Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prijs
Merken

Data and Databases trainingen

Bestel nu de beste Data en Databases trainingen online. Cursus Data E-learning online. Leer alles over Data and Databases en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

93 Trainingen

93 Trainingen

Data and Databases Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • ICT Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Data?

Data (Gegevens) is informatie of feiten die worden gebruikt ter ondersteuning van besluitvorming, analyse of kennisrepresentatie. Ze kunnen verschillende vormen hebben, zoals getallen, tekst, beelden of geluid, en worden op een gestructureerde manier opgeslagen zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwerkt, opgevraagd en geanalyseerd. Data is het ruwe materiaal dat wordt gebruikt om inzichten te verkrijgen en geïnformeerde besluitvorming aan te sturen op verschillende gebieden, waaronder het bedrijfsleven, de wetenschap en de technologie.

Data worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder:

 • Besluitvorming - Data wordt geanalyseerd ter ondersteuning van geïnformeerde besluitvorming in organisaties, bedrijven en overheidsinstellingen.
 • Trends en inzichten - Data kan worden geanalyseerd om trends, patronen en inzichten te identificeren die informatie kunnen verschaffen over strategie, productontwikkeling en activiteiten.
 • Klant- en marktanalyse - Gegevens worden gebruikt om klantgedrag, voorkeuren en markttrends te analyseren.
 • Meting en evaluatie van prestaties - Gegevens worden gebruikt om de prestaties van organisaties, processen en producten te meten en te evalueren.
 • Voorspellende modellen en prognoses - Data wordt gebruikt om voorspellende modellen op te stellen en prognoses te maken, die kunnen dienen als informatie voor planning en toewijzing van middelen.
 • Onderzoek en ontwikkeling - Data wordt gebruikt gebruikt in wetenschappelijk en technisch onderzoek om hypotheses te testen, theorieën te valideren en productontwerp te onderbouwen.
 • Naleving en regelgeving - Gegevens worden gebruikt om te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten, zoals financiële verslaglegging, privacy van gegevens en beveiliging.
 • Personalisering en maatwerk - Data wordt gebruikt gebruikt om producten, diensten en ervaringen te personaliseren voor individuele klanten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe gegevens (data) worden gebruikt. Het belang van data is de laatste jaren toegenomen naarmate organisaties streven naar meer data-gestuurde besluitvorming en activiteiten.

Wat zijn Databases?

Een database is een verzameling data die op een specifieke manier is georganiseerd en opgeslagen in een computersysteem zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgevraagd, beheerd en bijgewerkt. Databases worden gebruikt om grote hoeveelheden gestructureerde en half-gestructureerde informatie op te slaan en te beheren, zoals financiële transacties, klantgegevens en product voorraden.

Databases zijn essentiële onderdelen van veel softwaretoepassingen en bedrijfssystemen, omdat ze organisaties in staat stellen informatie efficiënt op te slaan en op te vragen, de besluitvorming te ondersteunen en veel routinetaken te automatiseren. 

Waarom Data and Databases?

Data en Databases (Gegevens en Databanken) worden gebruikt om grote hoeveelheden informatie op te slaan, te organiseren en te beheren. Zij bieden een systematische manier om informatie op te slaan, op te vragen en te manipuleren, zodat deze effectief en efficiënt kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals besluitvorming, probleemoplossing, analyse en rapportage. Databases zijn essentieel voor veel organisaties, omdat ze hen in staat stellen gegevens op een veilige en schaalbare manier op te slaan en te verwerken, waardoor ze hun activiteiten effectief kunnen beheren, aan hun verplichtingen kunnen voldoen en de regelgeving kunnen naleven.

Het gebruik van data en databases kan het vermogen van een organisatie om weloverwogen beslissingen te nemen verbeteren, beter te reageren op veranderingen in hun omgeving en hun algemene prestaties en concurrentievermogen te verbeteren.

Hoe werken Data and Databases?

Databases (databanken) zijn verzamelingen van verwante informatie die zodanig zijn georganiseerd dat data efficiënt kan worden opgeslagen, opgevraagd en gebruikt. Gegevens kunnen op verschillende manieren in databanken worden opgeslagen, onder meer als tabellen, rijen en kolommen. Het databasebeheersysteem (DBMS - Database Management System) is verantwoordelijk voor het organiseren en beheren van de gegevens in de database.

Een DBMS omvat software waarmee gebruikers met de database kunnen werken, zoals nieuwe data invoeren, bestaande data opvragen en bestaande data bijwerken. Deze software gebruikt een querytaal, zoals SQL, om toegang te krijgen tot de in de database opgeslagen data.

Wanneer een gebruiker informatie uit de database opvraagt, zoekt het DBMS naar de gevraagde gegevens en stuurt de resultaten terug naar de gebruiker. Het DBMS kan ook worden gebruikt om regels en beperkingen op de gegevens af te dwingen, zoals ervoor zorgen dat alle ingevoerde gegevens geldig zijn en dat gegevens niet worden gedupliceerd.

Databases kunnen voor uiteenlopende doeleinden worden gebruikt, onder meer voor zakelijke toepassingen, wetenschappelijk onderzoek en het bijhouden van registers door de overheid. Ze kunnen worden ontworpen om een specifiek type gegevens te ondersteunen, zoals financiële gegevens, of ze kunnen worden ontworpen om een reeks gegevenstypes te ondersteunen.

Over het algemeen worden data en databases gebruikt om informatie op te slaan en te beheren op een manier die de toegang tot, de analyse en het gebruik van de informatie vergemakkelijkt. Door databases te gebruiken kunnen organisaties hun gegevens beter benutten en inzicht krijgen in hun activiteiten en klanten.

10 voordelen van Data en Databases

 1. Verbeterde datastructuur: Databases helpen gegevens op te slaan in een gestructureerd, georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk formaat.
 2. Verhoogde data beveiliging: Databases bieden een veilig platform voor de opslag van gevoelige data en kunnen toegangscontrolemechanismen implementeren om de veiligheid van de gegevens te garanderen.
 3. Schaalbaarheid: Databases kunnen grote hoeveelheden gegevens aan, en kunnen gemakkelijk worden geschaald om groei en veranderende bedrijfsbehoeften op te vangen.
 4. Betrouwbaarheid: Databases bieden een gecentraliseerd systeem voor de opslag van data, waardoor het risico van gegevensverlies afneemt en de beschikbaarheid van gegevens toeneemt.
 5. Verbeterde data analyse: Databases bieden geavanceerde mogelijkheden voor gegevensanalyse, waardoor organisaties weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van gegevensinzichten.
 6. Beter delen van data: Databases stellen meerdere gebruikers in staat om gegevens in real-time te raadplegen, te wijzigen en bij te werken, waardoor het gemakkelijker wordt om samen te werken en gegevens te delen.
 7. Efficiënt ophalen van data: Databases bieden snelle en efficiënte methoden voor het zoeken en ophalen van data, waardoor tijd wordt bespaard en de productiviteit wordt verbeterd.
 8. Integratie van data: Databases kunnen worden geïntegreerd met andere toepassingen, waardoor het gemakkelijker wordt data uit te wisselen tussen systemen en processen te stroomlijnen.
 9. Back-up en herstel van gegevens: Databases bieden back-up- en herstelmechanismen om ervoor te zorgen dat gegevens worden beschermd en gemakkelijk kunnen worden hersteld in geval van een storing.
 10. Kostenbesparingen: Door het gegevensbeheer te verbeteren en duplicatie van gegevens te verminderen, kunnen databases organisaties helpen tijd en geld te besparen door handmatige gegevensinvoer te verminderen, het risico op fouten te verkleinen en de kwaliteit van de data te verbeteren.

Zo kan Data and Databases uw bedrijf helpen

Data en databases kunnen organisaties helpen door een centrale opslagplaats te bieden voor de opslag en het beheer van informatie. Deze informatie kan worden gebruikt om de besluitvorming te ondersteunen, bedrijfsstrategieën te onderbouwen en de operationele efficiëntie te verbeteren. Door gegevens te organiseren en te structureren in een database kunnen organisaties ervoor zorgen dat hun informatie nauwkeurig, consistent en gemakkelijk toegankelijk is.

Bovendien kunnen databases worden geraadpleegd en geanalyseerd om trends, patronen en inzichten aan het licht te brengen die uit ruwe gegevens niet onmiddellijk blijken. Dit vermogen om zinvolle inzichten uit gegevens te halen kan innovatie stimuleren en organisaties helpen de concurrentie voor te blijven. Bovendien kunnen databases worden geïntegreerd met andere softwaresystemen en hulpmiddelen, zoals business intelligence- en datavisualisatieplatforms, om de mogelijkheden voor het analyseren en delen van gegevens te vergroten.

Data en databases kunnen organisaties op vele manieren helpen, waaronder:

 • Betere besluitvorming: Door data op te slaan en te analyseren kunnen organisaties beter geïnformeerde beslissingen nemen op basis van feiten en gegevenstrends in plaats van intuïtie of buikgevoel.
 • Verhoogde efficiëntie: Door data op te slaan in een gecentraliseerde database kunnen organisaties processen stroomlijnen, duplicaten en handmatige gegevensinvoer elimineren en taken automatiseren.
 • Verbeterde klantrelaties: Door het volgen en analyseren van klantgegevens kunnen organisaties hun klanten beter begrijpen en de klantrelaties verbeteren door gepersonaliseerde ervaringen te bieden.
 • Betere resource management: Organisaties kunnen gegevens gebruiken om de toewijzing van resources te optimaliseren, het beheer van de toeleveringsketen te verbeteren en verspilling te minimaliseren.
 • Verbeterde operationele prestaties: Door belangrijke prestatie-indicatoren en andere gegevens te controleren, kunnen organisaties gebieden voor verbetering identificeren en hun activiteiten optimaliseren.
 • Betere naleving: Door data op een gestructureerde manier te verzamelen en op te slaan, kunnen organisaties ervoor zorgen dat ze voldoen aan de wettelijke vereisten en een hoog niveau van gegevensprivacy en -beveiliging handhaven.
 • Beter risicobeheer: Door data over risicofactoren bij te houden en te analyseren, kunnen organisaties proactief risico's beheren en potentiële verliezen minimaliseren.
 • Betere samenwerking: Door data op een centrale locatie op te slaan, kunnen organisaties hun werknemers in staat stellen overal toegang te krijgen tot de informatie die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben.
 • Beter marktinzicht: Door data over markttrends en klantgedrag te verzamelen en te analyseren, kunnen organisaties waardevolle inzichten krijgen in hun markt en betere zakelijke beslissingen nemen.
 • Betere bedrijfsinformatie: Door data uit verschillende bronnen te verzamelen en te analyseren, kunnen organisaties een beter inzicht krijgen in hun bedrijf en data-gestuurde beslissingen nemen die hun resultaat verbeteren.

Data en Database training

Bij data en database trainingen worden de concepten en technieken geleerd die worden gebruikt om grote hoeveelheden data te beheren en op te slaan. Dit type training kan verschillende onderwerpen behandelen, zoals gegevensmodellering, databasemanagementsystemen, SQL, datawarehousing en datamining. Deelnemers leren de vaardigheden en kennis die nodig zijn om databases te ontwerpen, bouwen en beheren, en om inzichten te halen uit de data die erin is opgeslagen.

Dit type training is belangrijk voor mensen die werken op gebieden als informatietechnologie, het bedrijfsleven en gegevensanalyse. Het kan ook nuttig zijn voor personen die een carrière willen opbouwen in gegevensbeheer, gegevensopslag, business intelligence of gegevenswetenschap.

Een goed begrip van data en databases kan mensen helpen weloverwogen beslissingen te nemen, waardevolle inzichten te verschaffen en zakelijk succes te stimuleren.

Data en Databases certificeringen

Een ICT certificaat voor data en databases kan aantonen dat iemand deskundig, bekend en vaardig is op deze gebieden. Het kan ook hun professionele geloofwaardigheid vergroten en hen helpen zich te onderscheiden van andere kandidaten voor een baan. Het kan ook de kans op promotie en salarisverhoging vergroten. Het laat ook zien dat de persoon op de hoogte is van de laatste trends, technieken en technologieën op het gebied van gegevens en databases. Bovendien worden certificeringen vaak vereist door werkgevers voor bepaalde functies, dus het behalen ervan kan iemands vooruitzichten op een baan verbeteren.

Er zijn een meerdere IT certificeringen beschikbaar die zich richten op data en databases. Het is subjectief om de meest interessante certificeringen voor gegevens en databases te bepalen, aangezien dit grotendeels afhangt van iemands achtergrond, doelen en interesses. Enkele van de algemeen erkende en veelgevraagde certificeringen voor gegevens en databases zijn echter:

 • Oracle Certified Professional, MySQL 5.7 Database Administrator
  Deze IT certificering is gericht op databasebeheerders die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden en optimaliseren van de prestaties van een MySQL 5.7 database. Het behandelt onderwerpen als back-up en herstel, performance tuning, beveiliging en meer.
 • Microsoft Certified: Azure Database Administrator Associate
  Deze certificering toont expertise aan in het beheren, implementeren en bewaken van Azure-databases. Het behandelt onderwerpen zoals opties voor gegevensopslag, noodherstel, hoge beschikbaarheid en meer.
 • MongoDB Certified DBA Associate
  Deze ICT certificering is voor databasebeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer van MongoDB-databases. Het behandelt onderwerpen als datamodellering, datamanagement, performance tuning en meer.
 • Amazon Web Services (AWS) Certified Database - Specialty
  Deze AWS certificering valideert iemands expertise in het implementeren, bedienen en optimaliseren van databases in de AWS Cloud. Het omvat onderwerpen zoals databasemigratie, back-up en herstel, prestatieoptimalisatie en meer.
 • Cloudera Certified Associate (CCA) Data Analyst
  Deze Cloudera certificering is voor data analisten die gebruik maken van Cloudera's data management, verwerking en analyse technologieën. Het omvat onderwerpen als data ingestion, verwerking en analyse, evenals het gebruik van SQL en Hive om gegevens te bevragen.
 • IBM Certified Database Administrator - DB2
  Deze certificering is bedoeld voor databasebeheerders die IBM DB2-databases beheren. Het behandelt onderwerpen als databaseontwerp, gegevensbeheer, prestatietuning en meer.
 • Oracle Database 12c Administrator Certified Associate (OCA)
  Deze certificering is voor databasebeheerders die Oracle-databases beheren. Het omvat onderwerpen als database-architectuur, beveiliging, back-up en herstel, en prestatie-tuning.
 • Microsoft Certified: Azure Data Engineer Associate
  Deze certificering toont expertise aan in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van data engineering oplossingen met behulp van Azure data services. Het omvat onderwerpen zoals gegevensopslag, gegevensverwerking en gegevensbeheer.
 • IBM Certified Advanced Database Administrator - DB2
  Deze IBM certificering is voor ervaren databasebeheerders die IBM DB2-databases beheren. Het behandelt geavanceerde onderwerpen zoals beveiliging, performance tuning, disaster recovery en meer.
 • Oracle Certified Professional, MySQL 8.0 Database Administrator
  Deze Oracle certificering is gericht op databasebeheerders die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden en optimaliseren van de prestaties van een MySQL 8.0 database. Het behandelt onderwerpen als back-up en herstel, performance tuning, beveiliging en meer.
 • Microsoft Certified: SQL Server 2016 Database Administrator
  Deze Microsoft certificering valideert iemands kennis en vaardigheden in het beheren, configureren en onderhouden van Microsoft SQL Server 2016 databases. Dit omvat het bewaken en oplossen van prestatieproblemen, het beheren van de beveiliging en het maken en herstellen van back-ups van databases.
 • Microsoft Certified: SQL Server 2012/2014 - Database Development
  Deze certificering richt zich op iemands vermogen om oplossingen te ontwikkelen, te ontwerpen en te implementeren met behulp van Microsoft SQL Server 2012 of 2014 databases. De behandelde onderwerpen omvatten datamodellering, gegevenstoegang en oplossingen voor gegevensopslag.
 • Oracle Database 12c R2 Administration Examen 1Z0-072
  Deze Oracle certificering valideert iemands kennis en vaardigheden in het beheren en administreren van Oracle Database 12c Release 2 (12.2) omgevingen. Dit omvat het configureren, installeren en beheren van een Oracle database, evenals back-up en herstel, beveiliging en prestatiebeheer.
 • MongoDB Certified Developer Associate
  Deze certificering valideert de kennis van MongoDB en het vermogen om applicaties te ontwikkelen met MongoDB. De behandelde onderwerpen omvatten datamodellering, indexering en CRUD operaties, evenals prestatie optimalisatie en data management.
 • Microsoft Certified: Azure Data Scientist Associate
  Deze Microsoft certificering richt zich op iemands vermogen om machine learning modellen te ontwerpen, bouwen en implementeren met behulp van Microsoft Azure. De behandelde onderwerpen omvatten datavoorbereiding, feature engineering en modelevaluatie.
 • Microsoft Certified: Data Analyst Associate
  Deze Microsoft certificering richt zich op iemands vermogen om inzichten uit gegevens te halen met behulp van een verscheidenheid aan tools en technieken. Onderwerpen die aan bod komen zijn datavisualisatie, statistische analyse en data wrangling.
 • Microsoft Certified: Power BI Data Analyst Associate
  Deze Power BI certificering richt zich op iemands vermogen om interactieve, datagestuurde rapporten en dashboards te maken en te delen met behulp van Microsoft Power BI. Onderwerpen die aan bod komen zijn datavisualisatie, datamodellering en het maken van rapporten.
 • Red Hat Certified Engineer in Database Administration
  Deze Red Hat certificering valideert iemands kennis en vaardigheden in het beheren en administreren van Red Hat Enterprise Linux-omgevingen. Dit omvat het configureren, installeren en beheren van een Red Hat database, evenals back-up en herstel, beveiliging en prestatiebeheer.
 • IBM Certified Database Administrator - Informix 11.7
  Deze IBM certificering valideert iemands kennis en vaardigheden in het beheren en administreren van IBM Informix 11.7 databases. Dit omvat het configureren, installeren en beheren van een Informix database, evenals back-up en herstel, beveiliging en prestatiebeheer.
 • Oracle Database 12c: SQL Fundamentals 1Z0-061
  Deze SQL certificering richt zich op de kennis van SQL en het vermogen om SQL statements te schrijven om gegevens te beheren die zijn opgeslagen in een Oracle database. De behandelde onderwerpen omvatten het ophalen van gegevens, gegevensmanipulatie en gegevensdefinitie.

Deze certificeringen zijn bedoeld om de kennis en expertise van een persoon te valideren op het gebied van het beheren, onderhouden en beheren van gegevens en databases. Ze tonen aan dat de houder een grondig begrip heeft van de onderliggende technologieën en processen die betrokken zijn bij gegevens en databases, evenals de vaardigheden om complexe databasesystemen te ontwerpen, te implementeren en te beheren.

Als u uw carrière in data en databases wilt bevorderen, kan het behalen van een of meer van deze certificeringen een geweldige manier zijn om uw vaardigheden aan te tonen, erkenning te krijgen in de sector en uw verdienpotentieel te vergroten.

Banen en carrière-gerelateerde Data en Databases certificeringen

Het hebben van certificeringen in data en databases kan leiden tot diverse banen en carrièremogelijkheden. De meest bekende data en databases banen zijn;

 • Database administrator
  Een databasebeheerder (DBA) is verantwoordelijk voor het onderhoud en de prestaties van de databases van een organisatie. Dit omvat taken zoals het installeren en configureren van nieuwe databases, het maken van back-ups van gegevens en het waarborgen van de veiligheid en toegankelijkheid van de gegevens.
 • Data analyst
  Een data-analist is verantwoordelijk voor het extraheren van inzichten en betekenis uit grote hoeveelheden gegevens. Zij gebruiken hulpmiddelen en technieken om gegevens te verzamelen, op te schonen en te analyseren om zakelijke beslissingen te ondersteunen en groei te stimuleren.
 • Data engineer
  Een data engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van de infrastructuur waarmee organisaties grote hoeveelheden data kunnen opslaan, verwerken en analyseren. Zij zorgen ervoor dat de gegevens accuraat, veilig en toegankelijk zijn voor degenen die ze nodig hebben.
 • Business intelligence analyst
  Een business intelligence (BI) analist gebruikt gegevens en analyses om de zakelijke besluitvorming te ondersteunen. Zij verzamelen, verwerken en analyseren gegevens ter ondersteuning van bedrijfsdoelstellingen en bieden inzicht in klantgedrag en markttrends.
 • Data scientist
  Een data scientist combineert vaardigheden in statistiek, computerwetenschap en domeinkennis om complexe problemen op te lossen met behulp van gegevens. Zij gebruiken geavanceerde analytische methoden en algoritmen om voorspellende modellen te bouwen en inzichten te ontdekken ter ondersteuning van zakelijke beslissingen.
 • Database developer
  Een databaseontwikkelaar is verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van databases om te voldoen aan de specifieke behoeften van een organisatie. Zij kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het onderhouden en bijwerken van bestaande databases om ervoor te zorgen dat deze effectief en efficiënt blijven.
 • Database architect
  Een database architect is verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van de algemene structuur en organisatie van de databases van een organisatie. Ze zorgen ervoor dat de databases schaalbaar en veilig zijn, en dat ze in de loop van de tijd aan de behoeften van de organisatie kunnen voldoen.
 • Cloud database administrator
  Een cloud database administrator is verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van databases die draaien in een cloud computing omgeving. Dit omvat taken zoals het configureren en implementeren van databases, het waarborgen van gegevensbeveiliging en het bewaken van de prestaties.
 • Big data analyst
  Een big data-analist werkt met grote, complexe datasets om inzichten te ontdekken en de besluitvorming te ondersteunen. Ze gebruiken tools zoals Hadoop en Spark om gegevens te verwerken en te analyseren, en ze kunnen ook werken met machine learning-algoritmen om voorspellende modellen te bouwen.
 • Data management professional
  Een data management professional is verantwoordelijk voor het waarborgen van de nauwkeurigheid, volledigheid en consistentie van de gegevens van een organisatie. Zij werken aan de uitvoering van beleid en procedures voor gegevensbeheer en kunnen ook verantwoordelijk zijn voor initiatieven op het gebied van gegevensopslag, gegevensintegratie en gegevenskwaliteit.

Het hebben van ICT certificaten kan de expertise en ervaring van een kandidaat in het gebruik van data en databases aantonen, en kan hen helpen zich te onderscheiden bij potentiële werkgevers. Werkgevers waarderen gecertificeerde personen vanwege hun kennis van de specifieke tools, technologieën en best practices op het gebied van data en databases. Het kan ook het vertrouwen geven om complexe data- en database gerelateerde taken uit te voeren, waardoor zij waardevolle activa voor een bedrijf worden.

Geschiedenis van Data and Databases

De geschiedenis van data en databases gaat terug tot de jaren 1960 en 1970, toen de behoefte ontstond aan betere en efficiëntere manieren om grote hoeveelheden gegevens op te slaan, te beheren en te analyseren. In die tijd was de computer hardware beperkt en was handmatig gegevensbeheer tijdrovend en foutgevoelig.

In de jaren zestig ontwikkelde IBM het eerste commerciële relationele databasebeheersysteem (RDBMS - Relational Database Management System), bekend als System R. Het gebruikte een gestructureerde querytaal (SQL) om in tabellen opgeslagen gegevens te beheren en te manipuleren. Dit systeem werd later gevolgd door andere RDBMS-systemen, zoals Oracle en Microsoft SQL Server.

Met de komst van personal computers in de jaren tachtig werden database beheersystemen toegankelijker en breder verspreid. De groei van het internet in de jaren negentig leidde tot een nieuw tijdperk van data beheer, omdat bedrijven en organisaties manieren zochten om informatie elektronisch op te slaan en te delen. Dit leidde tot de ontwikkeling van cloud-based databases, die het mogelijk maakten om overal ter wereld toegang te krijgen tot gegevens.

De afgelopen jaren hebben big data en de groei van het internet of things (IoT) de behoefte aan meer geavanceerde gegevensbeheersystemen aangewakkerd, waaronder het gebruik van NoSQL-databases, datawarehousing en data lakes. De vraag naar professionals met expertise in data- en databasebeheer blijft groeien, aangezien organisaties steeds meer vertrouwen op gegevens om de besluitvorming en innovatie te sturen.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles