Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prijs
Merken

Certificeringen

Via OEM behaalt u ICT certificeringen voor o.a. Microsoft Office. Dit gaat om Proefexamens, MOS examens én u krijgt alle benodigde tools om te slagen voor uw examen.

Sorteren op

53 Trainingen

53 Trainingen

Certificeringen

 • Type training: Oefenexamens
 • Taal: Nederlands of Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving

Wat zijn ICT certificeringen?

ICT certificeringen zijn beroepscertificaten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Deze certificeringen zijn bedoeld om de vaardigheden en deskundigheid van personen op specifieke gebieden van ICT, zoals softwareontwikkeling, netwerken, beveiliging, projectbeheer en databasebeheer, te valideren en te erkennen.

ICT certificaten worden aangeboden door verschillende organisaties, waaronder verkopers van technologische producten en diensten, brancheorganisaties en onafhankelijke certificeringsinstanties. Ze omvatten meestal het afleggen van een examen of een reeks examens die de kennis en vaardigheden van de kandidaat op een bepaald ICT-gebied beoordelen. ICT-certificaten worden algemeen erkend door werkgevers en kunnen mensen helpen hun carrière in het snel evoluerende gebied van de informatietechnologie vooruit te helpen.

Waarom ICT certificeringen?

Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) certificaten zijn van cruciaal belang voor personen die een loopbaan in de technologiesector willen opbouwen. Deze certificeringen dienen als een middel om de kennis en vaardigheden van een individu in een specifiek gebied van de technologie te valideren, waardoor ze een waardevolle aanwinst zijn voor elke organisatie.

Het behalen van een ICT certificaat kan tal van voordelen opleveren, zoals betere vooruitzichten op een baan, een hoger salarispotentieel en meer werkzekerheid. Het laat ook zien dat men zich inzet voor voortdurende professionele ontwikkeling en helpt mensen op de hoogte te blijven van de laatste technologische ontwikkelingen.

Bovendien kunnen ICT-certificaten de reputatie van een individu binnen de industrie verbeteren, wat mogelijkheden biedt voor netwerken, samenwerking en vooruitgang in de carrière. Ze helpen werkgevers ook bij het identificeren van bekwame professionals, waardoor het wervingsproces efficiënter en effectiever wordt.

ICT certificaten spelen een vitale rol in de technologie-industrie en helpen individuen en organisaties om concurrerend te blijven en zich aan te passen aan het steeds veranderende landschap van de technologie.

Hoe werken ICT certificaten?

ICT (Informatie en Communicatie Technologie) certificeringen worden toegekend aan personen die hun kennis en vaardigheden op een bepaald gebied van de informatietechnologie hebben aangetoond. Deze certificaten worden meestal verkregen door een examen of een reeks examens af te leggen, en ze worden erkend door professionals uit de industrie en werkgevers als bewijs van iemands expertise op een bepaald gebied.

Om een ICT-certificaat te behalen, moet iemand meestal een studie afronden en/of praktische ervaring opdoen in het onderwerp. Dit kan worden gedaan door zelfstudie, online cursussen of klassikaal onderwijs. Zodra iemand vertrouwen heeft in zijn kennis en vaardigheden, kan hij zich inschrijven voor het certificeringsexamen en zich voorbereiden op het examen.

ICT-certificeringsexamens kunnen een breed scala aan onderwerpen bestrijken, van basiscomputervaardigheden tot geavanceerde programmeertalen en netwerkbeheer. De examens zijn ontworpen om het begrip van het onderwerp en het vermogen om die kennis in praktische situaties toe te passen te testen.

Als iemand eenmaal is geslaagd voor een ICT-certificeringsexamen, krijgt hij meestal een certificaat of referentie dat hij kan toevoegen aan zijn cv of beroepsportfolio. Deze certificering kan hen helpen zich te onderscheiden bij werkgevers en hun carrière op het gebied van informatietechnologie te bevorderen. Veel ICT-certificaten vereisen ook permanente educatie en hercertificering om ervoor te zorgen dat mensen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

10 voordelen van ICT certificeringen

 1. Verhoogde kansen op werk: Het hebben van een ICT-certificaat kan uw kansen om aangenomen te worden verbeteren, aangezien veel werkgevers kandidaten met relevante certificeringen vereisen of verkiezen.
 2. Hoger verdienpotentieel: Met een ICT-certificering kunt u in aanmerking komen voor beter betaalde functies, aangezien certificeringen uw expertise en waarde voor een organisatie kunnen aantonen.
 3. Verbeterde kennis en vaardigheden: Het verdienen van een ICT-certificering gaat meestal gepaard met een aanzienlijke hoeveelheid training en studie, wat uw begrip van uw vakgebied kan vergroten en uw technische vaardigheden kan verbeteren.
 4. Professionele erkenning: ICT certificeringen worden vaak erkend als industriestandaarden, dus het verdienen van een certificering kan u helpen u te vestigen als een gekwalificeerde en gerespecteerde professional in uw vakgebied.
 5. Meer zelfvertrouwen: Het proces van het behalen van een ICT-certificaat kan een uitdaging zijn, maar het succesvol behalen ervan kan uw zelfvertrouwen vergroten en uw vaardigheden en kennis valideren.
 6. Loopbaanontwikkeling: Veel ICT-certificaten zijn ontworpen om professionals voor te bereiden op meer geavanceerde rollen binnen hun vakgebied, dus het verdienen van een certificaat kan u helpen de volgende stap in uw carrière te zetten.
 7. Permanente educatie: Het onderhouden van een ICT-certificering vereist vaak permanente educatie en training, wat u kan helpen up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in uw vakgebied.
 8. Beter probleemoplossend vermogen: Het proces van het verdienen van een ICT-certificering omvat meestal het oplossen van complexe problemen en scenario's, wat uw vermogen om problemen in uw professionele leven op te lossen kan verbeteren.
 9. Netwerkmogelijkheden: ICT-certificeringsprogramma's omvatten vaak interactie met andere professionals in uw vakgebied, wat mogelijkheden biedt om uw netwerk uit te breiden en waardevolle connecties te maken.
 10. Persoonlijke voldoening: Het verdienen van een ICT-certificering kan een uitdagende maar lonende prestatie zijn die een gevoel van persoonlijke voldoening en trots op uw professionele prestaties geeft.

Zo kunnen ICT certificeringen uw carrière helpen

ICT-certificaten kunnen de carrière van een individu op verschillende manieren aanzienlijk verbeteren. Hier zijn enkele van de voordelen van een ICT-certificaat:

 • Verhoogde inzetbaarheid: Het bezit van een ICT-certificaat toont aan werkgevers dat u over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om de baan uit te voeren, waardoor u een aantrekkelijkere kandidaat wordt.
 • Doorgroeimogelijkheden: Het hebben van een ICT-certificaat opent mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling, zoals promoties of de mogelijkheid om meer complexe en uitdagende projecten aan te nemen.
 • Verhoogd verdienpotentieel: ICT-certificeringen kunnen leiden tot hogere salarissen en verdienmogelijkheden, omdat ze expertise op een specifiek gebied aantonen.
 • Professionele erkenning: ICT-certificaten bieden professionele erkenning en tonen een streven naar uitmuntendheid in het vakgebied.
 • Meer werkzekerheid: Met een ICT-certificaat kunnen mensen vertrouwen hebben in hun baanzekerheid, omdat ze de vaardigheden en kennis bezitten die nodig zijn om te slagen in hun functie.
 • Bijblijven met industriestandaarden: ICT-certificeringen vereisen dat personen up-to-date blijven met de nieuwste technologieën en beste praktijken, zodat ze zijn uitgerust met de kennis die nodig is om te voldoen aan de industriële normen.
 • Toegang tot een netwerk van professionals: Het bezit van een ICT-certificaat kan toegang bieden tot een netwerk van professionals op hetzelfde gebied, waardoor samenwerking, het delen van informatie en leermogelijkheden mogelijk worden.
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling: ICT-certificaten vereisen dat mensen voortdurend leren en hun vaardigheden ontwikkelen, wat kan leiden tot persoonlijke groei en een gevoel van voldoening.
 • Wereldwijde erkenning: Veel ICT-certificaten worden wereldwijd erkend, wat kan leiden tot kansen op werk wereldwijd.
 • Concurrentievoordeel: Met een ICT-certificaat kunnen mensen zich onderscheiden van andere kandidaten op een concurrerende arbeidsmarkt, waardoor ze aantrekkelijker worden voor potentiële werkgevers.

Populaire ICT certificeringen

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is een gebied dat een breed scala aan technologieën omvat, waaronder hardware, software, netwerken en toepassingen. ICT certificeringen zijn ontworpen om iemands kennis en vaardigheden in verschillende ICT domeinen te valideren, zoals programmeren, database management, netwerken, cybersecurity en meer. Deze certificeringen zijn wereldwijd erkend en kunnen individuen helpen om hun carrière in de ICT-industrie vooruit te helpen.

Enkele populaire ICT Certificaten:

 • CompTIA A+: Deze certificering omvat fundamentele kennis van computer hardware, software, netwerken en beveiliging.
 • Cisco Certified Network Associate (CCNA): Deze certificering valideert iemands vermogen om Cisco-netwerkapparaten te installeren, te configureren en problemen op te lossen.
 • Certified Information Systems Security Professional (CISSP): deze certificering is bedoeld voor ervaren cyberbeveiligingsprofessionals en valideert hun kennis en vaardigheden in het ontwerpen, implementeren en beheren van cyberbeveiligingsprogramma's.
 • Microsoft Office Specialist (MOS) certificering: De Microsoft Office Specialist (MOS) certificering valideert iemands vaardigheid in het gebruik van Microsoft Office toepassingen.
 • Certified Ethical Hacker (CEH): Deze certificering valideert iemands kennis en vaardigheden in het identificeren en uitbuiten van kwetsbaarheden in computersystemen en netwerken.
 • Oracle Certified Professional (OCP): Deze certificering valideert iemands vaardigheden in databasebeheer, -ontwikkeling en -implementatie met behulp van Oracle-technologieën.
 • Project Management Professional (PMP): deze certificering is bedoeld voor ervaren projectmanagers en valideert hun kennis en vaardigheden in het beheer van complexe projecten.
 • Amazon Web Services Certified Solutions Architect (AWS CSA): Deze certificering valideert iemands vaardigheden in het ontwerpen en implementeren van schaalbare en veilige applicaties op het Amazon Web Services (AWS) platform.
 • Certified Data Management Professional (CDMP): deze certificering valideert iemands vaardigheden in het effectief beheren van data en informatie assets.
 • Google Certified Professional Cloud Architect: Deze certificering valideert iemands vaardigheden in het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van Google Cloud Platform-oplossingen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van populaire ICT-certificeringen. Er zijn er nog veel meer beschikbaar, die een breed scala aan ICT-domeinen en -technologieën bestrijken. Het behalen van deze certificeringen kan mensen helpen om hun kennis en vaardigheden aan te tonen aan potentiële werkgevers en hun carrière in de ICT-sector te bevorderen.

Banen en carrière-gerelateerd aan certificeringen

Het hebben van een ICT-certificaat kan de carrièremogelijkheden van een individu sterk vergroten, omdat het een hoog niveau van kennis en vaardigheid op een bepaald gebied van informatie- en communicatietechnologie aantoont. Hier zijn enkele voorbeelden van functies en carrièrepaden die beschikbaar kunnen zijn voor personen met ICT-certificaten:

 • Netwerk- en systeembeheerders: Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de computernetwerken van een organisatie en zorgen ervoor dat deze efficiënt en veilig werken. ICT certificeringen zoals CompTIA Network+, Cisco CCNA, en Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) kunnen nuttig zijn voor personen die dit carrièrepad nastreven.
 • Cyberbeveiligingsanalisten: Met het groeiende belang van cyberbeveiliging in het huidige digitale landschap, kunnen personen met ICT-certificaten zoals Certified Ethical Hacker (CEH), Certified Information Systems Security Professional (CISSP) en CompTIA Security+ mogelijkheden vinden als cyberbeveiligingsanalisten.
 • Webontwikkelaars: ICT-certificaten zoals Certified Web Developer (CIW) en Microsoft Certified Professional Developer (MCPD) kunnen nuttig zijn voor personen die een carrière in webontwikkeling nastreven, omdat ze vaardigheid aantonen in verschillende programmeertalen en webontwikkelingstechnologieën.
 • Databasebeheerders: Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, onderhouden en beveiligen van de databases van een organisatie. ICT certificeringen zoals Oracle Certified Professional, MySQL Database Administrator, en Microsoft Certified Database Administrator (MCDBA) kunnen nuttig zijn voor personen die dit carrièrepad volgen.
 • Projectmanagers: Individuen met ICT certificeringen zoals Project Management Professional (PMP) en CompTIA Project+ kunnen mogelijkheden vinden als project managers in de IT industrie, waar zij toezicht houden op en de ontwikkeling coördineren van software en andere technologische projecten.
 • Technische schrijvers: Deze professionals maken documentatie en gebruikershandleidingen voor verschillende software- en technologieproducten. ICT certificeringen zoals Certified Technical Writer (CSTW) en Adobe Certified Expert (ACE) kunnen nuttig zijn voor personen die dit carrièrepad volgen.
 • IT Trainers: Personen met ICT-certificaten zoals CompTIA Certified Technical Trainer (CTT+) en Microsoft Certified Trainer (MCT) kunnen kansen vinden als IT-trainers, waar ze anderen leren over verschillende software- en technologieproducten.
 • Bedrijfsanalisten: Deze professionals analyseren de IT-systemen en -processen van een organisatie om gebieden voor verbetering te identificeren. ICT-certificaten zoals Certified Business Analysis Professional (CBAP) en CompTIA Business Analyst+ kunnen nuttig zijn voor personen die dit carrièrepad volgen.
 • Technische ondersteuningsspecialisten: Deze professionals bieden technische ondersteuning en hulp aan gebruikers van verschillende software- en technologieproducten. ICT certificeringen zoals CompTIA A+ en Microsoft Certified Desktop Support Technician (MCDST) kunnen nuttig zijn voor personen die dit carrièrepad volgen.
 • Gegevenswetenschappers: Met het groeiende belang van big data in het huidige digitale landschap, individuen met ICT-certificaten zoals IBM Certified Data Scientist, Microsoft Certified: Azure Data Scientist Associate, en Google Cloud Certified - Professional Data Engineer kunnen kansen vinden als data scientists, waarbij ze grote datasets analyseren en interpreteren om zakelijke beslissingen te onderbouwen.

Geschiedenis van ICT certificeringen

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) heeft de manier waarop wij leven, werken en met elkaar communiceren radicaal veranderd. In het huidige digitale tijdperk is het essentieel om over de juiste vaardigheden en kennis te beschikken om de snelle technologische wereld bij te houden. ICT-certificeringen hebben een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van de industrie door mensen te voorzien van de nodige vaardigheden en expertise om te slagen in hun carrière.

De geschiedenis van ICT-certificeringen gaat terug tot de begindagen van de informatica, toen de eerste computercertificeringen werden geïntroduceerd. Deze eerste certificeringen waren erop gericht mensen de nodige vaardigheden bij te brengen om computersystemen te bedienen en te onderhouden. Naarmate de industrie zich ontwikkelde, ontwikkelden zich ook de certificeringen, waarbij nieuwe certificeringen werden geïntroduceerd voor opkomende technologieën zoals netwerken en softwareontwikkeling.

In de jaren tachtig introduceerde de International Association of Computer Science and Technology (IACST) het eerste industriestandaard certificeringsprogramma, bekend als de Certified Computer Professional (CCP). Deze certificering was bedoeld om personen te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om succesvolle computerprofessionals te worden. Het CCP-programma maakte de weg vrij voor andere industriestandaardcertificeringen, waaronder de Microsoft Certified Professional (MCP) en de Cisco Certified Network Associate (CCNA).

In de jaren negentig vond een belangrijke verschuiving plaats in de manier waarop ICT-certificaten werden uitgereikt. Met de opkomst van het internet werd online leren steeds populairder, waardoor mensen thuis konden studeren en certificaten konden behalen. Deze verschuiving leidde ook tot de ontwikkeling van nieuwe certificeringen die gericht waren op webontwikkeling en online beveiliging.

In de afgelopen jaren is de vraag naar ICT-certificaten blijven groeien, waarbij werkgevers meer nadruk leggen op het aannemen van personen met industriestandaardcertificaten. Verwacht wordt dat deze trend zich in de toekomst zal voortzetten naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen en nieuwe certificeringen worden geïntroduceerd voor opkomende technologieën zoals cloud computing, kunstmatige intelligentie en machine learning.

Kortom, ICT-certificeringen hebben een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van de industrie door mensen te voorzien van de nodige vaardigheden en expertise om te slagen in hun carrière. Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, zal de vraag naar deze certificeringen naar verwachting groeien, waardoor ze een essentieel hulpmiddel worden voor iedereen die wil uitblinken op het gebied van technologie.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles