Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Bots trainingen

Bestel nu de beste Bots trainingen online. Cursus Bots E-learning online. Leer alles over Bots en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

1 Trainingen

1 Trainingen

Bots Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Bots Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat zijn Bots?

Bots, kort voor 'robots', zijn computerprogramma's die ontworpen zijn om taken te automatiseren die anders menselijke tussenkomst vereisen. Bots kunnen worden geprogrammeerd om een breed scala aan functies uit te voeren, zoals het beantwoorden van vragen van klanten, het plannen van afspraken en het verwerken van bestellingen. Ze kunnen worden gebouwd om op verschillende platforms te werken, waaronder websites, berichtenapps en sociale medianetwerken.

Bots zijn meestal ontworpen om menselijke gesprekken te simuleren, waarbij natuurlijke taalverwerking en kunstmatige intelligentie worden gebruikt om input van gebruikers te begrijpen en erop te reageren. Sommige bots zijn geprogrammeerd om een specifieke reeks regels te volgen, terwijl andere algoritmen voor machinaal leren gebruiken om hun reacties na verloop van tijd te verbeteren.

Het gebruik van bots is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat bedrijven en organisaties manieren zoeken om hun activiteiten te stroomlijnen, de kosten te verlagen en de klantenservice te verbeteren. Bots kunnen de klok rond werken, reageren op vragen van klanten en taken uitvoeren, zelfs wanneer menselijke werknemers niet beschikbaar zijn. Ze kunnen bedrijven ook helpen waardevolle gegevens en inzichten te verzamelen over het gedrag, de voorkeuren en de behoeften van klanten.

Hoewel bots veel voordelen kunnen bieden, is er ook bezorgdheid over het gebruik ervan. Sommige critici vrezen dat bots kunnen worden gebruikt om verkeerde informatie te verspreiden, de publieke opinie te manipuleren of taken te automatiseren die vroeger door menselijke werknemers werden uitgevoerd. Als zodanig is er een voortdurend debat over de ethische en regelgevende overwegingen rond het gebruik van bots in verschillende sectoren en toepassingen.

Waarom Bots?

Bots worden steeds belangrijker in de huidige digitale wereld en bieden tal van voordelen voor zowel bedrijven als particulieren. Ten eerste kunnen bots tijd besparen en de efficiëntie verhogen door repetitieve en alledaagse taken te automatiseren. Hierdoor kunnen werknemers zich richten op belangrijkere taken, wat leidt tot een hogere productiviteit en uiteindelijk meer winst.

Bots kunnen ook de klantenservice verbeteren door 24/7 hulp en ondersteuning te bieden. Ze kunnen snel reageren op vragen van klanten, directe oplossingen bieden voor veelvoorkomende problemen en meerdere klantverzoeken tegelijk afhandelen. Dit kan leiden tot meer klanttevredenheid en loyaliteit.

Bovendien kunnen bots bedrijven helpen om waardevolle gegevens en inzichten te verzamelen door gebruikersgedrag en interacties te analyseren. Hierdoor kunnen bedrijven beter geïnformeerde beslissingen nemen, hun producten en diensten verbeteren en effectievere marketingstrategieën ontwikkelen.

Daarnaast kunnen bots de beveiliging verbeteren door systemen te bewaken en potentiële bedreigingen op te sporen. Ze kunnen ook worden gebruikt om beveiligingsprocessen te automatiseren en te reageren op beveiligingsincidenten, waardoor het risico op datalekken en andere cyberdreigingen wordt verminderd.

In het algemeen zijn bots een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die de efficiëntie, klantenservice, gegevensanalyse en beveiliging willen verbeteren. Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, zal het belang van bots waarschijnlijk alleen maar toenemen, waardoor ze een essentieel hulpmiddel worden voor bedrijven van alle groottes en sectoren.

Hoe werken Bots?

Bots, kort voor 'robots', zijn softwareprogramma's die geautomatiseerde taken uitvoeren. Ze zijn ontworpen om menselijk gedrag te imiteren, zodat ze op dezelfde manier als mensen kunnen communiceren met websites, toepassingen en systemen. Bots kunnen worden geprogrammeerd om een breed scala aan taken uit te voeren, van basistaken zoals gegevensinvoer tot complexere taken zoals natuurlijke taalverwerking en machinaal leren.

Bots werken door een reeks instructies te volgen die door ontwikkelaars zijn geprogrammeerd. Deze instructies stellen bots in staat om met de omgeving te interageren en de vereiste taken uit te voeren. Bots kunnen API's en andere interfaces gebruiken om te communiceren met toepassingen en systemen. Ze kunnen ook machine learning-algoritmes gebruiken om gegevens te analyseren en beslissingen te nemen op basis van de gegevens.

Er zijn verschillende soorten bots, waaronder chatbots, webcrawlers en socialemediabots. Chatbots zijn ontworpen om met gebruikers te communiceren en hen informatie of hulp te bieden. Webcrawlers, ook bekend als spiders, worden gebruikt om gegevens van websites te halen. Socialemediabots worden gebruikt om taken op socialemediaplatforms te automatiseren, zoals het plaatsen en liken van inhoud.

Bots kunnen bedrijven aanzienlijke voordelen bieden, zoals meer efficiëntie, minder fouten en een betere klantervaring. Ze kunnen echter ook worden gebruikt voor kwaadaardige doeleinden, zoals het verspreiden van spam of het uitvoeren van cyberaanvallen. Het is essentieel om goede beveiligingsmaatregelen te implementeren om ongeoorloofde toegang tot bots te voorkomen en te beschermen tegen potentiële bedreigingen.

10 voordelen van Bots

 1. Verhoogde efficiëntie: Bots kunnen repetitieve taken snel en nauwkeurig uitvoeren, zodat mensen zich kunnen richten op complexer en strategischer werk.
 2. Verbeterde klantenservice: Bots kunnen direct antwoorden op vragen en verzoeken van klanten, waardoor de responstijden verbeteren en de wachttijden afnemen.
 3. Kostenbesparingen: Bots kunnen worden geprogrammeerd om taken te automatiseren die voorheen door mensen werden uitgevoerd, waardoor de arbeidskosten dalen en de productiviteit toeneemt.
 4. 24/7 beschikbaarheid: Bots kunnen de klok rond werken en buiten de reguliere kantooruren diensten en ondersteuning bieden aan klanten en medewerkers.
 5. Schaalbaarheid: Bots kunnen een toenemend aantal verzoeken en taken afhandelen zonder dat er extra personeel nodig is, waardoor bedrijven kunnen opschalen zonder aanzienlijke kosten.
 6. Consistentie: Bots voeren taken op een consistente manier uit, waardoor de kans op fouten afneemt en de nauwkeurigheid toeneemt.
 7. Analytics en inzichten: Bots kunnen gegevens verzamelen en analyseren, waardoor ze inzicht krijgen in het gedrag van klanten, trends en voorkeuren.
 8. Integratie: Bots kunnen integreren met bestaande systemen en platforms, waardoor naadloze communicatie en gegevensuitwisseling mogelijk is.
 9. Personalisatie: Bots kunnen worden geprogrammeerd om klanten een gepersonaliseerde ervaring te bieden, waardoor de betrokkenheid en loyaliteit worden vergroot.
 10. Innovatie: Bots stellen bedrijven in staat om te innoveren en te experimenteren met nieuwe manieren van interactie met klanten en het leveren van diensten.

Zo kunnen Bots uw bedrijf helpen

Bots kunnen bedrijven op verschillende manieren helpen. Ten eerste kunnen ze taken en processen automatiseren, waardoor menselijke middelen vrijkomen voor complexere taken. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit en efficiëntie. Bots kunnen ook 24/7 klantenondersteuning bieden, routinevragen afhandelen en snel en accuraat antwoorden. Dit kan de klanttevredenheid en -loyaliteit verbeteren. Bots kunnen worden gebruikt om gegevens te verzamelen en te analyseren, wat inzicht geeft in het gedrag en de voorkeuren van klanten. Dit kan bedrijven helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen en hun producten en diensten te verbeteren.

Bots kunnen ook worden gebruikt voor marketing- en reclamedoeleinden, door potentiële klanten te bereiken en hen op een gepersonaliseerde en gerichte manier aan te spreken. Bovendien kunnen Bots bedrijven helpen concurrerend te blijven door de technologische vooruitgang en trends bij te houden. In het algemeen kan het gebruik van Bots bedrijven helpen hun activiteiten te stroomlijnen, kosten te verlagen en de betrokkenheid en tevredenheid van klanten te verbeteren.

Bots training

Cursussen voor Bots zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Bots training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Bots certificeringen

Aangezien het gebied van Bots relatief nieuw is, zijn er momenteel geen industrie-standaard certificeringen voor dit gebied. Sommige bedrijven en organisaties bieden echter hun eigen certificeringsprogramma's aan om de vaardigheden en kennis van personen bij het gebruik van hun specifieke botplatforms te valideren.

Microsoft biedt bijvoorbeeld een certificering aan voor de ontwikkeling van bots met behulp van hun Bot Framework. Deze certificering, genaamd de Microsoft Certified: Azure AI Engineer Associate, vereist het slagen voor twee examens: Examen AI-100: Designing and Implementing an Azure AI Solution, en Exam 70-487: Developing Microsoft Azure and Web Services. Deze certificering is gericht op het ontwikkelen en inzetten van intelligente bots die kunnen integreren met Microsoft Azure-diensten en andere Microsoft-technologieën.

Een andere organisatie die certificering in Bots aanbiedt is Automation Anywhere, die een certificeringsprogramma aanbiedt genaamd de Automation Anywhere Certified Advanced RPA Professional. Deze certificering valideert de vaardigheden en kennis van personen in het gebruik van Automation Anywhere's Robotic Process Automation (RPA) platform, inclusief het ontwikkelen van bots en het automatiseren van bedrijfsprocessen.

Hoewel er geen standaard certificeringen zijn voor Bots, kan het behalen van certificeringen van specifieke bot platforms aantonen dat men deskundig is in het ontwikkelen en gebruiken van bots om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren. Bovendien kan het iemands cv verbeteren en zijn geloofwaardigheid bij potentiële werkgevers vergroten.

Bij OEM hebben we speciaal een training beschikbaar om Bots beter te begrijpen en zelf in te zetten. Kijk hiervoor naar onze 'Understanding and Building Bots Training'.

Banen en carrière-gerelateerde Bots certificeringen

Naarmate het gebruik van bots in verschillende industrieën blijft groeien, neemt ook de vraag naar personen met expertise in het ontwikkelen, beheren en implementeren van bots toe. Het behalen van certificeringen in bot-gerelateerde technologieën kan een uitstekende manier zijn om uw kennis en vaardigheden aan potentiële werkgevers te tonen en uw carrière in het veld te bevorderen.

Enkele van de functies waarvoor bot-certificaten nodig zijn, zijn onder meer:

 • Chatbotontwikkelaar: Als chatbotontwikkelaar zou je verantwoordelijk zijn voor het maken en onderhouden van chatbots voor bedrijven om met klanten te communiceren.
 • Automation Engineer: In deze rol zou je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen, testen en inzetten van bots om handmatige taken in bedrijfsprocessen te automatiseren.
 • Data Scientist: Een data scientist met bot-certificeringen kan de kracht van bots benutten om gegevens te analyseren, workflows te automatiseren en inzichten te extraheren.
 • Botontwikkelaar: Een botontwikkelaar bouwt bots om specifieke taken uit te voeren, workflows te automatiseren en bedrijfsprocessen te optimaliseren.
 • Machine Learning Engineer: Een machine learning engineer met bot-certificeringen kan machine learning-algoritmes gebruiken om intelligente bots te ontwikkelen die kunnen leren van gegevens en beslissingen kunnen nemen.
 • Natural Language Processing (NLP) Ontwikkelaar: Een NLP-ontwikkelaar creëert bots die menselijke taal kunnen begrijpen en interpreteren en zinvolle antwoorden kunnen geven.
 • Bedrijfsanalist: Een bedrijfsanalist met botcertificeringen kan mogelijkheden voor botimplementatie identificeren en businesscases helpen ontwikkelen om de invoering ervan te ondersteunen.
 • IT-projectmanager: In deze rol bent u verantwoordelijk voor het toezicht op de ontwikkeling, de inzet en het onderhoud van bots in bedrijfsprocessen.
 • Customer Experience Manager: Als customer experience manager zou je bots gebruiken om de betrokkenheid en tevredenheid van klanten te verbeteren.
 • Digital Marketing Manager: Een digital marketing manager met bot-certificaten kan bots inzetten om marketingtaken te automatiseren, klanten te betrekken en campagnes te optimaliseren.

Met certificeringen in bot-gerelateerde technologieën kunt u zich onderscheiden op een concurrerende arbeidsmarkt, uw expertise aantonen aan potentiële werkgevers en uw verdienpotentieel vergroten.

Geschiedenis van Bots

Bots, kort voor robots, zijn alomtegenwoordig geworden in de huidige digitale wereld. Deze softwaretoepassingen om taken te automatiseren hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot het midden van de 20e eeuw. De eerste bots waren eenvoudig en grotendeels experimenteel, maar door de vooruitgang van de technologie zijn bots steeds geavanceerder en nuttiger geworden.

De eerste bekende bot, ELIZA, werd in 1966 gemaakt door Joseph Weizenbaum, een computerwetenschapper aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). ELIZA was een conversatiebot die een gesprek met een gebruiker kon simuleren. Hoewel hij niet echt intelligent was, kon ELIZA reageren op eenvoudige aanwijzingen, zodat het leek alsof hij de boodschap van de gebruiker begreep.

In de decennia daarna bleven bots zich ontwikkelen en werden ze steeds krachtiger en complexer. Met de groei van het internet vonden bots nieuwe toepassingen op gebieden als e-commerce, klantenservice en financiën. Bedrijven begonnen bots te gebruiken om repetitieve taken te automatiseren, tijd van werknemers vrij te maken en de efficiëntie te verbeteren.

Tegenwoordig zijn bots alomtegenwoordig, met talloze toepassingen in verschillende sectoren. Van chatbots die klantenservice bieden tot bots die sociale media monitoren en reclamecampagnes automatiseren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Naarmate de technologie voortschrijdt, zullen bots alleen maar capabeler en nuttiger worden.

De geschiedenis van bots is een bewijs van de kracht van automatisering en haar vermogen om de manier waarop we leven en werken te veranderen. Naarmate we de grenzen blijven verleggen van wat mogelijk is met technologie, zullen bots waarschijnlijk een belangrijk hulpmiddel blijven voor zowel bedrijven als particulieren.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles