Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

MySQL trainingen

Bestel nu de beste MySQL trainingen online. Cursus MySQL E-learning online. Leer alles over MySQL en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

3 Trainingen

3 Trainingen

MySQL Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • MySQL Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is MySQL?

MySQL is een veelgebruikt, open-source relationeel databasebeheersysteem (RDBMS) dat is gebaseerd op SQL (Structured Query Language). Het wordt gebruikt voor het opslaan en beheren van gegevens voor een groot aantal toepassingen, van kleine persoonlijke websites tot grote bedrijfssystemen. MySQL werd in het midden van de jaren negentig ontwikkeld en is sindsdien een van de populairste databases geworden, dankzij zijn schaalbaarheid, gebruiksgemak en flexibiliteit.

MySQL is gratis te gebruiken en wordt ondersteund op een groot aantal platforms, waaronder Linux, Windows en Mac OS X. Het wordt vaak gebruikt bij webontwikkeling, datawarehousing, e-commerce en andere toepassingen waarbij grote hoeveelheden gegevens efficiënt moeten worden opgeslagen en beheerd. MySQL staat bekend om zijn betrouwbaarheid, snelheid en eenvoudige integratie met andere technologieën, waardoor het een populaire keuze is voor ontwikkelaars en bedrijven.

Waarom MySQL?

MySQL is belangrijk omdat het een veelgebruikt open-source relationeel databasebeheersysteem (RDBMS) is waarmee gebruikers gegevens efficiënt kunnen opslaan, organiseren en opvragen. Met zijn krachtige functies stelt MySQL bedrijven in staat om grote hoeveelheden gegevens effectief te beheren en te analyseren, zodat ze datagestuurde beslissingen kunnen nemen en hun algemene prestaties kunnen verbeteren.

MySQL's betrouwbaarheid, schaalbaarheid en gebruiksgemak maken het een populaire keuze voor bedrijven van elke omvang, van kleine starters tot grote ondernemingen. Bovendien heeft MySQL een grote en actieve gemeenschap van ontwikkelaars, wat betekent dat het zich voortdurend ontwikkelt en verbetert om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van bedrijven.

Hoe werkt MySQL?

MySQL is een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS) waarmee gebruikers gegevens kunnen opslaan, organiseren en beheren. Het maakt gebruik van een client-server model, waarbij een client-toepassing verbinding maakt met de server om query's en opdrachten uit te voeren.

De kern van MySQL is de MySQL Server, die op een hostcomputer draait en de toegang tot een of meer databases beheert. De server luistert naar inkomende verbindingen van cliënten, en wanneer een verbinding tot stand is gebracht, verifieert hij de gebruiker en verleent hij toegang tot de gevraagde database.

MySQL databases gebruiken tabellen om gegevens te organiseren, waarbij elke tabel bestaat uit kolommen en rijen. Gebruikers kunnen gegevens in de tabellen toevoegen, wijzigen en verwijderen met behulp van SQL-commando's (Structured Query Language). MySQL ondersteunt ook stored procedures, triggers en views, die extra functionaliteit bieden voor het beheren en manipuleren van gegevens.

MySQL kan worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, van kleine websites en toepassingen tot grootschalige bedrijfssystemen. Het staat bekend om zijn betrouwbaarheid, schaalbaarheid en gebruiksgemak, waardoor het een populaire keuze is voor ontwikkelaars en organisaties van elke omvang.

10 voordelen van MySQL

 1. Open Source: MySQL is vrije en open-source software, wat betekent dat het vrij beschikbaar is en door iedereen gewijzigd en verspreid kan worden.
 2. Schaalbaarheid: MySQL is ontworpen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken en kan gemakkelijk worden geschaald door meer servers aan een cluster toe te voegen.
 3. Hoge prestaties: MySQL heeft snelle transactieverwerking en biedt robuuste indexerings- en querymogelijkheden.
 4. Betrouwbaarheid: MySQL staat bekend om zijn hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid dankzij de geavanceerde functies voor back-up en herstel.
 5. Flexibiliteit: MySQL ondersteunt een groot aantal platforms, waaronder Windows, Linux en macOS, en kan integreren met verschillende programmeertalen en frameworks.
 6. Beveiliging: MySQL biedt verschillende beveiligingsfuncties, waaronder gegevensversleuteling, gebruikersverificatie en toegangscontrole om gegevensbescherming te garanderen.
 7. Lage kosten: MySQL is een kosteneffectieve optie voor bedrijven en particulieren omdat het gratis te gebruiken is en geen dure hardware vereist.
 8. Ondersteuning door de gemeenschap: MySQL heeft een grote en actieve gemeenschap van ontwikkelaars die regelmatig bijdragen aan de ontwikkeling ervan en ondersteuning bieden via forums en documentatie.
 9. Gemakkelijk te leren: MySQL heeft een gebruiksvriendelijke interface en is gemakkelijk te leren voor beginners, waardoor het een populaire keuze is voor kleine bedrijven en starters.
 10. Integratie: MySQL kan integreren met andere softwaretoepassingen, waardoor het een ideale keuze is voor bedrijven die meerdere toepassingen naadloos willen laten samenwerken.

Zo kan MySQL uw bedrijf helpen

MySQL kan bedrijven op verschillende manieren helpen. Het is een populair open-source databasebeheersysteem dat een schaalbare, krachtige en betrouwbare oplossing biedt voor het opslaan en beheren van grote hoeveelheden gegevens. MySQL kan bedrijven helpen om:

 • Grote hoeveelheden gegevens efficiënt en effectief te beheren
 • De prestaties van gegevensintensieve toepassingen te verbeteren
 • Zorgen voor veilige toegang en gegevensbescherming
 • Integratie met verschillende platforms en technologieën
 • IT-kosten te verlagen en de operationele efficiëntie te verbeteren
 • Schaalbaarheid om te voldoen aan de eisen van groeiende bedrijven
 • Snelle en eenvoudige gegevensanalyse en rapportage mogelijk maken
 • Bedrijfsflexibiliteit en reactievermogen vergroten
 • Datagestuurde besluitvorming ondersteunen
 • De klanttevredenheid en -loyaliteit verbeteren door gepersonaliseerde ervaringen en gerichte marketingstrategieën.

MySQL wordt veel gebruikt door bedrijven van alle groottes en industrieën om een reeks toepassingen en diensten te ondersteunen, waaronder e-commerce, online gaming, sociale media, financiële diensten en meer. Met zijn gebruiksgemak, flexibiliteit en schaalbaarheid is MySQL een essentieel hulpmiddel geworden voor bedrijven die hun gegevens willen beheren en er waarde uit willen halen.

MySQL training

Cursussen voor MySQL zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke MySQL training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

MySQL certificeringen

MySQL biedt verschillende certificeringen aan voor databasebeheerders, ontwikkelaars en andere IT-professionals die MySQL gebruiken of ermee werken. Deze certificeringen zijn ontworpen om de kennis en vaardigheden van de persoon in het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van MySQL databases te valideren.

Hier zijn enkele van de meest populaire MySQL certificeringen:

 • MySQL Database Administrator: Deze MySQL certificering is ontworpen voor database administrators die verantwoordelijk zijn voor het beheren en onderhouden van MySQL databases. Het behandelt onderwerpen zoals installatie en configuratie, beveiliging, back-up en herstel, en prestatie tuning.
 • MySQL Developer: Deze certificering voor MySQL is bedoeld voor ontwikkelaars die MySQL gebruiken om databasetoepassingen te maken en te beheren. Het behandelt onderwerpen als datatypes, database ontwerp, SQL queries en stored procedures.
 • MySQL Cluster: Deze IT certificering is ontworpen voor database administrators die MySQL Cluster implementaties beheren en onderhouden. Het behandelt onderwerpen zoals cluster architectuur, installatie en configuratie, back-up en herstel, en performance tuning.
 • MySQL Performance Tuning: Deze ICT certificering is ontworpen voor database administrators en ontwikkelaars die de prestaties van MySQL databases moeten optimaliseren. Het behandelt onderwerpen als indexering, query optimalisatie en het tunen van de MySQL server.
 • MySQL for Big Data: Dit ICT certificaat is bedoeld voor databasebeheerders en ontwikkelaars die werken met big data-oplossingen. Het behandelt onderwerpen zoals Hadoop, MapReduce en Apache Spark.
 • MySQL Cloud: Deze ICT certificaten zijn bedoeld voor databasebeheerders en ontwikkelaars die werken met MySQL in een cloudomgeving. Het behandelt onderwerpen zoals de implementatie en het beheer van MySQL-databases in een cloud-omgeving.
 • MySQL Database Design: Deze MySQL certificering is bedoeld voor databasebeheerders en ontwikkelaars die MySQL-databases moeten ontwerpen en implementeren. Het behandelt onderwerpen als datamodellering, normalisatie en database design patterns.
 • MySQL Workbench: Dit MySQL certificaat is bedoeld voor ontwikkelaars die MySQL Workbench gebruiken om MySQL-databases te ontwerpen en te ontwikkelen. Het behandelt onderwerpen als datamodellering, SQL ontwikkeling en administratie.

MySQL certificaten kunnen ICT professionals helpen hun expertise en vaardigheid in het gebruik en beheer van MySQL databases aan te tonen. Ze kunnen ook een concurrentievoordeel opleveren bij het zoeken naar werk of carrièremogelijkheden op het gebied van databasebeheer en -ontwikkeling.

Banen en carrière-gerelateerde MySQL certificeringen

Certificeringen in MySQL kunnen leiden tot verschillende banen en carrièrepaden. Hier zijn enkele potentiële banen en carrièrepaden die een houder van een MySQL certificaat kan volgen:

 • Database Administrator: Een MySQL certificering kan de vaardigheden en kennis bieden die nodig zijn om databases te beheren en te onderhouden, waardoor het een waardevolle certificering is voor aspirant Database Administrators.
 • Data Analyst: MySQL is een veel gebruikt database systeem, en een MySQL certificering kan de vaardigheden en kennis verschaffen die nodig zijn om met data te werken en data analyses uit te voeren.
 • Software Developer: MySQL is een populaire keuze voor software ontwikkelaars als het gaat om database management. Een MySQL certificering kan software-ontwikkelaars voorzien van de nodige kennis om database-gestuurde applicaties te ontwerpen en te ontwikkelen.
 • Business Intelligence Analyst: MySQL kan worden gebruikt om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en te beheren, waardoor het een belangrijk hulpmiddel is voor business intelligence. Een MySQL certificering kan de noodzakelijke vaardigheden en kennis verschaffen om te werken als een Business Intelligence Analist.
 • Data Scientist: Met de groeiende vraag naar data-gedreven inzichten, kan een MySQL certificering de nodige vaardigheden verschaffen om met grote datasets te werken en data-analyse uit te voeren, waardoor het een waardevolle certificering is voor aspirant Data Scientists.
 • System Administrator: Een MySQL certificering kan systeembeheerders voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om MySQL databases in een systeemomgeving te beheren en te onderhouden.
 • Cloud Engineer: MySQL wordt veel gebruikt in cloud-gebaseerde omgevingen, en een MySQL certificering kan cloud engineers voorzien van de nodige vaardigheden en kennis om met MySQL in de cloud te werken.
 • DevOps Engineer: MySQL is een veel gebruikt database systeem, en een MySQL certificering kan de nodige vaardigheden en kennis bieden om te werken als een DevOps Engineer die verantwoordelijk is voor het beheren van databases in een DevOps omgeving.

Een MySQL-certificering kan personen voorzien van waardevolle vaardigheden en kennis in databasebeheer en -administratie, gegevensanalyse en softwareontwikkeling, wat kan leiden tot verschillende kansen op werk en carrièrepaden in de IT-industrie.

Geschiedenis van MySQL

MySQL is een populair open-source relationeel databasebeheersysteem dat al meer dan twintig jaar bestaat. Het werd in 1995 gecreëerd door de Zweedse oprichters Michael Widenius en David Axmark als een verbetering van de bestaande databankbeheersystemen die destijds beschikbaar waren. Het systeem werd aanvankelijk ontwikkeld om tegemoet te komen aan de veeleisende behoeften van grootschalige webapplicaties die snelle en efficiënte gegevensopslag en -ontsluiting vereisten.

MySQL werd snel populair onder ontwikkelaars en bedrijven vanwege zijn schaalbaarheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. De wijdverspreide toepassing in de vroege jaren 2000 leidde ertoe dat het in 2008 werd overgenomen door Sun Microsystems, dat later in 2010 werd overgenomen door Oracle Corporation. Ondanks deze verandering van eigenaar is MySQL een open-source systeem gebleven, en de ontwikkeling ervan wordt nog steeds geleid door een gemeenschap van ontwikkelaars.

Tegenwoordig wordt MySQL gebruikt door bedrijven van alle groottes en sectoren, van kleine starters tot grote ondernemingen. Het blijft een populaire keuze voor webapplicaties, mobiele applicaties en andere software-oplossingen vanwege zijn snelheid, veiligheid en flexibiliteit. Het systeem wordt voortdurend verbeterd om te blijven voldoen aan de veranderende eisen van de industrie, waardoor het een belangrijk deel uitmaakt van de geschiedenis en de toekomst van databasebeheersystemen.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles