natuurlijke taalverwerking en expertsystemen. Met de vooruitgang in AI-technologie zijn er veel spannende ontwikkelingen op dit gebied die de samenleving aanzienlijke voordelen beloven op te leveren.

Waarom Artificial Intelligence?

Artificial Intelligence (AI) is de afgelopen jaren een populaire en steeds belangrijkere technologie geworden vanwege het vermogen om veel taken te automatiseren en te stroomlijnen, geavanceerde gegevensanalyse te bieden en nieuwe en innovatieve oplossingen te bieden voor complexe problemen.

De voordelen van kunstmatige intelligentie zijn zichtbaar in verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg, financiën, marketing en de detailhandel. Met behulp van algoritmen en machinaal leren kan AI enorme hoeveelheden gegevens analyseren en sneller en nauwkeuriger voorspellingen doen en beslissingen nemen dan mensen. Het gebruik van AI kan de efficiëntie aanzienlijk verhogen, de klantervaring verbeteren en de groei van bedrijven stimuleren.

Hoe werkt Artificial Intelligence?

Kunstmatige intelligentie (AI) is een gebied van de computerwetenschap dat zich richt op het creëren van systemen die taken kunnen uitvoeren waarvoor normaal gesproken intelligentie op menselijk niveau nodig is. Artificial Intelligence systemen zijn ontworpen om van gegevens te leren, erover te redeneren, voorspellingen te doen en op basis daarvan acties te ondernemen.

De kern van AI is machine learning, waarbij algoritmen en modellen automatisch hun prestaties kunnen verbeteren naarmate ze aan meer gegevens worden blootgesteld. Er zijn veel verschillende soorten algoritmen voor machinaal leren, waaronder leren onder toezicht, leren zonder toezicht, leren op basis van versterking en diep leren, elk met zijn eigen sterke en zwakke punten.

AI-systemen gebruiken gegevens om patronen en relaties te leren, en gebruiken die kennis vervolgens om voorspellingen te doen of acties te ondernemen. Om doeltreffend te kunnen werken, hebben AI-systemen grote hoeveelheden gegevens van hoge kwaliteit en aanzienlijke rekenkracht nodig.

Het bouwen van een AI-systeem begint meestal met het definiëren van het probleem dat het systeem moet oplossen, het verzamelen en opschonen van gegevens, het selecteren van een geschikt algoritme en het trainen van het model op die gegevens. Het systeem wordt vervolgens geëvalueerd om te bepalen hoe goed het presteert, en het proces van fine-tuning van het model kan worden herhaald totdat het op een aanvaardbaar niveau presteert.

AI-systemen maken gebruik van algoritmen voor machinaal leren en grote hoeveelheden gegevens om te leren van het verleden, voorspellingen te doen over de toekomst en in real time acties te ondernemen.

10 voordelen van Artificial Intelligence

Kunstmatige intelligentie (AI) is een vakgebied van de computerwetenschap dat erop gericht is machines en systemen te creëren die taken kunnen uitvoeren waarvoor normaal gesproken menselijke intelligentie nodig is, zoals visuele waarneming, spraakherkenning, besluitvorming en verwerking van natuurlijke taal. Hier zijn de 10 voordelen van AI:

 1. Verhoogde efficiëntie: AI-algoritmen kunnen grote hoeveelheden gegevens veel sneller analyseren en verwerken dan een mens zou kunnen, wat leidt tot meer efficiëntie in verschillende industrieën.
 2. Verbeterde nauwkeurigheid: AI-algoritmen kunnen leren van de gegevens die ze verwerken en met grotere nauwkeurigheid voorspellingen doen en beslissingen nemen dan mensen.
 3. Automatisering van routinetaken: AI kan routinematige en repetitieve taken automatiseren, waardoor menselijke werknemers zich kunnen richten op complexere taken.
 4. Betere klantenservice: AI kan worden gebruikt om 24/7 klantenservice te bieden, aanbevelingen te personaliseren en te anticiperen op de behoeften van de klant.
 5. Hogere productiviteit: AI kan de productiviteit verhogen door de tijd en moeite die nodig is om taken uit te voeren te verminderen.
 6. Betere besluitvorming: AI-algoritmen kunnen inzichten en aanbevelingen geven op basis van gegevensanalyse, wat leidt tot betere besluitvorming.
 7. Kostenbesparingen: Door routinetaken te automatiseren kan AI organisaties helpen de arbeidskosten te verlagen.
 8. Personalisatie: AI kan worden gebruikt om producten, diensten en ervaringen te personaliseren, waardoor de klanttevredenheid toeneemt.
 9. Voorspellend onderhoud: AI kan helpen voorspellen wanneer apparatuur en systemen waarschijnlijk zullen falen, waardoor de uitvaltijd en de onderhoudskosten dalen.
 10. Fraudedetectie: AI kan worden gebruikt om fraude en andere veiligheidsbedreigingen op te sporen, waardoor organisaties beschermd blijven.

Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen die AI kan bieden. Nu AI wordt toegepast in verschillende sectoren en organisaties, heeft het de potentie om een revolutie teweeg te brengen in hoe we leven, werken en omgaan met technologie.

Zo kan Artificial Intelligence uw bedrijf helpen

AI kan een organisatie op vele manieren helpen. Het kan routinetaken automatiseren, processen stroomlijnen, data-gestuurde inzichten verschaffen en de besluitvorming verbeteren. Met behulp van AI-algoritmen en -modellen kunnen organisaties grote hoeveelheden gegevens in realtime verwerken en analyseren, patronen en trends vaststellen en voorspellingen doen over toekomstige resultaten. Dit leidt tot nauwkeurigere en beter geïnformeerde besluitvorming, die op haar beurt de operationele efficiëntie kan verhogen, de klantervaring kan verbeteren en de omzet kan verhogen.

Bovendien kan AI worden gebruikt om de klantenservice te automatiseren, de kosten van handmatige arbeid te verlagen en het ontwerp en de ontwikkeling van producten te verbeteren. Uiteindelijk komen de voordelen van AI voor organisaties voort uit het vermogen om enorme hoeveelheden gegevens om te zetten in bruikbare intelligentie.

Enkele voordelen waar AI een bedrijf bij kan helpen;

 • Automatisering van routinetaken: AI kan repetitieve en tijdrovende taken automatiseren, waardoor werknemers zich kunnen richten op meer strategisch werk.
 • Betere besluitvorming: AI kan organisaties helpen beter geïnformeerde en nauwkeurige beslissingen te nemen door grote hoeveelheden gegevens in realtime te analyseren.
 • Verbetering van de klantervaring: AI kan worden gebruikt om klantinteracties te personaliseren en de algehele klantervaring te verbeteren.
 • Kosten verlagen: AI kan organisaties helpen de kosten te verlagen door processen te stroomlijnen, taken te automatiseren en de efficiëntie te verbeteren.
 • Nauwkeurigheid verbeteren: AI kan menselijke fouten verminderen en de nauwkeurigheid van voorspellingen, aanbevelingen en beslissingen verbeteren.
 • Meer efficiëntie: AI kan organisaties helpen efficiënter te werken door taken te automatiseren en realtime inzichten in activiteiten te verschaffen.
 • Meer innovatie: AI kan organisaties helpen voorop te blijven lopen door hen in staat te stellen nieuwe ideeën snel te testen en te implementeren.
 • Beveiliging verbeteren: AI kan worden gebruikt om de beveiliging te verbeteren door cyberdreigingen, fraude en andere kwaadaardige activiteiten op te sporen en te voorkomen.
 • De tevredenheid van werknemers verbeteren: AI kan werknemers helpen productiever te zijn door routinetaken te automatiseren en hen te voorzien van relevante inzichten.
 • Nieuwe zakelijke kansen creëren: AI kan nieuwe zakelijke kansen bieden door organisaties in staat te stellen nieuwe producten, diensten en bedrijfsmodellen te ontwikkelen.

AI training

Er zijn verschillende AI cursussen beschikbaar die mensen leren hoe ze kunstmatige intelligentie kunnen creëren en ermee kunnen werken. Deze trainingen behandelen onder andere de basisprincipes van AI, machine learning, deep learning, computer vision en natuurlijke taalverwerking. Ze zijn ontworpen om een uitgebreid begrip van AI-concepten en algoritmen te bieden, evenals de tools en technieken die nodig zijn om AI-oplossingen te ontwikkelen en te implementeren.

Er zijn diverse artificial intelligence cursussen online, van basis tot diepgaande AI kennis. De duur van de trainingen varieert: sommige duren slechts enkele weken, andere enkele maanden. AI trainingen zijn geschikt voor personen met verschillende technische achtergronden, waaronder informatica, data science en software engineering. Door het voltooien van een AI cursus kunnen IT professionals de vaardigheden en kennis opdoen die nodig zijn om een carrière in AI te beginnen of om hun bestaande carrière op aanverwante gebieden te bevorderen.

Artificial Intelligence certificeringen

AI certificaten zijn professionele referenties die de kennis en expertise van een persoon op het gebied van kunstmatige intelligentie aantonen. Ze zijn ontworpen om het bewijs te leveren van de vaardigheden van de houder in het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en beheren van AI-oplossingen. Deze ICT certificaten zijn waardevol voor personen die hun AI-carrière willen verbeteren, hun vaardigheden aan potentiële werkgevers willen demonstreren en gelijke tred willen houden met de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Er zijn veel verschillende AI-certificeringen beschikbaar, waaronder leverancier-specifieke certificeringen en leveranciers-neutrale certificeringen. Enkele van de bekendste AI-certificeringen zijn:

 • IBM Certified AI Professional
  Dit AI certificeringsprogramma wordt aangeboden door IBM en erkent professionals met een grondig begrip van de ontwikkeling, de inzet en het onderhoud van AI-toepassingen met behulp van IBM-producten en -diensten. De certificering omvat een reeks onderwerpen zoals Natural Language Processing (NLP), computer vision, spraakherkenning en meer.
 • Amazon Web Services (AWS) Certified Machine Learning - Specialty
  Dit AI certificeringsprogramma wordt aangeboden door AWS en valideert het vermogen om modellen en oplossingen voor machine learning te ontwerpen, te implementeren, in te zetten en te onderhouden. De certificering omvat het gebruik van AWS machine learning-diensten en de inzet van machine learning-modellen in de cloud.
 • Google Cloud AI Engineer
  Deze AI certificering wordt aangeboden door Google Cloud en toont expertise aan in machine learning en deep learning technieken, evenals het gebruik van Google Cloud AI Platform diensten om machine learning modellen te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.
 • Google Professional Machine Learning Engineer certificering
  Dit is een certificering op professioneel niveau die het vermogen van een kandidaat valideert om machine learning-concepten toe te passen op echte problemen en machine learning-modellen te ontwerpen, bouwen en operationaliseren op Google Cloud Platform. De certificering vereist dat kandidaten een goed begrip hebben van machine learning-algoritmen en -methoden, evenals ervaring met GCP-services en -tools zoals Google Cloud AI Platform, Google Cloud Storage en BigQuery.
 • Microsoft Certified: Azure AI Engineer Associate
  Deze AI certificering wordt aangeboden door Microsoft en erkent expertise in het bouwen, implementeren en onderhouden van AI-oplossingen met behulp van Microsoft Azure-services. De certificering omvat een reeks AI-technologieën, waaronder natuurlijke taalverwerking, computer vision en machine learning.
 • Oracle Cloud Infrastructure 2020 Certified Architect - Associate (OCI-A)
  Deze certificering is ontworpen voor personen die hun begrip van het Oracle Cloud Infrastructure platform en hun vermogen om cloud-gebaseerde oplossingen te ontwerpen, implementeren en beheren willen aantonen. De certificering behandelt onderwerpen als computing, netwerken, opslag en beveiliging in de Oracle Cloud.
 • TensorFlow Developer
  Dit certificeringsprogramma erkent vaardigheid in het gebruik van TensorFlow, een open-source machine learning framework. De certificering behandelt onderwerpen als de basis van machine learning, deep learning en het gebruik van TensorFlow om machine learning-modellen te bouwen, te trainen en te implementeren.
 • Deep Learning Institute (DLI) Fundamentals of Deep Learning for Computer Vision
  Dit certificeringsprogramma wordt aangeboden door NVIDIA's Deep Learning Institute en behandelt de fundamenten van deep learning voor computer vision, inclusief het gebruik van deep learning frameworks zoals TensorFlow en PyTorch. De certificering behandelt onderwerpen als beeldclassificatie, objectdetectie en segmentatie.
 • Cloudera Certified Associate (CCA) Data Analyst
  Dit is een basiscertificering die iemands vermogen valideert om kerntaken op het gebied van data-analyse uit te voeren met Apache Hadoop en Apache Spark op het Cloudera-platform. De certificering omvat onderwerpen als data ingestion, dataopslag, dataverwerking en data-analyse. Om deze certificering te behalen, moeten kandidaten slagen voor een examen dat hun kennis van Hadoop en Spark test, evenals hun vermogen om kerntaken op het gebied van data-analyse uit te voeren met behulp van deze technologieën.

Welke specifieke AI certificeringen iemand kiest, hangt af van zijn persoonlijke en professionele doelen, zijn niveau van ervaring met AI en de specifieke gebieden van AI waarin hij geïnteresseerd is. Het is echter belangrijk op te merken dat veel AI-certificeringen vereisten hebben, zoals voorafgaande ervaring met een specifieke programmeertaal of een bepaalde hoeveelheid ervaring met het werken met AI-oplossingen.

Banen en carrière-gerelateerde AI certificeringen

AI certificaten kunnen een verscheidenheid aan banen openen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Enkele van de meest gevraagde functies voor AI-gecertificeerde personen zijn:

 • AI Engineer: Ontwerp, bouw en implementeer AI systemen, inclusief machine learning algoritmes, computer vision en natuurlijke taalverwerking.
 • Machine Learning Engineer: Ontwikkelen en implementeren van machine learning modellen en algoritmen om grote datasets te analyseren en voorspellingen te doen.
 • Data Scientist: Gebruik van AI, machine learning en statistische analyse om inzichten te halen uit grote datasets en aanbevelingen te doen aan organisaties.
 • AI-architect: Ontwerp en implementeer AI-oplossingen, inclusief architectuur, algoritmen en datastructuren.
 • Business Intelligence Analist: Analyseren en interpreteren van grote datasets ter ondersteuning van zakelijke besluitvorming en strategieontwikkeling.
 • Research Scientist: Onderzoek uitvoeren op het gebied van AI, waaronder het ontwikkelen van nieuwe algoritmen en het verkennen van nieuwe toepassingen voor de technologie.
 • AI-developer: Ontwikkel AI-systemen en -toepassingen voor verschillende organisaties en industrieën.
 • Chatbot Developer: Ontwerp, ontwikkel en onderhoud conversationele AI-systemen voor klantenservice, marketing en andere toepassingen.
 • NLP Engineer: Ontwikkel systemen en toepassingen voor natuurlijke taalverwerking, waaronder sentimentanalyse en taalvertaling.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende functies voor personen met AI-certificaten. De specifieke vacatures zijn afhankelijk van iemands ervaringsniveau, opleiding en vaardigheden.

Wat is het verschil tussen AI en Machine Learning?

Artificial Intelligence (AI) verwijst naar de ontwikkeling van computersystemen die taken kunnen uitvoeren waarvoor doorgaans menselijke intelligentie nodig is, zoals visuele waarneming, spraakherkenning, besluitvorming en taalvertaling.

Machine Learning daarentegen is een onderdeel van AI dat zich richt op de ontwikkeling van algoritmen en statistische modellen waarmee computers taken kunnen uitvoeren zonder expliciete instructies, door te leren van gegevens en hun nauwkeurigheid in de loop van de tijd te verbeteren.

Eenvoudiger gezegd: machine learning is de manier waarop computers van gegevens leren om voorspellingen te doen, terwijl AI verwijst naar het bredere concept van machines die taken kunnen uitvoeren op een manier die wij als 'slim' zouden beschouwen.

Geschiedenis van Artificial Intelligence

De geschiedenis van kunstmatige intelligentie (AI) gaat terug tot de jaren 1950, toen computerwetenschappers voor het eerst het idee begonnen te onderzoeken om machines te bouwen die taken konden uitvoeren waarvoor normaal gesproken menselijke intelligentie nodig was. Het vroege werk in AI omvatte onderzoek op gebieden als natuurlijke taalverwerking, computervisie en expertsystemen. De term 'Artificial Intelligence' werd voor het eerst gebruikt door John McCarthy in 1955, en sindsdien is AI blijven evolueren en groeien in omvang en mogelijkheden.

In de jaren zestig en zeventig was het AI-onderzoek grotendeels gericht op de ontwikkeling van 'expertsystemen', oftewel computerprogramma's die beslissingen kunnen nemen op basis van een reeks regels en een kennisbasis. De ontwikkeling van deze systemen werd echter beperkt door de toen beschikbare rekenkracht en gegevensopslag.

In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw kreeg AI een opleving van de belangstelling die bekend staat als de 'AI-winter', toen de financiering van AI-onderzoek en -ontwikkeling afnam. Deze periode werd gekenmerkt door een vertraging van de vooruitgang en een afzwakking van de verwachtingen ten aanzien van AI.

De afgelopen jaren heeft AI echter weer aan populariteit en groei gewonnen. Dankzij de vooruitgang op gebieden als machinaal leren, verwerking van natuurlijke taal en computervisie wordt AI steeds breder toegepast in uiteenlopende toepassingen en bedrijfstakken, zoals de gezondheidszorg, de financiële sector en de detailhandel. Naarmate AI zich verder ontwikkelt, kan het veel aspecten van ons leven en werk veranderen.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles