Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

(ISC)² trainingen

Bestel nu de beste ISC2 trainingen online. Cursus (ISC)² E-learning online. Leer alles over (ISC)² certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de (ISC)² Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

5 Trainingen

5 Trainingen

(ISC)² Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • (ISC)² Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is (ISC)²?

(ISC)² is een wereldwijd non-profitorganisatie die gespecialiseerd is in het verstrekken van informatiebeveiligingscertificaten. Opgericht in 1989, is ISC2 vooral bekend om zijn Certified Information Systems Security Professional (CISSP) certificering, die algemeen wordt erkend als de gouden standaard in de informatiebeveiligingsindustrie. Naast de CISSP, biedt (ISC)² verschillende andere certificeringen zoals de Certified Cloud Security Professional (CCSP), Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP), en Systems Security Certified Practitioner (SSCP).

ISC2 zet zich in voor het bevorderen en handhaven van de hoogste normen van professionaliteit in de informatiebeveiligingsindustrie door haar leden doorlopend onderwijs en mogelijkheden voor professionele ontwikkeling te bieden. Het werkt ook nauw samen met industrieleiders en overheidsinstellingen om cyberbeveiligingsnormen te ontwikkelen en te verbeteren. Met het toenemende belang van informatiebeveiliging worden (ISC)²-certificeringen een belangrijke vereiste voor veel IT- en beveiligingsfuncties in organisaties van alle groottes en bedrijfstakken.

Hoe werkt (ISC)²?

(ISC)², ook bekend als het International Information Systems Security Certification Consortium (ISC2), is een non-profitorganisatie die gespecialiseerd is in het verstrekken van informatiebeveiligingsonderwijs en -certificering. De organisatie is opgericht in 1989 en heeft haar hoofdkantoor in de Verenigde Staten.

Eén van de belangrijkste manieren waarop (ISC)² werkt is door het aanbieden van een reeks informatiebeveiligingscertificaten die zijn ontworpen om de vaardigheden en kennis van professionals in het veld te valideren. Deze certificeringen worden algemeen erkend en gerespecteerd in de industrie, en worden vaak vereist of sterk aanbevolen door werkgevers.

Enkele van de meest populaire certificeringen die door (ISC)² worden aangeboden zijn de Certified Information Systems Security Professional (CISSP), de Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) en de Systems Security Certified Practitioner (SSCP). Elk van deze certificeringen is ontworpen om verschillende aspecten van iemands kennis en vaardigheden te testen, en ze zijn gericht op verschillende niveaus van ervaring en deskundigheid.

Om een certificaat van (ISC)² te behalen, moeten kandidaten meestal voldoen aan bepaalde voorwaarden en slagen voor een streng examen. Veel kandidaten kiezen er ook voor om trainingen of studiecursussen te volgen ter voorbereiding op het examen.

De door (ISC)² aangeboden certificeringen zijn niet alleen gunstig voor het individu, maar ook voor organisaties, omdat zij ervoor zorgen dat hun informatiebeveiliging in handen is van professionals die over de kennis en vaardigheden beschikken om deze te beschermen. Dit kan organisaties helpen om het risico van datalekken en andere beveiligingsincidenten te verminderen, en kan hen ook helpen om te voldoen aan industriële regelgeving en normen.

Kortom, (ISC)² is een gerenommeerde organisatie die informatiebeveiligingscertificaten, opleidingen en trainingen aanbiedt aan professionals. Deze certificeringen worden algemeen erkend in de industrie en zijn ontworpen om de kennis en vaardigheden van individuen te testen om hen vooruit te helpen in hun carrière en effectieve beveiliging te bieden aan organisaties.

(ISC)² examens afleggen

(ISC)², of het International Information System Security Certification Consortium, of ISC2, is een non-profitorganisatie die verschillende informatiebeveiligingscertificaten aanbiedt. Deze certificeringen zijn ontworpen om de kennis en vaardigheden van een persoon in verschillende aspecten van informatiebeveiliging te valideren, zoals risicobeheer, reactie op incidenten en beveiligingsarchitectuur.

Om een (ISC)²-certificeringsexamen af te leggen, moeten personen eerst aan bepaalde eisen voldoen. Deze eisen variëren afhankelijk van de certificering, maar omvatten over het algemeen een bepaald niveau van werkervaring en een voldoende score op een examen. Zodra aan deze eisen is voldaan, kunnen personen zich inschrijven voor het examen en dit afleggen. Examens worden meestal aangeboden in een computergestuurd formaat en zijn beschikbaar in verschillende testcentra over de hele wereld.

Enkele van de meest populaire (ISC)²-certificeringen zijn de Certified Information Systems Security Professional (CISSP), de Certified Cloud Security Professional (CCSP) en de Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP). Deze certificeringen worden zeer gerespecteerd in de informatiebeveiligingsindustrie en zijn vaak vereist of hebben de voorkeur van werkgevers.

Ter voorbereiding op deze certificeringsexamens biedt (ISC)² een verscheidenheid aan trainingsmogelijkheden, waaronder zelfstudiemateriaal, cursussen onder leiding van een instructeur en online trainingsprogramma's. Deze trainingsprogramma's kunnen mensen helpen de kennis en vaardigheden te verwerven die nodig zijn om het examen te halen en gecertificeerd te worden.

Het behalen van een ISC2-certificaat kan veel carrièremogelijkheden bieden op het gebied van informatiebeveiliging. Deze certificeringen worden erkend en gerespecteerd door werkgevers over de hele wereld en kunnen mensen helpen om vooruit te komen in hun carrière of om een nieuwe functie te krijgen.

Om een examen voor een (ISC)²-certificering af te leggen, moet u aan bepaalde toelatingseisen voldoen. Deze eisen variëren afhankelijk van de specifieke certificering die u nastreeft, maar omvatten over het algemeen:

 • Een minimum opleidingsniveau en werkervaring in het vakgebied. De CISSP-certificering vereist bijvoorbeeld een minimum van vijf jaar ervaring in twee of meer van de CISSP Common Body of Knowledge (CBK) domeinen.
 • Een ondertekende overeenkomst om de (ISC)² Ethische Code te respecteren.
 • Betaling van het examengeld.
 • In sommige gevallen kan ook een score op een door (ISC)² goedgekeurd examen of een goedkeuring van een huidig (ISC)²-lid vereist zijn.

Zodra u aan alle toelatingsvoorwaarden voldoet en u zich voor het examen hebt ingeschreven, moet u een tijd en locatie plannen om het examen af te leggen. De ISC2-examens worden doorgaans afgenomen door Pearson VUE, en kunnen worden afgenomen in een van hun testcentra of op afstand via online proctoring.

Zo kan (ISC)² uw bedrijf helpen

(ISC)², oftewel het International Information Systems Security Certification Consortium, of ISC2, biedt organisaties diverse voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de zekerheid dat werknemers die gecertificeerd zijn via (ISC)² over de nodige kennis en vaardigheden beschikken om de informatiesystemen en gegevens van een bedrijf effectief te beschermen en te beveiligen. Daarnaast biedt ISC2 een verscheidenheid aan certificeringen die kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van een organisatie. Deze certificeringen bestrijken een reeks gebieden zoals beveiligingsbeheer, softwarebeveiliging en cloudbeveiliging.

Een ander voordeel van ISC2 is dat de certificeringen wereldwijd erkend zijn, wat betekent dat professionals die in het bezit zijn van deze certificeringen zeer gewaardeerd worden door werkgevers wereldwijd. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor bedrijven die wereldwijd opereren of van plan zijn uit te breiden naar verschillende markten.

Bovendien biedt (ISC)² een verscheidenheid aan middelen en ondersteuning om organisaties te helpen een sterk beveiligingsprogramma te implementeren en te onderhouden. Dit omvat toegang tot een gemeenschap van gecertificeerde professionals, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en best practices en richtlijnen voor informatiebeveiliging.

Over het algemeen kan (ISC)² organisaties van alle groottes en bedrijfstakken helpen een sterk beveiligingsprogramma op te zetten en te onderhouden, toptalent aan te trekken en te behouden, en hun waardevolle activa te beschermen tegen cyberdreigingen.

(ISC)² training

Cursussen voor ISC2 zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke  ISC2 training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

(ISC)² Roadmap

(ISC)² Certificeringen

(ISC)², ook bekend als het International Information Systems Security Certification Consortium, of ISC2, is een non-profit organisatie die gespecialiseerd is in het verstrekken van certificeringen voor informatiebeveiligingsprofessionals. Deze certificeringen worden algemeen erkend en gerespecteerd in de industrie, en zijn ontworpen om organisaties te helpen de veiligheid van hun informatiesystemen te waarborgen.

Om een examen voor een ISC2-certificering af te leggen, moeten kandidaten aan bepaalde eisen voldoen. Deze eisen variëren afhankelijk van de specifieke certificering, maar omvatten over het algemeen een combinatie van werkervaring, opleiding en andere certificeringen. Bijvoorbeeld, om het Certified Information Systems Security Professional (CISSP) examen af te leggen, moeten kandidaten minimaal vijf jaar werkervaring hebben op het gebied van informatiebeveiliging.

(ISC)²-certificeringen zijn ontworpen om bedrijven te helpen hun beveiligingspositie te verbeteren door ervoor te zorgen dat hun informatiebeveiligingsprofessionals over de kennis en vaardigheden beschikken die nodig zijn om hun systemen en gegevens effectief te beschermen. Enkele voordelen van ISC2-certificeringen voor een organisatie zijn:

 • Het aantonen van betrokkenheid bij informatiebeveiliging: Met gecertificeerde professionals in dienst kunnen organisaties hun klanten, partners en toezichthouders laten zien dat zij de beveiliging van hun systemen en gegevens serieus nemen.
 • Het verbeteren van de kennis en vaardigheden van informatiebeveiligingsprofessionals: (ISC)²-certificeringen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat professionals over de kennis en vaardigheden beschikken die nodig zijn om systemen en gegevens effectief te beschermen.
 • Het verminderen van risico's: Door ervoor te zorgen dat informatiebeveiligingsprofessionals over de kennis en vaardigheden beschikken die nodig zijn om systemen en gegevens effectief te beschermen, kunnen organisaties het risico op datalekken, boetes en andere beveiligingsincidenten verminderen.

Het certificeringstraject voor (ISC)² begint met de Associate of (ISC)².

De Associate of ISC2 certificering is een entry-level certificering aangeboden door (ISC)², een non-profit organisatie die gespecialiseerd is in het verstrekken van onderwijs en certificeringen op het gebied van informatiebeveiliging. De Associate of (ISC)²-certificering is bedoeld voor personen die nieuw zijn op het gebied van informatiebeveiliging en een basiskennis van de gemeenschappelijke kennis van de industrie willen aantonen. Om in aanmerking te komen voor het Associate of ISC2-examen moeten kandidaten minimaal vijf jaar beroepservaring hebben op het gebied van informatiebeveiliging, of een relevante opleiding hebben afgerond of het equivalent van een graad in informatiebeveiliging hebben.

De Associate of (ISC)²-certificering is geen vereiste voor enige andere (ISC)²-certificering, maar het toont wel een begrip van de basisconcepten en principes van informatiebeveiliging, wat nuttig kan zijn voor degenen die in de toekomst meer geavanceerde certificeringen willen nastreven.

Er zijn geen specifieke trainingsprogramma's of cursussen die moeten worden gevolgd voordat het Associate of (ISC)²-examen kan worden afgelegd, maar (ISC)² raadt kandidaten wel aan de Common Body of Knowledge (CBK) voor de certificering door te nemen voordat zij het examen afleggen. De CBK is een uitgebreide gids die de kennis en vaardigheden behandelt die nodig zijn om succesvol te zijn op het gebied van informatiebeveiliging, en is beschikbaar op de (ISC)²-website.

Voor verdere certificeringen van ISC2 gaat u door met het volgende:

 • CISSP:
  CISSP (Certified Information Systems Security Professional) is een van de meest erkende en gerespecteerde informatiebeveiligingscertificaten in de industrie. Het is bedoeld voor professionals met ten minste vijf jaar ervaring in informatiebeveiliging en bestrijkt een breed scala aan beveiligingsconcepten en beste praktijken.
 • CISM:
  CISM (Certified Information Security Manager) is een certificering die specifiek gericht is op professionals die de informatiebeveiliging van een onderneming beheren, ontwerpen en overzien.
 • CSSLP:
  CSSLP (Certified Secure Software Lifecycle Professional) is een certificering die zich richt op de veilige ontwikkeling van software, met onderwerpen als veilig ontwerp, veilige codering en kwetsbaarheidsbeheer.
 • CAP:
  CAP (Certified Authorization Professional) is een certificering die zich richt op het beheer en de beoordeling van informatiesystemen binnen het Risk Management Framework (RMF).
 • SCCP:
  SCCP (Systems Security Certified Practitioner) is een certificering die zich richt op de technische kennis en vaardigheden die nodig zijn om systemen en netwerken te beveiligen.
 • CCFP:
  CCFP (Certified Cyber Forensics Professional) is een certificering voor professionals die forensisch onderzoek verrichten naar cyberincidenten.
 • HCISPP:
  HCISPP (HealthCare Information Security and Privacy Practitioner) is een certificering voor professionals die in de gezondheidszorg werken en te maken hebben met gevoelige patiëntinformatie.

Elk van deze certificeringen vereist specifieke opleiding en ervaring, en kan ook specifieke exameneisen hebben. Daarnaast vereist (ISC)² dat gecertificeerde professionals hun certificering onderhouden door het verdienen van continuing professional education (CPE) credits.

Banen en carrière-gerelateerde (ISC)² certificeringen

(ISC)² biedt verschillende certificeringen aan, elk met een eigen focus en carrièrepad. Enkele van de meest populaire certificeringen zijn de Certified Information Systems Security Professional (CISSP), een wereldwijd erkende standaard voor prestaties op het gebied van informatiebeveiliging. Deze certificering is bedoeld voor ervaren beveiligingsprofessionals en managers en is vaak vereist voor hoge beveiligingsfuncties.

De certificering Certified Information Security Manager (CISM) is een andere populaire certificering van ISC2. Het is ontworpen voor professionals die de informatiebeveiliging van een onderneming beheren, ontwerpen en overzien. Deze certificering is ideaal voor informatiebeveiligingsmanagers, chief information security officers en andere senior-level beveiligingsprofessionals.

Certificering Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) is bestemd voor personen die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van software gedurende de gehele levenscyclus van de softwareontwikkeling. Deze certificering is ideaal voor softwareontwikkelaars, softwarearchitecten en andere professionals op het gebied van softwarebeveiliging.

De certificering Certified Authorization Professional (CAP) is voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor de handhaving van beveiligingsautorisatie en -beoordeling in een organisatie. Deze certificering is ideaal voor functionarissen voor de beveiliging van informatiesystemen, managers voor de beveiliging van informatiesystemen en andere senior-level beveiligingsprofessionals.

De SSCP-certificering (Systems Security Certified Practitioner) is bedoeld voor personen die verantwoordelijk zijn voor de operationele aspecten van informatiebeveiliging. Deze certificering is ideaal voor beveiligingsingenieurs, netwerkbeheerders en andere beveiligingsprofessionals die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse beveiliging van informatiesystemen.

De HealthCare Information Security and Privacy Practitioner (HCISPP) certificering is voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van gevoelige patiëntinformatie. Deze certificering is ideaal voor professionals in informatiebeveiliging, privacy officers en compliance managers die in gezondheidszorgorganisaties werken.

Al deze ISC2 certificeringen zijn ontworpen om professionals te helpen hun kennis en expertise in hun vakgebied aan te tonen, en kunnen leiden tot meer kansen voor loopbaanontwikkeling en hogere salarissen.

De Associate van (ISC)² is een instapcertificering die bedoeld is om een basiskennisniveau te bieden aan personen die geïnteresseerd zijn in een carrière in cyberbeveiliging. Deze certificering is ideaal voor personen die nieuw zijn in het veld of op zoek zijn naar een overgang naar een cyberbeveiliging-gerelateerde rol. Het dient ook als toegang tot andere (ISC)²-certificeringen, zoals de CISSP.

Gecertificeerde professionals met ISC2-certificaten kunnen in verschillende functies werken, zoals Information Security Analyst, Cybersecurity Engineer, Information Security Manager, Network Security Engineer, Information Security Consultant, Compliance Analyst, Information Systems Auditor, Security Analyst, en nog veel meer.

Geschiedenis van ISC2

(ISC)², ofwel het International Information System Security Certification Consortium, of ISC2, werd in 1989 opgericht door een groep informatiebeveiligingsprofessionals. De missie van de organisatie is het bieden van een standaard van uitmuntendheid voor informatiebeveiligingsprofessionals door middel van haar certificeringen en onderwijsprogramma's. Hun eerste certificering, de Certified Information Systems Security Professional (CISSP), werd gecreëerd in 1993.

Sindsdien heeft ISC2 verschillende andere certificeringen toegevoegd, waaronder de Certified Information Security Manager (CISM), Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP), Certified Authorization Professional (CAP), Systems Security Certified Practitioner (SSCP) en HealthCare Information Security and Privacy Practitioner (HCISPP). (ISC)² heeft ook programma's voor permanente educatie en professionele ontwikkeling ontwikkeld om gecertificeerde personen te helpen hun kennis en vaardigheden in het vakgebied op peil te houden.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles