Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Microsoft Exchange Server trainingen

Bestel nu de beste Exchange Server trainingen. Cursus Exchange Server E-learning online. Leer alles over Microsoft Exchange Server certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de Exchange Server Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

1 Trainingen

1 Trainingen

Microsoft Exchange Server Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Microsoft Exchange Server Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Microsoft Exchange Server?

Microsoft Exchange Server is een berichten- en samenwerkingsplatform dat is ontworpen om bedrijven van elke omvang te helpen hun e-mail, agenda en contacten te beheren en te organiseren. Met zijn geavanceerde functies zoals e-mail archivering, preventie van gegevensverlies en eDiscovery stelt Exchange Server organisaties in staat de communicatie te verbeteren, de productiviteit te verhogen en hun gegevens beter te beheren.

De software ondersteunt een groot aantal clients, waaronder Outlook, Outlook Web App en mobiele apparaten, en is toegankelijk via verschillende protocollen zoals POP, IMAP en SMTP. Exchange Server biedt ook ingebouwde ondersteuning voor beveiliging en compliance, en kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten zoals SharePoint, Skype for Business en Azure.

Microsoft Exchange Server is beschikbaar in verschillende edities, waaronder Exchange Online, Exchange Server Standard en Exchange Server Enterprise, elk met zijn eigen reeks functies en mogelijkheden. Het kan op locatie of in de cloud worden geïmplementeerd en kan worden gebruikt met Microsoft Exchange Online of Exchange Online Protection.

Exchange Server wordt veel gebruikt in verschillende sectoren en is een populaire keuze voor het beheer van e-mail en agenda-gegevens in bedrijfsomgevingen. Het behalen van een Microsoft Exchange Server-certificaat kan een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden bieden voor personen op het gebied van messaging en samenwerking. Met een grondige kennis van Exchange Server, kunnen mensen werken aan het ontwerp, de implementatie, het beheer en het oplossen van problemen van het berichtenplatform. Met een certificering in Exchange Server kunnen professionals zich onderscheiden van hun collega's, hun kennis en vaardigheden etaleren, hun verdienmogelijkheden vergroten en hun expertise valideren.

Hoe werkt Microsoft Exchange Server?

Microsoft Exchange Server is een berichten- en samenwerkingsplatform dat is ontworpen voor het beheren en organiseren van e-mail, agenda en contacten voor bedrijven van elke omvang. Het werkt met een client-server architectuur, waarbij clients, zoals Outlook, verbinding maken met een server met Exchange Server om toegang te krijgen tot hun e-mail, agenda en contacten.

Wanneer een e-mail wordt verzonden naar de mailbox van een gebruiker, wordt het bericht eerst afgeleverd bij de Exchange Server, waar het vervolgens wordt opgeslagen in de mailbox van de gebruiker. De gebruiker heeft dan toegang tot zijn e-mailbox met behulp van een client, zoals Outlook, om de e-mail te lezen en te beantwoorden. De server beheert ook de agenda en contactgegevens van de gebruiker, en kan worden geconfigureerd om deze informatie te delen met andere gebruikers binnen de organisatie.

Exchange Server bevat ook een aantal geavanceerde functies die kunnen worden geconfigureerd om te voldoen aan de specifieke behoeften van een organisatie. Het kan bijvoorbeeld worden geconfigureerd voor e-mailarchivering, preventie van gegevensverlies en eDiscovery. Daarnaast biedt het ingebouwde ondersteuning voor beveiliging en compliance en kan het worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten zoals SharePoint, Skype for Business en Azure.

Exchange Server kan op locatie of in de cloud worden geïmplementeerd en kan worden gebruikt met Microsoft Exchange Online of Exchange Online Protection. Het wordt veel gebruikt in verschillende sectoren en is een populaire keuze voor het beheer van e-mail- en agendagegevens in bedrijfsomgevingen.

Microsoft Exchange Server examens afleggen

Eén van de belangrijkste stappen bij de voorbereiding op een Microsoft Exchange Server-certificeringsexamen is vertrouwd raken met het overzicht van de examenvaardigheden. Studeren is een essentieel onderdeel van de voorbereiding op een certificeringsexamen. Om volledig voorbereid te zijn op het examen biedt OEM verschillende Exchange Server trainingen aan.

Microsoft Exchange Server certificeringen zijn ontworpen om de kennis en vaardigheden van u als IT professional in het beheren, implementeren en oplossen van problemen met Microsoft Exchange Server te valideren.

Inhoud van het examen
Om een certificering in Microsoft Exchange Server te verkrijgen, zult u moeten slagen voor een of meer examens. Deze examens gaan over onderwerpen als Exchange Server-architectuur, implementatie, beheer, beveiliging en probleemoplossing. De examens zijn ontworpen om iemands kennis en begrip van de technologie te testen, evenals hun vermogen om die kennis toe te passen in de praktijk.

Examenformaat
Het examenformaat kan bestaan uit meerkeuzevragen en prestatiegerichte vragen. 

Vereisten
Er zijn geen vereisten voor het afleggen van de Microsoft Exchange Server certificeringsexamens.

Kosten van het examen
Examenkosten kunnen variëren afhankelijk van de locatie, valuta en het type certificering dat u nastreeft.

Opnieuw examen doen
Als u niet slaagt voor een examen bij de eerste poging, kunt u het examen opnieuw doen na een bepaalde periode, meestal na 24 uur.

Vernieuwen van certificering
Microsoft Exchange Server-certificeringen zijn geldig voor een bepaalde periode, meestal 2 of 3 jaar, waarna ze moeten worden vernieuwd door een examen af te leggen of een bepaald aantal eenheden voor permanente educatie (CEU's) te verdienen.

Het is belangrijk om te weten dat certificering alleen niet voldoende is om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. U moet relevante ervaring en vaardigheden hebben om het werk uit te voeren, en om te blijven leren en uw vaardigheden bij te werken naarmate de technologie zich ontwikkelt.

Zo kan Microsoft Exchange Server uw bedrijf helpen

Microsoft Exchange Server is een berichten- en samenwerkingsplatform dat bedrijven van elke omvang op vele manieren kan helpen:

Verbeterde communicatie: Met Exchange Server kunnen werknemers gemakkelijk e-mail, agenda en contactgegevens uitwisselen, wat de communicatie en samenwerking binnen een organisatie kan verbeteren.

Verhoogde productiviteit: Met Exchange Server hebben werknemers vanaf elk apparaat en op elk moment toegang tot hun e-mail, agenda en contacten, wat de productiviteit en het reactievermogen op zakelijke behoeften kan verhogen.

Beter gegevensbeheer: Exchange Server biedt geavanceerde functies zoals e-mailarchivering, preventie van gegevensverlies en eDiscovery, waarmee bedrijven hun gegevens beter kunnen beheren en kunnen voldoen aan wettelijke vereisten.

Verbeterde beveiliging: Exchange Server biedt ingebouwde ondersteuning voor beveiliging en compliance, en kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten zoals SharePoint, Skype for Business en Azure, waardoor bedrijven gevoelige gegevens kunnen beschermen en kunnen voldoen aan compliance-eisen.

Schaalbaarheid: Exchange Server kan on-premise of in de cloud worden ingezet en kan worden gebruikt met Microsoft Exchange Online of Exchange Online Protection, waardoor het voor bedrijven eenvoudig is om hun messaging- en samenwerkingsmogelijkheden te schalen naarmate hun behoeften veranderen.

Kosteneffectief: Exchange Server kan een kosteneffectieve oplossing zijn voor bedrijven die hun behoeften op het gebied van messaging en samenwerking moeten beheren. Het kan worden gebruikt met verschillende clients, waaronder Outlook, Outlook Web App en mobiele apparaten, waardoor bedrijven hun softwarekosten kunnen verlagen.

Verbeterde klantenservice: Met Exchange Server hebben werknemers vanaf elk apparaat en op elk moment toegang tot hun e-mail, agenda en contactpersonen, waardoor bedrijven sneller en effectiever op de behoeften van hun klanten kunnen reageren.

Betere organisatie: Exchange Server biedt kalender- en contactbeheerfuncties waarmee bedrijven hun agenda, taken en contactenlijst efficiënter kunnen organiseren.

Over het algemeen kan Microsoft Exchange Server bedrijven helpen de communicatie te verbeteren, de productiviteit te verhogen, gegevens beter te beheren, de beveiliging te verbeteren en kostenbesparend te zijn.

Microsoft Exchange Server training

Cursussen voor Microsoft Exchange Server zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Exchange Server training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Microsoft Exchange Server Roadmap

Microsoft Exchange Server Certificeringen

Het Microsoft Exchange Server-certificeringstraject is ontworpen om de kennis en vaardigheden van een individu op het gebied van het beheren, implementeren en oplossen van problemen met Microsoft Exchange Server te valideren. Het certificeringstraject is verdeeld in verschillende niveaus, elk met zijn eigen reeks examens en vereisten.

 • Microsoft 365 certificering: Messaging Administrator Associate: Deze certificering is bedoeld voor professionals die messaging-omgevingen beheren, het examen behandelt onderwerpen zoals Exchange Online, Exchange Server en Exchange Online Protection.
 • Microsoft 365 certificering: Messaging Administrator: Deze certificering is bedoeld voor professionals die messaging-omgevingen beheren, het examen behandelt onderwerpen als Exchange Online, Exchange Server en Exchange Online Protection.
 • Microsoft 365 certificering: Enterprise Administrator: Deze certificering is bedoeld voor professionals op ondernemingsniveau die Exchange Server beheren en problemen oplossen, het examen behandelt onderwerpen zoals Exchange Server, Exchange Online en Azure Active Directory.
 • Microsoft 365 certificering: Teamwork Administrator: Deze certificering is bedoeld voor professionals die Exchange Server en andere samenwerkingstools van Microsoft beheren en problemen oplossen, en behandelt onderwerpen als Exchange Server, Exchange Online, SharePoint en Skype for Business.
 • Microsoft 365 certificering: Security Administrator: Deze certificering is bedoeld voor professionals die Exchange Server en andere Microsoft-beveiligingstools beheren en problemen oplossen, en behandelt onderwerpen als Exchange Server, Exchange Online, Azure Active Directory en Azure Information Protection.

Elk certificeringsniveau heeft zijn eigen voorvereisten en aanbevolen ervaring. Na het slagen voor de vereiste examens en het voldoen aan de ervaringseis, ontvangt u de officiële certificering. Om de certificering te behouden, vereist Microsoft dat u deze na een bepaalde periode, meestal 2 of 3 jaar, verlengt door een specifiek certificeringsexamen af te leggen of door een bepaald aantal eenheden voor permanente educatie (CEU's) te verdienen.

Er zijn verschillende examens die kunnen worden afgelegd voor Microsoft Exchange Server-certificeringen, afhankelijk van het niveau van de certificering dat iemand nastreeft.

Hier is een lijst van enkele van de examens die momenteel beschikbaar zijn voor Microsoft Exchange Server certificeringen:

Banen en carrière-gerelateerde Microsoft Exchange Server certificeringen

Wanneer u gecertificeerd bent in Microsoft Exchange Server, kunt u in aanmerking komen voor een groot aantal banen en carrières op het gebied van messaging en samenwerking. Hier volgen enkele voorbeelden:

Exchange Server Administrator: Een Exchange Server Administrator is verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie, het beheer en de probleemoplossing van de Exchange Server-infrastructuur van een organisatie. Deze rol kan taken omvatten zoals het configureren en onderhouden van e-mail systemen, het beheren van gebruikers mailboxen, en het implementeren van beveiliging en compliance maatregelen.

Messaging Engineer: Een Messaging Engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van messaging infrastructuur, waaronder e-mail systemen, agenda's en samenwerkingstools. Deze rol kan taken omvatten zoals het configureren en onderhouden van Exchange Server, Exchange Online en andere messaging platforms.

Systeembeheerder: Een System Administrator is verantwoordelijk voor de installatie, configuratie en het onderhoud van computersystemen, waaronder Exchange Server. Deze rol kan taken omvatten zoals het beheren van gebruikersaccounts, het configureren van beveiligingsinstellingen en het oplossen van systeemproblemen.

IT Support Specialist: Een IT Support Specialist is verantwoordelijk voor het bieden van technische ondersteuning aan gebruikers, waaronder het oplossen van problemen met Exchange Server en andere messaging platforms.

Technisch consultant: Een technisch consultant is een expert op een specifiek gebied en helpt de klant bij het implementeren en configureren van de technologie. In dit geval kan een technisch consultant met een certificering in Microsoft Exchange Server een klant helpen bij het plannen, implementeren en beheren van zijn Exchange Server-infrastructuur.

Cloud Administrator: Een Cloud Administrator is verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie, het beheer en het oplossen van problemen van de cloud-infrastructuur van een organisatie. Deze rol kan taken omvatten zoals het configureren en onderhouden van Exchange Online, het beheren van gebruikersmailboxen en het implementeren van beveiligings- en compliance maatregelen.

Geschiedenis van Microsoft Exchange Server

De geschiedenis van Exchange Server gaat terug tot het begin van de jaren negentig, toen Microsoft het product voor het eerst introduceerde als een manier voor bedrijven om hun e-mail, agenda en contacten te beheren en te organiseren.

Exchange Server 4.0: De eerste versie van Exchange Server, Exchange 4.0, werd uitgebracht in 1996 en was gebouwd bovenop Microsoft Mail 3.5, een berichtenplatform dat Microsoft had overgenomen van het bedrijf Forefront. Deze versie introduceerde ondersteuning voor e-mail, agenda en contacten, evenals ondersteuning voor internetprotocollen zoals SMTP, POP3 en IMAP.

Exchange Server 5.0: De tweede versie van Exchange Server, Exchange 5.0, werd uitgebracht in 1997. Deze versie introduceerde ondersteuning voor openbare mappen, waardoor meerdere gebruikers informatie konden delen, en voegde ondersteuning toe voor Outlook Web Access, een webgebaseerde e-mailclient.

Exchange Server 2000: De derde versie van Exchange Server, Exchange 2000, werd uitgebracht in 2000. Deze versie introduceerde ondersteuning voor Active Directory, waardoor Exchange Server kon integreren met andere Microsoft-producten, en introduceerde ondersteuning voor instant messaging en conferencing.

Exchange Server 2003: De vierde versie van Exchange Server, Exchange 2003, werd uitgebracht in 2003. Deze versie introduceerde ondersteuning voor mobiele apparaten, verbeterde beveiliging en compliance functies, en voegde ondersteuning toe voor Outlook Web Access 2003.

Exchange Server 2007: De vijfde versie van Exchange Server, Exchange 2007, werd uitgebracht in 2007. Deze versie introduceerde een nieuwe architectuur die de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en prestaties verbeterde. Het introduceerde ook ondersteuning voor unified messaging, waardoor gebruikers hun voicemail, e-mail en faxen vanuit één inbox konden beheren.

Exchange Server 2010: De zesde versie van Exchange Server, Exchange 2010, werd uitgebracht in 2010. Deze versie introduceerde ondersteuning voor multi-tenancy, waardoor serviceproviders meerdere organisaties op één server konden hosten, en verbeterde ondersteuning voor compliance en archivering.

Exchange Server 2013: De zevende versie van Exchange Server, Exchange 2013, werd uitgebracht in 2013. Deze versie introduceerde ondersteuning voor moderne openbare mappen, verbeterde ondersteuning voor mobiele apparaten en verbeterde ondersteuning voor compliance en archivering.

Exchange Server 2016: De achtste versie van Exchange Server, Exchange 2016, werd uitgebracht in 2016. Deze versie introduceerde ondersteuning voor nieuwe functies zoals verbeterde data loss prevention, verbeterde eDiscovery en verbeterde mailbox resiliency.

Exchange Server 2019: De negende versie van Exchange Server, Exchange 2019, werd uitgebracht in 2018. Deze versie introduceerde ondersteuning voor nieuwe functies zoals moderne authenticatie, verbeterde compliance en archivering, en verbeterde ondersteuning voor hybride implementaties.

Exchange Server is nog steeds in ontwikkeling waarbij elk jaar veel nieuwe functies en verbeteringen worden uitgebracht. Microsoft blijft Exchange Server updaten en verbeteren om zijn gebruikers een betere messaging- en samenwerkingservaring te bieden.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles