Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

AGILE trainingen

Bestel nu de beste AGILE trainingen online. Cursus AGILE E-learning online. Leer alles over AGILE certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de AGILE Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

5 Trainingen

5 Trainingen

AGILE Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • AGILE Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is AGILE?

Agile is een aanpak voor projectbeheer en productontwikkeling die de nadruk legt op flexibiliteit, teamwerk en klanttevredenheid. Het is gebaseerd op het Agile Manifesto, een reeks leidende waarden en principes voor softwareontwikkeling, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 2001. Agile is een collaboratieve, iteratieve en incrementele aanpak die vaak wordt gebruikt bij softwareontwikkeling, maar ook kan worden toegepast in andere bedrijfstakken zoals gezondheidszorg, financiën en productie. Agile methodologieën omvatten Scrum, Kanban, en Lean.

Een van de belangrijkste principes van Agile is de mogelijkheid om werkende software incrementeel op te leveren, zodat tijdens het ontwikkelingsproces voortdurend feedback en verbetering mogelijk is. Deze aanpak helpt teams sneller te reageren op veranderingen in eisen en stelt hen in staat sneller waarde te leveren aan klanten. Agile bevordert ook een cultuur van teamwerk en communicatie, met regelmatige bijeenkomsten en samenwerking tussen alle leden van het team, waaronder ontwikkelaars, zakelijke belanghebbenden en klanten.

Over het algemeen is Agile een flexibele en aanpasbare aanpak die organisaties helpt tijdig producten en diensten van hoge kwaliteit te leveren, terwijl ook samenwerking en klanttevredenheid worden bevorderd. Het wordt veel gebruikt in softwareontwikkeling en technologiebedrijven, maar kan worden toegepast op elke organisatie die zijn projectbeheer en productontwikkelingsprocessen wil verbeteren.

Hoe werkt AGILE?

Agile teams werken in korte sprints, meestal twee tot vier weken lang, om kleine, bruikbare stukken van een product of project op te leveren. Sprints worden aan het begin van elke iteratie gepland en aan het eind herzien en aangepast. Hierdoor kunnen teams zich snel aanpassen aan veranderende eisen en feedback van klanten. Agile teams houden ook dagelijks stand-up meetings, 'scrums' genoemd, om snel de voortgang te communiceren en eventuele blokkades op te sporen.

Naast het Agile Manifest zijn er verschillende populaire Agile methodologieën, waaronder Scrum, Kanban en Lean. Elke methodologie heeft haar eigen specifieke praktijken en kaders, maar ze delen allemaal de Agile principes van flexibiliteit, samenwerking en snelle iteratie.

De Agile aanpak is ontworpen om organisaties te helpen producten en projecten efficiënter en effectiever op te leveren door werk op te splitsen in beheersbare brokken, samenwerking aan te moedigen en flexibiliteit toe te staan als reactie op veranderende eisen en feedback van klanten. Het is populair geworden in vele industrieën, waaronder softwareontwikkeling, financiën, gezondheidszorg en overheid.

Eén van de belangrijkste principes van Agile is het gebruik van cross-functionele teams. Deze teams bestaan uit individuen met verschillende vaardigheden, zoals ontwikkelaars, ontwerpers en projectmanagers, die samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van middelen en snellere besluitvorming.

Een ander belangrijk aspect van Agile is het gebruik van iteraties of sprints. Dit zijn korte periodes, meestal 2-4 weken, waarin het team zich richt op het voltooien van specifieke taken. Deze aanpak maakt een flexibelere workflow mogelijk, omdat taken naar behoefte kunnen worden geprioriteerd en opnieuw geprioriteerd.

Agile gebruikt ook een methode die Scrum heet, een raamwerk dat teams helpt samen te werken om een product of dienst op te leveren. Het omvat rollen als Scrum Master, Product Owner en Development Team, elk met hun eigen verantwoordelijkheden.

Ten slotte benadrukt Agile het belang van voortdurend verbeteren en leren. Dit gebeurt door regelmatige retrospectieven, waarbij het team reflecteert op wat goed ging en wat verbeterd kan worden voor de volgende iteratie.

Kortom, Agile is een flexibele en collaboratieve benadering van productontwikkeling die prioriteit geeft aan betrokkenheid van de klant, cross-functionele teams, iteraties en voortdurende verbetering.

AGILE Scrum
AGILE Scrum is een raamwerk voor het beheren en afronden van complexe projecten. Het is een iteratieve en incrementele benadering van projectmanagement die vaak wordt gebruikt bij softwareontwikkeling en IT-projecten. Het raamwerk is opgebouwd rond het concept van Scrum, een set van rollen, gebeurtenissen en artefacten die samenwerken om teams te helpen producten en diensten op een efficiënte en effectieve manier op te leveren.

Het Scrum-framework omvat rollen als de Scrum Master, de Product Owner en het Development Team. De Scrum Master is verantwoordelijk voor het faciliteren van het proces en zorgt ervoor dat het team zich houdt aan de Scrum principes. De Product Owner is verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van de stakeholders en het prioriteren van het uit te voeren werk. Het Development Team is verantwoordelijk voor het leveren van het product of de dienst.

Scrum omvat ook evenementen zoals Sprint Planning, Daily Scrum, Sprint Review, en Sprint Retrospective. Deze evenementen helpen om het team op één lijn en op koers te houden gedurende het project. Bij de Sprint Planning bepaalt het team het werk dat in de volgende sprint moet worden gedaan. De Daily Scrum is een dagelijkse stand-up meeting waar het team de voortgang en eventuele problemen bespreekt. De Sprint Review is waar het team het tijdens de sprint voltooide werk demonstreert en de Sprint Retrospective is waar het team reflecteert op de sprint en manieren identificeert om te verbeteren.

Het AGILE Scrum raamwerk bevat ook artefacten zoals de Product Backlog, Sprint Backlog en Increment. De Product Backlog is een geprioriteerde lijst van kenmerken en vereisten voor het product of de dienst. De Sprint Backlog is een lijst van items uit de Product Backlog die het team tijdens de sprint wil voltooien. De Increment is de som van alle Product Backlog items die tijdens de sprint en eventuele voorgaande sprints zijn voltooid.

AGILE Scrum is een flexibel en aanpasbaar raamwerk dat in veel verschillende industrieën en organisaties kan worden gebruikt. Het is een populaire aanpak voor het managen en opleveren van software en IT projecten, maar het kan ook worden toegepast op andere soorten projecten zoals marketing, productontwikkeling en operations.

AGILE Manifesto
Agile Manifesto is een reeks leidende waarden en principes voor Agile softwareontwikkeling. Het werd in 2001 opgesteld door een groep van 17 softwareontwikkelaars die de traditionele, zwaar geplande en op documentatie gebaseerde aanpak van softwareontwikkeling wilden verbeteren. Het Agile Manifesto waardeert:

 • Individuen en interacties boven processen en hulpmiddelen
 • Werkende software boven uitgebreide documentatie
 • Samenwerking met de klant boven contractonderhandelingen
 • Reageren op verandering bij het volgen van een plan

Deze waarden zijn bedoeld als leidraad voor Agile teams om prioriteiten te stellen en beslissingen te nemen die in overeenstemming zijn met deze waarden. Het Agile Manifesto bevat ook 12 principes die de waarden verder uitbreiden en richtlijnen bieden voor de toepassing van Agile praktijken in een softwareontwikkelingsproject.

AGILE examens afleggen

AGILE certificeringsexamens worden aangeboden door een paar verschillende organisaties, zoals de Scrum Alliance en het International Consortium for Agile.

Er zijn verschillende AGILE certificeringsopties beschikbaar, zoals Certified ScrumMaster (CSM), PMI-Agile Certified Practitioner (PMI-ACP), en Certified Scrum Product Owner (CSPO). Deze certificeringen kunnen verschillende vereisten hebben, zoals eerdere ervaring, cursussen en het afleggen van een examen. Daarnaast zijn er certificeringen voor specifieke AGILE raamwerken zoals SAFe (Scaled Agile Framework) of LeSS (Large-Scale Scrum).

Scrum Alliance biedt verschillende certificeringen aan voor Agile Scrum, waaronder:

 • Certified ScrumMaster (CSM)
 • Certified Product Owner (CPO)
 • Certified Scrum Developer (CSD)
 • Certified Scrum Professional (CSP)

Het International Consortium for Agile (ICAgile) biedt een meer algemeen Agile-certificeringsprogramma, waaronder:

 • ICAgile Certified Professional in Agile Fundamentals (ICP-Agile Fundamentals)
 • ICAgile Certified Professional in Agile Team Facilitation (ICP-ATF)
 • ICAgile Certified Professional in Agile Coaching (ICP-ACC)
 • ICAgile Certified Professional in Agile Product Management (ICP-APM)

Alvorens een AGILE examen af te leggen, is het meestal vereist om een bepaald niveau van ervaring in Agile Scrum te hebben en een training te volgen. Elk certificeringsprogramma heeft zijn eigen vereisten, dus het is het beste om de specifieke organisatie die de certificering aanbiedt te raadplegen voor meer informatie.

Zo kan AGILE uw bedrijf helpen

AGILE is een methodologie die organisaties helpt projecten op een efficiënte en flexibele manier te beheren en uit te voeren. De AGILE methodologie is gebaseerd op het AGILE Manifest, dat de nadruk legt op individuen en interacties, werkende software, samenwerking met klanten en het inspelen op veranderingen. Door AGILE te gebruiken, kunnen organisaties hun vermogen om projecten te beheren en uit te voeren verbeteren, hun productiviteit verhogen en sneller resultaten leveren. AGILE is met name nuttig voor organisaties die complexe en snel veranderende projecten moeten beheren, zoals softwareontwikkeling, productontwikkeling en IT-projecten.

Door gebruik te maken van AGILE kunnen organisaties de voorspelbaarheid van projectresultaten vergroten en het risico op projectfalen verminderen. Daarnaast helpt AGILE organisaties bij het prioriteren van functies en eisen en bij het eerst leveren van hoogwaardige functies. AGILE is ook nuttig voor organisaties die hun vermogen om te reageren op veranderingen en zich aan te passen aan nieuwe eisen willen verbeteren. AGILE methodologie kan organisaties helpen om de communicatie, samenwerking en teamwork tussen projectteamleden te verbeteren, wat kan resulteren in producten en diensten van betere kwaliteit, snellere time-to-market en grotere klanttevredenheid.

AGILE is een methode van projectbeheer die prioriteit geeft aan flexibiliteit en samenwerking. Deze aanpak kan organisaties op vele manieren helpen, zoals:

 • Snellere time to market: Met AGILE kunnen teams snel werkende producten en functies leveren, waardoor organisaties de concurrentie voor kunnen blijven.
 • Verhoogde klanttevredenheid: AGILE stelt de klant centraal in het ontwikkelingsproces, wat kan leiden tot een hogere klanttevredenheid.
 • Verbeterde teamsamenwerking: AGILE stimuleert teams om samen te werken, wat kan leiden tot betere communicatie en efficiëntere probleemoplossing.
 • Verhoogd aanpassingsvermogen: Dankzij de flexibiliteit van AGILE kunnen teams zich gemakkelijk aanpassen aan veranderende eisen, wat organisaties kan helpen om wendbaar te blijven in een steeds veranderend bedrijfslandschap.
 • Betere ROI: De focus van AGILE op het snel leveren van werkende producten en functies kan leiden tot een betere return on investment voor de organisatie.
 • Betere kwaliteit: De focus van AGIILE op testen en kwaliteitsborging helpt ervoor te zorgen dat het eindproduct voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de klant.
 • Betere zichtbaarheid: AGILE biedt een betere zichtbaarheid in het ontwikkelingsproces, waardoor organisaties betere beslissingen kunnen nemen en sneller kunnen reageren op veranderende omstandigheden.

In het algemeen kan AGILE organisaties helpen betere producten en diensten efficiënter te leveren, wat kan leiden tot meer concurrentievermogen en winstgevendheid.

AGILE training

Cursussen voor AGILE zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke AGILE training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

AGILE Roadmap

AGILE Certificeringen

AGILE is een methodologie voor projectbeheer en softwareontwikkeling die de nadruk legt op flexibiliteit, samenwerking en klanttevredenheid. Het AGILE Manifest, een set van leidende waarden en principes voor AGILE ontwikkeling, werd voor het eerst geïntroduceerd in 2001.

AGILE Scrum is een van de meest populaire raamwerken voor de implementatie van de AGILE methodologie. Het is een lichtgewicht framework dat teams helpt samen te werken om producten op te leveren op een collaboratieve en iteratieve manier. Het is gebaseerd op de principes van transparantie, inspectie en aanpassing.

Er zijn verschillende certificeringen beschikbaar voor AGILE, waaronder:

 • Certified ScrumMaster (CSM)
 • Professional Scrum Master (PSM)
 • SAFe 4.0 Agilist (SA)
 • Certified Scrum Product Owner (CSPO)
 • PMI-Agile Certified Practitioner (PMI-ACP)
 • Professional Scrum Product Owner (PSPO)
 • ICAgile Certified Professional - Agile Team Facilitation (ICP-ATF)
 • ICAgile Certified Professional - Agile Coaching (ICP-ACC)
 • ICAgile Certified Professional - Agile Product Management (ICP-APM)
 • ICAgile Certified Professional - Agile Project Management (ICP-AgilePM)
 • ICAgile Certified Professional - Business Agility Foundations (ICP-BAF)
 • ICAgile Certified Professional - Enterprise Agile Leadership (ICP-EAL)

Deze certificeringen worden aangeboden door verschillende organisaties zoals Scrum Alliance, Scrum.org, PMI en SAFe.

Het certificeringstraject voor AGILE varieert afhankelijk van de certificering en de organisatie die deze aanbiedt. In het algemeen, om gecertificeerd te worden, moeten individuen slagen voor een examen en een bepaalde hoeveelheid ervaring hebben met het werken aan AGILE projecten. Sommige certificeringen vereisen ook permanente educatie of her-certificering.

Het hebben van een AGILE certificering kan de deur openen naar verschillende banen zoals Scrum Master, Project Manager, Product Owner, Agile Coach, en meer. De vraag naar AGILE professionals blijft groeien naarmate meer en meer organisaties AGILE methodologieën toepassen in hun activiteiten.

Banen en carrière-gerelateerde AGILE certificeringen

Er zijn verschillende banen en carrières waarvoor iemand met een AGILE certificaat in aanmerking komt. Enkele van de meest voorkomende zijn:

 • AGILE Project Manager: Deze rol omvat het leiden en beheren van AGILE teams en projecten, om ervoor te zorgen dat projecten op tijd en binnen het budget worden afgerond.
 • AGILE Business Analyst: Deze rol omvat het werken met belanghebbenden om hun behoeften te begrijpen en deze te vertalen in AGILE eisen.
 • AGILE Coach: Deze rol omvat het begeleiden en trainen van teams in AGILE methodologieën en best practices.
 • AGILE Developer: Deze rol omvat het ontwikkelen van software met behulp van AGILE methodologieën.
 • AGILE Tester: Deze rol omvat het testen van software ontwikkeld met behulp van AGILE methodologieën.
 • Scrum Master: Deze rol omvat het faciliteren en coachen van een Scrum team om projecten op te leveren in een Agile omgeving.
 • Product Owner: Deze rol omvat het vertegenwoordigen van de stakeholders en de behoeften van de klant aan het ontwikkelingsteam en het nemen van beslissingen over de product backlog.

Dit zijn enkele voorbeelden van de vele verschillende banen en carrières waarvoor iemand met een AGILE certificering in aanmerking kan komen. Andere mogelijke rollen zijn AGILE consultant, AGILE trainer, AGILE programma manager en AGILE delivery manager.

Geschiedenis van AGILE

AGILE begon in het begin van de jaren 2000 en is een methodologie voor projectbeheer en softwareontwikkeling. Het werd ontwikkeld als reactie op traditionele, rigide projectmanagementmethoden, die vaak werden bekritiseerd omdat ze te traag en inflexibel waren. De AGILE methodologie legt de nadruk op flexibiliteit, samenwerking en snelle iteratie.

Het AGILE Manifesto werd voor het eerst gepubliceerd in 2001, en het beschreef de vier waarden en twaalf principes die de ontwikkeling van AGILE leiden. De vier waarden zijn: individuen en interacties, werkende software, samenwerking met de klant, en reactie op verandering. De twaalf principes omvatten zaken als het regelmatig leveren van werkende software, het verwelkomen van veranderende eisen en het handhaven van een duurzaam werktempo.

Sinds de publicatie van het AGILE Manifest zijn veel verschillende AGILE methodologieën ontwikkeld, zoals Scrum, Kanban en Lean. Deze verschillende methoden zijn overgenomen door organisaties in een breed scala van industrieën, waaronder softwareontwikkeling, productie, gezondheidszorg en overheid.

In de loop der tijd is AGILE geëvolueerd en zijn veel verschillende raamwerken en methodologieën ontwikkeld, zoals Scrum, Kanban en Lean. Deze verschillende methodologieën zijn overgenomen door organisaties in een groot aantal sectoren, waaronder softwareontwikkeling, productie, gezondheidszorg en overheid. AGILE is een populaire keuze geworden voor projectbeheer en softwareontwikkeling vanwege de focus op flexibiliteit, samenwerking en snelle iteratie die helpt om vaak werkende software op te leveren en snel te reageren op veranderingen.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles