Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

User-Centered Design trainingen

Bestel nu de beste User-Centered Design trainingen online. Cursus User-Centered Design E-learning online. Leer alles over User-Centered Design en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

2 Trainingen

2 Trainingen

User-Centered Design Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • ICT Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is User-Centered Design?

User-Centered Design (UCD) is een aanpak voor het ontwerpen van producten en diensten die zich richt op de behoeften, wensen en beperkingen van de eindgebruikers. Het doel van UCD is het creëren van producten en diensten die intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zijn en die voldoen aan de behoeften van de gebruikers, terwijl ook de bedrijfsdoelstellingen van de organisatie worden bereikt.

UCD is gebaseerd op de vooronderstelling dat producten en diensten moeten worden ontworpen met de eindgebruikers in gedachten, en dat in elk stadium van het ontwerpproces rekening moet worden gehouden met hun behoeften en voorkeuren. Bij deze aanpak worden gegevens verzameld over de gebruikers en hun behoeften, worden die gegevens gebruikt als informatie voor het ontwerpproces en wordt het ontwerp vervolgens getest met echte gebruikers om ervoor te zorgen dat het voldoet aan hun behoeften en verwachtingen.

Het UCD-proces omvat gewoonlijk verschillende stadia:

 • Gebruikersonderzoek: In deze fase verzamelen ontwerpers informatie over de gebruikers en hun behoeften via methoden als interviews, enquêtes en observatie.
 • Ontwerpverkenning: Op basis van het gebruikersonderzoek verkennen ontwerpers verschillende ontwerpoplossingen die voldoen aan de behoeften en voorkeuren van de gebruikers.
 • Prototyping: Ontwerpers maken prototypes van het product of de dienst, die kunnen worden getest met echte gebruikers om feedback te verzamelen en het ontwerp te verfijnen.
 • Bruikbaarheidstesten: In deze fase testen ontwerpers het prototype met echte gebruikers om ervoor te zorgen dat het gemakkelijk te gebruiken is en voldoet aan hun behoeften en verwachtingen.
 • Implementatie: Zodra het ontwerp is verfijnd en getest, wordt het geïmplementeerd in het uiteindelijke product of de uiteindelijke dienst.

De voordelen van UCD zijn talrijk. Door producten en diensten te ontwerpen waarbij de gebruiker centraal staat, kunnen organisaties de tevredenheid en loyaliteit van de gebruiker verbeteren, de frustratie van de gebruiker en de ondersteuningskosten verminderen, en de adoptie en het gebruik van het product of de dienst verhogen. Bovendien kan UCD organisaties helpen nieuwe marktkansen te identificeren en zich te onderscheiden van hun concurrenten.

Kortom, User-Centered Design is een aanpak voor het ontwerpen van producten en diensten waarbij de behoeften en voorkeuren van de eindgebruikers centraal staan. Door gegevens over de gebruikers te verzamelen, verschillende ontwerpoplossingen te verkennen, prototypes te maken, te testen en het ontwerp uit te voeren, kunnen organisaties producten en diensten creëren die voldoen aan de behoeften en verwachtingen van hun gebruikers, en tegelijkertijd hun bedrijfsdoelstellingen bereiken.

Waarom User-Centered Design?

User-Centered Design (UCD) is belangrijk omdat het de behoeften en voorkeuren van gebruikers centraal stelt in het ontwerpproces. Door de behoeften, voorkeuren en gedragingen van gebruikers te begrijpen, kunnen UCD-beoefenaars producten en diensten ontwerpen die intuïtiever, gebruiksvriendelijker en doeltreffender zijn.

UCD is met name belangrijk in het huidige digitale tijdperk, waarin gebruikers dagelijks met een breed scala aan producten en diensten omgaan. Met zoveel keuzemogelijkheden hebben gebruikers hoge verwachtingen van de producten en diensten die ze gebruiken, en laten ze producten en diensten die niet aan hun behoeften of voorkeuren voldoen snel links liggen.

Door een UCD-aanpak kunnen organisaties producten en diensten creëren die meer kans van slagen hebben in de markt. UCD kan organisaties helpen producten te creëren die intuïtiever en gebruiksvriendelijker zijn en hun doelgroepen meer aanspreken. Dit kan leiden tot een grotere tevredenheid van de gebruiker, een betere acceptatiegraad en een grotere klantentrouw.

Naast het verbeteren van de gebruikerservaring kan UCD ook bredere sociale en economische voordelen hebben. Door producten en diensten te ontwerpen die voor een breed scala van gebruikers toegankelijk zijn, kan UCD bijdragen tot sociale integratie en gelijkheid. De UCD kan ook helpen de ontwikkelingskosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen door bruikbaarheidsproblemen vroeg in het ontwerpproces op te sporen en aan te pakken.

Al met al is UCD een essentieel onderdeel van modern product- en dienstontwerp, en essentieel voor organisaties die concurrerend willen blijven in het snelle digitale landschap van vandaag. Door de behoeften en voorkeuren van gebruikers centraal te stellen in het ontwerpproces, kunnen organisaties producten en diensten creëren die effectiever en aantrekkelijker zijn en meer kans van slagen hebben op de markt.

Hoe werkt User-Centered Design?

User-Centered Design (UCD) is een iteratief ontwerpproces dat verschillende stappen omvat om ervoor te zorgen dat het eindproduct of de dienst wordt ontworpen met de behoeften, voorkeuren en beperkingen van de gebruikers in gedachten. Dit zijn de algemene stappen van het UCD-proces:

 • Gebruikersonderzoek: De eerste stap in het UCD-proces is het verzamelen van gegevens over de gebruikers en hun behoeften. Dit kan het houden van interviews, enquêtes of focusgroepen inhouden om inzicht te krijgen in hoe gebruikers omgaan met producten of diensten.
 • Ontwerpverkenning: Op basis van het gebruikersonderzoek zullen ontwerpers verschillende ontwerpoplossingen verkennen die voldoen aan de behoeften en voorkeuren van de gebruikers. Hierbij kunnen schetsen, wireframes of prototypes van het product of de dienst worden gemaakt.
 • Prototyping: Ontwerpers maken een prototype van het product of de dienst op basis van de ontwerpverkenningsfase. Het prototype kan worden gebruikt om het ontwerp te testen met echte gebruikers om feedback te verzamelen en het ontwerp te verfijnen.
 • Usability testen: In deze fase wordt het prototype getest met echte gebruikers om ervoor te zorgen dat het gemakkelijk te gebruiken is en voldoet aan hun behoeften en verwachtingen. Feedback van gebruikers wordt gebruikt om het ontwerp verder te verfijnen.
 • Implementatie: Zodra het ontwerp is verfijnd en getest, wordt het geïmplementeerd in het uiteindelijke product of de uiteindelijke dienst.

Tijdens het UCD-proces werken ontwerpers nauw samen met gebruikers om ervoor te zorgen dat het ontwerp aan hun behoeften en voorkeuren voldoet. Ontwerpers kunnen ook hulpmiddelen zoals persona's of user journeys gebruiken om hen te helpen de behoeften en doelstellingen van verschillende soorten gebruikers te begrijpen.

Het UCD-proces is typisch iteratief, wat betekent dat het ontwerp meerdere malen wordt verfijnd en getest totdat het voldoet aan de behoeften en voorkeuren van de gebruikers. Deze aanpak zorgt ervoor dat het eindproduct of de dienst gebruikersgericht is en voldoet aan de behoeften van de gebruikers, terwijl ook de bedrijfsdoelstellingen van de organisatie worden bereikt.

Kortom, User-Centered Design is een iteratief ontwerpproces waarbij gegevens over de gebruikers en hun behoeften worden verzameld, verschillende ontwerpoplossingen worden verkend, prototypes worden gemaakt, tests met echte gebruikers worden uitgevoerd en het ontwerp wordt geïmplementeerd. Door gebruikers bij het ontwerpproces te betrekken, kunnen organisaties producten en diensten creëren die intuïtiever en gebruiksvriendelijker zijn, en die voldoen aan de behoeften van hun gebruikers.

10 voordelen van User-Centered Design

 1. Verbeterde gebruikerstevredenheid: Door producten en diensten te ontwerpen die voldoen aan de behoeften en voorkeuren van de gebruikers, kan UCD de gebruikerstevredenheid verbeteren, wat leidt tot meer loyaliteit en herhalingsaankopen.
 2. Verhoogde adoptie en gebruik: UCD kan organisaties helpen producten en diensten te creëren die intuïtiever en gebruiksvriendelijker zijn, wat leidt tot meer adoptie en gebruik.
 3. Lagere ontwikkelingskosten: Door gebruikers bij het ontwerpproces te betrekken, kan UCD organisaties helpen problemen in een vroeg stadium op te sporen, waardoor later in het ontwikkelingsproces minder kostbaar herstelwerk nodig is.
 4. Lagere ondersteuningskosten: Door producten en diensten te ontwerpen die gemakkelijker te gebruiken zijn, kan UCD de behoefte aan ondersteuning verminderen, wat leidt tot kostenbesparingen voor de organisatie.
 5. Verhoogd marktaandeel: Door producten en diensten te creëren die gebruiksvriendelijker zijn en aan de behoeften van de gebruikers voldoen, kan UCD organisaties helpen een concurrentievoordeel te behalen, wat leidt tot een groter marktaandeel.
 6. Verbeterde productkwaliteit: Door gebruikers bij het ontwerpproces te betrekken, kan UCD organisaties helpen producten en diensten te creëren die kwalitatief beter zijn en beter voldoen aan de behoeften van de gebruikers.
 7. Meer innovatie: Door gebruikers bij het ontwerpproces te betrekken, kan UCD organisaties helpen nieuwe marktkansen te identificeren en innovatieve producten en diensten te ontwikkelen.
 8. Verbeterde toegankelijkheid: UCD kan organisaties helpen producten en diensten te creëren die toegankelijker zijn voor een groter aantal gebruikers, waaronder mensen met een handicap of speciale behoeften.
 9. Minder risico: Door gebruikers bij het ontwerpproces te betrekken, kan UCD organisaties helpen potentiële problemen in een vroeg stadium op te sporen, waardoor het risico op productfalen of slechte gebruikersadoptie afneemt.
 10. Meer inkomsten: Door producten en diensten te creëren die gebruiksvriendelijker zijn en aan de behoeften van de gebruikers voldoen, kan UCD leiden tot meer inkomsten en groei voor de organisatie.

Zo kan User-Centered Design uw bedrijf helpen

User-Centered Design (UCD) is een aanpak voor het ontwerpen van producten en diensten waarbij de behoeften, voorkeuren en beperkingen van de gebruikers centraal staan. UCD kan bedrijven op verschillende manieren helpen.

Ten eerste kan UCD de tevredenheid van de gebruikers verbeteren. Door gebruikers bij het ontwerpproces te betrekken, kunnen bedrijven producten en diensten creëren die intuïtiever en gemakkelijker te gebruiken zijn, en beter voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Dit kan leiden tot een grotere tevredenheid en loyaliteit van de gebruikers, omdat de kans groter is dat zij producten en diensten blijven gebruiken die aan hun behoeften voldoen.

Ten tweede kan UCD de ontwikkelingskosten verlagen. Door problemen in een vroeg stadium van het ontwerpproces op te sporen, kunnen bedrijven de noodzaak van kostbaar herstelwerk later in het ontwikkelingsproces verminderen. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en efficiëntere ontwikkelingsprocessen.

Ten derde kan UCD het marktaandeel vergroten. Door producten en diensten te creëren die gebruiksvriendelijker zijn en aan de behoeften van de gebruikers voldoen, kunnen bedrijven een concurrentievoordeel op de markt verwerven. Dit kan leiden tot een groter marktaandeel en meer inkomsten.

Ook kan UCD de productkwaliteit verbeteren. Door gebruikers bij het ontwerpproces te betrekken, kunnen bedrijven producten en diensten creëren die kwalitatief beter zijn en beter aan de behoeften van de gebruikers voldoen. Dit kan leiden tot meer klanttevredenheid en loyaliteit.

Verder kan UCD de innovatie verhogen. Door gebruikers bij het ontwerpproces te betrekken, kunnen bedrijven nieuwe marktkansen identificeren en innovatieve producten en diensten ontwikkelen die voldoen aan de veranderende behoeften van hun gebruikers. Dit kan bedrijven helpen hun voorsprong te behouden en concurrerend te blijven in hun sector.

Daarnaast kan UCD de toegankelijkheid verbeteren. Door producten en diensten te ontwerpen die toegankelijker zijn voor een groter aantal gebruikers, waaronder mensen met een handicap of speciale behoeften, kunnen bedrijven hun klantenbestand uitbreiden en nieuwe markten bereiken.

In het algemeen kan de UCD bedrijven helpen producten en diensten te creëren die succesvoller zijn op de markt, wat leidt tot meer inkomsten en groei. Door zich te richten op de behoeften en voorkeuren van de gebruikers, kunnen bedrijven producten en diensten creëren die voldoen aan de veranderende behoeften van hun gebruikers, wat leidt tot grotere gebruikerstevredenheid, lagere ontwikkelingskosten, groter marktaandeel, betere productkwaliteit, meer innovatie en betere toegankelijkheid.

User-Centered Design training

Cursussen voor User-Centered Design zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke User-Centered Design training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

User-Centered Design certificeringen

Certificeringen in User-Centered Design (UCD) zijn ontworpen om de vaardigheden en kennis van professionals in het veld te valideren. Deze certificeringen tonen aan dat zij de principes, methoden en hulpmiddelen van UCD beheersen, en kunnen professionals helpen hun carrière vooruit te helpen en hun expertise aan potentiële werkgevers te tonen. Hier zijn enkele populaire certificeringen in UCD:

 • Certified Usability Professional (CPU): Deze certificering, aangeboden door de Usability Professionals' Association, valideert de vaardigheden en kennis van professionals op het gebied van user-centered design en usability. De certificering omvat onderwerpen als gebruikersonderzoek, ontwerp, testen en evaluatie.
 • Human Factors Professional (HFP): Deze certificering, aangeboden door de Human Factors and Ergonomics Society, valideert de vaardigheden en kennis van professionals op het gebied van menselijke factoren en ergonomie. De certificering omvat onderwerpen als cognitieve psychologie, menselijke prestaties en mens-computer interactie.
 • User Experience Professional Association (UXPA) certificering: Deze certificering, aangeboden door de User Experience Professional Association, valideert de vaardigheden en kennis van professionals op het gebied van user experience design. De certificering omvat onderwerpen als gebruikersonderzoek, ontwerp, evaluatie en communicatie.
 • Certified Professional in Accessibility Core Competencies (CPACC): Deze certificering, aangeboden door de International Association of Accessibility Professionals, valideert de vaardigheden en kennis van professionals op het gebied van toegankelijkheid. De certificering omvat onderwerpen als soorten handicaps, toegankelijkheidsrichtlijnen en -normen, en ondersteunende technologieën.
 • Certified User Experience Analyst (CXA): Deze certificering, aangeboden door de Human Factors International, valideert de vaardigheden en kennis van professionals op het gebied van user experience design. De certificering omvat onderwerpen als gebruikersonderzoek, ontwerp, evaluatie en strategie.

Certificeringen in UCD kunnen voordelig zijn voor professionals in het veld, omdat ze aantonen dat ze de principes, methoden en instrumenten van UCD beheersen. Deze certificeringen kunnen professionals helpen hun carrière vooruit te helpen, erkenning te krijgen voor hun vaardigheden en expertise, en hun betrokkenheid bij het vakgebied van gebruikersgericht ontwerpen te tonen. Daarnaast kunnen certificeringen waardevol zijn voor werkgevers, omdat ze hen kunnen helpen gekwalificeerde professionals te identificeren die de vaardigheden en kennis hebben die nodig zijn om succesvolle producten en diensten te creëren die voldoen aan de behoeften van hun gebruikers.

Banen en carrière-gerelateerde User-Centered Design certificeringen

Certificaten in User-Centered Design (UCD) kunnen een verscheidenheid aan banen en carrièremogelijkheden openen voor professionals op dit gebied. Hier zijn enkele veel voorkomende functietitels en rollen die relevant zijn voor UCD-certificeringen:

 • User Experience Designer: UX-ontwerpers gebruiken UCD-methoden om digitale producten, zoals websites en mobiele apps, te ontwerpen die intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn en voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Ze voeren gebruikersonderzoek uit, maken wireframes en prototypes, en testen ontwerpen om ervoor te zorgen dat ze gebruiksvriendelijk zijn en voldoen aan de behoeften van de gebruikers.
 • Usability Analyst: Usability analisten gebruiken UCD methoden om de bruikbaarheid van bestaande producten of prototypes te evalueren. Zij voeren gebruikerstests en -evaluaties uit, en doen aanbevelingen om de bruikbaarheid en gebruikerservaring van producten en diensten te verbeteren.
 • Informatie-architect: Informatiearchitecten gebruiken UCD-methoden om de structuur en organisatie van digitale inhoud te ontwerpen, zoals websites en mobiele apps. Zij zorgen ervoor dat de inhoud georganiseerd wordt op een manier die intuïtief en gemakkelijk te navigeren is voor de gebruikers.
 • Gebruikersonderzoeker: Gebruikersonderzoekers gebruiken UCD-methoden om de behoeften, voorkeuren en gedragingen van gebruikers te begrijpen. Zij voeren interviews, enquêtes en observatiestudies uit om inzicht te krijgen in de manier waarop gebruikers omgaan met producten en diensten, en gebruiken deze informatie om ontwerpbeslissingen te onderbouwen.
 • Accessibility Specialist: Toegankelijkheidspecialisten gebruiken UCD-methoden om ervoor te zorgen dat digitale producten en diensten toegankelijk zijn voor gebruikers met een handicap of speciale behoeften. Zij voeren toegankelijkheidsaudits uit en doen aanbevelingen om producten en diensten toegankelijker en inclusiever te maken.
 • UX strateeg: UX-strategen gebruiken UCD-methoden om strategieën en plannen te ontwikkelen voor het creëren van succesvolle digitale producten en diensten. Zij voeren gebruikersonderzoek uit, analyseren markttrends en werken samen met multifunctionele teams aan productroutekaarten en ontwerpplannen.

Het hebben van certificeringen in UCD kan gunstig zijn voor professionals in het veld, omdat het hun expertise en toewijding aan gebruikersgericht ontwerp kan aantonen. Het kan hen ook helpen zich te onderscheiden op een concurrerende arbeidsmarkt en nieuwe banen en carrièremogelijkheden bieden. Daarnaast kunnen certificeringen waardevol zijn voor werkgevers, omdat ze hen kunnen helpen gekwalificeerde professionals te identificeren die de vaardigheden en kennis hebben die nodig zijn om succesvolle producten en diensten te creëren die voldoen aan de behoeften van hun gebruikers.

Geschiedenis van User-Centered Design

User-Centered Design (UCD) vindt zijn oorsprong in de Human-Computer Interaction (HCI), die in de jaren 1970 ontstond als reactie op de groeiende behoefte aan intuïtievere en gebruiksvriendelijkere computersystemen. Het vroege werk in HCI was gericht op de ontwikkeling van modellen van menselijke cognitie en perceptie, en op de ontwikkeling van ontwerpbeginselen die computersystemen bruikbaarder zouden maken.

In de jaren tachtig verschoof de aandacht van HCI naar het ontwerpen van computersystemen die meer op de gebruiker waren gericht. Deze benadering, die bekend werd als UCD, benadrukte het belang van het betrekken van gebruikers bij het ontwerpproces en van het ontwerpen van systemen die zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van de gebruikers.

Een van de belangrijkste pioniers van UCD was Don Norman, die eind jaren tachtig bij Apple Computer werkte. Norman schreef een baanbrekend boek, 'The Design of Everyday Things', waarin het belang werd benadrukt van het ontwerpen van producten en systemen die intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zijn. Het werk van Norman hielp het concept UCD te populariseren en leidde tot een grotere nadruk op user-centered design op het gebied van HCI.

In de jaren negentig bleef het vakgebied UCD groeien en evolueren. De opkomst van het World Wide Web in het midden van de jaren negentig creëerde nieuwe mogelijkheden voor user-centered design, omdat ontwerpers werkten aan het creëren van webgebaseerde systemen die gemakkelijk te gebruiken en toegankelijk waren voor een breed scala van gebruikers.

In de jaren 2000 bleef het gebied van UCD zich uitbreiden, toen de opkomst van mobiele apparaten en sociale media nieuwe kansen en uitdagingen creëerde voor user-centered design. De ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en virtuele realiteit, bood ook nieuwe mogelijkheden voor UCD-beoefenaars.

Tegenwoordig is UCD een algemeen erkend en gevestigd vakgebied, met een groeiende hoeveelheid onderzoek, theorie en praktijk. Het vakgebied omvat een groot aantal disciplines, waaronder HCI, design, psychologie en techniek. UCD-beoefenaars werken in uiteenlopende omgevingen, waaronder de academische wereld, de industrie en de overheid, en spelen een cruciale rol bij het ontwerpen van producten en diensten die voldoen aan de behoeften en voorkeuren van gebruikers.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles