Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Amazon Web Services trainingen

Bestel nu de beste AWS trainingen online. Cursus AWS E-learning online. Leer alles over AWS certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de AWS Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

9 Trainingen

9 Trainingen

Amazon Web Services Training (AWS Training)

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • AWS Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is AWS?

AWS (Amazon Web Services) is een uitgebreid, evoluerend cloud computing-platform van Amazon dat een mix van infrastructure-as-a-service (IaaS), platform-as-a-service (PaaS) en pakket-software-as-a-service (SaaS) omvat. AWS-diensten kunnen een organisatie hulpmiddelen bieden zoals rekenkracht, databaseopslag en content delivery-diensten.

Amazon.com Web Services lanceerde zijn eerste webdiensten in 2002 vanuit de interne infrastructuur die Amazon.com bouwde om zijn online retailactiviteiten af te handelen. In 2006 begon het zijn definiërende IaaS-diensten aan te bieden. AWS was een van de eerste bedrijven die een pay-as-you-go cloud computing-model introduceerde dat gebruikers naar behoefte compute, storage of throughput biedt.

AWS biedt veel verschillende tools en oplossingen voor ondernemingen en softwareontwikkelaars die kunnen worden gebruikt in datacenters in wel 190 landen. Groepen zoals overheidsinstanties, onderwijsinstellingen, non-profits en particuliere organisaties kunnen gebruik maken van AWS-diensten.

Hoe werkt AWS?

AWS is onderverdeeld in verschillende diensten, die elk op verschillende manieren kunnen worden geconfigureerd op basis van de behoeften van de gebruiker. Gebruikers kunnen configuratieopties en individuele serverkaarten voor een AWS-dienst bekijken.

Het AWS-portfolio omvat meer dan 200 diensten, waaronder diensten voor computing, databases, infrastructuurbeheer, applicatieontwikkeling en beveiliging. Deze diensten, per categorie, omvatten het volgende:

 • Compute
 • Storage
 • Databases
 • Data management
 • Migration
 • Hybrid cloud
 • Networking
 • Development tools
 • Management
 • Monitoring
 • Security
 • Governance
 • Big data management
 • Analytics
 • Artificial intelligence (AI)
 • Mobile development
 • Messages and notification

AWS examens afleggen

Personen die relevante kennis, vaardigheden en capaciteiten aantonen, krijgen van Amazon Web Services een AWS-certificering. Het bedrijf werkt samen met AWS-specialisten om de lat te leggen voor noodzakelijke ervaring in veelvoorkomende functies in de cloud en technische vaardigheden op gespecialiseerde gebieden. Men moet een van de AWS-certificeringsexamens van het bedrijf bijwonen en slagen om aan dit criterium te voldoen, waarna AWS het individu een AWS-certificering toekent.

Het slagen voor een getimede, gesurveilleerde test is vereist om de certificering veilig te stellen. Elk examen heeft een vast aantal vragen, een tijdslimiet en een slagingspercentage. Kandidaten moeten voorbeeldvragen zoals de onderstaande bekijken en een paar oefentests online maken voordat ze aan de test deelnemen. Dit zorgt ervoor dat u weet welke onderwerpen moeten worden behandeld, wat buiten het bereik valt, relevante praktijkervaring en andere vereisten.

Zo kan AWS uw bedrijf helpen - voordelen van AWS

Amazon Web Services is een uiterst betrouwbaar cloudbased infrastructuurplatform dat door duizenden bedrijven over de hele wereld wordt gebruikt als ruggengraat van hun websites en webbased toepassingen. Er zijn genoeg redenen waarom grote bedrijven zoals Pinterest, Netflix, Expedia en LinkedIn vertrouwen op hun diensten om te kunnen werken.

Onderstaande punten tonen aan hoe AWS nuttig kan zijn voor uw bedrijf. Ongeacht of u een kleine organisatie of een middelgrote onderneming bent, AWS helpt uw bedrijf ten goede op lange termijn.

Minder kosten vooraf
AWS heeft meer dan 100 tools die u afzonderlijk kunt aanschaffen, op basis van uw bedrijfsbehoeften. Dit betekent dat u niet maanden van tevoren geld hoeft te investeren in het opzetten van talloze servers. Kies gewoon de diensten die uw bedrijf nodig heeft en schaal ze mee op. Het beste deel is dat u niet blindelings in deze diensten stapt -AWS heeft gratis toegang tot een jaar, zodat u een goed gevoel krijgt van hun tools. Betaal alleen voor diegene waarvan je weet dat je ze gaat gebruiken en elimineer diegene die geen nut hebben voor je bedrijf.

Gebruik alleen de middelen die u nodig heeft
U hoeft zich niet langer schuldig te voelen over het verspillen van ongebruikte resources of over de angst dat uw opslagcapaciteit misschien niet genoeg is. Met AWS hoeft u niet te raden hoeveel capaciteit uw bedrijf nodig heeft. Hun prijssysteem vereist dat u alleen betaalt op basis van gebruik, en als u capaciteit moet verminderen of verhogen, kunt u dat doen met slechts een paar klikken.

Dit is erg handig voor bedrijfseigenaren die zich zorgen maken over te veel betalen voor opslag en cloudverwerking. Dankzij het verbintenisloze model van AWS kunt u kostenefficiënt zijn door alleen uit te geven aan wat u nodig hebt - zelfs niet voor een maand, maar alleen voor elk uur dat u gebruikt.

Eenvoudig gegevensbeheer
De gegevens van AWS zijn ondergebracht in verschillende regio's over de hele wereld. Dankzij het cloud-based systeem heeft u binnen enkele minuten toegang tot uw gegevens. U hoeft geen eigen servers meer op te zetten en te onderhouden. Dat is alleen maar meer stress en geld uit uw zak. In plaats daarvan kunt u het overlaten aan de experts van AWS die ervoor zorgen dat de infrastructuur van uw bedrijf efficiënt draait.

Betere beveiliging
Nogmaals, waarom zou je het zelf doen als er experts zijn die het beter kunnen dan jij? En niet te vergeten, ze doen het tegen een prijs die uw budget niet zal schaden. Omdat de infrastructuur van veel Fortune 500-bedrijven aan hen is toevertrouwd, kunt u er zeker van zijn dat uw gegevens bij AWS veilig zijn. Ze hebben een zeer robuust beveiligingssysteem dat u genoeg gemoedsrust geeft om u te concentreren op uw bedrijf.

Bovendien kunt u uw eigen infrastructuurbeveiliging aanpassen door elk lid zeer specifieke toegang te geven en de wijzigingen van elke gebruiker bij te houden. En mochten zich problemen voordoen, dan kunt u een beroep doen op hun data-experts die 24/7 beschikbaar zijn.

Data Agility en veerkracht
Soms duurt het maanden voordat uw ontwikkelaars de 'homebrew' middelen creëren die uw bedrijf nodig heeft. Vervolgens loopt u het risico dat die innovaties mislukken.

Met AWS kunt u uw bedrijf aanzienlijk sneller runnen omdat de tools die u nodig hebt slechts een klik verwijderd zijn. En omdat Amazon een wereldleider is en AWS meer dan tien jaar ervaring heeft, kunt u gerust zijn in de wetenschap dat de infrastructuur van uw bedrijf efficiënt en veilig draait.

Gebruikersvriendelijk
De invoering van vreemde tools en diensten kan vaak een bron van frustratie zijn in uw bedrijf. AWS is zeer flexibel in die zin dat ze u de vrijheid geven om te kiezen welke database, programmeertaal en besturingssysteem u kunt gebruiken. Dit betekent dat uw teamleden niet gedwongen worden om iets te leren waarmee ze niet vertrouwd zijn. Door de mogelijkheid om deze tools aan te passen aan uw behoeften, kunt u uw bedrijf blijven runnen zonder tijd te verliezen.

AWS training

Cursussen voor Amazon Web Services zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Amazon Web Services training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Amazon Web Services certificering per vaardigheidsniveau

AWS biedt momenteel 12 certificeringen: een foundation certificering, drie associate-certificeringen, twee professionele certificeringen en zes specialization certificeringen. 

AWS-certificeringen kunnen kandidaten, vooral pas afgestudeerden, helpen de basis van hun kennis en cloudvaardigheden aan te vullen om efficiënt te kunnen werken met AWS-diensten en -oplossingen in een bedrijfsomgeving. Het geeft aan dat de kandidaat een grondig begrip heeft van cloudarchitectuur, -beheer en -beveiliging. Daarnaast kan het senior professionals helpen hun technische kennis en competentie in de AWS-cloud aan te tonen.

AWS Trainingen

Gezien de strenge beoordeling van de deskundigheid van een kandidaat en de nadruk op praktijkervaring en beste praktijken, is een officiële AWS-certificering tegenwoordig uiterst belangrijk op de markt. Het kan een extra voordeel zijn voor iemand met eerdere ervaring in AWS, omdat het iemands kennis verbreedt door zijn begrip van belangrijke concepten te versterken.

AWS-certificeringsexamens omvatten een breed scala aan ervaringsniveaus, van absolute beginners tot examens op expertniveau die zelfs de meest doorgewinterde AWS-gebruikers testen. Deze zijn ontworpen voor verschillende professionele rollen, waaronder ontwikkelaar, security engineer, machine learning engineer, enz.

Deze examens bestaan uit een reeks onafhankelijke tests die kunnen worden voltooid op een locatie van een AWS-certificeringspartner of vanuit het comfort van uw eigen huis. Om de voltooiing van een examen te valideren, ontvangen kandidaten een badge die ze kunnen weergeven op hun LinkedIn-pagina, CV, of ergens anders - zoals hun professionele website.

Het AWS-certificeringstraject omvat drie kernniveaus: fundamenteel, associate en professioneel. Daarnaast biedt het specialisatiecursussen die dieper ingaan op bepaalde functievaardigheden. Als gevolg hiervan kunnen kandidaten een vierstappen-pad verkennen, dat het volgende omvat:

AWS Certificeringen

AWS Roadmap

AWS Foundation level Certificeringen

Op het Foundation niveau van het AWS-leerpad hebben IT professionals de mogelijkheid om de AWS Certified Cloud Practitioner-certificering te behalen.

 • AWS Certified Cloud Practitioner: Personen met een basiskennis van het AWS-cloudplatform kunnen deze cursus volgen. Voor het afleggen van deze test wordt kandidaten sterk aangeraden ten minste 6 maanden branche-ervaring te hebben in het AWS-clouddomein. Deze test behandelt voornamelijk de centrale componenten van de AWS-cloud, d.w.z. hoe de wereldwijde infrastructuur te beheren, de onderliggende architectuurprincipes, het waardevoorstel van AWS, elementaire beveiligings- en nalevingsaspecten, prijsstructuren, enz.

AWS Associate level Certificeringen

Vervolgens kunnen professionals 3 certificeringen op associate niveau aanvragen. Dit omvat de AWS Certified Solutions Architect training, de AWS Certified Developer training, en de AWS Certified SysOps Administrator training.

 • AWS Certified Solutions Architect: Om deze certificering te behalen, moeten deelnemers aantonen dat zij in staat zijn om AWS-implementaties te plannen, te overzien en te organiseren. Tijdens het examen wordt van kandidaten verwacht dat zij infrastructuurbeheer en aanverwante onderwerpen bespreken. Daarom moeten zij vertrouwd zijn met IT-infrastructuur engineering, AWS-gebruiksgegevensbeheer, structurele plannen en normen, capaciteitsoptimalisatie, gebruiksmeting gedurende de gehele projectlevenscyclus, enz.
 • AWS Certified Developer: Om deze certificering te behalen, moet men een sterke kennis hebben van programmeertalen, evenals een diepgaand begrip van de AWS admin console en vitale AWS engineering best practices. Bovendien moet men vertrouwd zijn met de ideale opeenvolging van gebeurtenissen, het ordenings- en analyseproces van cloud-gebaseerde programma's, evenals andere relevante softwareontwikkelingsconcepten.
 • AWS gecertificeerde SysOps beheerder: Het certificaat voor systeemoperaties of SysOps-administratie behandelt voornamelijk onderwerpen met betrekking tot productieomgevingen en hoe deze te onderhouden. Kandidaten moeten lezen over applicatiehosting op AWS, informatiebeweging tussen server farms en AWS, het selecteren van de juiste AWS-administratie voor de bijbehorende vereisten, AWS-kosten versus gebruiksbeoordeling en instrumenten voor operationele kostenbeheersing.

AWS Professional level Certificeringen

Zodra u de basis- en associate-niveaus hebt afgerond, bent u klaar voor de Professional certificeringen van AWS. In dit stadium heeft u 2 opties; AWS Certified Solutions Architect - Professional en AWS Certified DevOps Engineer.

 • AWS Certified Solutions Architect - Professional: Professionals met twee jaar ervaring als solution architect in de cloud business kunnen deze certificering verkennen. Alvorens deze test af te leggen, is het raadzaam (niet verplicht) om het AWS Certified Solutions Architect - Associate examen af te leggen. Deze test bepaalt iemands vaardigheden en bekwaamheden op verschillende gebieden, zoals voorwaarden voor cloud-toepassingen, het plannen en organiseren van cloud-engineering op AWS, het gebruik van kostenbeheersingstactieken, enz.
 • AWS Certified DevOps Engineer: Om voor dit certificeringsexamen te slagen, wordt aanbevolen om ten minste twee jaar relevante ervaring mee te nemen in het leveren en begeleiden van AWS-ontwerpen. Er zijn twee voorbereidende opties beschikbaar voor het afleggen van het certificeringsexamen. Individuen moeten ofwel slagen voor het AWS Certified Developer - Associate examen, of ze kunnen kiezen voor het AWS Certified SysOps Administrator - Associate examen, afhankelijk van hun carrièretraject. Een AWS Certified DevOps Engineer werkt aan continuous delivery (CD) tactieken, log frameworks, enzovoort.

AWS Specialization level Certificeringen

Als een kandidaat eenmaal de basis-, associate- en professional certificeringen heeft behaald, kan hij of zij verder gaan met de specialisatiemogelijkheden. Op dit niveau kunnen zij kiezen uit vier opties.

 • AWS Certified Machine Learning: Kandidaten moeten twee of meer jaar ervaring hebben met het werken met machine learning (ML), evenals met deep learning design en events. Ze moeten ook over de vaardigheden beschikken die nodig zijn om ML workload uitzonderingen af te handelen met behulp van AWS cloud tools. De certificering toont uw expertise in het plannen, implementeren en onderhouden van ML-opstellingen op AWS.
 • AWS Certified Advanced Networking: Deze accreditatie toont aan dat een kandidaat in staat is om complexe netwerk- en systeemgerelateerde taken op AWS af te handelen. Voordat u voor deze certificering kiest, moet u beschikken over de AWS Certified Cloud Practitioner-certificering of andere associate-level certificeringen, zoals architect, operations, ontwikkelaar, enzovoort. Voordat men dit certificeringsexamen probeert, moet men ten minste vijf jaar ervaring hebben in het ontwerpen en implementeren van bedrijfsnetwerk topologie.
 • AWS Certified Data Analytics: Deze cursus certificeert iemands bekwaamheid voor data analytics en zijn vermogen om big data analyses te maken en te presenteren met behulp van AWS diensten. Voordat men aan dit examen kan deelnemen, moet men ten minste vijf jaar ervaring hebben met data science en business intelligence tools, en ten minste twee jaar actieve ervaring met AWS-infrastructuur.
 • AWS Certified Security: Deze certificering bewijst uw expertise in het AWS-beveiligingsdomein. Om dit certificaat te behalen, moet de kandidaat minstens twee jaar ervaring hebben met het uitvoeren van cloud beveiligingsmaatregelen. Zij moeten ook ten minste vijf jaar ervaring hebben met het ontwikkelen en implementeren van beveiligingstools met behulp van eigen en open-source code repositories.

Banen en carrière-gerelateerde AWS certificeringen

Amazon Web Services (AWS) certificeringen openen de deur naar veel best betaalde banen. Het helpt u over het risico van instabiele carrières heen. Als u AWS-gecertificeerd bent, zijn er een aantal functies waarvoor u kunt solliciteren. Hier zijn de top 5 functierollen op basis van AWS-certificeringen en bestbetaalde AWS carrièrebanen:

AWS Cloud Architect
AWS Cloud Architect staat in direct contact met zowel ingenieurs als klanten en biedt een interface met belanghebbenden en technisch leiderschap. De cloud architect levert de leiding over implementatie-inspanningen en technische architecturen en zorgt ervoor dat nieuwe technologieën op elkaar worden afgestemd.

Cloudontwikkelaar
Cloudontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van softwaretoepassingen en -oplossingen voor ondernemingen. Met aanzienlijke ervaring in softwareontwikkeling en enige kennis van het AWS-platform kunt u solliciteren naar verschillende AWS-functies. Ook zal een AWS-certificering u helpen om uw carrière als cloud developer een niveau hoger te brengen.

Cloud DevOps ingenieur
Een DevOps engineer is iemand die naast ontwikkeling beschikt over expertise in netwerkoperaties en systeemimplementatie. Dus, meerdere vaardigheden met diepe kennis en hands-on ervaring op AWS-platform kan openen verschillende kansen op werk. En als u uw vaardigheden hebt gevalideerd met een AWS-certificering, worden uw kansen op een AWS-baan bijna verdubbeld.

Cloud Software-ingenieur
Als u een software engineer bent die programmeert in Python, Ruby, JavaScript of C++ is er een grote kans om carrière te maken bij Amazon Web Services. Uw vermogen om systemen/software op het AWS-platform te ontwerpen, te ontwikkelen en te implementeren kan meer kansen bieden op een AWS-baan. Dus, valideer uw software ontwerp en ontwikkeling vaardigheden met AWS certificering en onderscheid u van de menigte op de arbeidsmarkt.

SysOps beheerder
Een AWS SysOps Administrator is iemand die verantwoordelijk is voor het implementeren, bedienen en beheren van systemen op het AWS-platform. Dus als u expertise heeft in het beheren en implementeren van productie operaties op AWS cloud valideer dan uw expertise met een AWS SysOps administrator certificering. Het behalen van een AWS-certificering voegt een extra referentie toe aan uw CV en helpt u zo aan een beter salaris.

Geschiedenis van AWS

Het AWS-platform werd in 2002 gelanceerd met enkele diensten. In 2003 werd het herzien om de rekeninfrastructuur van Amazon te standaardiseren, te automatiseren en te richten op webdiensten. Deze verandering omvatte de gedachte om toegang tot een virtual-servers-as-a-service platform te verkopen. In 2004 werd de eerste publiek beschikbare AWS-dienst - Amazon SQS - gelanceerd.

In 2006 werd AWS opnieuw gelanceerd met drie diensten - Amazon S3, SQS en EC2 - waardoor AWS officieel een suite van online kerndiensten werd. In 2009 werden S3 en EC2 in Europa gelanceerd en werden de Elastic Block Store en Amazon CloudFront uitgebracht en opgenomen in AWS. In 2013 begon AWS met het aanbieden van een certificeringsproces voor AWS-diensten, en in 2018 werd een autoscaling-dienst uitgebracht.

Tegenwoordig biedt AWS meer dan 200 diensten en heeft het datacenters over de hele wereld die het tot een zeer beschikbaar en schaalbaar platform maken.

AWS heeft meerdere organisaties overgenomen. Over het algemeen heeft het geen grotere gevestigde bedrijven overgenomen, maar kleinere organisaties en startups die het bestaande aanbod van de cloudleverancier versterken en verbeteren. Dit zijn enkele van zijn recente overnames:

 • DataRow in 2020, een startup die zich specialiseerde in een webgebaseerde client voor Amazon Redshift, zijn cloud data warehouse;
 • TSO Logic in 2019, een cloudmigratiebedrijf dat analyses levert, waarmee klanten de staat van hun datacenter kunnen bekijken en een migratie naar de cloud kunnen modelleren;
 • CloudEndure in 2019, een bedrijf dat zich richt op workloadmigraties naar de publieke cloud, disaster recovery en back-up; en
 • Sqrrl in 2018, een beveiligingsstartup die gegevens verzamelt van punten zoals gateways, servers en routers en die bevindingen in een beveiligingsdashboard plaatst.

AWS is het meest gebruikte cloudplatform op de cloudmarkt.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles