Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Big Data trainingen

Bestel nu de beste Big Data trainingen online. Cursus Big Data E-learning online. Leer alles over Big Data en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

18 Trainingen

18 Trainingen

Big Data Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Big Data Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Big Data?

Big Data verwijst naar extreem grote en complexe datasets die gespecialiseerde hulpmiddelen en technieken vereisen om te verwerken en te analyseren. Deze gegevens kunnen afkomstig zijn van allerlei bronnen, waaronder sociale media, sensoren, mobiele apparaten en meer.

De term 'big data' wordt gebruikt om gegevens te beschrijven die zo groot, snel en divers zijn dat ze niet kunnen worden verwerkt en geanalyseerd met traditionele gegevensverwerkingstechnologieën. Dit is waar gespecialiseerde tools en technieken zoals Hadoop, Spark en NoSQL-databases van pas komen.

Het doel van het analyseren van big data is om inzichten te verkrijgen en geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van de gegevens. Dit kan inhouden dat patronen en trends worden geïdentificeerd, anomalieën worden opgespoord en toekomstig gedrag wordt voorspeld. Big data worden gebruikt in verschillende sectoren, van gezondheidszorg en financiën tot marketing en detailhandel.

Om de kracht van big data echt te benutten, moeten organisaties ook beschikken over een sterke strategie voor gegevensbeheer om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de gegevens te waarborgen. Dit omvat goede maatregelen voor gegevensopslag, beveiliging en privacy.

Waarom Big Data?

Big Data wordt steeds belangrijker in de huidige datagestuurde wereld, omdat het bedrijven en organisaties in staat stelt grote hoeveelheden gegevens in realtime te verwerken en te analyseren, wat leidt tot beter geïnformeerde besluitvorming, verbeterde operationele efficiëntie en betere inzichten in klanten. Met de toenemende hoeveelheden gegevens die door internet, sociale media en andere bronnen worden gegenereerd, is het vermogen om die gegevens te beheren en te analyseren een kritieke factor geworden voor bedrijven om een concurrentievoordeel te behalen.

Big Data kan bedrijven helpen hun marketingstrategieën te verbeteren door inzicht te verschaffen in het gedrag, de voorkeuren en de trends van klanten, en door gebieden te identificeren waarop het bedrijf zijn producten en diensten kan verbeteren. Het kan bedrijven ook helpen hun toeleveringsketen te optimaliseren door inefficiënties en knelpunten op te sporen en hen te helpen nauwkeurigere verkoopprognoses te maken.

Naast de zakelijke toepassingen heeft Big Data ook het potentieel om te worden gebruikt op gebieden als gezondheidszorg, wetenschappelijk onderzoek en overheidsbeleid, waar grote hoeveelheden gegevens kunnen worden geanalyseerd om patronen en trends te identificeren die kunnen helpen de resultaten te verbeteren en beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Bijgevolg wordt verwacht dat Big Data de komende jaren een steeds grotere rol zal blijven spelen in een groot aantal sectoren.

Hoe werkt Big Data?

Big Data is de term die wordt gebruikt om grote, complexe datasets te beschrijven die moeilijk te beheren en te verwerken zijn met traditionele dataverwerkingstools. Deze datasets kunnen afkomstig zijn van een grote verscheidenheid aan bronnen, waaronder platforms voor sociale media, financiële transacties, websitebezoeken en zelfs sensoren in Internet of Things (IoT)-apparaten.

Het werken met Big Data omvat doorgaans een aantal stappen, waaronder de opname van gegevens, opslag, verwerking, analyse en visualisatie. Bij de opname worden gegevens uit verschillende bronnen verzameld en klaargemaakt voor opslag. Opslag kan op verschillende manieren plaatsvinden, bijvoorbeeld met behulp van gedistribueerde bestandssystemen zoals Hadoop of cloudopslagdiensten zoals Amazon S3.

Zodra de gegevens zijn opgeslagen, moeten ze worden verwerkt en geanalyseerd. Dit gebeurt meestal met tools als Hadoop, Spark of Apache Flink, die zijn ontworpen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken. Gegevensanalyse kan taken omvatten als datamining, machinaal leren en natuurlijke taalverwerking.

Ten slotte moeten de uit de analyse van de gegevens verkregen inzichten worden gevisualiseerd op een manier die ze gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken maakt. Dit kan betekenen dat dashboards of rapporten worden gemaakt die een visuele weergave van de gegevens bieden, of zelfs dat aangepaste toepassingen worden gebouwd die real-time inzichten bieden.

Het werken met Big Data kan complex zijn en gespecialiseerde kennis en hulpmiddelen vereisen. De inzichten die worden verkregen door het analyseren van deze grote datasets kunnen echter waardevolle inzichten opleveren die bedrijfsbeslissingen kunnen sturen en organisaties kunnen helpen een concurrentievoordeel te behalen.

10 voordelen van Big Data Trainingen

 1. Betere inzichten: Met behulp van Big Data kunnen bedrijven meer inzicht krijgen in hun klanten, concurrenten en de markt. Deze informatie kan worden gebruikt om betere producten en diensten te creëren en beter geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen.
 2. Verbeterde efficiëntie: Big Data kan bedrijven helpen inefficiënties en knelpunten in hun activiteiten te identificeren, waardoor ze processen kunnen stroomlijnen en de productiviteit kunnen verbeteren.
 3. Kostenbesparingen: Door gebieden van verspilling en inefficiëntie te identificeren, kunnen bedrijven geld besparen en kosten verlagen.
 4. Verbeterde klantervaring: Big Data kan worden gebruikt om een meer gepersonaliseerde en boeiende klantervaring te creëren, wat leidt tot meer klanttevredenheid en loyaliteit.
 5. Beter risicobeheer: Door grote hoeveelheden gegevens te analyseren, kunnen bedrijven potentiële risico's identificeren en stappen ondernemen om ze te beperken voordat het grote problemen worden.
 6. Betere marketing: Big Data kan bedrijven helpen effectievere marketingcampagnes op te zetten door doelgroepen te identificeren en boodschappen af te stemmen op specifieke groepen.
 7. Betere prognoses: Big Data kan bedrijven helpen nauwkeurigere voorspellingen te doen over toekomstige trends, waardoor ze beter kunnen plannen en zich beter kunnen voorbereiden.
 8. Verbeterde besluitvorming: Big Data kan bedrijven voorzien van de informatie die ze nodig hebben om betere beslissingen te nemen, op basis van real-time gegevens en inzichten.
 9. Meer innovatie: Big Data kan bedrijven voorzien van de inzichten die ze nodig hebben om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van hun klanten.
 10. Concurrentievoordeel: Door gebruik te maken van de kracht van Big Data kunnen bedrijven een concurrentievoordeel behalen ten opzichte van hun concurrenten, door de efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen en een betere klantervaring te bieden.

Zo kan Big Data uw bedrijf helpen

Big Data kunnen bedrijven op verschillende manieren helpen. Door grote en complexe datasets te analyseren, kunnen bedrijven waardevolle inzichten krijgen in klantgedrag, markttrends en operationele prestaties. Deze informatie kan bedrijven helpen weloverwogen beslissingen te nemen en hun producten en diensten te verbeteren. Met Big Data kunnen bedrijven ook hun supply chain management optimaliseren, verspilling tegengaan en hun operationele efficiëntie verbeteren.

Daarnaast kunnen Big Data bedrijven helpen hun marketinginspanningen te verbeteren door nieuwe doelmarkten te identificeren, de betrokkenheid van klanten te verbeteren en meer gepersonaliseerde marketingcampagnes op te zetten. Big Data kunnen ook worden gebruikt om de cyberbeveiliging te verbeteren, door potentiële beveiligingsrisico's te identificeren en proactieve maatregelen te nemen om zich daartegen te beschermen.

Big Data kunnen bedrijven helpen concurrerend te blijven in een snel veranderende markt, door hen in staat te stellen datagestuurde beslissingen te nemen die leiden tot hogere inkomsten en een grotere klanttevredenheid.

5 redenen voor bedrijven om gebruik te maken van Big Data:

 • Betere besluitvorming: Big Data biedt bedrijven toegang tot een schat aan informatie die kan worden geanalyseerd om waardevolle inzichten te onthullen. Dit kan leiden tot betere besluitvorming die is gebaseerd op gegevensgestuurde inzichten in plaats van op intuïtie of veronderstellingen.
 • Verhoogde efficiëntie: Door gegevens over verschillende bedrijfsprocessen te analyseren, kunnen organisaties inefficiënties en verbetermogelijkheden identificeren. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en een hogere productiviteit.
 • Verbeterde klantervaringen: Big Data analytics kan bedrijven helpen inzicht te krijgen in klantgedrag, voorkeuren en behoeften. Dit kan worden gebruikt om meer gerichte marketingstrategieën, gepersonaliseerde klantervaringen en effectievere klantenservice te ontwikkelen.
 • Concurrentievoordeel: Big Data kan bedrijven een concurrentievoordeel opleveren doordat ze zich snel kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en klantvoorkeuren. Bedrijven die in staat zijn Big Data effectief in te zetten, kunnen de concurrentie voorblijven en innovatie stimuleren.
 • Nieuwe inkomstenstromen: Door gegevens over klantgedrag en -voorkeuren te analyseren, kunnen bedrijven nieuwe inkomstenstromen en productaanbiedingen identificeren. Big Data kunnen organisaties helpen onaangeboorde markten, mogelijkheden voor cross-selling en up-selling en andere manieren om hun bedrijf te laten groeien te identificeren.

Big Data training

Cursussen voor Big Data zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Big Data training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Big Data certificeringen

Er zijn verschillende Big Data certificeringen beschikbaar van verschillende organisaties die mensen kunnen helpen hun expertise in verschillende aspecten van Big Data technologieën, tools en technieken te valideren. Hier zijn enkele van de meest populaire Big Data certificeringen:

 • Cloudera Certified Professional (CCP): Het CCP certificeringsprogramma is ontworpen om de vaardigheden te valideren van data professionals die werken met Cloudera's Hadoop-gebaseerde platforms, zoals Hadoop Developer, Hadoop Administrator en Data Engineer.
 • Hortonworks Data Platform (HDP) Certified Developer: Het HDP certificeringsprogramma valideert de expertise van ontwikkelaars die werken met Hortonworks Data Platform, een open-source distributie van Hadoop die een geïntegreerd platform biedt voor de verwerking en analyse van grote gegevens.
 • IBM Certified Data Engineer - Big Data: Dit IBM certificeringsprogramma valideert de vaardigheden van data engineers die het BigInsights-platform van IBM gebruiken om big data-oplossingen te bouwen en te beheren.
 • EMC Data Science Associate (EMCDSA): Het EMCDSA certificeringsprogramma is ontworpen om de vaardigheden te valideren van data professionals die werken met big data analytics en data science met behulp van EMC's tools en technologieën.
 • Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): Dit Microsoft certificeringsprogramma is ontworpen om de vaardigheden te valideren van IT-professionals die werken met Microsoft's big data-oplossingen, waaronder Azure HDInsight en SQL Server.
 • SAS Certified Big Data Professional: Dit SAS certificeringsprogramma valideert de vaardigheden van dataprofessionals die SAS-tools en -technologieën gebruiken om big data te analyseren en beheren.
 • Hortonworks Data Platform Certified Administrator (HDPCA): De HDPCA certificering valideert het vermogen van een beheerder om een Hortonworks Data Platform cluster te installeren, configureren en beheren. Het omvat onderwerpen zoals clusterplanning, installatie en configuratie, gegevensbeheer, monitoring en probleemoplossing.
 • Microsoft Certified: Azure Data Engineer Associate: Deze Microsoft certificering valideert de vaardigheden en kennis die nodig zijn om het beheer, de monitoring, de beveiliging en de privacy van gegevens met behulp van de Azure data services te ontwerpen en te implementeren. Het omvat onderwerpen als gegevensinvoer, transformatie, opslag en verwerking.
 • Google Cloud Certified - Professional Data Engineer: Deze Google certificering valideert de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor het ontwerpen, bouwen, operationaliseren, beveiligen en bewaken van gegevensverwerkingssystemen met behulp van Google Cloud-technologieën. Het omvat onderwerpen als gegevensverwerking, gegevensopslag, gegevensanalyse en machine learning.
 • Cloudera Certified Data Analyst (CCA Data Analyst): Deze Cloudera certificering valideert iemands vermogen om met big data te werken met behulp van de tools en technologieën van Cloudera. Het omvat onderwerpen als data ingestion, datatransformatie en data-analyse.
 • MapR Certified Hadoop Developer: Deze ICT certificering bevestigt iemands vermogen om MapR Hadoop-clusters te ontwikkelen, te implementeren en te onderhouden. Het omvat onderwerpen als Hadoop architectuur, MapR bestandssysteem en MapReduce programmering.
 • AWS Certified Big Data - Specialty: Deze AWS certificering valideert iemands vermogen om big data-oplossingen op het AWS-platform te ontwerpen, te implementeren en te onderhouden. Het omvat onderwerpen als gegevensverzameling, opslag, verwerking en analyse.
 • Oracle Certified Professional, Oracle Big Data 2020: Deze Oracle certificering valideert iemands vermogen om big data-oplossingen te implementeren en te beheren met behulp van Oracle's tools en technologieën. Het omvat onderwerpen als big data fundamentals, Hadoop en NoSQL databases.

Deze ICT certificeringen vereisen doorgaans het afleggen van een examen of een reeks examens over verschillende onderwerpen met betrekking tot Big Data-technologieën, -tools en -technieken. Het examen kan bestaan uit meerkeuzevragen, prestatiegerichte taken en andere soorten vragen die de kennis en praktische vaardigheden van de kandidaat testen.

Het behalen van een Big Data-certificaat kan mensen helpen hun expertise op dit gebied aan te tonen, hun vooruitzichten op de arbeidsmarkt te verbeteren en hun verdiencapaciteit te vergroten. Het kan organisaties ook helpen bij het identificeren en aannemen van gekwalificeerde kandidaten die hen kunnen helpen bij het bouwen en beheren van effectieve Big Data-oplossingen.

Banen en carrière-gerelateerde Big Data certificeringen

Big Data certificeringen kunnen een breed scala aan banen openen op het gebied van data-analyse, omdat ze aantonen dat een kandidaat vaardig is in het werken met grote en complexe datasets. Enkele van de meest voorkomende functies waarvoor Big Data-vaardigheden vereist zijn:

 • Data Analist: Verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken en uitvoeren van statistische analyses op gegevens om trends en patronen te identificeren, en vervolgens het maken van rapporten en visualisaties om de bevindingen te presenteren aan belanghebbenden.
 • Big Data Engineer: Verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van de gegevensinfrastructuur, inclusief oplossingen voor gegevensopslag, -verwerking en -integratie, om grote datasets efficiënt te beheren.
 • Data Scientist: Verantwoordelijk voor het gebruik van statistische en machine learning algoritmen om voorspellende modellen te bouwen en inzichten te verschaffen uit gegevens.
 • Data Architect: Verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van gegevensarchitectuur en het waarborgen van de nauwkeurigheid, volledigheid en consistentie van gegevens.
 • Business Intelligence Analist: Verantwoordelijk voor het analyseren en interpreteren van gegevens om inzichten en aanbevelingen te bieden voor zakelijke besluitvorming.

Enkele van de sectoren die Big Data-vaardigheden vereisen zijn gezondheidszorg, financiën, detailhandel, productie, technologie en overheid.

Geschiedenis van Big Data

Big data verwijst naar de enorme hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde gegevens die organisaties verzamelen en analyseren om daaruit inzichten af te leiden en betere beslissingen te nemen. De term 'big data' is in gebruik sinds het begin van de jaren 2000, maar de geschiedenis van big data gaat verder terug dan dat.

In de begindagen van de informatica waren de gegevens relatief eenvoudig en klein in volume. Naarmate computers krachtiger werden, nam het volume en de complexiteit van de gegevens toe. In de jaren negentig begonnen bedrijven data warehousing te gebruiken om grote hoeveelheden gegevens te verzamelen en op te slaan, maar het analyseren van de gegevens was nog steeds een uitdaging.

De opkomst van het internet eind jaren negentig en begin jaren 2000 bracht een enorme toevloed van gegevens met zich mee, waaronder sociale media, mobiele apparaten en e-commerce. De term 'big data' werd begin jaren 2000 bedacht om de explosie van gegevens te beschrijven die beschikbaar kwam.

Tegenwoordig zijn big data een integraal onderdeel van veel bedrijven en industrieën, van gezondheidszorg en financiën tot detailhandel en transport. Met de juiste hulpmiddelen en vaardigheden kunnen organisaties big data gebruiken om inzichten te verwerven en weloverwogen beslissingen te nemen die tot betere resultaten kunnen leiden.

De geschiedenis van big data wordt nog steeds geschreven naarmate nieuwe technologieën en toepassingen opkomen. Met de voortdurende groei van gegevens en het toenemende belang van gegevensgestuurde besluitvorming, zullen big data zeker een nog grotere rol gaan spelen in de toekomst van het bedrijfsleven en de samenleving.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles