Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Cloud Security trainingen

Bestel nu de beste Cloud Security trainingen online. Cursus Cloud Security E-learning online. Leer alles over Cloud Beveiliging en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

7 Trainingen

7 Trainingen

Cloud Security Training

  • Type training: E-learning (online)
  • Taal: Engels
  • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
  • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
  • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
  • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
  • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
  • Per specifiek onderwerp een les bekijken
  • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
  • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
  • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
  • Oplossingsvideo's bekijken
  • Cloud Security Certificeringen
  • Tips & Tricks
  • Examen Quiz
  • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
  • LiveLabs (indien beschikbaar)
  • Award Winning E-learning
  • Volledige training voor het officiële Examen
  • Gebruikersvriendelijke omgeving
  • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
  • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Cloud Security?

Cloud Security is een reeks praktijken, beleidslijnen en technologieën die worden gebruikt om cloud computing-omgevingen te beschermen tegen cyberdreigingen, waaronder onbevoegde toegang, inbreuken op gegevens en verstoringen van de dienstverlening. Cloudbeveiliging kan een uitdaging vormen vanwege het dynamische en complexe karakter van cloudomgevingen, waardoor het moeilijk kan zijn alle betrokken componenten en diensten te beveiligen. Om dit aan te pakken, kunnen cloudbeveiligingsmaatregelen bestaan uit toegangscontrole, versleuteling, netwerksegmentatie, gegevensback-ups, noodherstelplanning en regelmatige beveiligingsbeoordelingen en -audits.

Aanbieders van clouddiensten kunnen beveiligingsfuncties en -tools aanbieden als onderdeel van hun dienstenaanbod. Daarnaast omvat cloudbeveiliging beleid en procedures inzake gegevensprivacy, compliance en reactie op incidenten. Er zijn verschillende soorten cloudimplementaties, waaronder publieke, private en hybride clouds, en elk heeft zijn eigen beveiligingsoverwegingen en uitdagingen. Tot de belangrijkste bedreigingen voor de cloudbeveiliging behoren gegevensinbreuken, bedreigingen van binnenuit, kwaadaardige aanvallen, verkeerde configuraties en uitval van diensten.

Om deze bedreigingen te beperken, kunnen cloudbeveiligingsmaatregelen bestaan uit toegangscontrole, versleuteling, netwerksegmentatie, gegevensback-ups, noodherstelplanning en regelmatige beveiligingsbeoordelingen en -audits. Leveranciers van clouddiensten kunnen ook beveiligingsfuncties en -tools aanbieden, zoals firewalls, inbraakdetectie en beveiligingsbewaking. Cloudbeveiliging is een continu proces dat regelmatige monitoring, tests en updates vereist om nieuwe kwetsbaarheden en bedreigingen voor te blijven, aangezien cyberdreigingen voortdurend evolueren.

Waarom Cloud Security?

Cloud Security is essentieel omdat bij cloud computing gevoelige gegevens en toepassingen worden opgeslagen en verwerkt in een gedeelde, externe infrastructuur die toegankelijk is via het internet. Cloud computing creëert dan ook een aantal beveiligingsproblemen, waaronder ongeautoriseerde toegang, inbreuken op gegevens, kwaadaardige aanvallen, verkeerde configuraties en uitval van diensten. Cloudbeveiliging helpt deze risico's te beperken en gevoelige gegevens en toepassingen te beschermen tegen cyberdreigingen.

Effectieve maatregelen voor cloudbeveiliging kunnen helpen de reputatie van een organisatie te beschermen, het risico van financiële verliezen te beperken en de naleving van wet- en regelgeving te waarborgen. Daarnaast kan cloudbeveiliging bijdragen aan het vertrouwen tussen organisaties en hun klanten of cliënten door te laten zien dat zij zich inzetten voor de bescherming van gevoelige informatie.

Nu steeds meer organisaties hun IT-activiteiten naar de cloud verplaatsen, wordt cloudbeveiliging steeds belangrijker om de veiligheid en beveiliging van digitale activa te waarborgen.

Hoe werkt Cloud Security?

Cloud Security werkt met een reeks technologieën en praktijken om cloudgebaseerde systemen en gegevens te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze maatregelen kunnen het volgende omvatten

  • Toegangscontrole: beperken wie toegang heeft tot cloudbronnen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, authenticatie met twee factoren en toegangscontrole op basis van rollen.
  • Encryptie: gegevens omzetten in een onleesbaar formaat dat alleen kan worden ontcijferd met de juiste encryptiesleutel, waarmee gegevens onderweg en in rust kunnen worden beschermd.
  • Netwerkbeveiliging: het gebruik van firewalls, inbraakdetectiesystemen en andere beveiligingsmaatregelen om cloudnetwerken te bewaken en te beschermen.
  • Gegevensback-up en noodherstel: regelmatig back-ups maken van gegevens op veilige externe locaties en noodherstelplannen ontwikkelen om ervoor te zorgen dat kritieke gegevens en diensten in geval van storing kunnen worden hersteld.
  • Regelmatige beveiligingsbeoordelingen en -audits: regelmatige beveiligingsbeoordelingen en -audits uitvoeren om kwetsbaarheden te identificeren en aan te pakken en ervoor te zorgen dat de beveiligingsnormen worden nageleefd.

Cloudbeveiliging is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen de aanbieder van clouddiensten en de afnemer. Aanbieders van clouddiensten zijn verantwoordelijk voor de beveiliging van de cloudinfrastructuur, zoals fysieke beveiliging, netwerkbeveiliging en systeemupdates, terwijl afnemers verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hun eigen gegevens en applicaties. Door samen te werken, kunnen aanbieders van clouddiensten en afnemers effectieve cloudbeveiligingsmaatregelen treffen die helpen beschermen tegen cyberdreigingen en gevoelige gegevens en toepassingen beschermen.

10 voordelen van Cloud Security

  1. Bescherming tegen cyberdreigingen: Cloudbeveiligingsmaatregelen kunnen helpen beschermen tegen een reeks cyberdreigingen, zoals datalekken, kwaadaardige aanvallen en dienstuitval.
  2. Kostenbesparingen: Door gebruik te maken van cloudbeveiligingsoplossingen kunnen organisaties de kosten vermijden die gepaard gaan met het beheer en onderhoud van hun eigen beveiligingsinfrastructuur.
  3. Schaalbaarheid: Cloudbeveiligingsoplossingen kunnen naar behoefte worden op- of afgeschaald om aan veranderende bedrijfsvereisten te voldoen.
  4. Flexibiliteit: Cloudbeveiligingsoplossingen kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van een organisatie, waardoor meer flexibiliteit mogelijk is op het gebied van beveiligingsbeleid en -controles.
  5. Toegankelijkheid: Cloudbeveiligingsoplossingen zijn overal met een internetverbinding toegankelijk, zodat beveiligingsbeheer en -monitoring op afstand mogelijk zijn.
  6. Eenvoudige implementatie: Cloudbeveiligingsoplossingen kunnen vaak snel en gemakkelijk worden ingezet, zonder dat er complexe installatieprocessen nodig zijn.
  7. Continue bewaking: Cloudbeveiligingsoplossingen kunnen continue monitoring en detectie van bedreigingen bieden, waardoor beveiligingsincidenten in realtime kunnen worden geïdentificeerd en beantwoord.
  8. Naleving: Cloudbeveiligingsoplossingen kunnen organisaties helpen om te voldoen aan sectorspecifieke regelgeving en wetgeving op het gebied van gegevensprivacy.
  9. Samenwerking: Cloudbeveiligingsoplossingen kunnen een veilige samenwerking tussen geografisch verspreide teams en partners bevorderen.
  10. Reputatiebeheer: Effectieve maatregelen voor cloudbeveiliging kunnen helpen de reputatie van een organisatie te beschermen door aan te tonen dat zij gevoelige gegevens en toepassingen wil beschermen tegen cyberdreigingen.

Zo kan Cloud Security uw bedrijf helpen

Cloud Security kan bedrijven op verschillende manieren helpen. Door cloud security maatregelen te implementeren, kunnen bedrijven zich beschermen tegen cyberdreigingen, zoals datalekken, bedreigingen van binnenuit en kwaadaardige aanvallen, waardoor het risico op financiële schade en reputatieschade kan worden beperkt. Cloudbeveiliging kan bedrijven ook helpen om te voldoen aan sectorspecifieke regelgeving en wetgeving inzake gegevensprivacy, waardoor potentiële boetes en straffen worden vermeden.

Cloudbeveiligingsoplossingen kunnen gemakkelijk worden opgeschaald of teruggeschroefd als dat nodig is om te voldoen aan veranderende bedrijfsvereisten, en kunnen oplossingen voor gegevensback-up en noodherstel bieden om de bedrijfscontinuïteit te handhaven in het geval van een storing of ramp. Bovendien kunnen cloudbeveiligingsoplossingen de efficiëntie van het beveiligingsbeheer en de monitoring helpen verbeteren, waardoor IT-middelen vrijkomen om zich op andere bedrijfsonderdelen te richten.

Effectieve maatregelen voor cloud security kunnen bedrijven helpen zich van hun concurrenten te onderscheiden door hun inzet voor de bescherming van gevoelige gegevens en toepassingen aan te tonen. Door een veilige omgeving voor hun digitale activa te bieden, kunnen bedrijven het vertrouwen van hun klanten en partners behouden, wat in de huidige digitale economie een cruciaal concurrentievoordeel kan zijn.

Cloudbeveiliging kan een bedrijf op verschillende manieren helpen:

  • Bescherming tegen cyberdreigingen: Cloudbeveiligingsmaatregelen kunnen helpen beschermen tegen cyberdreigingen zoals datalekken, bedreigingen van binnenuit en kwaadaardige aanvallen, waardoor het risico op financiële en reputatieschade wordt beperkt.
  • Compliance: Cloud security oplossingen kunnen bedrijven helpen om te voldoen aan sectorspecifieke regelgeving en wetgeving inzake gegevensprivacy, waardoor potentiële boetes en straffen worden vermeden.
  • Schaalbaarheid: Cloud security solutions kunnen gemakkelijk worden opgeschaald of teruggeschroefd als dat nodig is om aan veranderende bedrijfsvereisten te voldoen.
  • Kostenbesparingen: Door gebruik te maken van cloudbeveiliging solutions kunnen bedrijven de kosten vermijden die gepaard gaan met het beheer en onderhoud van hun eigen beveiligingsinfrastructuur.
  • Toegankelijkheid: Cloudbeveiligingsoplossingen zijn overal met een internetverbinding toegankelijk, zodat beveiligingsbeheer en -monitoring op afstand mogelijk zijn.
  • Samenwerking: Cloudbeveiligingsoplossingen kunnen bijdragen aan een veilige samenwerking tussen geografisch verspreide teams en partners.
  • Herstel na rampen: Cloudbeveiligingsoplossingen kunnen bedrijven helpen de bedrijfscontinuïteit te handhaven in het geval van een storing of ramp door oplossingen voor gegevensback-up en noodherstel te bieden.
  • Efficiëntie: Cloudbeveiligingsoplossingen kunnen de efficiëntie van beveiligingsbeheer en -monitoring helpen verbeteren, waardoor IT-middelen vrijkomen om zich op andere bedrijfsonderdelen te richten.
  • Concurrentievoordeel: Effectieve cloudbeveiligingsmaatregelen kunnen een bedrijf helpen zich te onderscheiden van zijn concurrenten door aan te tonen dat het zich inzet voor de bescherming van gevoelige gegevens en toepassingen.

Over het algemeen kan cloudbeveiliging bedrijven helpen risico's te beperken, de efficiency te verhogen en het vertrouwen van hun klanten en partners te behouden door een veilige omgeving te bieden voor hun gevoelige gegevens en toepassingen.

Cloud Security training

Training voor cloud security is essentieel voor het ontwikkelen van een effectieve cloudbeveiligingsstrategie. Medewerkers moeten de unieke beveiligingsrisico's van cloudomgevingen begrijpen, zoals inbreuken op gegevens, uitval van diensten en verkeerde configuraties. Zij moeten ook worden getraind in het beleid en de procedures voor cloudbeveiliging van de organisatie, zoals toegangscontroles, gegevensversleuteling en reacties op incidenten.

Naast beleid en procedures moeten medewerkers ook worden getraind in cloudbeveiligingstechnologieën en -tools die worden gebruikt om de digitale activa van de organisatie te beschermen, zoals firewalls, inbraakdetectiesystemen en tools voor gegevensverliespreventie. Medewerkers moeten ook training krijgen over de relevante wet- en regelgeving die van invloed is op cloudbeveiliging, zoals wetgeving inzake gegevensprivacy en sectorspecifieke regelgeving.

Bedreigingen voor cloudbeveiliging zijn voortdurend in ontwikkeling, en werknemers moeten voortdurend worden getraind en opgeleid om op de hoogte te blijven van de nieuwste best practices op het gebied van beveiliging en bedreigingen. Effectieve cursussen voor cloud security moeten bijdragen aan een cultuur van beveiligingsbewustzijn binnen de organisatie en ervoor zorgen dat alle medewerkers in staat zijn goede beveiligingsbeslissingen te nemen bij het werken in cloudomgevingen.

Er zijn verschillende trainingsmethoden voor cloudbeveiliging, waaronder persoonlijke training, online cursussen en certificeringen. Organisaties kunnen ook een beroep doen op beveiligingsdeskundigen en consultants van derden voor de ontwikkeling en levering van aangepaste trainingsprogramma's voor cloudbeveiliging. Uiteindelijk kan een uitgebreid en doorlopend trainingsprogramma voor cloudbeveiliging helpen de risico's te beperken, gevoelige gegevens en toepassingen te beschermen en het vertrouwen van klanten en partners te behouden.

Een Cloud security cursus is een belangrijk onderdeel van het opbouwen van een robuuste en effectieve cloudbeveiligingsstrategie. Enkele belangrijke overwegingen voor cloudbeveiligingstraining zijn

  • Inzicht in cloudbeveiliging risico's: Werknemers moeten worden voorgelicht over de unieke beveiligingsrisico's van cloudomgevingen, zoals inbreuken op gegevens, uitval van diensten en verkeerde configuraties.
  • Beveiligingsbeleid en -procedures: Medewerkers moeten worden getraind in het beleid en de procedures van de organisatie voor cloudbeveiliging, zoals toegangscontroles, gegevensversleuteling en reacties op incidenten.
  • Technologie en tools: Medewerkers moeten worden getraind in de cloudbeveiligingstechnologieën en -tools die worden gebruikt om de digitale activa van de organisatie te beschermen, zoals firewalls, inbraakdetectiesystemen en tools voor gegevensverliespreventie.
  • Compliance-eisen: Medewerkers moeten worden getraind in de relevante wet- en regelgeving die van invloed is op cloudbeveiliging, zoals wetgeving inzake gegevensprivacy en sectorspecifieke regelgeving.
  • Voortdurende training: Bedreigingen voor cloudbeveiliging veranderen voortdurend en medewerkers moeten voortdurend worden getraind en bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste best practices en bedreigingen voor beveiliging.

Er zijn verschillende trainingsmethoden voor cloudbeveiliging, waaronder persoonlijke training, online cursussen en certificeringen. Organisaties kunnen ook een beroep doen op externe beveiligingsdeskundigen en consultants voor de ontwikkeling en levering van aangepaste trainingsprogramma's voor cloudbeveiliging. Uiteindelijk moet een effectief trainingsprogramma voor cloudbeveiliging bijdragen aan een cultuur van beveiligingsbewustzijn binnen de organisatie en ervoor zorgen dat alle medewerkers in staat zijn goede beveiligingsbeslissingen te nemen bij het werken in cloudomgevingen.

Cloud Security certificeringen

Cloudbeveiligingscertificeringen zijn professionele referenties die aantonen dat iemand kennis en vaardigheden heeft in het ontwerpen, implementeren en beheren van veilige cloudomgevingen. Enkele van de populairste cloudbeveiligingscertificeringen zijn CCSP, CCSS, AWS Certified Security - Specialty, Google Cloud Certified - Professional Cloud Security Engineer en Microsoft Certified: Azure Security Engineer Associate.

Deze certificeringen zijn ontworpen om iemands expertise in best practices voor cloudbeveiliging en belangrijke cloudcomputingtechnologieën te valideren, evenals hun vermogen om veilige cloudoplossingen te ontwerpen en te implementeren. Het behalen van een cloudbeveiligingscertificaat kan een aantal voordelen opleveren, waaronder meer kansen op de arbeidsmarkt, een hoger verdienpotentieel en een grotere geloofwaardigheid in het vakgebied.

Naast de voordelen voor individuen kunnen cloudbeveiligingscertificeringen organisaties helpen ervoor te zorgen dat hun cloudbeveiligingsteams over de kennis en vaardigheden beschikken die nodig zijn om gevoelige gegevens en toepassingen in de cloud te beschermen. Certificeringen kunnen organisaties ook helpen hun inzet voor best practices op het gebied van cloudbeveiliging aan te tonen en vertrouwen op te bouwen bij klanten en partners.

Certificeringen voor cloudbeveiliging worden doorgaans verdiend door te slagen voor een streng examen waarin de kennis van iemand over concepten, tools en technieken voor cloudbeveiliging wordt getest. Certificeringsexamens kunnen worden aangeboden door onafhankelijke organisaties of door aanbieders van clouddiensten zoals AWS of Google Cloud.

15 meest populairste cloud security certificeringen:

  • Certified Cloud Security Professional (CCSP): Aangeboden door het International Information System Security Certification Consortium (ISC)², valideert de CCSP-certificering de kennis van best practices voor cloudbeveiliging en belangrijke cloud computing-technologieën.
  • Certified Cloud Security Specialist (CCSS): Aangeboden door de Cloud Security Alliance (CSA), valideert de CCSS-certificering de kennis van cloudbeveiligingsconcepten en het vermogen om veilige cloudoplossingen te ontwerpen en te implementeren.
  • AWS Certified Security - Specialty: Aangeboden door Amazon Web Services (AWS), valideert de AWS Certified Security - Specialty certificering de kennis van best practices op het gebied van beveiliging voor de AWS-cloud, met inbegrip van de beveiliging van gegevens, toepassingen en infrastructuur.
  • Google Cloud Certified - Professional Cloud Security Engineer: Aangeboden door Google Cloud, de Google Cloud Certified - Professional Cloud Security Engineer certificering valideert iemands vermogen om veilige cloudoplossingen te ontwerpen en te implementeren met behulp van Google Cloud Platform (GCP).
  • Microsoft Certified: Azure Security Engineer Associate: Aangeboden door Microsoft, de Microsoft Certified: Azure Security Engineer Associate certificering valideert iemands vermogen om veilige cloudoplossingen te ontwerpen en te implementeren met behulp van Microsoft Azure.
  • Certified Cloud Security Manager (CCSM): Aangeboden door de Cloud Credential Council, valideert de CCSM-certificering iemands kennis van cloudbeveiligingsbeheer, governance en compliance.
  • Cloud Security Alliance Certificate of Cloud Security Knowledge (CCSK): Aangeboden door de Cloud Security Alliance (CSA), valideert de CCSK-certificering iemands kennis van cloudbeveiligingsconcepten, architectuur en ontwerpprincipes.
  • CompTIA Cloud+: Aangeboden door CompTIA, valideert de CompTIA Cloud+ certificering iemands kennis van cloud computing technologieën en best practices, evenals hun vermogen om cloud infrastructuur te implementeren, te onderhouden en te beveiligen.
  • Certified Cloud Computing Professional (CCCP): Aangeboden door de Cloud Credential Council, valideert de CCCP-certificering iemands kennis van cloud computing-concepten, architectuur en ontwerpprincipes.
  • VMware Certified Professional - Cloud Management and Automation: Aangeboden door VMware, valideert de VMware Certified Professional - Cloud Management and Automation certificering de kennis van VMware cloud management en automatiseringsoplossingen.
  • Red Hat Certified Specialist in Security: Containers en OpenShift Container Platform: Aangeboden door Red Hat, de Red Hat Certified Specialist in Security: Containers en OpenShift Container Platform certificering valideert iemands kennis van het beveiligen van gecontaineriseerde applicaties en OpenShift container platforms.
  • Certified Kubernetes Security Specialist (CKS): Aangeboden door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), valideert de CKS-certificering iemands kennis van het beveiligen van gecontaineriseerde toepassingen en Kubernetes-clusters.
  • Palo Alto Networks Certified Network Security Engineer (PCNSE): Aangeboden door Palo Alto Networks, de PCNSE certificering valideert iemands kennis van het beveiligen van netwerken met behulp van Palo Alto Networks beveiligingsoplossingen.
  • GIAC Cloud Security Automation (GCSA): Aangeboden door de Global Information Assurance Certification (GIAC), valideert de GCSA-certificering iemands kennis van het beveiligen van cloudinfrastructuur en het automatiseren van cloudbeveiligingsprocessen.

Het behalen van een cloudbeveiligingscertificaat kan een reeks voordelen opleveren, waaronder meer kansen op de arbeidsmarkt, een hoger verdienpotentieel en een grotere geloofwaardigheid in het vakgebied. Bovendien kunnen cloudbeveiligingscertificeringen helpen garanderen dat het cloud security team van een organisatie over de kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn om gevoelige gegevens en toepassingen in de cloud te beschermen.

Banen en carrière-gerelateerde Cloud Security certificeringen

Er zijn diverse banen en carrièrepaden beschikbaar voor personen met cloud security certificaten. Enkele van de meest voorkomende functies zijn:

  • Cloud Security Architect: Verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van veilige cloudomgevingen die voldoen aan de beveiligingseisen van de organisatie.
  • Cloud Security Engineer: Verantwoordelijk voor het beheren en beveiligen van cloudinfrastructuur, toepassingen en gegevens.
  • Cloud Security Analyst: Verantwoordelijk voor het monitoren en analyseren van risico's en bedreigingen voor cloudbeveiliging en het ontwikkelen van strategieën om deze risico's te beperken.
  • Cloud Compliance Officer: Verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de cloudomgeving van de organisatie voldoet aan branchespecifieke compliance-eisen en voorschriften inzake gegevensprivacy.
  • Cloud Security Consultant: biedt deskundig advies en begeleiding aan organisaties bij het verbeteren van hun cloudbeveiligingshouding.
  • Cloud Security Trainer: Ontwikkelt en levert trainingsprogramma's voor cloudbeveiliging aan organisaties en individuen.

Personen met een cloudbeveiligingscertificaat kunnen in verschillende sectoren werken, waaronder technologie, financiën, gezondheidszorg en overheid. Enkele van de meest gevraagde vaardigheden voor cloudbeveiligingsprofessionals zijn kennis van cloudarchitectuur en ontwerpprincipes, beste praktijken en tools voor beveiliging, risicobeoordeling en -beheer, compliancevereisten en incidentresponsplanning.

De vraag naar cloud security professionals zal naar verwachting blijven groeien naarmate meer organisaties hun gegevens en toepassingen naar de cloud verplaatsen. 

Geschiedenis van Cloud Security

Cloud Security is de afgelopen jaren een steeds belangrijker onderwerp geworden, nu steeds meer organisaties hun gegevens en toepassingen naar de cloud hebben verplaatst. Maar de geschiedenis van cloudbeveiliging gaat eigenlijk terug tot de begindagen van cloud computing.

Begin jaren 2000 begonnen bedrijven als Amazon, Google en Microsoft met het aanbieden van cloud computing-diensten waarmee organisaties hun toepassingen konden uitvoeren en hun gegevens in de cloud konden opslaan. De eerste zorgen over cloudbeveiliging, zoals gegevenslekken, onbevoegde toegang en dienstuitval, weerhielden veel organisaties ervan de technologie volledig te omarmen.

In de loop der jaren zijn cloudbeveiligingstechnologieën en best practices ontwikkeld om deze zorgen weg te nemen. Aanbieders van clouddiensten hebben een reeks beveiligingsmaatregelen ingevoerd, zoals firewalls, encryptie en toegangscontrole, om de gegevens en toepassingen van hun klanten te beschermen. Daarnaast hebben brancheorganisaties zoals de Cloud Security Alliance (CSA) best practices en richtlijnen voor cloudbeveiliging ontwikkeld.

De opkomst van cloudbeveiligingscertificeringen, zoals de Certified Cloud Security Professional (CCSP) en Certified Cloud Security Specialist (CCSS), heeft ook bijgedragen tot het vaststellen van normen voor cloudbeveiligingsprofessionals en het valideren van hun deskundigheid.

Naarmate het gebruik van cloud computing is toegenomen, is ook het belang van cloudbeveiliging toegenomen. Vandaag de dag is cloudbeveiliging een essentieel onderdeel van de cyberbeveiligingsstrategie van elke organisatie, en de vraag naar professionals in cloudbeveiliging blijft groeien.

Vooruitkijkend zal de toekomst van cloudbeveiliging waarschijnlijk gericht zijn op opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie en machine learning, die organisaties kunnen helpen bij het beter detecteren van en reageren op beveiligingsbedreigingen in de cloud. Daarnaast zal cloudbeveiliging zich blijven ontwikkelen om het veranderende bedreigingslandschap en de nieuwe beveiligingsproblemen aan te pakken die ontstaan naarmate meer organisaties overstappen op de cloud.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles