Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Adobe trainingen

Bestel nu de beste Adobe trainingen online. Cursus Adobe E-learning online. Leer alles over Adobe certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar Adobe certificeringen? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

16 Trainingen

16 Trainingen

Adobe Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Adobe Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Adobe?

Adobe is een multinationaal softwarebedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve digitale producten en diensten. Met een geschiedenis dat teruggaat tot 1982, is Adobe uitgegroeid tot een van de meest herkenbare merken in de technologie-en designindustrie. De paradepaardjes van het bedrijf, waaronder Photoshop, Acrobat en InDesign, zijn een begrip geworden en worden door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt.

Adobe werd oorspronkelijk opgericht door John Warnock en Charles Geschke met als doel software te maken waarmee mensen gemakkelijk digitale documenten konden maken en delen. Het eerste product van het bedrijf was een computerprogramma met de naam PostScript, dat een revolutie teweegbracht in de grafische industrie doordat het drukkers in staat stelde hoogwaardige afdrukken te maken van digitale bestanden. Dit succes werd al snel gevolgd door de release van Photoshop, dat al snel de de facto standaard werd voor beeldbewerkingssoftware.

In de loop der jaren is Adobe zijn product portfolio blijven uitbreiden en heeft het nieuwe tools en diensten toegevoegd om aan de veranderende behoeften van zijn klanten te voldoen. Tegenwoordig biedt het bedrijf een breed scala aan producten waarmee creatieve professionals en bedrijven digitale inhoud kunnen produceren, beheren en publiceren. Deze producten worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder grafisch ontwerp, fotografie, reclame en uitgeverij.

Eén van de populairste producten van Adobe is Photoshop; krachtige beeldbewerkingssoftware die al sinds 1988 bestaat. Photoshop wordt gebruikt door professionals op verschillende gebieden, waaronder fotografie, grafisch ontwerp en webdesign. De software heeft een groot aantal functies, waaronder geavanceerde hulpmiddelen voor beeldcorrectie en -bewerking, ondersteuning voor een groot aantal afbeeldingsformaten en integratie met andere Adobe-producten.

Een ander populair Adobe product is Acrobat, waarmee PDF-documenten kunnen worden gemaakt, bewerkt en gedeeld. Met Acrobat kunnen gebruikers gemakkelijk papieren documenten in digitaal formaat omzetten, waardoor het eenvoudiger wordt om documenten te delen, op te slaan en samen te werken. De software biedt ook een reeks hulpmiddelen voor het bewerken en annoteren van PDF's en de mogelijkheid om beveiligde, met een wachtwoord beveiligde PDF's te maken.

InDesign is een andere essentiële tool voor creatieve professionals. Het is een opmaak- en ontwerpsoftware die wordt gebruikt door grafische ontwerpers, uitgevers en marketeers om drukwerk van hoge kwaliteit te produceren, zoals brochures, tijdschriften en boeken. InDesign heeft een intuïtieve gebruikersinterface en een groot aantal tools voor de opmaak en vormgeving van tekst, afbeeldingen en grafieken.

De afgelopen jaren heeft Adobe zijn aanbod uitgebreid met cloud-gebaseerde diensten, zoals Creative Cloud en Document Cloud. Creative Cloud is een abonnementsdienst die toegang biedt tot een groot aantal Adobe-producten, waaronder Photoshop, InDesign en Illustrator. Het omvat ook online opslag en samenwerkingstools die het voor teams gemakkelijker maken om samen aan projecten te werken. Document Cloud daarentegen is een reeks diensten waarmee gebruikers veilig PDF's en andere digitale documenten kunnen beheren en delen.

Adobe is ook toonaangevend op het gebied van digitale marketing en reclame. Het bedrijf biedt een reeks oplossingen die bedrijven helpen in contact te komen met hun klanten, waaronder Adobe Experience Cloud, dat tools biedt voor het creëren en leveren van gepersonaliseerde digitale ervaringen. De digitale marketingoplossingen van Adobe worden gebruikt door bedrijven van alle groottes, van kleine startups tot grote bedrijven.

Kortom, Adobe is een bedrijf dat al meer dan drie decennia voorop loopt op het gebied van digitale innovatie. Haar producten en diensten zijn essentiële hulpmiddelen geworden voor creatieve professionals en bedrijven, en helpen hen om gemakkelijk digitale inhoud te produceren, te beheren en te delen. Met zijn inzet voor innovatie en zijn staat van dienst voor het leveren van producten en diensten van hoge kwaliteit is Adobe goed gepositioneerd om de weg te blijven wijzen in het digitale tijdperk.

Adobe is geschikt voor een breed scala aan particulieren en bedrijven, waaronder:

 • Creatieve professionals - zoals grafisch ontwerpers, fotografen, videografen, webdesigners en illustratoren - die Adobe-producten als Photoshop, InDesign, Illustrator en Lightroom gebruiken om digitale inhoud te produceren en te bewerken.
 • Uitgevers - zoals tijdschriften, kranten en boekuitgevers - die InDesign gebruiken om drukwerk van professionele kwaliteit te maken.
 • Marketeers - die de digitale marketingoplossingen van Adobe, zoals Adobe Experience Cloud, gebruiken om in contact te komen met klanten en gepersonaliseerde digitale ervaringen te leveren.
 • Bedrijven - van klein tot groot, van starters tot grote bedrijven - die Adobe's Document Cloud gebruiken om PDF's en andere digitale documenten te beheren en te delen.
 • Onderwijzers en studenten - die de onderwijskortingen en tools van Adobe, zoals Creative Cloud voor het onderwijs, gebruiken om hun leer- en creatieve projecten te ondersteunen.

De producten en diensten van Adobe zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een breed scala aan gebruikers, van beginners tot gevorderde professionals, en zijn geschikt voor mensen in verschillende sectoren.

Hoe werkt Adobe?

Adobe levert een reeks digitale producten en diensten waarmee particulieren en bedrijven digitale inhoud kunnen creëren, beheren en publiceren. De kern van Adobe's aanbod wordt gevormd door een reeks softwareprogramma's voor de desktop, zoals Photoshop, InDesign, Illustrator en Acrobat, die op de computer van de gebruiker worden geïnstalleerd. Deze programma's bieden een reeks hulpmiddelen en functies waarmee gebruikers een grote verscheidenheid aan digitale inhoud, zoals afbeeldingen, grafieken, documenten en video's, kunnen creëren, bewerken en publiceren.

De producten van Adobe zijn ontworpen om naadloos samen te werken, zodat gebruikers hun werk gemakkelijk tussen programma's kunnen overbrengen. Een ontwerper kan bijvoorbeeld een project starten in Photoshop, het verfijnen in InDesign en vervolgens het eindproduct als PDF delen met Acrobat. Deze integratie maakt het gemakkelijker voor gebruikers om digitale inhoud van professionele kwaliteit te creëren en vermindert de tijd en moeite die nodig zijn om meerdere programma's te beheren.

Naast de desktopsoftware biedt Adobe ook clouddiensten aan, zoals Creative Cloud en Document Cloud. Creative Cloud is een dienst op abonnementsbasis die toegang biedt tot een reeks Adobe-producten en -diensten, waaronder online opslag en samenwerkingstools. Document Cloud is een reeks diensten waarmee gebruikers PDF's en andere digitale documenten overal en met elk apparaat kunnen beheren en delen.

De producten en diensten van Adobe zijn gebruiksvriendelijk ontworpen, met intuïtieve gebruikersinterfaces en stapsgewijze tutorials. Het bedrijf biedt ook uitgebreide ondersteuningsmiddelen, waaronder online forums, kennisbanken en klantenservice, om gebruikers te helpen het meeste uit zijn producten te halen.

Samengevat werkt Adobe met een reeks digitale producten en diensten die het voor particulieren en bedrijven gemakkelijker maken om digitale inhoud te creëren, te beheren en te publiceren. De desktop software en cloud-based diensten zijn ontworpen om naadloos samen te werken, en de intuïtieve gebruikersinterfaces, uitgebreide ondersteuningsbronnen en integratie met andere Adobe producten maken het gebruikers gemakkelijk om digitale inhoud van professionele kwaliteit te produceren.

Adobe examens afleggen

Om een examen voor een Adobe-certificering af te leggen, moeten studenten vertrouwd zijn met de specifieke Adobe-producten en -technologieën die in het examen aan bod komen. Adobe biedt certificeringen aan voor verschillende producten, zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en Acrobat, en elk certificeringsexamen behandelt een specifieke set vaardigheden en kennis met betrekking tot dat product.

Wat u moet weten wanneer u zich wilt voorbereiden op een Adobe certificeringsexamen:

 • Examenformaat: Adobe certificeringsexamens worden meestal online afgenomen, met behulp van een computer en een stabiele internetverbinding. De examens zijn getimed en bestaan uit meerkeuzevragen, sleepopdrachten en andere interactieve elementen.
 • Inhoud van het examen: De specifieke inhoud van een Adobe-certificeringsexamen wordt bepaald door Adobe en is gebaseerd op de vaardigheden en kennis die essentieel worden geacht voor het gebruik van het desbetreffende Adobe-product. De exameninhoud kan onderwerpen omvatten als beeldbewerking, lay-outontwerp, documentbeheer en digitale marketing.
 • Studiemateriaal: OEM biedt de beste online Adobe cursussen aan voor Adobe certificeringen ter voorbereiding op de certificering, om u te helpen zich voor te bereiden op de certificeringsexamens. Het is belangrijk dat u deze materialen gebruikt om vertrouwd te raken met de exameninhoud en om praktijkervaring op te doen met de relevante Adobe-producten.
 • Kosten van het examen: Adobe-certificeringsexamens hebben een vergoeding, die varieert afhankelijk van het certificeringsniveau en de locatie van het testcentrum.
 • Hercertificering: Adobe certificering is geldig voor een bepaalde periode, en gecertificeerde personen zijn verplicht om periodiek te hercertificeren om hun status te behouden. Voor hercertificering moet meestal een nieuw examen worden afgelegd of een bepaald aantal punten voor permanente educatie worden behaald.

Cursisten die zich voorbereiden op een Adobe-certificeringsexamen moeten zich vertrouwd maken met het examenformaat en de inhoud, het beschikbare studiemateriaal gebruiken en voorbereid zijn op de kosten van het examen. De Adobe-certificering kan een waardevolle aanvulling zijn op uw CV en zo kunt u uw deskundigheid in het gebruik van Adobe-producten aantonen.

Zo kan Adobe uw bedrijf helpen

Adobe kan op verschillende manieren nuttig zijn voor een bedrijf, waaronder:

 • Verbetering van creativiteit en productiviteit: Het pakket digitale producten en diensten van Adobe biedt een reeks hulpmiddelen en functies waarmee werknemers efficiënter hoogwaardige digitale inhoud kunnen creëren, bewerken en publiceren. Dit kan leiden tot meer creativiteit en productiviteit en een snellere time-to-market voor nieuwe projecten.
 • Betere klantbetrokkenheid: Met de digitale marketingoplossingen van Adobe, zoals Adobe Experience Cloud, kunnen bedrijven gepersonaliseerde digitale ervaringen voor hun klanten creëren, waardoor de betrokkenheid wordt vergroot en merkloyaliteit wordt opgebouwd.
 • Documentbeheer stroomlijnen: Adobe's Document Cloud biedt een reeks diensten voor het beheren en delen van PDF's en andere digitale documenten, waardoor bedrijven gemakkelijker kunnen samenwerken en documentbeheerprocessen kunnen stroomlijnen.
 • Verbetering van teamwork en samenwerking: Met de clouddiensten van Adobe, zoals Creative Cloud en Document Cloud, kunnen werknemers bestanden delen en in realtime samenwerken, ongeacht hun locatie. Dit kan het teamwerk verbeteren en de tijd en moeite die nodig zijn om projecten te voltooien, verminderen.
 • Lagere kosten: Door de producten en diensten van Adobe te gebruiken, kunnen bedrijven de tijd en moeite die nodig zijn om digitale inhoud te produceren verminderen, evenals de kosten die gepaard gaan met het afdrukken en verspreiden van gedrukt materiaal. De cloudservices van Adobe kunnen ook de behoefte aan software en hardware op locatie verminderen, waardoor de IT-kosten dalen.

Over het algemeen kan Adobe een waardevolle aanwinst zijn voor een bedrijf, met een reeks tools en diensten die de creativiteit en productiviteit kunnen verbeteren, de betrokkenheid van klanten kunnen vergroten, het documentbeheer kunnen stroomlijnen en de kosten kunnen verlagen. Door de producten en diensten van Adobe te gebruiken, kunnen bedrijven voorop blijven lopen in het digitale tijdperk en digitale inhoud van hoge kwaliteit leveren aan hun klanten.

Adobe training

Cursussen voor Adobe zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Adobe cursus u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Adobe Roadmap

Adobe Certificeringen

Adobe certificeringen zijn professionele certificeringen die aantonen dat iemand deskundig is in het gebruik van Adobe-producten en -technologieën. Adobe biedt certificeringen aan voor een reeks producten, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign en Acrobat, alsook voor Adobe Experience Cloud en Adobe Creative Cloud.

Adobe certificeringen bestaan uit 4 hoofdonderwerpen: 

 • Adobe Creative Cloud
 • Adobe Experience Cloud
 • Adobe Acrobat
 • Adobe Creative Residency

Adobe Creative Cloud certificeringen

Adobe Creative Cloud-certificeringen zijn professionele certificeringen die aantonen dat iemand deskundig is in het gebruik van Adobe's Creative Cloud-suite van toepassingen, waaronder Photoshop, Illustrator en InDesign. Er zijn twee certificatieniveaus beschikbaar: Adobe Certified Associate (ACA) en Adobe Certified Expert (ACE).

Wat is het verschil tussen Adobe Certified Expert (ACE) en Adobe Certified Professional (ACP)?

Adobe Certified Expert (ACE) en Adobe Certified Professional (ACP) zijn beide certificeringen die Adobe aanbiedt aan personen die hun deskundigheid in het gebruik van Adobe-software willen aantonen. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee certificeringen:

 • Focus: ACE certificeringen zijn ontworpen voor personen die een diepgaande kennis hebben van specifieke Adobe producten en hun functies. ACE certificeringen richten zich op het vermogen van een individu om het product te gebruiken om complexe bedrijfsproblemen op te lossen. ACP-certificeringen daarentegen zijn bedoeld voor personen die een basiskennis hebben van Adobe-producten en hun functies, en die willen aantonen dat ze het product kunnen gebruiken om specifieke taken uit te voeren.
 • Vaardigheidsniveau: ACE certificeringen zijn geavanceerder en testen een breder scala aan vaardigheden in vergelijking met ACP certificeringen. De ACE certificering is ontworpen voor ervaren professionals die hun beheersing van Adobe producten willen aantonen, terwijl de ACP certificering is ontworpen voor personen die een goed begrip van het product hebben en willen aantonen dat ze specifieke taken kunnen uitvoeren.
 • Examenformaat: ACE certificeringen vereisen meestal een hoger niveau van kennis en expertise, en de examens zijn uitdagender en complexer dan ACP certificeringen. De ACE certificeringsexamens zijn praktijkgerichte, op scenario's gebaseerde examens die iemands vermogen testen om het product te gebruiken om echte zakelijke problemen op te lossen, terwijl de ACP certificeringsexamens meerkeuze-examens zijn die iemands kennis van de functies en mogelijkheden van het product testen.

Zowel ACE- als ACP-certificeringen tonen iemands expertise in het gebruik van Adobe-producten aan, maar ze verschillen qua focus, vaardigheidsniveau en examenvorm. De ACE certificering is ontworpen voor ervaren professionals die hun beheersing van Adobe producten willen aantonen, terwijl de ACP certificering ontworpen is voor personen die een goed begrip hebben van het product en willen aantonen dat ze specifieke taken kunnen uitvoeren.

Hier volgt aanvullende informatie over Adobe Creative Cloud certificeringen:

Adobe Certified Associate (ACA)
ACA-certificeringen zijn instapcertificeringen die iemands fundamentele kennis en praktische vaardigheden bij het gebruik van Adobe Creative Cloud-toepassingen testen. De ACA-certificering is bedoeld voor personen die nieuw zijn op creatief gebied of die een basisniveau van vaardigheid in het gebruik van Adobe Creative Cloud willen aantonen.

Adobe Certified Expert (ACE)
ACE-certificeringen zijn geavanceerde certificeringen die iemands kennis op expertniveau en praktische vaardigheden in het gebruik van Adobe Creative Cloud-toepassingen testen. De ACE-certificering is bedoeld voor personen met ervaring op creatief gebied en die willen aantonen dat zij zeer bedreven zijn in het gebruik van Adobe Creative Cloud.

 • Adobe Certified Associate (ACA) in visuele communicatie met behulp van Adobe Photoshop
  Deze certificering test iemands kennis en vaardigheden in het gebruik van Adobe Photoshop voor het maken, bewerken en verbeteren van afbeeldingen voor drukwerk en digitale media. De certificering omvat onderwerpen zoals het selecteren en gebruiken van gereedschappen, het werken met lagen, het gebruik van filters en effecten en kleurcorrectie.
 • Adobe Certified Expert (ACE) in visuele communicatie met behulp van Adobe Photoshop
  Deze certificering test de geavanceerde kennis en vaardigheden in het gebruik van Adobe Photoshop voor het maken en bewerken van afbeeldingen voor gedrukte en digitale media. De certificering omvat onderwerpen als geavanceerde selectietechnieken, beeldmanipulatie, geavanceerde compositie en geavanceerde kleurcorrectie.
 • Adobe Certified Associate (ACA) in grafisch ontwerp en illustratie met Adobe Illustrator
  Deze certificering test iemands kennis en vaardigheden in het gebruik van Adobe Illustrator om vectorafbeeldingen te maken voor drukwerk en digitale media. De certificering omvat onderwerpen zoals het maken en bewerken van vormen, het werken met kleur en verlopen, het gebruik van lagen en overvloeimodi, en het werken met typen.
 • Adobe Certified Expert (ACE) in grafisch ontwerp en illustratie met Adobe Illustrator
  Deze certificering test de geavanceerde kennis en vaardigheden in het gebruik van Adobe Illustrator om vectorafbeeldingen voor drukwerk en digitale media te maken. De certificering behandelt onderwerpen zoals het maken en bewerken van geavanceerde vormen, geavanceerde kleur- en verlooptechnieken, geavanceerde typografie en het gebruik van Live Paint en de functies Live Trace.
 • Adobe Certified Associate (ACA) in Print & Digital Media Publication Using Adobe InDesign
  Deze certificering test iemands kennis en vaardigheden in het gebruik van Adobe InDesign voor het maken van gedrukte en digitale publicaties, zoals brochures, posters en tijdschriften. De certificering behandelt onderwerpen zoals het maken en opmaken van documenten, het werken met afbeeldingen en grafieken, en het maken en opmaken van tabellen en grafieken.
 • Adobe Certified Expert (ACE) in Print & Digital Media Publication Using Adobe InDesign
  Deze certificering test de geavanceerde kennis en vaardigheden van een persoon in het gebruik van Adobe InDesign om gedrukte en digitale publicaties te maken. De certificering behandelt onderwerpen als geavanceerde documentcreatie en opmaak, geavanceerde beeldmanipulatie en -effecten, en het gebruik van de geavanceerde typografie- en lay-outfuncties van InDesign.

Kortom, deze Adobe certificeringen tonen iemands kennis en vaardigheden aan in het gebruik van de grafische ontwerp- en illustratiesoftware van Adobe, waaronder Photoshop, Illustrator en InDesign. De certificeringen variëren van instapcertificeringen voor personen die nieuw zijn op creatief gebied tot geavanceerde certificeringen voor ervaren professionals die hun vaardigheden op expertniveau willen aantonen.

Adobe Experience Cloud certificeringen

Adobe Experience Cloud is een suite van oplossingen die zijn ontworpen om organisaties te helpen uitzonderlijke klantervaringen te leveren via digitale kanalen. Hieronder volgen de certificeringen met betrekking tot Adobe Experience Cloud:

 • Adobe Certified Expert (ACE) in Adobe Experience Cloud
  Deze certificering test iemands kennis en expertise in het gebruik van Adobe Experience Cloud-oplossingen, waaronder Adobe Analytics, Adobe Target, Adobe Campaign, Adobe Experience Manager en Adobe Audience Manager. Deze certificering toont aan dat iemand in staat is oplossingen te ontwerpen, te implementeren en te beheren die een naadloze, gepersonaliseerde klantervaring bieden via digitale kanalen.
 • Adobe Certified Expert (ACE) in Adobe Analytics
  Deze certificering test iemands kennis en expertise in het gebruik van Adobe Analytics voor het meten, analyseren en optimaliseren van digitale ervaringen. De certificering omvat onderwerpen zoals het maken en beheren van rapporten, het werken met segmenten en berekende statistieken, en het begrijpen van gegevensanalyse en -interpretatie. Deze certificering toont aan dat iemand Adobe Analytics kan gebruiken om waardevolle inzichten te genereren en bedrijfsresultaten te stimuleren
 • Adobe Certified Expert (ACE) in Adobe Campaign
  Deze certificering test iemands kennis en expertise in het gebruik van Adobe Campaign voor het plannen, uitvoeren en meten van omnichannelcampagnes. De certificering omvat onderwerpen zoals het creëren en beheren van campagnes, werken met gegevens en doelgroepen, en inzicht in campagnemeting en -optimalisatie. Deze certificering toont aan dat iemand Adobe Campaign kan gebruiken om gerichte en gepersonaliseerde campagnes te leveren via verschillende kanalen
 • Adobe Certified Expert (ACE) in Adobe Experience Manager
  Deze certificering test iemands kennis en expertise in het gebruik van Adobe Experience Manager voor het creëren en beheren van digitale ervaringen over web- en mobiele kanalen. De certificering omvat onderwerpen zoals het creëren en beheren van inhoud, het werken met sjablonen en componenten, en het begrijpen van site-architectuur en -ontwerp. Deze certificering toont aan dat iemand Adobe Experience Manager kan gebruiken om aantrekkelijke en consistente digitale ervaringen te leveren
 • Adobe Certified Expert (ACE) in Adobe Target
  Deze certificering test iemands kennis en expertise in het gebruik van Adobe Target om gepersonaliseerde ervaringen te creëren en te leveren via digitale kanalen. De certificering omvat onderwerpen zoals het creëren en beheren van doelactiviteiten, het werken met ervaringen en aanbiedingen, en inzicht in testen en optimalisatie. Deze certificering toont aan dat iemand Adobe Target kan gebruiken om klanten gepersonaliseerde en relevante ervaringen te bieden
 • Adobe Certified Professional (ACP) in Adobe Analytics
  Deze certificering test iemands kennis en expertise in het gebruik van Adobe Analytics voor het meten, analyseren en optimaliseren van digitale ervaringen. De certificering omvat onderwerpen zoals het maken en beheren van rapporten, het werken met segmenten en berekende statistieken, en het begrijpen van gegevensanalyse en -interpretatie.
 • Adobe Certified Professional (ACP) in Adobe Target
  Deze certificering test iemands kennis en expertise in het gebruik van Adobe Target voor het creëren en leveren van gepersonaliseerde ervaringen via digitale kanalen. De certificering omvat onderwerpen zoals het creëren en beheren van doelactiviteiten, het werken met ervaringen en aanbiedingen, en inzicht in testen en optimalisatie.
 • Adobe Certified Professional (ACP) in Adobe Campaign
  Deze certificering test iemands kennis en expertise in het gebruik van Adobe Campaign voor het plannen, uitvoeren en meten van omnichannelcampagnes. De certificering omvat onderwerpen zoals het creëren en beheren van campagnes, het werken met gegevens en doelgroepen, en het begrijpen van campagnemeting en -optimalisatie.
 • Adobe Certified Professional (ACP) in Adobe Experience Manager
  Deze certificering test iemands kennis en expertise in het gebruik van Adobe Experience Manager voor het creëren en beheren van digitale ervaringen over web- en mobiele kanalen. De certificering omvat onderwerpen zoals het creëren en beheren van inhoud, het werken met sjablonen en componenten, en het begrijpen van site-architectuur en -ontwerp.
 • Adobe Certified Professional (ACP) in Adobe Audience Manager
  Deze certificering test de kennis en expertise van een persoon in het gebruik van Adobe Audience Manager om doelgroepsegmenten en gegevens te creëren en te beheren voor gebruik in Adobe Experience Cloud-oplossingen. De certificering behandelt onderwerpen zoals het creëren en beheren van segmenten, het werken met gegevensbronnen en eigenschappen, en het begrijpen van publieksanalyse en activering.

Kortom, deze certificeringen tonen iemands kennis en expertise aan bij het gebruik van Adobe Experience Cloud-oplossingen voor het leveren van uitzonderlijke klantervaringen via digitale kanalen. De certificeringen variëren van basiscertificeringen voor nieuwkomers tot geavanceerde certificeringen voor ervaren professionals die hun expertise in specifieke Adobe Experience Cloud-oplossingen willen aantonen.

Adobe Acrobat certificeringen

Adobe Acrobat is populaire software voor het maken, bewerken en beheren van PDF-bestanden (Portable Document Format). Adobe biedt de volgende certificeringen aan voor personen die hun deskundigheid in het gebruik van Adobe Acrobat willen aantonen:

 • Adobe Certified Associate (ACA) in PDF Accessibility
  De ACA-certificering voor PDF-toegankelijkheid is bedoeld voor personen die willen aantonen dat zij in staat zijn toegankelijke PDF's te maken met Adobe Acrobat. Het certificeringsexamen test de kennis van best practices op het gebied van toegankelijkheid, het maken van PDF's met tags en het gebruik van de toegankelijkheidsfuncties in Adobe Acrobat.
 • Adobe Certified Expert (ACE) in PDF Accessibility
  De ACE-certificering voor PDF-toegankelijkheid is bedoeld voor personen die willen aantonen dat zij het maken van toegankelijke PDF's met Adobe Acrobat beheersen. Het certificeringsexamen test het vermogen om complexe toegankelijke PDF's te maken, problemen met toegankelijkheid op te lossen en geavanceerde toegankelijkheidsfuncties in Adobe Acrobat te gebruiken.
 • Adobe Certified Expert (ACE) in Acrobat
  De ACE in Acrobat-certificering is bedoeld voor personen die willen aantonen dat ze Adobe Acrobat beheersen om PDF-bestanden te maken, te bewerken en te beheren. Het certificeringsexamen test het vermogen van een persoon om geavanceerde functies in Adobe Acrobat te gebruiken, zoals het maken van PDF's van verschillende bestandsformaten, het bewerken van PDF's en het beheren van PDF's.

Kortom, de Adobe Acrobat-certificeringen die Adobe aanbiedt, zijn bedoeld voor personen die hun deskundigheid in het gebruik van Adobe Acrobat willen aantonen. De ACA in PDF Accessibility-certificering is bedoeld voor personen die willen aantonen dat zij in staat zijn toegankelijke PDF's te maken met Adobe Acrobat, de ACE in PDF Accessibility-certificering is bedoeld voor personen die willen aantonen dat zij het maken van toegankelijke PDF's met Adobe Acrobat beheersen, en de ACE in Acrobat-certificering is bedoeld voor personen die willen aantonen dat zij Adobe Acrobat beheersen om PDF-bestanden te maken, te bewerken en te beheren.

Adobe Creative Residency certificeringen

Adobe Creative Residency is een programma van 12 maanden dat is ontworpen om creatieve professionals te helpen hun carrière uit te bouwen en hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Het is geen certificeringsprogramma in de traditionele zin, maar eerder een kans voor creatieve professionals om praktijkervaring op te doen met de creatieve software en producten van Adobe.

Tijdens de residentie krijgen deelnemers de kans om aan echte projecten te werken, samen te werken met het creatieve team van Adobe en mentorschap en ondersteuning te krijgen van ervaren creatieve professionals. Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om evenementen, workshops en andere trainingsmogelijkheden bij te wonen om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Adobe Creative Residency-programma staat open voor een breed scala aan creatieve professionals, waaronder grafisch ontwerpers, kunstenaars, fotografen en meer. Om deel te nemen aan het programma moeten mensen zich aanmelden en worden geselecteerd door Adobe. Het selectieproces omvat doorgaans het indienen van een portfolio met werk, het beantwoorden van een reeks vragen en deelname aan een interview met het creatieve team van Adobe.

Het Adobe Creative Residency-programma biedt geen certificeringen. Het programma is ontworpen om creatieve professionals praktijkervaring te bieden met de creatieve software en producten van Adobe, mentorschap en ondersteuning van ervaren creatieve professionals, en mogelijkheden om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Het is geen certificeringsprogramma, maar eerder een programma dat is ontworpen om creatieve professionals te helpen hun carrière uit te bouwen en hun creatieve vaardigheden te bevorderen.

Kortom, het Adobe Creative Residency-programma is een kans voor creatieve professionals om praktijkervaring op te doen met de creatieve software en producten van Adobe, mentorschap en ondersteuning te krijgen van ervaren creatieve professionals en hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Het is geen certificeringsprogramma, maar eerder een programma dat is ontworpen om creatieve professionals te helpen hun carrière uit te bouwen en hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Banen en carrière-gerelateerde Adobe certificeringen

Met Adobe certificaten kan een breed scala aan banen en carrièremogelijkheden in de creatieve en digitale industrie worden geopend. Enkele veel voorkomende functies voor personen met Adobe certificeringen zijn:

 • Grafisch ontwerper: Adobe Certified Associates en Experts in grafisch ontwerp en illustratie kunnen werken als grafisch ontwerpers, die visuele inhoud creëren voor verschillende media, zoals drukwerk, digitaal en web.
 • Webdesigner: Mensen met Adobe-certificaten in webontwerp en -ontwikkeling, zoals Adobe Certified Associates en Experts in Experience Manager, kunnen werken als webontwerper en websites maken en onderhouden voor bedrijven en organisaties.
 • Marketing professional: Adobe Certified Experts in Analytics, Campaign en Target kunnen in de marketing werken en de marketingtools van Adobe gebruiken om gegevens te analyseren, marketingcampagnes op te zetten en te beheren en website-ervaringen voor klanten te optimaliseren.
 • Printdesigner: Adobe Certified Associates en Experts in Print & Digital Media Publication kunnen werken als drukwerkontwerper en drukwerk maken zoals brochures, posters en tijdschriften.
 • Video-editor: Adobe Certified Associates en Experts in Videocommunicatie kunnen werken als video-editors en de videobewerkingssoftware van Adobe gebruiken om video's te maken en te bewerken voor verschillende media, zoals film, televisie en internet.

Naast deze functies kunnen personen met Adobe-certificeringen ook werken als freelancer, consultant of ondernemer en hun vaardigheden en expertise aanbieden aan klanten en bedrijven die creatieve diensten nodig hebben.

Kortom, Adobe certificeringen kunnen een breed scala aan banen en carrièremogelijkheden openen in de creatieve en digitale industrieën, waaronder grafisch ontwerp, webdesign, marketing, print design en videobewerking.

Geschiedenis van Adobe

Adobe Systems Incorporated is een softwarebedrijf dat in 1982 werd opgericht door John Warnock en Charles Geschke. Het bedrijf was oorspronkelijk gevestigd in Mountain View, Californië, en heeft nu zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië.

Het eerste product van Adobe was een PostScript-paginabeschrijvingstaal, die werd gebruikt om hoogwaardige afdrukdocumenten te maken. Dit product was een belangrijke innovatie in de grafische industrie en hielp Adobe te vestigen als leider in de ontwikkeling van desktop publishing software.

In de jaren negentig breidde Adobe zijn productlijn uit met multimediasoftware, zoals Adobe Photoshop en Adobe Illustrator, die industriestandaardprogramma's zijn geworden voor grafische ontwerpers en beeldend kunstenaars. Adobe ontwikkelde ook zijn eerste webgebaseerde tools, zoals Adobe Acrobat en Adobe Shockwave, die werden gebruikt om interactieve webinhoud te creëren en te bekijken.

In de vroege jaren 2000 verlegde Adobe zijn focus naar digitale media en lanceerde de Creative Suite, die zijn multimedia- en webtools samenbracht in één uitgebreid pakket. De Creative Suite is sindsdien uitgegroeid tot de Creative Cloud, die gebruikers toegang biedt tot de nieuwste versies van Adobe's creatieve software, evenals cloud-gebaseerde opslag- en samenwerkingstools.

Adobe is zijn productlijn in de loop der jaren blijven ontwikkelen en uitbreiden, en vandaag de dag biedt het bedrijf een breed scala aan tools voor creatieve professionals, waaronder grafisch ontwerp, video- en audiobewerking, webontwikkeling en digitale marketing. Met zijn innovatieve producten, sterke inzet voor klanttevredenheid en robuuste gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars heeft Adobe zich gevestigd als leider in de digitale media en creatieve industrieën.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles