Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Java trainingen

Bestel nu de beste Java trainingen online. Cursus Java E-learning online. Leer alles over Java certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de Java Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

25 Trainingen

25 Trainingen

Java Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Java Certificaten
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Java?

Java is een programmeertaal op hoog niveau, oorspronkelijk ontwikkeld door James Gosling bij Sun Microsystems (nu eigendom van Oracle Corporation) in het midden van de jaren negentig. Java is op klassen gebaseerd, objectgeoriënteerd en ontworpen om zo weinig mogelijk implementatieafhankelijkheden te hebben, wat betekent dat Java-code kan draaien op elk apparaat waarop een Java Virtual Machine (JVM) is geïnstalleerd.

Java wordt veel gebruikt voor het ontwikkelen van desktop-, mobiele en webapplicaties. Het wordt ook gebruikt om server-side toepassingen, spelletjes en ingebedde systemen te ontwikkelen. Java heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars en staat bekend om zijn robuustheid, veiligheid en platformoverschrijdende compatibiliteit.

Java heeft een rijke verzameling bibliotheken en API's waarmee ontwikkelaars gemakkelijk toepassingen voor verschillende platforms kunnen bouwen. De Java Development Kit (JDK) is een gratis software development kit die tools bevat voor het ontwikkelen, testen en implementeren van Java-toepassingen. Java heeft ook een aantal krachtige tools voor het debuggen, testen en profileren van code, waardoor het een populaire keuze is voor softwareontwikkelaars en organisaties.

Hoe werkt Java?

Java is een objectgeoriënteerde, op klassen gebaseerde en gelijktijdige programmeertaal die is ontworpen om zo weinig mogelijk implementatieafhankelijkheden te hebben. Java-code kan draaien op elk platform waarop een Java Virtual Machine (JVM) is geïnstalleerd, waardoor het een platformonafhankelijke taal is.

Java-programma's worden gemaakt met de Java Development Kit (JDK) en geschreven in .java-bestanden. Deze bestanden worden gecompileerd tot Java-bytecode, die door de JVM kan worden uitgevoerd. De JVM is verantwoordelijk voor het interpreteren van de bytecode en het uitvoeren van het programma. Java heeft een groot aantal bibliotheken en API's, waaronder de Java Standard Library, die toegang biedt tot veelgebruikte functies, zoals invoer/uitvoer, netwerkcommunicatie en grafische gebruikersinterfaces.

Java legt ook sterk de nadruk op veiligheid, met functies als automatisch geheugenbeheer, typecontrole, en beveiligingsfuncties als toegangscontrole en encryptie. Deze kenmerken maken Java een populaire keuze voor het ontwikkelen van bedrijfstoepassingen, webtoepassingen en mobiele toepassingen.

Kortom, Java is een krachtige en flexibele taal die ontwikkelaars de middelen biedt om krachtige en veilige toepassingen te maken die op verschillende platforms kunnen draaien.

Java examens afleggen

Om gecertificeerd te worden in Java, moet u meestal een examen afleggen dat wordt aangeboden door Oracle, het bedrijf dat eigenaar is van de programmeertaal Java en deze ook ontwikkelt. De voorwaarden voor het afleggen van het examen hangen af van de specifieke certificering die u nastreeft, maar over het algemeen moet u aan bepaalde eisen voldoen, zoals een bepaald opleidingsniveau of ervaring met programmeren in Java.

Voordat u het examen aflegt, is het aan te raden om een training van Oracle te volgen, zodat je een goed begrip hebt van de programmeertaal Java en aanverwante technologieën. De examens zijn computergestuurd en worden meestal afgenomen in testcentra over de hele wereld.

De voorwaarden voor de examens kunnen het volgende omvatten:

 • Een geldig identiteitsbewijs met foto is vereist om het examen af te leggen
 • U moet akkoord gaan met de voorwaarden van het examen
 • U mag geen externe materialen meenemen in de testruimte, zoals aantekeningen of tekstboeken
 • Mogelijk moet u een geheimhoudingsverklaring ondertekenen, die u verbiedt om examen gerelateerde informatie met anderen te delen.

Het is belangrijk dat u de voorwaarden voor elk examen zorgvuldig doorneemt voordat u zich inschrijft. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden, bieden we bij OEM verschillende trainingen aan die u alle informatie bieden wat nodig is om het examen te behalen.

Zo kan Java uw bedrijf helpen

Java is door zijn veelzijdigheid, schaalbaarheid en veiligheid essentiële technologie geworden voor bedrijven van alle groottes en bedrijfstakken. Java is ontworpen als platformonafhankelijke taal die op elk apparaat of besturingssysteem kan draaien, waardoor het een populaire keuze is voor organisaties. Met zijn krachtige tools, rijke bibliotheken en grote gemeenschap van ontwikkelaars kan Java organisaties helpen hun processen te stroomlijnen en hun algemene efficiëntie te verbeteren.

Java heeft een breed scala aan toepassingen, van de ontwikkeling van web- en mobiele toepassingen tot cloud computing, big data en IoT. Met Java kunnen organisaties complexe, goed presterende toepassingen maken die robuust, veilig en schaalbaar zijn. De programmeertaal heeft ook een sterke reputatie op het gebied van beveiliging, wat cruciaal is voor bedrijven die gevoelige gegevens of transacties verwerken.

Eén van de belangrijkste voordelen van Java is de flexibiliteit, aangezien het kan worden gebruikt om een breed scala aan toepassingen te ontwikkelen, van desktop- en servertoepassingen tot mobiele en webtoepassingen. Java staat ook bekend om zijn schaalbaarheid, waardoor het een ideale oplossing is voor organisaties die hun bedrijf willen laten groeien en uitbreiden. Java-ontwikkelaars kunnen toepassingen bouwen die kunnen worden ingezet op verschillende platforms, waaronder Windows, MacOS, Linux en Solaris, maar ook op mobiele apparaten zoals Android-smartphones en -tablets.

Daarnaast is Java een populaire keuze voor organisaties die op zoek zijn naar cloud computing, omdat het een platform biedt voor het bouwen en implementeren van cloud-gebaseerde toepassingen. Java-ontwikkelaars kunnen de taal gebruiken om toepassingen te ontwikkelen die kunnen draaien op cloud-platforms zoals Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP) en Microsoft Azure.

Kortom, Java is een essentiële technologie voor organisaties die hun processen willen stroomlijnen, hun algemene efficiëntie willen verbeteren en concurrerend willen blijven in de snelle bedrijfsomgeving van vandaag. Door te investeren in Java-training en -certificering kunnen organisaties de kracht van deze veelzijdige, schaalbare en veilige technologie benutten en het volledige potentieel ervan benutten.

Java training

Cursussen voor Java zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Java training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Java Roadmap

Java Certificeringen

Java is een populaire programmeertaal die wordt gebruikt voor de ontwikkeling van uiteenlopende toepassingen en platforms. De door Oracle aangeboden Java-certificaten worden wereldwijd erkend en tonen de vaardigheden en kennis van een individu op het gebied van Java-programmering aan.

Java-certificeringen zijn beschikbaar op verschillende niveaus en bestrijken een reeks onderwerpen, waaronder Java SE (Standard Edition), Java EE (Enterprise Edition) en Java ME (Micro Edition). Het certificeringstraject begint bij de Oracle Certified Associate (OCA), gevolgd door de Oracle Certified Professional (OCP) en tot slot de Oracle Certified Master (OCM).

 • Associate certificering
  De Oracle Certified Associate (OCA) certificering is bedoeld voor personen met basiskennis van programmeren in Java. Het behandelt de basis van Java SE en is een voorwaarde voor de Oracle Certified Professional (OCP) certificering.
 • Professional certificering
  De Oracle Certified Professional (OCP) certificering is ontworpen voor ervaren Java-ontwikkelaars en behandelt meer geavanceerde onderwerpen in Java SE en Java EE.
 • Master certificering
  De Oracle Certified Master (OCM) certificering is het hoogste niveau van certificering en is ontworpen voor senior Java-ontwikkelaars. Het behandelt geavanceerde onderwerpen in Java SE, Java EE en Java ME.

Examens voor Oracle Java certificeringen zijn computergebaseerd en worden afgenomen door Pearson VUE in erkende testcentra. De examens bestaan uit meerkeuzevragen en zijn ontworpen om iemands kennis en begrip van Java-programmeerconcepten te beoordelen.

Het behalen van Java-certificaten kan iemands expertise in de programmeertaal Java aantonen en zijn carrière vooruitzichten op het gebied van softwareontwikkeling verbeteren.

Onderstaande Java certificeringen zijn bedoeld voor professionals die over de vaardigheden en kennis beschikken om Java-toepassingen te ontwikkelen, te implementeren en te onderhouden. De certificeringen richten zich op verschillende aspecten van Java ontwikkeling, waaronder Java SE 11 programmering, web component ontwikkeling en enterprise Java ontwikkeling.

 • Oracle Certified Associate, Java SE 11 Developer (OCA)
  OCA certificering is voor personen die een basiskennis hebben van de programmeertaal Java en geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van toepassingen in Java SE 11.
 • Oracle Certified Professional, Java SE 11 Developer (OCP)
  OCP certificering is voor personen die een uitgebreid begrip hebben van het Java SE 11-platform en Java SE 11-applicaties kunnen ontwikkelen.
 • Oracle Certified Professional, Java SE 11 Developer (OCP) Upgrade
  De OCP Upgrade certificering is voor personen die een vorige versie van de OCP-certificering hebben en hun vaardigheden willen upgraden naar Java SE 11.
 • Oracle Certified Master, Java SE 11 Developer (OCM)
  OCM certificering is voor personen die een diepgaand begrip hebben van het Java SE 11-platform en Java SE 11-applicaties kunnen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.
 • Oracle Certified Expert, Java EE 6 Web Component Developer (OCE)
  Deze OCE certificering is voor personen die expertise hebben in het ontwikkelen van webcomponenten met behulp van het Java EE 6-platform.
 • Oracle Certified Expert, Java EE 6 Java Persistence API Developer (OCE)
  Deze OCE certificering is voor personen die deskundig zijn in het ontwikkelen van Java persistence API-applicaties met behulp van het Java EE 6-platform.
 • Oracle Certified Expert, Java EE 6 Enterprise JavaBeans Developer (OCE)
  Deze OCE certificering is voor personen die deskundig zijn in het ontwikkelen van Enterprise JavaBeans (EJBs) toepassingen met behulp van het Java EE 6 platform.
 • Oracle Certified Expert, Java EE 6 Web Services Developer (OCE)
  Deze OCE certificering is voor personen die expertise hebben in het ontwikkelen van web services toepassingen met behulp van het Java EE 6 platform.

Banen en carrière-gerelateerde Java certificeringen

Het hebben van een Java-certificaat kan verschillende kansen op werk bieden op het gebied van softwareontwikkeling en technologie. Veel voorkomende functietitels voor personen met een Java-certificaat zijn:

 • Java Developer: Ontwikkelen, ontwerpen, testen en onderhouden van softwaretoepassingen met behulp van Java-technologie.
 • Software Engineer: Ontwerpen, ontwikkelen en testen van softwaretoepassingen met behulp van Java en andere technologieën.
 • Web Developer: Ontwerpen, bouwen en onderhouden van websites en webapplicaties met behulp van Java-technologieën.
 • Application Developer: Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van aangepaste softwaretoepassingen met behulp van Java.
 • Systems Analyst: Analyseren van business requirements en deze vertalen naar functionele software applicaties met behulp van Java.
 • Technical Leader: Leidt teams van ontwikkelaars bij het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van op Java gebaseerde softwaretoepassingen.
 • Enterprise Java Architect: Ontwerpt en implementeert op Java gebaseerde oplossingen voor grootschalige, complexe bedrijfssystemen.
 • Java Software Developer: Ontwikkelt softwaretoepassingen met behulp van Java en aanverwante technologieën.
 • Java Web Developer: Ontwikkelt webapplicaties met behulp van Java en aanverwante technologieën.
 • Java Application Developer: Ontwikkelt desktop- of server-side toepassingen met behulp van Java en aanverwante technologieën.
 • Java Enterprise Developer: Ontwikkelt grootschalige bedrijfsapplicaties met behulp van Java en aanverwante technologieën.
 • Full Stack Java Developer: Ontwikkelt zowel client-side als server-side toepassingen met behulp van Java en aanverwante technologieën.
 • Java Mobile Application Developer: Ontwikkelt mobiele toepassingen voor Android-toestellen met behulp van Java en aanverwante technologieën.
 • Java Database Developer: Ontwikkelt databasetoepassingen met behulp van Java en aanverwante technologieën.
 • Java Cloud Developer: Ontwikkelt cloud-gebaseerde toepassingen met behulp van Java en aanverwante technologieën.
 • Java Big Data Developer: Ontwikkelt big data applicaties met behulp van Java en aanverwante technologieën.
 • Java DevOps Engineer: Automatiseert en stroomlijnt softwareontwikkelingsprocessen met behulp van Java en aanverwante technologieën.

Deze loopbanen variëren in hun functieverantwoordelijkheden, vereiste vaardigheden en verwachte salarisniveaus, maar personen met Java-certificaten hebben een sterke basis in de programmeertaal Java en de bijbehorende technologieën, wat door veel werkgevers zeer op prijs wordt gesteld.

Het hebben van een Java-certificaat kan mensen ook helpen hun carrière vooruit te helpen en hun verdienpotentieel te vergroten. Bedrijven zoeken vaak naar gecertificeerde personen bij het aannemen van Java-gerelateerde functies, en sommige bieden hogere salarissen voor gecertificeerde werknemers.

Geschiedenis van Java

Java is een populaire, op klassen gebaseerde, objectgeoriënteerde programmeertaal die bestaat sinds het midden van de jaren negentig. Hij werd ontwikkeld door James Gosling en zijn team bij Sun Microsystems, dat later werd overgenomen door Oracle Corporation. Java werd gecreëerd als oplossing voor de problemen om complexe, interactieve en draagbare toepassingen te bouwen voor verschillende apparaten en platforms.

Het oorspronkelijke doel van Java was om een platformonafhankelijke taal te maken die overal kon draaien, zonder dat hercompilatie nodig was. Dit doel werd bereikt door het gebruik van de Java Virtual Machine (JVM), die gecompileerde Java-code tijdens runtime interpreteert in machinespecifieke code. Dit maakt Java een ideale keuze voor het bouwen van toepassingen die op meerdere platforms kunnen draaien, waaronder Windows, macOS en Linux, maar ook ingebedde systemen en mobiele apparaten.

Java werd in 1996 voor het eerst openbaar gemaakt, en won snel aan populariteit als een platformonafhankelijke taal waarmee hoogwaardige, schaalbare en betrouwbare toepassingen konden worden ontwikkeld. Sindsdien is het een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld geworden, met een uitgebreid ecosysteem van bibliotheken, tools en frameworks om de ontwikkeling van toepassingen te ondersteunen.

In de loop der jaren is Java geëvolueerd om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van ontwikkelaars en organisaties, waarbij nieuwe functies, bibliotheken en tools aan het platform zijn toegevoegd. Vandaag de dag blijft Java een populaire keuze voor het bouwen van toepassingen op bedrijfsniveau, web- en mobiele toepassingen, games en meer. Met zijn rijke geschiedenis en voortdurende evolutie zal Java de komende jaren een belangrijke speler blijven in de wereld van softwareontwikkeling.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles