Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

PMI trainingen

Bestel nu de beste PMI trainingen online. Cursus PMI E-learning online. Leer alles over PMI certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de PMI Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

3 Trainingen

3 Trainingen

PMI Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • PMI Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is PMI?

Project Management Institute (PMI) is een wereldwijde non-profit organisatie die certificeringen, onderzoek, middelen en netwerkmogelijkheden biedt voor professionals in projectmanagement. PMI werd opgericht in 1969 en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende stem in de projectmanagementgemeenschap.

De missie van PMI is om het vak projectmanagement te bevorderen en de impact ervan op organisaties en de samenleving te vergroten. De certificeringen van PMI worden algemeen erkend en gerespecteerd in de sector en zijn bedoeld om de kennis, vaardigheden en ervaring van een individu op het gebied van projectmanagement te valideren.

De meest bekende certificering aangeboden door PMI is de Project Management Professional (PMP) certificering, die wereldwijd wordt erkend als een benchmark van project management expertise. PMI biedt ook andere certificeringen aan, zoals de Program Management Professional (PgMP), de Portfolio Management Professional (PfMP) en de PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP). PMI biedt tal van voordelen voor organisaties, waaronder betere projectresultaten, verbeterde projectmanagementcapaciteiten en meer projectmanagementtalent.

Hoe werkt PMI?

Project Management Institute (PMI) is een non-profit beroepsorganisatie die tot doel heeft het beroep van projectmanager te promoten en ondersteuning te bieden aan projectmanagers wereldwijd. PMI werkt door haar leden wereldwijd erkende certificeringen, onderzoek, onderwijs, netwerken en mogelijkheden tot maatschappelijke betrokkenheid aan te bieden.

PMI biedt een uitgebreid certificeringsprogramma voor projectmanagers dat de Project Management Professional (PMP)-certificering omvat, die wereldwijd de meest erkende projectmanagementcertificering is. PMI biedt ook verschillende andere certificeringen aan, waaronder de Program Management Professional (PgMP), Portfolio Management Professional (PfMP) en Certified Associate in Project Management (CAPM).

PMI biedt ook een reeks hulpmiddelen om projectmanagers te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling. Deze bronnen omvatten onderzoeken, best practices en richtlijnen over projectmanagement. PMI biedt leden ook toegang tot een netwerk van projectmanagementprofessionals, zodat ze in contact kunnen komen met vakgenoten, kennis kunnen delen en kunnen samenwerken aan projecten.

Naast haar certificeringsprogramma en hulpmiddelen biedt PMI ook onderwijs- en opleidingsmogelijkheden via haar Project Management Professional Development Program (PMPDP). Dit programma biedt een scala aan cursussen en workshops, zowel online als persoonlijk, om projectmanagers te helpen de kennis en vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om succesvol te zijn in hun carrière.

PMI examens afleggen

PMI (Project Management Institute) biedt een reeks certificeringen in projectmanagement, waaronder de wereldwijd erkende Project Management Professional (PMP)-certificering. De PMP-certificering is de gouden standaard op het gebied van projectmanagement en toont aan dat de houder een uitgebreid begrip heeft van projectmanagementconcepten en deze kan toepassen in reële situaties.

PMI-examens zijn ontworpen om de kennis en vaardigheden van aspirant-projectmanagementprofessionals te beoordelen. Ze bestrijken een breed scala aan onderwerpen, waaronder projectintegratiemanagement, project scope management, project time management, project cost management, project quality management, project resource management, project communications management, project risk management en project procurement management.

Om PMP gecertificeerd te worden, moeten individuen voldoen aan specifieke opleidings- en ervaringseisen, en tevens slagen voor het PMP examen. De PMP certificering vereist minimaal 4500 uur projectmanagement ervaring en 35 uur projectmanagement onderwijs. Naast het PMP biedt PMI ook verschillende andere certificeringen aan, waaronder Certified Associate in Project Management (CAPM), Program Management Professional (PgMP), Portfolio Management Professional (PfMP) en PMI Professional in Business Analysis (PMI-PBA).

PMI-certificeringen worden zeer gewaardeerd door organisaties en worden wereldwijd erkend. Ze tonen een betrokkenheid bij de beste praktijken in projectmanagement en helpen mensen zich te onderscheiden op een concurrerende arbeidsmarkt. Door het behalen van een PMI-certificaat kunnen mensen hun carrièrevooruitzichten verbeteren, hun verdienpotentieel vergroten en hun beheersing van het projectmanagementvak aantonen.

Om PMI-gecertificeerd te worden, moeten personen eerst voldoen aan de toelatingscriteria voor de specifieke certificering waarin zij geïnteresseerd zijn, zoals de certificeringen Project Management Professional (PMP) of Certified Associate in Project Management (CAPM). De volgende stap is het indienen van een aanvraag bij PMI en het voltooien van de vereiste training, opleiding en/of werkervaring, afhankelijk van de certificering.

Nadat aan de toelatingscriteria is voldaan, kunnen kandidaten zich inschrijven en deelnemen aan het desbetreffende PMI-examen. Het PMP-examen is een computergesteunde test bestaande uit 200 meerkeuzevragen, terwijl het CAPM-examen een computergesteunde test is bestaande uit 150 meerkeuzevragen. Om de PMI-certificering te behouden, moeten personen aan bepaalde vereisten inzake voortdurende professionele ontwikkeling voldoen.

Zo kan PMI uw bedrijf helpen

PMI, of het Project Management Institute, biedt een reeks certificeringen en hulpmiddelen die organisaties kunnen helpen hun projectmanagementpraktijken te verbeteren en betere resultaten te behalen. Met een PMI-certificering kunnen projectmanagers hun deskundigheid, kennis en inzet voor de beste praktijken op dit gebied aantonen. De door PMI aangeboden certificeringen, waaronder de Project Management Professional (PMP) en de Certified Associate in Project Management (CAPM), worden wereldwijd erkend en zijn ontworpen om een uitgebreid begrip te geven van de projectmanagementprocessen en -methodologieën.

Door PMI-gecertificeerd te worden, kunnen bedrijven profiteren van een projectmanagementkader, dat kan helpen de efficiëntie te verhogen, de projectoplevering te verbeteren en de risico's te verminderen. Daarnaast biedt PMI een breed scala aan hulpmiddelen en trainingsprogramma's ter ondersteuning van de professionele ontwikkeling van projectmanagers, waaronder online cursussen, netwerkevenementen en onderzoeksrapporten.

Kortom, PMI kan organisaties op vele manieren helpen. Van het verbeteren van projectmanagementpraktijken en het verhogen van de efficiëntie, tot het verstrekken van waardevolle middelen en ondersteuning voor projectmanagers. Als uw organisatie haar projectmanagementprocessen wil verbeteren, kunnen PMI-certificering en -middelen een waardevolle investering zijn.

PMI training

Cursussen voor PMI zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke PMI training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

PMI Roadmap

PMI Certificeringen

Project Management Institute (PMI) is een non-profit beroepsorganisatie voor projectmanagement. PMI biedt de volgende verschillende certificeringen aan voor projectmanagers:

 • Project Management Professional (PMP)
  Project Management Professional (PMP) is een hoog aangeschreven en algemeen erkende certificering voor projectmanagers, aangeboden door het Project Management Institute (PMI). De PMP certificering is ontworpen om de kennis en ervaring van een individu in projectmanagement aan te tonen en is geschikt voor diegenen die als projectmanager hebben gewerkt of die de ambitie hebben om projectmanager te worden. De PMP-certificering wordt toegekend nadat iemand is geslaagd voor een streng examen dat zijn begrip van best practices, methodologieën en instrumenten voor projectmanagement test. De PMP certificering wordt wereldwijd erkend en biedt projectmanagers een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt, en wordt beschouwd als een industriestandaard voor projectmanagementprofessionals. De PMP certificering vereist dat kandidaten een bepaalde hoeveelheid ervaring hebben met het beheren van projecten en slagen voor een examen met 200 vragen.
 • Certified Associate in Project Management (CAPM)
  CAPM (Certified Associate in Project Management) is een certificering die wordt aangeboden door het Project Management Institute (PMI) en is bedoeld voor personen die nieuw zijn in projectmanagement of die op zoek zijn naar een instapcertificering. De certificering is gericht op professionals die fundamentele kennis en vaardigheden in projectmanagement willen opbouwen, inclusief het begrip van PMI's Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK) en het vermogen om PMI's methodologieën en praktijken toe te passen. De CAPM certificering toont aan dat het individu de grondbeginselen van projectmanagement begrijpt en is een opstap naar geavanceerde projectmanagementcertificeringen zoals PMP (Project Management Professional). CAPM certificering vereist het afleggen van een examen met 150 vragen.
 • Program Management Professional (PgMP)
  Program Management Professional (PgMP)-certificering wordt aangeboden door het Project Management Institute (PMI). Het is bedoeld voor professionals die meerdere, verwante projecten en programma's leiden, hun werk afstemmen op de strategie van een organisatie en ervoor zorgen dat hun projecten en programma's de gewenste resultaten en voordelen opleveren. Het PgMP-certificaat toont aan dat een professional de kennis en ervaring heeft om meerdere projecten en programma's effectief te beheren en ze af te stemmen op de doelstellingen van de organisatie. Om PgMP gecertificeerd te worden, moeten kandidaten aan de voorwaarden voldoen, instemmen met de PMI Code of Ethics and Professional Conduct, en een streng examen afleggen. Voor PgMP-certificering moet men slagen voor een examen met 200 vragen en ervaring hebben met het leiden van complexe projecten.
 • Portfolio Management Professional (PfMP)
  Portfolio Management Professional (PfMP) is een certificering die wordt aangeboden door het Project Management Institute (PMI). Het is bedoeld voor personen die verantwoordelijk zijn voor het leiden en coördineren van het beheer van meerdere projecten, programma's en portfolio's om de doelstellingen van de organisatie te bereiken. De PfMP-certificering erkent de expertise van een individu in het creëren en onderhouden van een portefeuille van projecten die aansluiten bij de strategie van een organisatie en haar doelen bereiken. Het vereist een hoog niveau van ervaring en opleiding in portfoliomanagement, evenals een grondig begrip van de principes en praktijken van portfoliomanagement zoals beschreven in PMI's Guide to the Portfolio Management Professional (PfMP) Exam. PfMP-certificering vereist het slagen voor een examen met 200 vragen en ervaring met het leiden van projectportfolio's.
 • PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP)
  PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP) certificering is een professionele certificering aangeboden door het Project Management Institute (PMI) die de expertise van de houder in Agile methodologieën, praktijken en principes aantoont. De PMI-ACP certificering erkent de ervaring en opleiding van een professional in Agile praktijken en biedt een middel voor individuen om hun kennis en expertise op dit gebied aan te tonen. De certificering vereist dat personen aan bepaalde opleidings- en ervaringseisen voldoen en een examen afleggen. Het is ontworpen voor professionals die betrokken zijn bij Agile projecten en die hun vaardigheden en kennis op dit gebied willen valideren. PMI-ACP certificering vereist het slagen voor een 120 vragen tellend examen en ervaring met het werken met agile methodologieën.
 • PMI Risk Management Professional (PMI-RMP)
  PMI Risk Management Professional (PMI-RMP) certificering is een wereldwijd erkende certificering die aantoont dat een professional deskundig is op het gebied van risicomanagement in het projectmanagement. De PMI-RMP certificering geeft erkenning aan personen die een goed begrip hebben van de principes van risicomanagement en het vermogen om deze op een consistente en systematische manier toe te passen op projecten. De certificering vereist dat personen minimaal 4500 uur ervaring hebben met projectrisicobeheer en 40 uur opleiding in risicobeheer. Om de certificering te behalen, moet men ook slagen voor een streng certificeringsexamen. De PMI-RMP certificering is ideaal voor projectmanagers, risicomanagers, projectteamleden, programmamanagers en projectstakeholders. PMI-RMP certificering vereist het slagen voor een examen met 150 vragen en ervaring met het beheren van projectrisico's.
 • PMI Professional in Business Analysis (PMI-PBA)
  PMI Professional in Business Analysis (PMI-PBA) is een certificering die door het Project Management Institute (PMI) wordt aangeboden aan personen die gespecialiseerd zijn op het gebied van bedrijfsanalyse. De PMI-PBA-certificering toont de kennis, vaardigheden en ervaring van de houder op het gebied van bedrijfsanalyse aan, en valideert zijn vermogen om bedrijfsvereisten te identificeren en te definiëren, oplossingen te evalueren en aan te bevelen, en de implementatie van zakelijke veranderingsinitiatieven te leiden. Om de PMI-PBA-certificering te behalen, moeten personen ten minste 7.500 uur ervaring met bedrijfsanalyse hebben, of een combinatie van ervaring en opleiding, en slagen voor een examen dat hun begrip van de PMI Guide to Business Analysis Body of Knowledge test. PMI-PBA-certificering vereist het slagen voor een examen met 150 vragen en ervaring met het uitvoeren van bedrijfsanalyses.
 • PMI Scheduling Professional (PMI-SP)
  PMI Scheduling Professional (PMI-SP) is een certificering aangeboden door het Project Management Institute (PMI) voor professionals in projectplanning. De PMI-SP certificering erkent personen die kennis en expertise hebben aangetoond in het ontwikkelen en beheren van projectplanningen, inclusief de toepassing van planningstechnieken en het gebruik van planningstools. De PMI-SP-certificering is bedoeld voor projectplanners, projectmanagers en andere projectbetrokkenen die hun deskundigheid op dit gebied willen aantonen en hun professionele geloofwaardigheid willen vergroten. De certificering vereist het afleggen van een examen en het voldoen aan bepaalde ervarings- en opleidingsvereisten.

Om de PMI-certificaten te behouden, moeten personen permanente opleidingseenheden (CEU's) verdienen via professionele ontwikkelingsactiviteiten en een jaarlijkse onderhoudsbijdrage betalen.

Banen en carrière-gerelateerde PMI certificeringen

Wanneer iemand een PMI-certificering heeft, komt hij in aanmerking voor een groot aantal banen en carrières op het gebied van projectmanagement. Enkele veel voorkomende functietitels voor PMI-gecertificeerden zijn:

 • Project Manager
  Een projectmanager is verantwoordelijk voor het plannen, uitvoeren en afsluiten van projecten, en zorgt ervoor dat het project binnen budget, planning en scope wordt afgerond.
 • Program Manager
  Een programmamanager is verantwoordelijk voor het beheer van meerdere projecten en zorgt ervoor dat de projecten zijn afgestemd op de strategie van de organisatie en op tijd, binnen het budget en volgens de vereiste kwaliteitsnormen worden opgeleverd.
 • Portfolio Manager
  Een portfoliomanager is verantwoordelijk voor het afstemmen van het portfolio van projecten en programma's van een organisatie op haar strategie, het optimaliseren van middelen en het maximaliseren van waarde.
 • Business Analyst
  Een bedrijfsanalist gebruikt gegevens en analyses om organisaties te helpen weloverwogen beslissingen te nemen en bedrijfsproblemen op te lossen.
 • Risk Manager
  Een risicomanager is verantwoordelijk voor het identificeren, beoordelen en beheren van risico's in een organisatie.
 • Agile Coach
  Een Agile Coach is verantwoordelijk voor het helpen van teams om Agile methodologieën toe te passen, processen te verbeteren, en individuen en teams te coachen om effectiever te worden in hun Agile praktijken.
 • Agile Project Manager
  Een Agile Project Manager is verantwoordelijk voor het toezicht op en het beheer van projecten volgens de Agile-methode. Hierbij wordt samengewerkt met multifunctionele teams, zoals softwareontwikkelaars, bedrijfsanalisten en kwaliteitsborgingsdeskundigen, om op een iteratieve en flexibele manier hoogwaardige softwareproducten op te leveren.
 • Project Scheduler
  Een projectplanner is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en bijwerken van projectplanningen, en zorgt ervoor dat projecttaken op tijd worden afgerond.

Deze functies zijn te vinden in een verscheidenheid van industrieën, waaronder IT, bouw, financiën, gezondheidszorg, en nog veel meer. PMI certificeringen kunnen een niveau van competentie en professionaliteit in projectmanagement aantonen, waardoor PMI-gecertificeerde personen waardevolle activa zijn voor organisaties.

Geschiedenis van PMI

Project Management Institute (PMI) werd opgericht in 1969 en sindsdien heeft PMI zich sterk ontwikkeld tot een toonaangevende professionele organisatie voor projectmanagement. Aanvankelijk richtte PMI zich op het bieden van een platform voor projectmanagers om te netwerken en kennis en best practices uit te wisselen. In de loop der jaren heeft PMI haar focus uitgebreid tot het vaststellen van industriestandaarden, het ontwikkelen van onderwijsprogramma's en het verstrekken van certificeringen voor projectmanagementprofessionals.

Eén van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van PMI was de ontwikkeling en publicatie van de Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK) in 1996. PMBOK is een wereldwijd erkende standaard voor projectmanagement en wordt regelmatig bijgewerkt om veranderingen in de sector te weerspiegelen. Deze gids bood een gemeenschappelijke taal en kader voor projectmanagement, en maakte de weg vrij voor PMI om zijn certificeringsprogramma's te ontwikkelen, waaronder de Project Management Professional (PMP)-certificering.

PMI heeft zijn aanbod ook uitgebreid met andere certificeringen, zoals PMI Professional in Business Analysis (PMI-PBA), PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP), PMI Scheduling Professional (PMI-SP), PMI Risk Management Professional (PMI-RMP), Portfolio Management Professional (PfMP) en Program Management Professional (PgMP). Deze certificeringen weerspiegelen de inzet van PMI om projectmanagementprofessionals te voorzien van de vaardigheden en kennis die zij nodig hebben om te slagen in een snel veranderende sector.

De afgelopen jaren heeft PMI ook meer aandacht besteed aan duurzaamheid, diversiteit en inclusie, en de toekomst van projectmanagement. Met zijn wereldwijde netwerk van leden blijft PMI een belangrijke stem in de projectmanagementindustrie en een waardevolle bron voor projectmanagementprofessionals over de hele wereld.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles