Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Python trainingen

Bestel nu de beste Python trainingen online. Cursus Python E-learning online. Leer alles over Python certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de Python Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

9 Trainingen

9 Trainingen

Python Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Python Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Python?

Python is een universele programmeertaal van hoog niveau dat veel wordt gebruikt voor webontwikkeling, wetenschappelijke berekeningen, gegevensanalyse, kunstmatige intelligentie en meer. Het werd gecreëerd door Guido van Rossum in de late jaren 1980 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire programmeertalen ter wereld. Python staat bekend om zijn eenvoudige, goed leesbare syntaxis, waardoor het een ideale taal is voor zowel beginners als ervaren ontwikkelaars.

Met zijn uitgebreide reeks bibliotheken en tools biedt Python grenzeloze mogelijkheden voor de ontwikkeling van toepassingen, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor elke programmeur of datawetenschapper. Of u nu een webapplicatie wilt bouwen, complexe gegevensanalyses wilt uitvoeren of taken wilt automatiseren, Python is een krachtige, veelzijdige taal die een schat aan hulpmiddelen en ondersteuning biedt voor gebruikers van alle niveaus.

Hoe werkt Python?

Python is een geïnterpreteerde programmeertaal van hoog niveau voor algemeen gebruik, die in Python geschreven code vertaalt naar voor de machine leesbare code. De code wordt in real-time regel voor regel uitgevoerd, zonder dat er een aparte compilatiestap nodig is, waardoor het een populaire keuze is voor scripting, rapid prototyping, gegevensanalyse, machine learning en wetenschappelijke berekeningen. De code wordt gecompileerd in bytecode en geïnterpreteerd door een Python virtuele machine, waardoor een snelle en efficiënte uitvoering mogelijk is.

Python ondersteunt meerdere programmeerparadigma's, waaronder procedurele, objectgeoriënteerde en functionele programmering, en heeft een grote standaardbibliotheek die een breed scala aan taken ondersteunt, zoals het verbinden met webservers, het lezen en schrijven van bestanden en het werken met gegevens. Het gebruiksgemak, de grote gemeenschap en de uitgebreide bibliotheken maken Python tot een populaire keuze voor webontwikkeling, gegevensanalyse en wetenschappelijke berekeningen.

Hier volgen drie voorbeelden van hoe Python in verschillende toepassingen wordt gebruikt:

 • Webontwikkeling: Python wordt vaak gebruikt als back-end taal voor webapplicaties, vanwege zijn vermogen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken en zijn brede scala aan bibliotheken voor webontwikkeling. Het populaire webraamwerk Django is geschreven in Python, en veel websites, waaronder Instagram en Pinterest, worden ermee aangedreven.
 • Gegevensanalyse: Python wordt veel gebruikt voor gegevensanalyse en gegevensvisualisatie vanwege de uitgebreide bibliotheken voor het hanteren en manipuleren van gegevens, zoals NumPy en Pandas. Met deze bibliotheken is het mogelijk om complexe data-analysetaken snel en gemakkelijk uit te voeren.
 • Machine Learning: Python heeft een reeks bibliotheken voor machine learning, waaronder scikit-learn, TensorFlow en PyTorch. Deze bibliotheken maken het gemakkelijk om machine learning modellen te bouwen en te trainen, en worden veel gebruikt op het gebied van kunstmatige intelligentie. Python wordt ook gebruikt voor natuurlijke taalverwerking en computervisie, naast andere gebieden van AI.

Python examens afleggen

De examens voor Python-certificeringen testen het inzicht van de kandidaat in basisprogrammeer concepten, gegevensstructuren en algoritmen. Ze testen ook het vermogen van de kandidaat om Python-code te schrijven, te debuggen en te onderhouden. Daarnaast kunnen de examens ook het vermogen van de kandidaat testen om bibliotheken en modules in Python te gebruiken, evenals hun begrip van databaseprogrammering en webontwikkeling met behulp van Python.

Gewoonlijk zijn de examens computerondersteund, meerkeuze- en tijdsgebonden. Ze kunnen ook praktische oefeningen bevatten waarbij de kandidaat code moet schrijven en uitvoeren in een Python-omgeving. De certificeringsinstanties geven de resultaten van de examens meestal binnen enkele weken vrij, en het certificaat wordt uitgereikt aan degenen die voor de examens slagen.

Het is belangrijk op te merken dat de certificeringsexamens ontworpen zijn om de kennis en vaardigheden van de kandidaat op het gebied van Python-programmering te testen, en het slagen voor de examens is geen garantie voor een baan in het vakgebied. Het hebben van een certificering kan potentiële werkgevers echter laten zien dat de kandidaat een sterke basis heeft in Python en zijn vaardigheden kan toepassen op echte problemen.

Extra informatie over het afleggen van Python examens:

 • Beschikbaarheid: Python-certificeringsexamens zijn meestal online beschikbaar, zodat personen het examen in hun eigen tempo en gemak kunnen afleggen. Sommige certificeringsexamens kunnen ook worden aangeboden in een gesurveilleerde omgeving.
 • Kosten: De kosten van een Python certificeringsexamen variëren, afhankelijk van de certificerende organisatie en het niveau van de certificering. Sommige examens vereisen een eenmalig bedrag, terwijl andere terugkerende kosten hebben voor onderhoud of verlenging.
 • Geschiktheid: Het in aanmerking komen voor Python certificeringsexamens kan variëren, maar vereist meestal een bepaald niveau van ervaring en kennis van de taal. Sommige Python certificeringen kunnen vereisen dat de persoon een training heeft gevolgd of praktische ervaring heeft met het werken met Python.
 • Vorm van het examen: Python certificeringsexamens kunnen computergebaseerd zijn en bestaan uit meerkeuzevragen of prestatiegerichte taken. De vorm van het examen hangt af van het niveau van de certificering.
 • Voorbereiding: De voorbereiding op een Python certificeringsexamen omvat meestal het bestuderen van de taal en zijn toepassingen, evenals het doornemen van examendoelstellingen en onderwerpen. 
 • Geldigheid: Python certificeringsexamens kunnen een beperkte geldigheidsduur hebben, waarna de certificering vernieuwd moet worden. De geldigheidsperiode hangt af van de certificerende organisatie en het niveau van de certificering.
 • Hercertificering: Sommige Python certificeringsexamens vereisen hercertificering om de geldigheid van de certificering te behouden. Her-certificering kan inhouden dat een nieuw examen moet worden afgelegd of dat men moet aantonen dat men blijft leren en zich professioneel blijft ontwikkelen in het vakgebied.

Het afleggen van een Python certificeringsexamen kan mensen helpen hun vaardigheid in de taal aan te tonen en hun kennis en vaardigheden te valideren bij potentiële werkgevers en klanten. Voorbereiding, geschiktheid en kosten zijn afhankelijk van de certificerende organisatie en het niveau van de certificering.

Zo kan Python uw bedrijf helpen

Python kan op verschillende manieren een waardevol hulpmiddel zijn voor bedrijven:

 • Gegevensanalyse en visualisatie: Python heeft krachtige bibliotheken voor gegevensanalyse, zoals Pandas en Numpy, waarmee gegevens gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd, opgeschoond en geanalyseerd. Met bibliotheken als Matplotlib en Seaborn kunnen bedrijven visuele weergaven van gegevens maken, die inzichten toegankelijker en beter bruikbaar maken.
 • Automatisering: Het gebruiksgemak en de leesbaarheid van Python maken het een uitstekende keuze voor het automatiseren van repetitieve taken, waardoor tijd en middelen vrijkomen voor belangrijker werk.
 • Webontwikkeling: Python wordt door veel websites en webapplicaties gebruikt als server-side taal, en de krachtige bibliotheken, zoals Django en Flask, maken het gemakkelijk om dynamische, schaalbare websites te bouwen.
 • Machine Learning: Python heeft een sterk ecosysteem van machine learning bibliotheken, zoals TensorFlow en scikit-learn, die het mogelijk maken om voorspellende modellen te bouwen en grote datasets te analyseren.
 • Wetenschappelijk computergebruik: Python wordt veel gebruikt in wetenschappelijke en onderzoeksgemeenschappen, omdat het een groot aantal bibliotheken heeft voor numerieke en wetenschappelijke berekeningen, zoals Scipy en SymPy.
 • Spelontwikkeling: Python wordt gebruikt om games te bouwen, zowel standalone als browsergebaseerd. Zijn eenvoud en gebruiksgemak maken het een populaire keuze voor game-ontwikkelaars.

De veelzijdigheid van Python, de robuuste bibliotheken en de grote gemeenschap maken het een waardevol hulpmiddel voor bedrijven in allerlei sectoren, van financiën en detailhandel tot gezondheidszorg en technologie.

Python training

Cursussen voor Python zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Python training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Python Roadmap

Python Certificeringen

Een Python-certificering is een bevestiging van iemands vaardigheid in het gebruik van de programmeertaal Python. Er zijn een aantal Python-certificeringen beschikbaar, elk gericht op verschillende niveaus van ervaring en kennis.

Het Python Institute biedt de volgende certificeringen in de taal Python aan:

 • Oracle Certified Professional, Python SE 11 Ontwikkelaar: Deze Oracle certificering is voor personen die een diepgaande kennis hebben van de programmeertaal Python en de functies ervan. Het is ontworpen voor ontwikkelaars die Python gebruiken om toepassingen te ontwikkelen en hun vaardigheden en kennis willen aantonen. De certificering vereist het afleggen van een examen over onderwerpen als gegevensstructuren, modules, uitzonderingen en bestandsverwerking.
 • Certified Professional in Python Programming 1 (PCPP-32-1): Deze certificering wordt aangeboden door het Python Institute en is bedoeld voor personen die hun vaardigheden in de programmeertaal Python willen bewijzen. De certificering vereist het slagen voor een certificeringsexamen dat onderwerpen behandelt als basistypes, controlestructuren, functies en modules.
 • PCEP - Certified Entry-Level Python Programmer: Deze Python certificering wordt ook aangeboden door het Python Institute en is bedoeld voor personen die nieuw zijn in het programmeren of die hun carrière als Python-ontwikkelaar willen starten. De certificering vereist het slagen voor een examen dat de basis van programmeren behandelt, zoals datatypes, controlestructuren en functies.
 • PCAP - Certified Associate in Python Programming: Deze Python certificering wordt aangeboden door het Python Institute en is bedoeld voor personen die een goed begrip hebben van de programmeertaal Python en de functies ervan. De certificering vereist het slagen voor een examen dat meer geavanceerde onderwerpen behandelt, zoals objectgeoriënteerd programmeren, foutafhandeling en modules.
 • PCPP - Certified Professional in Python Programming: Deze Python certificering wordt aangeboden door het Python Institute en is bedoeld voor personen die hun vaardigheden als professionele Python-ontwikkelaars willen bewijzen. De certificering vereist het afleggen van een examen over geavanceerde onderwerpen als bestandsbeheer, reguliere expressies en multithreading.

Deze certificeringen bieden een uitgebreide evaluatie van iemands kennis van Python programmeren, met inbegrip van zowel theoretische als praktische aspecten.

Het certificeringstraject begint meestal met de PCEP-certificering, die geschikt is voor personen met weinig of geen programmeerervaring. Daarna kan men doorstromen naar de PCAP certificering en tenslotte naar de PCPP certificering, het hoogste niveau van certificering in de Python taal.

Elk certificeringsniveau vereist het afleggen van een schriftelijk examen, en sommige certificeringen kunnen ook een praktische component bevatten. Ter voorbereiding op de examens kan men gebruik maken van verschillende middelen, waaronder online cursussen, leerboeken en oefenexamens.

Python-certificeringen worden wereldwijd erkend en kunnen nuttig zijn voor personen die hun carrièremogelijkheden willen vergroten of voor bedrijven die de vaardigheden van hun werknemers willen valideren.

Banen en carrière-gerelateerde Python certificeringen

Iemand met een Python-certificering kan verschillende carrièrepaden volgen op het gebied van softwareontwikkeling, gegevensanalyse en machinaal leren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende functies voor een Python gecertificeerde professional:

 • Python Developer: Een Python ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het schrijven van server-side web applicatie logica. Ze ontwikkelen back-end componenten, verbinden de applicatie met de webservices, en ondersteunen de front-end ontwikkelaars.
 • Data Analyst: Een gegevensanalist gebruikt Python om gegevens te verwerken, op te schonen en te modelleren voor analyse en rapportage. Ze werken met grote datasets om trends, patronen en inzichten te identificeren die zakelijke beslissingen kunnen onderbouwen.
 • Machine Learning Engineer: Een machine learning engineer gebruikt Python om machine learning algoritmen en modellen te ontwikkelen en te implementeren. Zij zijn verantwoordelijk voor het selecteren van geschikte algoritmen, het trainen en testen van modellen en de integratie ervan in productiesystemen.
 • Research Scientist: Een Research Scientist gebruikt Python om algoritmen te ontwikkelen en te implementeren voor wetenschappelijk onderzoek, zoals op gebieden als natuurkunde, biologie of financiën.
 • Web Developer: Een webontwikkelaar gebruikt Python om dynamische websites en webapplicaties te bouwen en te onderhouden. Ze kunnen frameworks zoals Django of Flask gebruiken om de back-end van websites te bouwen en de schaalbaarheid en veiligheid te garanderen.
 • DevOps Engineer: Een DevOps engineer gebruikt Python om uitrol, schaling en beheer van applicaties en infrastructuur te automatiseren. Ze schrijven scripts en tools om processen te automatiseren en de betrouwbaarheid en prestaties van systemen te verbeteren.
 • Financial Analyst: Een financieel analist gebruikt Python om financiële gegevensanalyse en rapportage te automatiseren. Ze werken met financiële gegevens om trends te identificeren, voorspellende modellen te bouwen en inzichten te genereren voor financiële planning en besluitvorming.

Een Python-certificaat kan een breed scala aan carrièremogelijkheden bieden in verschillende sectoren, zoals technologie, financiën, gezondheidszorg en detailhandel.

Geschiedenis van Python

Python werd in 1989 gecreëerd door Guido van Rossum en voor het eerst uitgebracht in 1991. De ontwerpfilosofie van Python benadrukt de leesbaarheid en het gebruiksgemak van de code, en de syntaxis stelt ontwikkelaars in staat concepten uit te drukken in minder regels code dan in veel andere programmeertalen. De populariteit van de taal groeide snel, en sindsdien is het een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld geworden.

Tegenwoordig wordt Python gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder webontwikkeling, wetenschappelijke berekeningen, gegevensanalyse, kunstmatige intelligentie en meer. Naast zijn veelzijdigheid heeft Python een grote en actieve gemeenschap van gebruikers, die bijdraagt aan de voortdurende ontwikkeling ervan en de creatie van een schat aan bibliotheken en hulpmiddelen die het werken ermee vergemakkelijken.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles