Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Microsoft 365 trainingen

Bestel nu de beste Microsoft 365 trainingen online. Cursus Microsoft 365 E-learning online. Leer alles over Microsoft 365 certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de Microsoft 365 Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

9 Trainingen

9 Trainingen

Microsoft 365 Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Nederlands of Engels, verschilt per cursus
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Microsoft 365 Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een bundel diensten welke tevens Office 365 omvat. Het omvat ook Windows 10 Enterprise, Enterprise Mobility + Security (EMS) en machine-learning. Net als Office 365 zijn er meerdere abonnementen waaruit u kunt kiezen. De diensten in Microsoft 365 zijn ook beschikbaar als afzonderlijke licenties.

Sommige diensten van Microsoft, welke zijn gebaseerd op abonnementen, stonden voorheen bekend als Office 365. In april 2020 hernoemde Microsoft al die diensten naar Microsoft 365 om zijn abonnementsdienst te helpen onderscheiden van de traditionele Office-programmapakketten van Microsoft.

Microsoft 365 biedt speciale aanvullingen op de klassieke Office-apps en toegang tot meer programma's, zoals OneDrive en Power BI. Zelfs een basis Microsoft 365 persoonlijk plan geeft u toegang tot premium versies van Word, Excel en PowerPoint, die Office niet biedt.

U krijgt ook toegang tot geavanceerde tools en functies zoals Microsoft Editor om u te helpen bij het bewerken van uw schrijfwerk; het hulpmiddel voor financiële planning, Microsoft Money in Excel; en OneDrive, Microsofts cloudopslag waarmee u gemakkelijk in realtime kunt samenwerken.

Microsoft 365 biedt ook een groot aantal andere slimme voordelen: U kunt gerichte hulp krijgen bij uw CV met de CV-assistent van Word, of hulp bij uw volgende presentatie met de PowerPoint Presenter Coach. Dit zijn voordelen die u niet zult zien bij een basisaankoop van Office, en u kunt ze allemaal krijgen met een Microsoft 365-plan voor thuis, dat twee niveaus heeft.

Naarmate de 365-abonnementen een steeds hoger niveau worden, zijn er extra beveiliging en zakelijke tools beschikbaar. Zo is afsprakenbeheerder Microsoft Bookings bijvoorbeeld beschikbaar in de Standard en Premium versies van Microsoft 365, maar niet in de Basic, en alleen de Premium tier van Microsoft 365 Business geeft u toegang tot mobile-device manager Intune en Azure Information Protection.

Er is ook een top of the line abonnement genaamd Microsoft 365 E5. Deze combineert productiviteitsapps met geavanceerde beveiliging, compliance, voice en analytische mogelijkheden. Deze bundel heeft tevens Microsoft Defender welke beschermt tegen zero-day malware en phishing.

Wat is het verschil tussen Office 365 en Microsoft 365?

Vanaf 21 april 2020 is de officiële naamgeving van Microsofts productiviteitssuite veranderd van Office 365 in gewoon Microsoft 365. De nieuwe naamgeving weerspiegelt de strategie van Microsoft om zijn klanten één compleet productiviteitsplatform te bieden.

Gelukkig zal de verandering van Office 365 naar Microsoft 365 voor de huidige abonnees niet veel praktische gevolgen hebben. Over het algemeen is het abonnement dat zij op 20 april hadden hetzelfde als het abonnement dat zij op 21 april hadden, alleen met een andere naam.

Zoals het geval was toen de productiviteitssuite Office 365 heette, bevat elk abonnementspakket van Microsoft 365 verschillende bekende toepassingen zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Elk abonnementspakket zal ook verschillende niveaus van diensten bevatten zoals Exchange, SharePoint, OneDrive en Teams.

Office 365
Office 365 is een cloud-based pakket van apps en diensten gericht op zakelijke productiviteit. Het bevat een aantal apps die u waarschijnlijk al kent, zoals Microsoft Outlook, Word, PowerPoint en Excel. Afhankelijk van het abonnement dat u afneemt, omvatten de abonnementen ook apps en diensten zoals:

 • Skype voor Bedrijven
 • SharePoint
 • OneDrive
 • Teams
 • Yammer
 • Planner

En nog veel meer, samen met robuuste productiviteits-, samenwerkings- en beveiligingsfuncties. Office 365 is een maandelijks abonnement per gebruiker. U kunt kiezen uit verschillende plannen, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Plannen kunnen worden gemengd en gekoppeld in uw bedrijf, en u kunt op elk moment van plan veranderen.

Microsoft 365
Microsoft 365 is een dienstenbundel die Office 365 omvat. Het omvat ook Windows 10 Enterprise, Enterprise Mobility + Security (EMS) en machine-learning. Net als Office 365 zijn er meerdere abonnementen waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw behoeften. De diensten in Microsoft 365 zijn ook beschikbaar als afzonderlijke licenties.

Hoe werkt Microsoft 365 en welke Microsoft 365 versies zijn er?

Na het leren van wat Microsoft 365 is, is het nuttig om te weten wat Microsoft 365 precies inhoudt? Met uw Microsoft 365 abonnement heeft u toegang tot een overvloed aan toepassingen. 

We zijn al bekend met enkele kenmerkende producten en diensten van Microsoft 365. Bijvoorbeeld Outlook, Word, OneDrive. Dat geeft echter geen volledig antwoord op de vraag "Wat is Microsoft 365". Maar het kennen van de andere producten en diensten kan noodzakelijk zijn voor uw organisatie. Vooral als u bereid bent Microsoft 365 te leren om er optimaal gebruik van te kunnen maken. 

Microsoft 365 biedt verschillende abonnementen aan om aan de vraag van klanten te voldoen. In elk abonnement zitten verschillende producten en diensten. Hieronder vindt u de volledige lijst van Microsoft 365 abonnementen en welke programma's het omvat.

 • Microsoft 365 Personal
  Office applicaties, Office Online apps, Office mobiele apps
 • Microsoft 365 Family
  Office applicaties, Office Online apps, Office mobiele apps
 • Microsoft 365 Business Basic
  Office applicaties, Office Online apps, Office mobiele apps
 • Microsoft 365 Business Standard
  Skype for Business, Planner, Office Online apps, Teams, Exchange Server, Skype for Business Server, SharePoint
 • Microsoft 365 Business Premium
  Office applicaties, Skype for Business, Planner, Office Online apps, Teams, Exchange Server, Skype for Business Server, SharePoint, Office mobiele apps
 • Microsoft 365 Enterprise E1
  Planner, Office Online apps, Teams, Exchange Server, Skype for Business Server, Yammer, SharePoint
 • Microsoft 365 Enterprise E3
  Office applicaties, Skype for Business, Planner, InfoPath, Office Online apps, Teams, Exchange Server, Skype for Business Server, Yammer Enterprise, SharePoint, Office mobiele apps 
 • Microsoft 365 Enterprise E5
  Office applicaties, Skype for Business, Planner, InfoPath, Office Online apps, Teams, Exchange Server, Skype for Business Server, Yammer Enterprise, Power BI, SharePoint, Office mobiele apps
 • Microsoft 365 Enterprise F3
  Office applicaties, Skype for Business, Office Online apps, SharePoint, Office mobiele apps

Microsoft 365 examens afleggen

Eén van de belangrijkste stappen ter voorbereiding op een Microsoft 365 certificeringsexamen is het vertrouwd raken met het overzicht van de examenvaardigheden. Studeren is een essentieel onderdeel van de voorbereiding op een certificeringsexamen. Om volledig voorbereid te zijn op het examen biedt OEM verschillende Microsoft 365 trainingen aan.

Microsoft heeft strikte regels betreffende de soorten studiemiddelen ter voorbereiding op zijn examens. Het bedrijf maakt een certificering ongeldig als het vaststelt dat de deelnemer aan het examen een bron met echte examenvragen heeft gebruikt, zoals zogenaamde 'brain-dump'-sites of oefenexamens van twijfelachtige bronnen. Trainingen via OEM zijn altijd legitiem, officieel en een uitstekende voorbereiding op het daadwerkelijke Microsoft 365 examen.

Zo kan Microsoft 365 uw bedrijf helpen

Microsoft 365 kan u helpen bij de groei van uw bedrijf. De wereld beweegt sneller dan ooit op het gebied van wetenschap en technologie. Met de juiste apparatuur op de juiste plaats kunt u uw bedrijf effectief laten groeien. Er zijn tal van toepassingen in Microsoft 365 die gebruikers kunnen helpen om essentiële taken op afstand uit te voeren. Als u bijvoorbeeld kantoorproducten gebruikt, kunt u informatie vinden, verwerken en delen, communiceren met collega's en andere activiteiten efficiënt uitvoeren. Daardoor heeft u meer tijd om te creëren, te innoveren en het bedrijf vooruit te helpen.

Er zijn veel uitstekende productiviteitstools en -diensten beschikbaar in Microsoft Office 365 die u in uw bedrijf kunt gebruiken. Ze bieden veel meer dan alleen tekstverwerking en het bewerken van spreadsheets. De toepassingen van Microsoft 365 kunnen kleine bedrijven enorm helpen bij de groei van hun bedrijf. Ook zijn er wereldwijd veel grote bedrijven die de producten en diensten van Microsoft 365 gebruiken.

U kunt Microsoft 365 gebruiken voor meer productiviteit, betere communicatie en samenwerking op de werkplek. Ook zult u in staat zijn om:

 • Toegang tot uw bedrijfsgegevens elk moment en elke plaats alleen heeft een internetverbinding nodig
 • Beheer met uw werknemers die op afstand werken
 • Samenwerken met teamleden
 • Maak en plan taken, wijs ze toe aan uw teamleden en bekijk hun voortgang
 • Controleer en pas aan wie uw bedrijfsgegevens gaat gebruiken
 • Bespaar installatie- en updatetijd omdat het automatisch wordt bijgewerkt
 • Bescherm uw gegevens tegen schadelijke aanvallen aangezien elk stukje gegevens in de wolken wordt gecodeerd

Microsoft 365 training

Cursussen voor Microsoft 365 zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Microsoft 365 training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Microsoft 365 certificering per vaardigheidsniveau

Of u zich nu voorbereidt op het examen of niet, het volgen van een Microsoft 365 certificeringstraining zal u de essentiële vaardigheden bijbrengen om uw IT-carrière tot een succes te maken. Bekijk onderstaand overzicht voor Microsoft 365 certificeringen en de vaardigheden in een specifieke rol. 

Microsoft 365 Roadmap

Microsoft 365 Certificeringen

Microsoft 365-certificeringen zijn officiële testen van het vaardigheids- en bekwaamheidsniveau van een kandidaat bij het implementeren, ontwikkelen/uitbreiden, onderhouden en ontwerpen van Microsoft 365-oplossingen (voorheen bekend als Office 365), het certificaat wordt door Microsoft afgegeven na een betaald beoordelingsproces waarvoor een of meer officiële examens moeten worden afgelegd, waarvan het aantal afhangt van de certificering zelf.

Vanaf juni 2021 is elke verdiende Microsoft 365-certificering één jaar geldig vanaf de datum waarop u deze hebt verdiend. Certificeringen die vóór juni 2021 zijn behaald, blijven twee jaar geldig vanaf de datum waarop u ze heeft behaald. Daarna vervalt uw certificering, dus u moet de certificering vernieuwen (u kunt gratis vernieuwen) in de laatste 6 maanden tot de vervaldatum, door te slagen voor het/de bijbehorende examen(s) om aan te tonen dat uw vaardigheden nog steeds up-to-date zijn.

Microsoft 365 certificeringen zijn onderverdeeld in 3 niveau's: Fundamentals, Associate, Expert.

Microsoft Certificering Niveaus

Microsoft 365 Fundamentals certificering - Beginners niveau

Microsoft 365 Basiskennis

Als u een beginner bent en u wilt uw carrière in de Microsoft 365 omgeving bevorderen, dan is dit precies de juiste certificering om mee te beginnen. In deze certificering leert u:

 • De basis van cloud services
 • SaaS oplossingen aangeboden door Microsoft 365
 • Microsoft 365 cloud services

Deze certificering vereist dat u bekend bent met:

 • Kernconcepten van Microsoft 365
 • Basisbeginselen van de cloudomgeving
 • Compliance en privacy in Microsoft 365
 • Microsoft 365 prijzen en ondersteuning

Daarnaast moet u zich ook kwalificeren voor examen MS-900: Microsoft 365 Fundamentals. Met dit examen krijgt u een 360-graden overzicht van de kernconcepten van Microsoft 365 en de cloud, gebruikt u Microsoft 365-oplossingen om zakelijke IT-uitdagingen aan te pakken en maakt u gebruik van deze diensten om de productiviteit te verhogen, samenwerking mogelijk te maken en connectiviteit te optimaliseren.

Microsoft 365 Associate certificering - Intermediate niveau

Microsoft 365 certificering: Modern Desktop Administrator Associate

De certificering Modern Desktop Administrator Associate leert u hoe u apparaten en toepassingen voor uw klanten in de bedrijfsinfrastructuur kunt implementeren, configureren, beschermen, hanteren en dragen. De vaardigheden die u nodig hebt voor deze examens zijn:

 • Windows installatie en configuratie
 • Omgaan met netwerk en opslag
 • Windows beheren
 • Apparaten en info beveiligen
 • Omgaan met toegang, identiteit, beleid, compliance en configuratieprofielen.
 • Apps behandelen

Ook hier geldt, net als bij de vorige certificering, dat u examens moet halen om in aanmerking te komen voor deze certificering:

Verder zijn deze examens ontworpen om u te leren hoe u acties uitvoert zoals het implementeren en configureren van Windows, het beheren van netwerken en het beveiligen van apparaten en gegevens. U krijgt ook materiedeskundigheid in het beveiligen en valideren van de Windows apparaten en gegevens die op die apparaten zijn opgeslagen en u gaat dieper in op het monitoren van Windows Client in Azure Directory infrastructuur.

Mogelijk moet u samenwerken met Microsoft 365 Enterprise-, beveiligings- en serverbeheerders om moderne desktopstrategieën te installeren die het beste bij uw bedrijfsbehoeften passen. Hiervoor moet u vertrouwd zijn met clientcomputernetwerken, op beleid gebaseerd beheer en cloudservices.

Microsoft 365 certificering: Messaging Administrator Associate

Met deze certificering leert u hoe u mailstromen in hybride en cloud enterprise infrastructuren kunt implementeren, configureren, afhandelen, problemen oplossen, de ontvangers controleren, naleven, beveiligen en beheren. Om in aanmerking te komen voor deze cursus moet u het volgende weten:

 • Beheren van organisatorische middelen
 • Planning en behandeling van mailtransportarchitectuur
 • Plannen en implementeren van hybride configuratie en migraties
 • Messaging-omgeving beschermen

Daarnaast moet u ook een examen afleggen: MS-203: Microsoft 365 Messaging. Als messaging administrator bent u verantwoordelijk voor het onderhouden van berichten en het beheren van machtigingen, het messaging ecosysteem, hybride configuratie, migratie en clienttoegang.

Mogelijk moet u ook samenwerken met Microsoft 365 enterprise administration om een veilige cloud messaging infrastructuur te garanderen die het beste past bij de zakelijke behoeften. Hiervoor zou u bekend moeten zijn met de soorten authenticatie, licenties en integratie van Microsoft 365-apps.

Microsoft 365 certificering: Security Administrator Associate

Deze certificering leert u Microsoft 365 enterprise en hybride infrastructuren te beveiligen, beschermings- en compliance tools in te zetten en te hanteren, bedreigingen op te lossen en data governance mechanismen te implementeren. De vereiste vaardigheden zijn:

 • Identiteit, toegang, bedreigingen en gegevensbescherming inzetten en beheren
 • Regelgeving en compliance-oplossingen in Microsoft 365 hanteren

Over examens gesproken, je moet je kwalificeren voor het examen MS-500: Microsoft 365 Security Administration om in aanmerking te komen voor deze certificering. Als beveiligingsbeheerder bent u verantwoordelijk voor het inzetten, hanteren en controleren van beveiligings- en compliance tools in Microsoft 365 en hybride omgevingen.

U moet ook goed vertrouwd zijn met Microsoft 365 workloads en relevante ervaring hebben met identiteit en gegevensbescherming, beveiligingsbeheer en governance.

Microsoft 365 certificering: Security Operations Analyst Associate

Met deze certificering leert u samen te werken met zakelijke belanghebbenden om uw IT-infrastructuur te beveiligen. U streeft ernaar de bedrijfsrisico's te verminderen door actieve aanvallen in de infrastructuur te identificeren en op te lossen, beschermingsacties tegen bedreigingen te verbeteren en mechanismen af te dwingen om beleidsschendingen te controleren.

U heeft vaardigheden nodig om bedreigingen te beperken door gebruik te maken van Microsoft 365 Defender, Microsoft Defender for Clouds en Microsoft Sentinel.

Daarnaast moet u het examen halen: SC-200: Microsoft Security Operations Analyst om in aanmerking te komen voor deze certificering. Als security operations analyst bent u verantwoordelijk voor het beheren van bedreigingen, het monitoren en reageren op bedreigingen met behulp van tools als Microsoft Defenders, Sentinel en andere beveiligingsdiensten van derden.

Aangezien u operationele output verbruikt, wordt u beschouwd als een belangrijk aandeel die verantwoordelijk is voor de implementatie en configuratie van deze oplossingen.

Microsoft 365 certificering: Teams Administrator Associate

Deze Microsoft 365 certificering is specifiek voor degenen die Microsoft teams in organisaties beheren. U leert effectieve en efficiënte communicatie in de Microsoft 365-infrastructuur mogelijk te maken. U moet echter weten hoe u Team chat en apps, kanalen, audio- of videovergaderingen, livestreams en andere Microsoft Team-apparaten kunt implementeren, configureren en beveiligen.

Verder moet u zich kwalificeren voor examen MS-700: Managing Microsoft Teams om aan de certificeringsvoorwaarden te voldoen. Hier leert u samenwerken aan functies zoals verbindingen, telefonie, licenties, compliance, bescherming, gebruikersadoptie en de ontwikkeling van apps en ondersteuningssystemen.

Microsoft 365 certificering: Developer Associate

Als u een ontwikkelaar bent en uw veerkracht wilt testen in het ontwerpen, ontwikkelen, testen en onderhouden van apps en oplossingen voor het optimaliseren van productiviteits- en samenwerkingsbehoeften voor uw bedrijf met behulp van het Microsoft 365 platform, dan is dit de perfecte certificering.

Als Microsoft 365 Developer Associate werkt u proactief met Microsoft identiteit en grafieken en ontwikkelt u applicaties voor Microsoft Teams. U leert ook over UI tools zoals Fluent UI en integratiepunten zoals Office Add-ins en Actionable Messages en beschrijft de workload platform targets. Andere vaardigheden zijn onder andere:

 • Microsoft Identity implementeren
 • SharePoint uitbreiden en personaliseren
 • Office uitbreiden

Verder moet u zich voor deze certificering ook kwalificeren voor examen MS-600: Building Applications and Solutions with Microsoft 365 Core Services. U heeft echter wel eerdere ervaring nodig met het bouwen van apps op Microsoft Teams, Office en SharePoint via alle segmenten van softwareontwikkeling. U moet ook een fundamentele kennis hebben van REST API's, JSON, Azure AD en aanverwante concepten.

Microsoft 365 Expert certificering - Professioneel niveau

Microsoft 365 certificering: Enterprise Administrator Expert

Enterprise Administrator Expert is, zoals de naam al doet vermoeden, de beheerderscertificering op gevorderd niveau. De certificering leert je om Microsoft 365 services te analyseren, plannen, verschuiven, implementeren en hanteren. Microsoft legt ook een lijst met vaardigheden vast die je in de vingers moet krijgen voordat je je gaat voorbereiden op deze certificering:

 • Microsoft 365 services maken en implementeren
 • Behandel identiteiten en rollen van gebruikers
 • Behandel validatie en toegang
 • Strategiseer applicaties en workloads voor Office 365
 • Implementeer diensten voor moderne apparaten
 • Implementeer bescherming en mechanismen voor bedreigingsbeheer voor Microsoft 365
 • Behandel governance en compliance voor Microsoft 365

Daarnaast moet u voor deze twee examens slagen om u te kwalificeren als Microsoft 365 Enterprise Administrator Expert.

Deze examens zullen u helpen uw capaciteiten voor alle bovengenoemde technische taken aan te scherpen. U leert ook hoe uw Microsoft 365 tenant management acties voor ondernemingen kunt uitvoeren. U moet echter goed thuis zijn in server- en netwerkbeheer en basics zoals o.a. DNS en Active Directory. Daarnaast moet u ervaring hebben met het beheren van minstens één van de Microsoft 365 workloads: Exchange, SharePoint, of Windows 10 implementaties. Deze certificeringen zullen u helpen uw vaardigheden te valideren voor talloze beheerders-, ontwikkelaars-, expert- en partnerrollen en het vertrouwen van werkgevers te winnen.

Microsoft certification path

Banen en carrière-gerelateerde Microsoft 365 certificeringen

Verdien certificeringen die aantonen dat u op de hoogte bent van de huidige technische functies en vereisten. Microsoft heeft certificeringstrajecten voor veel technische functies. Elk van deze certificeringen bestaat uit het afleggen van een reeks examens om de certificering te verdienen.

Enkele carrière-mogelijkheden met Microsoft 365 certificeringen:

 • Beheerder
  Beheerders implementeren, controleren en onderhouden Microsoft-oplossingen.
 • Zakelijke gebruiker
  Gebruik Microsoft-toepassingen om uw bedrijf vooruit te helpen. Leer hoe Microsoft 365 uw team kunnen ondersteunen en uw bedrijf kunnen laten groeien.
 • Gegevensanalist
  Data-analisten maken data eenvoudig te begrijpen door het ontwerpen en bouwen van datamodellen om zinvolle bedrijfswaarde te creëren.
 • Data-ingenieur
  Data engineers ontwerpen en implementeren het beheer, de bewaking, de beveiliging en de privacy van data met behulp van de volledige stack van dataservices.
 • Gegevenswetenschapper
  Data scientists passen machine learning-technieken toe om modellen te trainen, evalueren en implementeren die bedrijfsproblemen oplossen.
 • Ontwikkelaar
  Ontwikkelaars ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden cloud-oplossingen.
 • DevOps-ingenieur
  DevOps-ingenieurs combineren mensen, processen en technologieën om voortdurend waardevolle producten en diensten te leveren die voldoen aan de behoeften van eindgebruikers en bedrijfsdoelstellingen.
 • Beveiligingsingenieur
  Security engineers implementeren beveiligingscontroles en bescherming tegen bedreigingen, beheren identiteit en toegang, en beschermen gegevens, applicaties en netwerken.
 • Oplossingsarchitect
  Solution architecten hebben expertise in computing, netwerk, opslag en beveiliging.

Geschiedenis van Microsoft 365

Office 365 werd medio 2011 geïntroduceerd als vervanging van Microsofts zakelijke suite in de cloud. Sindsdien heeft het een lange weg afgelegd en heeft het standalone Office-versies overgenomen in hogescholen en bedrijven. Het bevat de webversies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en een e-mailprogramma. Ook biedt het onbeperkte opslag op OneDrive voor de abonnees.

Office 2016
Office 2016 is vanaf nu de nieuwste versie. De versie is volledig geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en touchscreens. Als zodanig biedt het niet veel nieuwe functies ten opzichte van Office 2013, behalve een strakkere cloud-integratie waar gebruikers zich al dan niet prettig bij voelen.

Office 2019
Microsoft Office 2019 desktop pack komt met verschillende nieuwe verbeteringen in zijn drie belangrijkste en populaire apps: MS Word 2019, MS Excel 2019 en PowerPoint 2019. Gebruikers kunnen nu Scalable Vector Graphics (SVG) en vooraf gebouwde afbeeldingen genaamd Icons invoegen. Deze Icons doen me denken aan de optie Insert Object van Corel Draw, waar u ook in het Font-venster vectorafbeeldingen kunt vinden en het formaat van letters kunt bewerken (voorbeeld: tekens uit het Webding-lettertype). U kunt ook objecten maken in Adobe Illustrator en deze invoegen in Word zonder dat u ze hoeft om te zetten in een pixelafbeelding (.jpeg, .gif, .png, enz.). U kunt pictogrammen invoegen via de tab Invoegen -> Pictogrammen. Dit zijn vectorafbeeldingen, zodat u ze op elke schaal kunt vergroten of verkleinen zonder ze te pixelen (breken).

Taalvertaling is nieuw in deze editie van Office-software (2019). U kunt in het Engels typen en het weergeven in het Frans of een andere taal die beschikbaar is. Daarnaast kunt u complexe formules gebruiken in MS Word van Microsoft Office 2019. Er zijn nog veel meer functies beschikbaar. U hoeft alleen maar uit te zoeken waar de functies zich bevinden.

Microsoft 365
Office 365 is vanaf April 202 Microsoft 365 geworden en het brengt uitgebreide cloud integratie met zich mee. Als u verstand heeft van cloud computing, weet u hoeveel hiermee mogelijk is. Real-Time samenwerken in bestanden, teruggaan naar originele bestanden en toegang tot deze bestanden vanaf elke locatie behoren tot de top voordelen. Met Microsoft 365 kunt u al uw bestanden in de cloud bewaren (OneDrive in dit geval) en ze openen vanaf elke plaats met een actieve internetverbinding. 

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles