Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Certified Ethical Hacker trainingen

Bestel nu de beste Certified Ethical Hacker trainingen online. Cursus CEH E-learning online. Leer alles over Certified Ethical Hacker certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de CEH Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

3 Trainingen

3 Trainingen

Certified Ethical Hacker Training (CEH)

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Certified Ethical Hacker Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Certified Ethical Hacker (CEH)?

Certified Ethical Hacker (CEH) is een professionele certificering die wordt aangeboden door de International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council). De certificering is bedoeld om de vaardigheden en kennis van een persoon op het gebied van ethisch hacken en informatiebeveiliging te valideren.

Een ethische hacker is een professional die door een bedrijf of organisatie wordt ingehuurd om te proberen het netwerk en de computersystemen binnen te dringen om mogelijke zwakke plekken in de beveiliging te identificeren en aan te pakken. Ethisch hacken is een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven en organisaties om beveiligingsrisico's proactief te identificeren en te beperken voordat ze kunnen worden uitgebuit door kwaadwillenden.

De CEH-certificering is bedoeld voor personen die geïnteresseerd zijn in een carrière in ethisch hacken en informatiebeveiliging. De certificering omvat een reeks onderwerpen met betrekking tot ethisch hacken, waaronder penetratietesten, netwerkscanning, kwetsbaarheidsanalyse en systeemhacking.

Om de CEH-certificering te behalen, moeten personen slagen voor een streng examen dat hun kennis en vaardigheden op het gebied van ethisch hacken en informatiebeveiliging test. Het examen is praktijkgericht en prestatiegericht, wat betekent dat personen hun vermogen om ethische hackingtechnieken toe te passen in reële scenario's moeten aantonen.

De CEH-certificering wordt erkend door een groot aantal bedrijven en organisaties over de hele wereld, en kan personen helpen hun carrière op het gebied van informatiebeveiliging vooruit te helpen. De certificering kan ook een concurrentievoordeel opleveren op de arbeidsmarkt, aangezien werkgevers steeds meer op zoek zijn naar professionals met gespecialiseerde vaardigheden en kennis op het gebied van ethisch hacken en informatiebeveiliging.

De CEH certificering is een waardevol certificaat voor personen die geïnteresseerd zijn in een carrière in ethisch hacken en informatiebeveiliging. Het biedt een uitgebreide en praktische opleiding op dit gebied, en kan individuen helpen om hun vaardigheden en expertise aan te tonen aan potentiële werkgevers.

Hoe werkt Certified Ethical Hacking (CEH)?

Certified Ethical Hacking (CEH) is een proces waarbij cyberaanvallen op de computersystemen en netwerken van een bedrijf worden gesimuleerd om potentiële kwetsbaarheden en zwakke plekken in de beveiliging op te sporen. Het doel van ethisch hacken is het identificeren van beveiligingsrisico's en zwakke plekken voordat deze door kwaadwillenden kunnen worden uitgebuit.

Het CEH-proces omvat doorgaans de volgende stappen:

 • Verkenning: In deze stap verzamelt de ethische hacker informatie over het doelnetwerk en de systemen. Dit kan inhouden het identificeren van IP-adressen, netwerkbereiken, besturingssystemen en andere relevante informatie.
 • Scannen: De ethische hacker gebruikt verschillende tools om het doelnetwerk te scannen op kwetsbaarheden en zwakheden. Dit kan bestaan uit het scannen van poorten, kwetsbaarheden en andere technieken om potentiële veiligheidsrisico's te identificeren.
 • Toegang verkrijgen: Zodra kwetsbaarheden zijn geïdentificeerd, probeert de ethische hacker toegang te krijgen tot het doelsysteem of netwerk. Dit kan bestaan uit het uitbuiten van zwakke plekken in het systeem of het gebruik van social engineering-technieken om toegang te krijgen tot gebruikersgegevens.
 • Toegang behouden: Zodra de ethische hacker toegang heeft verkregen tot het doelsysteem of -netwerk, probeert hij zijn toegang tot het systeem te behouden. Dit kan het installeren van backdoors inhouden of andere methoden om blijvende toegang tot het systeem te behouden.
 • Analyse: Nadat het ethisch hacken is voltooid, worden de resultaten geanalyseerd om potentiële beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden te identificeren. Deze informatie kan worden gebruikt om een plan te ontwikkelen om de geïdentificeerde beveiligingsproblemen aan te pakken en de algemene beveiliging van het systeem of netwerk te verbeteren.
 • Rapportage: De ethische hacker stelt een gedetailleerd rapport op met daarin de kwetsbaarheden en zwakheden die tijdens het ethisch hacken zijn geïdentificeerd. Het rapport wordt vervolgens gepresenteerd aan het managementteam van de organisatie, die de informatie kan gebruiken om de geïdentificeerde beveiligingsrisico's aan te pakken.

Het CEH-proces is ontworpen om organisaties te helpen potentiële veiligheidsrisico's en zwakke plekken in hun computersystemen en netwerken te identificeren. Door deze risico's en zwakke plekken te identificeren, kunnen organisaties proactief stappen ondernemen om ze aan te pakken en hun algemene beveiligingspositie te verbeteren. Ethisch hacken is een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven en organisaties om proactief beveiligingsrisico's te identificeren en te beperken voordat deze door kwaadwillenden kunnen worden uitgebuit.

Certified Ethical Hacker examens afleggen

Het Certified Ethical Hacker (CEH) examen is een strenge test van iemands kennis en vaardigheden op het gebied van ethisch hacken en informatiebeveiliging. Het examen is ontworpen om het vermogen van een individu te beoordelen om potentiële veiligheidsrisico's en kwetsbaarheden in een breed scala van computersystemen en netwerken te identificeren en aan te pakken.

Om het CEH-examen te kunnen afleggen, moeten personen aan bepaalde eisen voldoen:

 • Een minimum van twee jaar werkervaring in informatiebeveiliging
 • Een ingevulde aanvraag met bewijs van opleiding en werkervaring
 • Voltooiing van een goedgekeurde training in ethisch hacken en informatiebeveiliging.

Het CEH examen is een 4-uur durende multiple-choice test die een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot ethisch hacken en informatiebeveiliging behandelt. Het examen is ontworpen om praktijkgericht en prestatiegericht te zijn, wat betekent dat personen hun vermogen om ethische hackingtechnieken toe te passen in reële scenario's moeten aantonen.

Het examen omvat een reeks onderwerpen, waaronder netwerkbeveiliging, systeemhacking, social engineering, cryptografie en beveiliging van webtoepassingen. Om voor het CEH-examen te slagen, moeten personen hun kennis en vaardigheden op deze gebieden aantonen en een minimumscore van 60% behalen.

Ter voorbereiding op het CEH examen kunnen personen een goedgekeurde training in ethisch hacken en informatiebeveiliging volgen. Deze cursussen zijn ontworpen om personen een uitgebreid begrip te geven van de onderwerpen die in het examen aan bod komen en om hen voor te bereiden op de zwaarte van het examen.

Het CEH examen is een uitdagende en uitgebreide test van iemands vaardigheden en kennis op het gebied van ethisch hacken en informatiebeveiliging. Door te slagen voor het examen en de CEH certificering te behalen, kunnen individuen hun expertise aantonen en hun carrière in dit belangrijke en groeiende gebied bevorderen.

Zo kan Certified Ethical Hacking (CEH) uw bedrijf helpen

Certified Ethical Hacking (CEH) kan een bedrijf op verschillende manieren helpen door proactief potentiële beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden te identificeren en te beperken. Hier zijn enkele manieren waarop CEH een bedrijf kan helpen:

 • Verbeterde beveiligingshouding: Door ethische hacking tests uit te voeren, kunnen bedrijven kwetsbaarheden en zwakheden in hun computersystemen en netwerken identificeren. Deze informatie kan worden gebruikt om deze risico's en zwakke plekken aan te pakken voordat ze kunnen worden uitgebuit door kwaadwillenden, waardoor de algemene veiligheidspositie van het bedrijf wordt verbeterd.
 • Naleving van regelgeving: Veel industrieën zijn onderworpen aan verschillende wettelijke compliance-eisen met betrekking tot informatiebeveiliging. Door ethische hackingtests uit te voeren en vastgestelde risico's en kwetsbaarheden aan te pakken, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze aan deze eisen voldoen.
 • Minder risico op datalekken: Datalekken kunnen kostbaar zijn en schadelijk voor de reputatie van een bedrijf. Door potentiële beveiligingsrisico's en zwakke plekken te identificeren en te beperken, kunnen bedrijven het risico op datalekken en de bijbehorende kosten en schade beperken.
 • Bescherming van intellectueel eigendom: Veel bedrijven hebben waardevolle intellectuele eigendommen die moeten worden beschermd tegen diefstal of onbevoegde toegang. Ethische hackingtests kunnen mogelijke kwetsbaarheden identificeren die kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot deze informatie, zodat bedrijven proactief stappen kunnen ondernemen om hun intellectuele eigendom te beschermen.
 • Concurrentievoordeel: Door proactief potentiële beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden te identificeren en te beperken, kunnen bedrijven zich onderscheiden van hun concurrenten en vertrouwen opbouwen bij hun klanten. Dit kan een concurrentievoordeel opleveren en helpen klanten aan te trekken en te behouden.

Certified Ethical Hacking kan bedrijven helpen potentiële beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden te identificeren voordat deze door kwaadwillenden kunnen worden uitgebuit. Door deze risico's en kwetsbaarheden proactief aan te pakken, kunnen bedrijven hun algemene beveiligingspositie verbeteren en zich beschermen tegen de dure en schadelijke gevolgen van datalekken en andere beveiligingsincidenten.

Certified Ethical Hacker (CEH) training

Cursussen voor Certified Ethical Hacker zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Certified Ethical Hacker training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Certified Ethical Hacker certificering per vaardigheidsniveau

Of u zich nu voorbereidt op het examen of niet, het volgen van een CEH-certificeringstraining zal u de essentiële vaardigheden bijbrengen om uw IT-carrière tot een succes te maken. Bekijk onderstaand overzicht voor CEH certificeringen en de vaardigheden in een specifieke rol. 

Certified Ethical Hacker Roadmap

Certified Ethical Hacker Certificeringen

De certificering Certified Ethical Hacker (CEH) is een wereldwijd erkende erkenning voor personen die hun deskundigheid op het gebied van ethisch hacken en informatiebeveiliging willen aantonen. De certificering wordt aangeboden door de International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council) en is ontworpen om de vaardigheden en kennis van een persoon in ethische hacking technieken, tools en methodologieën te valideren.

De CEH-certificering bestrijkt een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot ethisch hacken, waaronder penetratietesten, netwerkscanning, kwetsbaarheidsanalyse en systeemhacking. De certificering is ontworpen om personen te voorzien van de kennis en vaardigheden die zij nodig hebben om potentiële veiligheidsrisico's en kwetsbaarheden in computersystemen en netwerken te identificeren en aan te pakken.

Om de CEH-certificering te behalen, moeten personen slagen voor een streng examen dat hun kennis en vaardigheden op het gebied van ethisch hacken en informatiebeveiliging toetst. Het examen is praktijkgericht en prestatiegericht, wat betekent dat personen hun vermogen om ethische hackingtechnieken toe te passen in reële scenario's moeten aantonen.

De CEH-certificering wordt erkend door een groot aantal bedrijven en organisaties over de hele wereld, en kan personen helpen hun carrière op het gebied van informatiebeveiliging vooruit te helpen. De certificering kan ook een concurrentievoordeel opleveren op de arbeidsmarkt, aangezien werkgevers steeds meer op zoek zijn naar professionals met gespecialiseerde vaardigheden en kennis op het gebied van ethisch hacken en informatiebeveiliging.

Er zijn verschillende Certified Ethical Hacker (CEH) certificeringen die worden aangeboden door de International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council), elk met zijn eigen focus en inhoud. Hier zijn enkele van de belangrijkste CEH certificeringen en wat ze inhouden:

 • CEH (Practical): De CEH (Practical) certificering is een prestatiegericht examen dat iemands vermogen test om ethische hacking technieken uit te voeren in een real-world scenario. Het examen bestaat uit 20 uitdagingen die zijn ontworpen om verschillende soorten cyberaanvallen te simuleren.
 • CEH (Master): De CEH (Master) certificering is een certificering op geavanceerd niveau die is ontworpen voor personen die uitgebreide ervaring hebben met ethisch hacken en informatiebeveiliging. De certificering omvat een breed scala aan geavanceerde onderwerpen met betrekking tot ethisch hacken, waaronder netwerkpenetratietesten, draadloze netwerkbeveiliging en cloudbeveiliging.
 • CEH (Global): De CEH (Global) certificering is ontworpen voor personen die in multinationale organisaties werken en de verschillende wettelijke vereisten en culturele verschillen in verschillende landen moeten begrijpen. De certificering behandelt onderwerpen zoals internationale wetgeving inzake gegevensprivacy, wetgeving inzake cybercriminaliteit en cultureel bewustzijn.
 • CEH (ANSI): De CEH (ANSI) certificering is geaccrediteerd door het American National Standards Institute (ANSI) en is ontworpen om te voldoen aan de hoge normen van het ANSI accreditatieproces. De certificering omvat een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot ethisch hacken en informatiebeveiliging, waaronder netwerkbeveiliging, systeemhacking en cryptografie.
 • CEH (Practical): De CEH (Practical) certificering is een prestatiegericht examen dat iemands vermogen test om ethische hacking technieken uit te voeren in een real-world scenario. Het examen bestaat uit 20 uitdagingen die zijn ontworpen om verschillende soorten cyberaanvallen te simuleren.

Ter voorbereiding op het CEH examen, kunnen personen een goedgekeurde training in ethisch hacken en informatiebeveiliging volgen. Deze cursussen zijn ontworpen om personen een uitgebreid begrip te geven van de onderwerpen die in het examen worden behandeld en om hen voor te bereiden op de zwaarte van de test.

De CEH certificering is een waardevolle erkenning voor personen die geïnteresseerd zijn in een carrière in ethisch hacken en informatiebeveiliging. Het biedt een uitgebreide en praktische opleiding op dit gebied, en kan individuen helpen om hun vaardigheden en expertise aan te tonen aan potentiële werkgevers.

Banen en carrière-gerelateerde Certified Ethical Hacker certificeringen

Personen met Certified Ethical Hacker (CEH) certificeringen zijn zeer gewild bij bedrijven en organisaties die hun computersystemen en netwerken moeten beschermen tegen potentiële veiligheidsrisico's en kwetsbaarheden. Hier zijn enkele van de banen en carrières die beschikbaar zijn voor personen met CEH certificeringen:

 • Ethical Hacker: Een ethische hacker is verantwoordelijk voor het uitvoeren van beveiligingsbeoordelingen en penetratietests om potentiële beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden in computersystemen en netwerken te identificeren. Deze rol vereist uitgebreide kennis en expertise in ethische hacking technieken en methodologieën.
 • Security Analyst: Een beveiligingsanalist is verantwoordelijk voor het analyseren van beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden in computersystemen en netwerken en het ontwikkelen van strategieën om deze risico's te beperken. Deze rol vereist kennis en vaardigheden op het gebied van informatiebeveiliging en risicobeheer.
 • Information Security Manager: Een informatiebeveiligingsmanager is verantwoordelijk voor het toezicht op de beveiliging van de computersystemen en netwerken van een organisatie. Deze rol vereist kennis en vaardigheden op het gebied van informatiebeveiliging, risicobeheer en leiderschap.
 • Security Consultant: Een beveiligingsadviseur geeft deskundig advies en begeleiding over beveiligingskwesties aan bedrijven en organisaties. Deze rol vereist kennis en deskundigheid op het gebied van ethisch hacken, risicobeheer en beste praktijken inzake beveiliging.
 • Penetration Tester: Een penetratietester is verantwoordelijk voor het uitvoeren van ethische hackingtests om potentiële beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden in computersystemen en netwerken te identificeren. Deze rol vereist kennis en deskundigheid in ethische hackingtechnieken en -methodologieën.
 • Cyber Security Analyst: Een cybersecurity analist is verantwoordelijk voor het controleren van computersystemen en netwerken op potentiële beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden. Deze rol vereist kennis en vaardigheden op het gebied van informatiebeveiliging en risicobeheer.
 • Security Engineer: Een security engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van beveiligingsoplossingen om computersystemen en netwerken te beschermen tegen potentiële beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden. Deze rol vereist kennis en expertise in informatiebeveiliging, risicobeheer en best practices op het gebied van beveiliging.

Personen met een CEH-certificering kunnen een breed scala aan carrières op het gebied van informatiebeveiliging en ethisch hacken nastreven. Deze loopbanen bieden concurrerende salarissen en sterke groeivooruitzichten, aangezien bedrijven en organisaties steeds meer prioriteit geven aan cyberbeveiliging in het licht van groeiende cyberdreigingen.

Geschiedenis van Certified Ethical Hacker (CEH)

Certified Ethical Hacker (CEH) is een wereldwijd erkende certificering op het gebied van ethisch hacken en informatiebeveiliging. De certificering werd voor het eerst ingevoerd door de International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council) in 2003 om een gestandaardiseerde methode te bieden voor het valideren van de vaardigheden en kennis van een persoon op het gebied van ethische hacking technieken, tools en methodologieën.

De CEH-certificering werd ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar professionals met expertise in ethisch hacken en informatiebeveiliging, aangezien bedrijven en organisaties het belang begonnen in te zien van het proactief identificeren en aanpakken van potentiële beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden in hun computersystemen en netwerken.

In de loop der jaren is de CEH-certificering geëvolueerd om het veranderende landschap van cyberbeveiliging en de toenemende geavanceerdheid van cyberbedreigingen te weerspiegelen. De certificering is bijgewerkt om een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot ethisch hacken en informatiebeveiliging te bestrijken, waaronder netwerkpenetratietests, systeemhacking en beveiliging van draadloze netwerken.

De CEH-certificering is ook erkend door een groot aantal bedrijven en organisaties over de hele wereld, en wordt beschouwd als een van de meest waardevolle certificeringen op het gebied van informatiebeveiliging. De certificering kan personen een concurrentievoordeel opleveren op de arbeidsmarkt, en kan bedrijven helpen bij het identificeren en aanpakken van potentiële beveiligingsrisico's en kwetsbaarheden in hun computersystemen en netwerken.

Vandaag de dag blijft de CEH-certificering zich ontwikkelen om te voldoen aan de veranderende behoeften van bedrijven en organisaties in het licht van groeiende cyberdreigingen. De certificering blijft een essentiële referentie voor professionals op het gebied van ethisch hacken en informatiebeveiliging, en biedt een gestandaardiseerde methode om hun vaardigheden en kennis op dit belangrijke en groeiende gebied te valideren.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles