Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Cloud and Virtualization trainingen

Bestel nu de beste Cloud trainingen online. Cursus Virtualization E-learning online. Leer alles over Cloud en Virtualisatie en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

17 Trainingen

17 Trainingen

Cloud and Virtualization

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • ICT Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Cloud Computing?

Cloud computing is een model voor het leveren van computerdiensten - waaronder servers, opslag, databanken, netwerken, software, analyse en intelligentie - via het internet om snellere innovatie, flexibele middelen en schaalvoordelen te bieden. Het biedt gebruikers toegang tot hun toepassingen, gegevens en bestanden vanaf elk apparaat met een internetverbinding, in plaats van deze op hun eigen apparaten of computers op te slaan.

Bij cloud computing kunnen gebruikers een breed scala aan diensten afnemen via een abonnementsmodel dat de noodzaak van grote kapitaaluitgaven vooraf overbodig maakt, waardoor middelen vrijkomen voor meer strategische initiatieven. De diensten worden beheerd en onderhouden door de cloudprovider, die verantwoordelijk is voor de beschikbaarheid, veiligheid en prestaties ervan.

Er zijn drie hoofdtypen cloud computing-diensten: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Deze diensten kunnen worden gebruikt om verschillende toepassingen, diensten en gegevens in de cloud te hosten, te beheren en te implementeren.

Cloud computing is steeds populairder geworden bij bedrijven van elke omvang, omdat het organisaties in staat stelt flexibeler, flexibeler en kostenefficiënter te zijn, en hun vermogen om te schalen naarmate hun bedrijfsbehoeften veranderen, te verbeteren.

Wat is Virtualization?

Virtualisatie is een technologie waarmee meerdere besturingssystemen op één fysieke server kunnen draaien, door virtuele machines (VM's) te creëren die de middelen van één fysieke server delen. Elke virtuele machine werkt als een afzonderlijke en geïsoleerde omgeving en draait zijn eigen besturingssysteem en toepassingen, net alsof hij op een zelfstandige fysieke server draait.

Dit maakt het mogelijk om meerdere toepassingen of besturingssystemen op één fysieke server te draaien, zonder dat ze elkaar storen. Virtualisatie maakt het voor organisaties gemakkelijker om hun IT-infrastructuur te beheren, kosten te verlagen, flexibiliteit en schaalbaarheid te vergroten, en disaster recovery en bedrijfscontinuïteit te verbeteren.

Waarom Cloud Computing and Virtualization?

Cloud computing verwijst naar de levering van computerdiensten - waaronder servers, opslag, databanken, netwerken, software, analyse en intelligentie - via het internet ("de cloud") om snellere innovatie, flexibele middelen en schaalvoordelen te bieden. Virtualisatie is een technologie waarmee meerdere besturingssystemen en toepassingen op dezelfde fysieke server kunnen draaien, waarbij gebruik wordt gemaakt van partities (of "virtuele machines") om de verschillende systemen en toepassingen van elkaar te scheiden.

De combinatie van cloud computing en virtualisatie biedt tal van voordelen, waaronder grotere wendbaarheid en schaalbaarheid, lagere kosten en complexiteit, verbeterde betrouwbaarheid en beveiliging, en meer flexibiliteit en keuze. Met cloud computing en virtualisatie kunnen organisaties zich concentreren op het leveren van nieuwe en innovatieve diensten, in plaats van op het beheer van de onderliggende infrastructuur. Ze kunnen ook profiteren van on-demand resources en pay-as-you-go prijsmodellen, waardoor ze naar behoefte kunnen op- of afschalen en alleen betalen voor de resources die ze daadwerkelijk gebruiken.

Virtualisering en cloud computing veranderen de manier waarop organisaties zaken doen en zijn belangrijke factoren voor digitale transformatie. Ze worden in allerlei sectoren toegepast, van gezondheidszorg en financiële dienstverlening tot detailhandel en productie, en worden steeds vaker gebruikt om bedrijfskritische toepassingen en workloads te ondersteunen. Of u nu een kleine startup bent of een grote onderneming, cloud computing en virtualisatie kunnen u helpen de diensten te leveren die uw klanten nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben, en tegen lagere kosten dan traditionele IT-oplossingen.

Hoe werkt Cloud Computing and Virtualization?

Cloud computing en virtualisatie zijn twee nauw verwante technologieën die de levering van computermiddelen via het internet mogelijk maken.

Cloud computing werkt door gebruikers toegang te geven tot toepassingen, opslag en computerbronnen via het internet, in plaats van deze bronnen lokaal te moeten onderhouden. De middelen worden geleverd door externe servers, die eigendom zijn van en beheerd worden door een cloud provider. Dit zorgt voor schaalbaarheid en flexibiliteit, aangezien gebruikers toegang hebben tot de middelen die ze nodig hebben wanneer ze die nodig hebben, zonder zich zorgen te hoeven maken over onderhoud en upgrades.

Virtualisatie daarentegen is het creëren van een virtuele versie van iets, zoals een besturingssysteem, een server, een opslagapparaat of netwerkbronnen. In de context van cloud computing maakt virtualisatie het gebruik van meerdere virtuele machines op een enkele fysieke server mogelijk, elk met zijn eigen besturingssysteem en toepassingen. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van middelen en lagere kosten, alsmede voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid.

Samen maken cloud computing en virtualisatie de levering van computermiddelen via het internet mogelijk, met de mogelijkheid deze middelen naar behoefte te schalen en te beheren, waardoor het voor organisaties gemakkelijker en kosteneffectiever wordt om technologie in te voeren en te gebruiken.

10 voordelen van Cloud Computing and Virtualization

 1. Kostenbesparingen: Cloud computing en virtualisatie verlagen de kosten van hardware en onderhoud, evenals het energieverbruik.
 2. Schaalbaarheid: Cloud computing en virtualisatie maken het gemakkelijk om naar behoefte middelen toe te voegen of te verwijderen, zodat organisaties naar behoefte kunnen opschalen of inkrimpen.
 3. Verbeterde efficiëntie: Virtualisatie maakt een efficiënt gebruik van fysieke resources mogelijk door ze te bundelen in gevirtualiseerde omgevingen.
 4. Verbeterde beschikbaarheid: Cloud computing en virtualisatie verhogen de beschikbaarheid van resources door automatische failover, load balancing en redundantie mogelijk te maken.
 5. Verhoogde mobiliteit: Cloud computing en virtualisatie maken het voor werknemers mogelijk om vanaf elke plek met een internetverbinding te werken, waardoor de mobiliteit en flexibiliteit toenemen.
 6. Disaster recovery en bedrijfscontinuïteit: Virtualisatie en cloud computing maken het mogelijk om snel diensten te herstellen in geval van een ramp of uitval, waardoor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit worden verbeterd.
 7. Betere beveiliging: Virtualisatie en cloud computing zorgen voor een betere beveiliging door middel van encryptie, firewalls en multi-factor authenticatie.
 8. Meer samenwerking: Cloud computing en virtualisatie zorgen voor een betere samenwerking tussen teams en afdelingen, maar ook met klanten en partners.
 9. Verbeterde ontwikkeling en testen van software: Cloud computing en virtualisatie maken het voor softwareontwikkelaars en testers gemakkelijker om met gevirtualiseerde omgevingen te werken, waardoor de ontwikkelings- en testtijd wordt verkort.
 10. Vereenvoudigd IT-beheer: Cloud computing en virtualisatie vereenvoudigen het IT-beheer, waardoor minder tijd en moeite nodig is voor het beheer van fysieke hardware en software en IT-teams zich kunnen richten op taken met een hogere waarde.

Zo kan Cloud Computing and Virtualization uw bedrijf helpen

Cloud computing en virtualisatie zijn technologieën die organisaties toegang geven tot en gebruik maken van computerbronnen als een dienst, in plaats van deze bronnen intern te moeten onderhouden en beheren. Deze verschuiving naar cloud computing en virtualisatie heeft tal van voordelen, zoals betere schaalbaarheid, kostenbesparingen, grotere wendbaarheid, betere beveiliging en meer samenwerking en mobiliteit. Door gebruik te maken van de kracht van de cloud en virtualisatie kunnen organisaties hun IT-infrastructuur en onderhoudskosten verlagen, beter inspelen op veranderende bedrijfsbehoeften en de algehele efficiëntie en flexibiliteit van hun activiteiten verbeteren.

Bovendien maakt virtualisatie het mogelijk virtuele machines te creëren, die meerdere besturingssystemen en toepassingen op een enkele fysieke server kunnen draaien, waardoor het voor organisaties gemakkelijker wordt hun IT-middelen te beheren en te onderhouden. In het algemeen kunnen cloud computing en virtualisatie aanzienlijke voordelen bieden voor organisaties van elke omvang, waardoor het een belangrijke technologie is om te overwegen voor degenen die hun IT-infrastructuur willen verbeteren en hun algehele concurrentievermogen en efficiëntie willen vergroten.

Cloud Computing training

Cloud computing en virtualisatie online trainingen zijn ontworpen om individuen en organisaties te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deze technologieën effectief te gebruiken. Deze trainingen behandelen onderwerpen als cloud computing-architectuur, virtualisatietechnologieën, cloudimplementatiemodellen, beheer van virtuele machines, netwerkvirtualisatie en beveiligingsoverwegingen voor cloud- en virtuele omgevingen.

De training kan worden gevolgd en varieert van cursussen op basisniveau tot geavanceerde onderwerpen. Deze cursussen zijn bedoeld voor IT-professionals, zoals beheerders, ingenieurs en architecten, die verantwoordelijk zijn voor het beheer van cloud- en virtuele omgevingen, en voor personen die een carrière op dit gebied willen opbouwen.

Door cloud computing en virtualisatie e-learning trainingen te volgen, kunnen individuen de kennis en praktische ervaring opdoen die nodig zijn om effectief met deze technologieën te werken. Deze training kan mensen ook helpen zich voor te bereiden op certificeringen in cloud computing en virtualisatie, zoals die worden aangeboden door Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en VMware.

Cloud Computing and Virtualization certificeringen

ICT certificaten voor cloud computing en virtualisatie tonen aan dat iemand kennis en vaardigheden heeft op het gebied van deze technologieën en in staat is deze in de praktijk toe te passen. Deze certificeringen kunnen iemands geloofwaardigheid en verkoopbaarheid vergroten en nieuwe carrièremogelijkheden op het gebied van IT openen.

Er zijn veel relevante certificeringen op het gebied van cloud computing en virtualisatie. De meest populaire trainingen zijn:

Deze certificeringen zijn ontworpen om de expertise en kennis van de houder ervan op het gebied van cloud computing en virtualisatietechnologieën aan te tonen, en zijn vermogen te valideren om cloudgebaseerde oplossingen te ontwerpen, te implementeren en te beheren.

Banen en carrière-gerelateerde Cloud Computing and Virtualization certificeringen

Het bezit van certificeringen in cloud computing en virtualisatie kan een verscheidenheid aan banen en carrièremogelijkheden in de IT-industrie beschikbaar stellen. Deze certificeringen tonen iemands expertise en kennis van deze technologieën aan, waardoor ze een aantrekkelijke kandidaat zijn voor bedrijven die cloud computing- en virtualisatieoplossingen willen invoeren of implementeren.

Enkele van de veelgevraagde banen op dit gebied zijn:

 • Cloud Solutions Architect
 • Cloud Systems Administrator
 • Virtualization Administrator
 • Cloud Engineer
 • Cloud Network Engineer
 • Cloud Database Administrator

Naast traditionele IT-functies, maken cloud computing- en virtualisatiecertificeringen mensen ook concurrerend voor functies in andere industrieën die deze technologieën integreren, zoals financiën, gezondheidszorg en detailhandel.

Het hebben van cloud computing- en virtualisatiecertificeringen kan ook leiden tot loopbaanontwikkeling en hogere salarissen voor degenen die al in de IT-sector werken. Door hun expertise en betrokkenheid bij het vakgebied aan te tonen, kunnen gecertificeerde personen zich onderscheiden en mogelijk onderhandelen over een betere vergoeding en betere kansen op een baan.

Geschiedenis van Cloud Computing and Virtualization

Het concept van cloud computing gaat terug tot de jaren zestig, toen computerwetenschapper John McCarthy voorstelde computergebruik te behandelen als een nutsvoorziening zoals elektriciteit. De ontwikkeling van cloud computing zoals we die nu kennen, begon echter eind jaren negentig en begin jaren 2000. De term 'cloud computing' werd in 2006 populair gemaakt door Amazon toen het Amazon Web Services (AWS) lanceerde, dat op afstand toegang bood tot computerbronnen zoals opslag en verwerkingskracht.

Virtualisatie daarentegen heeft een langere geschiedenis, die begon met mainframecomputers in de jaren zestig en zeventig. In de jaren 1990 en 2000 ging de virtualisatietechnologie vooruit, zodat meerdere besturingssystemen op dezelfde fysieke hardware konden draaien, wat leidde tot meer efficiëntie en kostenbesparingen. Virtualisatie is sindsdien een belangrijk onderdeel geworden van cloud computing, waardoor organisaties gemakkelijk virtuele resources in de cloud kunnen toewijzen en beheren.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles