Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Microsoft Visual Studio trainingen

Bestel nu de beste Visual Studio trainingen online. Cursus Microsoft Visual Studio E-learning online. Leer alles over Visual Studio certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

0 Trainingen

Geen cursussen of trainingen gevonden

Microsoft Visual Studio Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Microsoft Visual Studio Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Microsoft Visual Studio?

Microsoft Visual Studio is een krachtige en populaire geïntegreerde ontwikkelingsomgeving (IDE) ontwikkeld door Microsoft. Het is een hulpmiddel voor softwareontwikkeling dat wordt gebruikt voor het bouwen, debuggen en implementeren van een breed scala aan toepassingen, zoals Windows desktop toepassingen, webtoepassingen, mobiele apps, games en cloud services. Met een rijke set aan features en functionaliteiten maakt Visual Studio het voor ontwikkelaars gemakkelijk om tijdig professionele applicaties te maken.

Eén van de belangrijkste kenmerken van Visual Studio is de ondersteuning van meerdere programmeertalen zoals C++, C#, F# en Visual Basic. Daarnaast biedt Visual Studio ook een breed scala aan ingebouwde sjablonen en frameworks waarmee ontwikkelaars gemakkelijk aan de slag kunnen met hun projecten. Het ondersteunt ook een groot aantal platforms zoals Windows, Mac, iOS, Android en Linux.

Visual Studio wordt ook geleverd met een verscheidenheid aan tools en functies om ontwikkelaars te helpen efficiënter en effectiever te werken. Enkele van deze functies zijn IntelliSense, dat suggesties voor code-aanvulling biedt, debugging tools en ondersteuning voor versiebeheersystemen zoals Git en Team Foundation Server. Daarnaast heeft Visual Studio ook een ingebouwde code editor, die verschillende functies biedt zoals syntax highlighting, code folding en code snippets.

Naast de kernfunctionaliteit biedt Visual Studio ook een groot aantal extensies en add-ons waarmee ontwikkelaars de functionaliteit van de IDE kunnen aanpassen en uitbreiden. Deze extensies kunnen extra mogelijkheden, functionaliteiten en hulpmiddelen bieden die ontwikkelaars kunnen helpen efficiënter en effectiever te werken.

Visual Studio wordt veel gebruikt door ontwikkelaars en organisaties van elke omvang, het is een populaire keuze voor het ontwikkelen van vele soorten toepassingen, waaronder desktop applicaties, web applicaties, mobiele apps en games. Met zijn brede scala aan functies, ondersteuning voor meerdere talen en platforms en een uitgebreid ecosysteem van extensies is Visual Studio een krachtige en veelzijdige ontwikkeltool waarmee ontwikkelaars snel en eenvoudig toepassingen van professionele kwaliteit kunnen maken.

Hoe werkt Microsoft Visual Studio?

Microsoft Visual Studio is een uitgebreide en krachtige geïntegreerde ontwikkelingsomgeving (IDE) die ontwikkelaars voorziet van een groot aantal tools en functies waarmee ze professionele toepassingen kunnen maken. Visual Studio biedt ontwikkelaars een centrale locatie waar ze hun code kunnen schrijven, debuggen en implementeren.

In de kern is Visual Studio een code-editor die een groot aantal programmeertalen ondersteunt, zoals C++, C#, F# en Visual Basic. Het biedt ook een groot aantal ingebouwde sjablonen en frameworks waarmee ontwikkelaars gemakkelijk met hun projecten aan de slag kunnen. Zodra een ontwikkelaar een nieuw project start, kan hij de code-editor van Visual Studio gebruiken om zijn code te schrijven, te bewerken en te debuggen.

Visual Studio biedt ook een groot aantal debugging tools die ontwikkelaars helpen fouten in hun code op te sporen en te herstellen. Deze tools omvatten een ingebouwde debugger, waarmee ontwikkelaars regel voor regel door hun code kunnen stappen, en een verscheidenheid aan andere debugging tools zoals breakpoints, watch windows en call stacks.

Visual Studio biedt ook een groot aantal functies waarmee ontwikkelaars efficiënter en effectiever kunnen werken. Enkele van deze functies zijn IntelliSense, dat suggesties voor code-aanvulling biedt, en ondersteuning voor versiebeheersystemen zoals Git en Team Foundation Server. Daarnaast beschikt Visual Studio ook over een ingebouwde code-editor, die verschillende functies biedt zoals syntax highlighting, code folding en code snippets.

Zodra een ontwikkelaar klaar is met het schrijven en debuggen van zijn code, kan hij Visual Studio gebruiken om zijn applicatie te implementeren. Visual Studio ondersteunt een groot aantal platforms zoals Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Het biedt ook een breed scala aan implementatiemogelijkheden zoals het maken van installatiepakketten of het publiceren naar de cloud.

Kortom, Microsoft Visual Studio is een uitgebreide en krachtige IDE die ontwikkelaars voorziet van een breed scala aan tools en functies waarmee ze professionele toepassingen kunnen maken. Het werkt door een centrale locatie te bieden waar ontwikkelaars hun code kunnen schrijven, debuggen en implementeren en biedt een breed scala aan debug-gereedschappen, functies om efficiënt en effectief te werken en implementatie-opties.

Microsoft Visual Studio examens afleggen

Er zijn verschillende voorwaarden die gelden voor Microsoft Visual Studio examens. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Identificatieplicht: Kandidaten zijn verplicht om op de dag van het examen een geldig door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs mee te nemen naar het testcentrum.
 • Duur van het examen: De meeste Microsoft Visual Studio examens zijn getimed, en de duur van het examen kan variëren afhankelijk van het examen. De gegeven tijd is meestal tussen de 60-120 minuten.
 • Levering van het examen: Microsoft Visual Studio examens worden geleverd via een netwerk van testcentra en kunnen worden gepland via de Microsoft website of via een testcentrum.
 • Kosten voor het examen: Er zijn kosten verbonden aan het afleggen van een Microsoft Visual Studio examen, en de kosten kunnen variëren afhankelijk van uw locatie en valuta.
 • Examenresultaten: Resultaten zijn meestal beschikbaar binnen een paar dagen na het afleggen van het examen. Kandidaten ontvangen een e-mailbericht wanneer de resultaten beschikbaar zijn.
 • Beleid inzake spieken bij examens: Microsoft heeft een strikt beleid tegen spieken, en elke overtreding van dit beleid kan leiden tot de annulering van uw certificering en/of uw toekomstige deelname aan het Microsoft-certificeringsprogramma.
 • Speciale voorzieningen: Microsoft biedt speciale voorzieningen voor kandidaten met een handicap. Als u speciale voorzieningen nodig hebt, is het belangrijk om voor het examen contact op te nemen met Microsoft om afspraken te maken.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze voorwaarden en ze op te volgen om een vlotte en succesvolle testervaring te garanderen. Het is ook belangrijk om de specifieke examendetails te controleren op eventuele aanvullende voorwaarden.

Er zijn verschillende examens die kunnen worden afgelegd voor Microsoft Visual Studio certificeringen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Examen 98-361: Software Development Fundamentals. Dit examen is bedoeld voor personen die een basiskennis hebben van programmeerconcepten en meer willen leren over het software ontwikkelingsproces. Het behandelt onderwerpen zoals het begrijpen van datatypes, het maken en debuggen van code, en het begrijpen van de basis van object-georiënteerd programmeren.
 • Examen 98-375: HTML5 App Development Fundamentals. Dit examen is bedoeld voor personen die willen leren hoe HTML5 apps te ontwikkelen met behulp van Visual Studio en andere web development tools. Het behandelt onderwerpen als het maken en debuggen van HTML5 apps, het gebruik van CSS en JavaScript, en het werken met responsive design.
 • Examen 70-483: Programmeren in C#. Dit examen is bedoeld voor personen die ervaring hebben met C# en hun vaardigheden en kennis willen valideren. Het behandelt onderwerpen zoals het begrijpen van de C#-taal, het werken met gegevens en verzamelingen, en het maken en debuggen van code.
 • Examen 70-480: Programmeren in HTML5 met JavaScript en CSS3. Dit examen is bedoeld voor personen die hun vaardigheden en kennis willen valideren in het ontwikkelen van webapplicaties met behulp van HTML5, JavaScript en CSS3. Het behandelt onderwerpen zoals het maken en debuggen van HTML5 apps, het gebruik van CSS en JavaScript, en het werken met responsief ontwerp.
 • Examen 70-487: Ontwikkelen van Microsoft Azure en Web Services. Dit examen is bedoeld voor personen die hun vaardigheden en kennis willen valideren in het ontwikkelen van webservices en applicaties met behulp van het Microsoft Azure platform en Visual Studio. Het behandelt onderwerpen zoals het ontwerpen en implementeren van webservices, het werken met Azure storage, en het maken en implementeren van Azure web apps.
 • Examen 70-486: Ontwikkelen van ASP.NET MVC Webtoepassingen. Dit examen is bedoeld voor personen die hun vaardigheden en kennis willen valideren in het ontwikkelen van webapplicaties met behulp van het ASP.NET MVC framework en Visual Studio. Het behandelt onderwerpen zoals het creëren van controllers en acties, het werken met views en het implementeren van beveiliging.
 • Examen 70-497: Software testen met Visual Studio. Dit examen is bedoeld voor personen die hun vaardigheden en kennis in het testen van toepassingen met behulp van Visual Studio willen valideren. Het behandelt onderwerpen zoals het maken en uitvoeren van handmatige en geautomatiseerde tests, het werken met testplannen en testgevallen, en het analyseren van testresultaten.
 • Examen 70-498: Delivering Continuous Value with Visual Studio Application Lifecycle Management. Dit examen is bedoeld voor personen die hun vaardigheden en kennis in het beheren van de applicatie levenscyclus met behulp van Visual Studio willen valideren. Het behandelt onderwerpen zoals het plannen en bijhouden van werk, het beheren van backlogs en sprints, en het maken en beheren van builds.
 • Examen 70-532: Ontwikkelen van Microsoft Azure oplossingen. Dit examen is bedoeld voor personen die hun vaardigheden en kennis willen valideren in het ontwikkelen van oplossingen met behulp van het Microsoft Azure platform. Het behandelt onderwerpen zoals het maken en implementeren van Azure web apps, het werken met Azure storage en het beheren van Azure resources.
 • Examen 70-533: Implementatie van Microsoft Azure Infrastructuur Oplossingen. Dit examen is bedoeld voor personen die hun vaardigheden en kennis willen valideren in het implementeren en beheren van infrastructuur oplossingen met behulp van het Microsoft Azure platform. Het behandelt onderwerpen zoals het creëren en beheren van virtuele machines, het werken met Azure opslag en het implementeren van Azure Active Directory.
 • Examen 70-535: Architecten van Microsoft Azure oplossingen. Dit examen is bedoeld voor personen die hun vaardigheden en kennis willen valideren in het ontwerpen en implementeren van oplossingen met behulp van het Microsoft Azure platform. Het behandelt onderwerpen zoals het ontwerpen van Azure infrastructuur en platform, het implementeren van beveiliging en governance, en het ontwerpen van Azure applicatie en data platform.
 • Examen 70-537: Configuratie en exploitatie van een hybride cloud met Microsoft Azure Stack. Dit examen is bedoeld voor personen die hun vaardigheden en kennis willen valideren in het implementeren en bedienen van een hybride cloud met behulp van Microsoft Azure Stack. Het behandelt onderwerpen zoals het implementeren van Azure Stack, het beheren van Azure Stack en het oplossen van problemen met Azure Stack.

Het is belangrijk om te weten dat Microsoft de certificeringsexamens regelmatig bijwerkt.

Zo kan Microsoft Visual Studio uw bedrijf helpen

Microsoft Visual Studio is een krachtige ontwikkelingstool waarmee bedrijven professionele toepassingen kunnen maken en hun algemene productiviteit kunnen verbeteren. Hier zijn enkele manieren waarop Visual Studio een bedrijf kan helpen:

Stroomlijnen van ontwikkelingsprocessen
Visual Studio biedt een centrale locatie waar ontwikkelaars hun code kunnen schrijven, debuggen en implementeren. Dit kan helpen het ontwikkelingsproces te stroomlijnen en de algehele efficiëntie te verbeteren.

Productiviteit verbeteren
Visual Studio bevat een groot aantal ingebouwde sjablonen en frameworks waarmee ontwikkelaars gemakkelijk met hun projecten kunnen beginnen. Daarnaast biedt het ook een groot aantal functies die ontwikkelaars helpen efficiënter en effectiever te werken, zoals IntelliSense, dat suggesties voor code-aanvulling biedt, en ondersteuning voor versiebeheersystemen.

Verbeterde samenwerking
Visual Studio ondersteunt een breed scala aan versiebeheersystemen zoals Git en Team Foundation Server wat helpt bij de samenwerking tussen de teamleden. Teamleden kunnen aan dezelfde codebase werken en wijzigingen eenvoudig bijhouden wat de productiviteit van het team verbetert.

Verbeteren van de kwaliteit van applicaties
Visual Studio biedt een breed scala aan debugging tools die ontwikkelaars helpen fouten in hun code te identificeren en op te lossen. Dit kan de algehele kwaliteit van de door het bedrijf ontwikkelde applicaties helpen verbeteren.

Beveiliging verbeteren
Visual Studio biedt een breed scala aan beveiligingsfuncties die bedrijven kunnen helpen hun applicaties en gegevens te beschermen. Deze functies omvatten ondersteuning voor authenticatie en autorisatie, en encryptie.

Flexibele inzetmogelijkheden
Visual Studio ondersteunt een groot aantal platforms zoals Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Het biedt ook een breed scala aan implementatieopties zoals het maken van installatiepakketten of publiceren naar de cloud.

Kosteneffectief
Visual Studio biedt een kosteneffectieve oplossing voor bedrijven omdat het is opgenomen in de Microsoft Visual Studio abonnementen die toegang geven tot een breed scala aan tools en diensten die kunnen worden gebruikt voor het ontwikkelen, testen en implementeren van toepassingen.

Kortom, Microsoft Visual Studio is een krachtige ontwikkeltool waarmee bedrijven professionele toepassingen kunnen maken, de productiviteit kunnen verhogen, de samenwerking kunnen verbeteren, de kwaliteit van toepassingen kunnen verbeteren, de beveiliging kunnen verbeteren, flexibele implementatiemogelijkheden kunnen bieden en kosteneffectief zijn.

Microsoft Visual Studio training

Cursussen voor Visual Studio zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Visual Studio training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Microsoft Visual Studio Roadmap

Microsoft Visual Studio Certificeringen

De beste certificering om mee te beginnen voor Microsoft Visual Studio certificeringen hangt af van uw huidige vaardigheden en ervaring, evenals uw toekomstige carrièredoelen.

Als u nieuw bent in Azure ontwikkeling en wilt beginnen met het leren over het platform, is de Azure Developer Associate certificering een goede instapcertificering om mee te beginnen. Als u ervaring heeft met Azure en u wilt uw vaardigheden in het ontwerpen en implementeren van Azure oplossingen valideren, ga dan voor de Azure Solutions Architect Expert certificering om mee te beginnen.

Heeft u ervaring met Dynamics 365 en wil u uw expertise uitbreiden in het ontwikkelen van aanpassingen en uitbreidingen voor het platform, dan is de Dynamics 365 Developer Associate certificering een goede certificering om mee te beginnen. Als u een sales professional bent die Dynamics 365 wil leren gebruiken om leads, opportunities en sales te beheren, kies dan de Dynamics 365 Sales certificering een goede certificering om mee te beginnen.

Als u een marketing professional bent die Dynamics 365 wil leren gebruiken om marketing campagnes te creëren en te beheren, dan is de Dynamics 365 Marketing certificering een goede certificering om mee te beginnen.

Het certificeringstraject voor Microsoft Visual Studio varieert afhankelijk van de specifieke certificering en het deskundigheidsniveau dat u wilt bereiken. Hier volgt een algemeen overzicht van het certificeringstraject voor Microsoft Visual Studio:

 • Microsoft certificering: Azure Developer Associate: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun vaardigheden in het ontwikkelen en implementeren van toepassingen met behulp van het Microsoft Azure-platform willen valideren. Het behandelt onderwerpen zoals het ontwikkelen van Azure compute oplossingen, het ontwikkelen van Azure storage oplossingen en het implementeren van Azure beveiliging. Ter voorbereiding op deze certificering is het aanbevolen om trainingen te volgen zoals Developing Azure Solutions en Azure Developer Bootcamp. Deze cursussen behandelen onderwerpen als Azure development, Azure compute, Azure storage, Azure security en Azure networking.
 • Microsoft certificering: Azure DevOps Engineer Expert: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun vaardigheden willen valideren in het implementeren van continuous delivery en DevOps praktijken met behulp van Azure DevOps en Azure technologieën. Het omvat onderwerpen zoals het ontwerpen van een DevOps-strategie, het implementeren en beheren van een build-infrastructuur en het implementeren van een mobiele DevOps-strategie. Ter voorbereiding op deze certificering wordt aanbevolen om trainingen te volgen zoals Implementing Azure DevOps Solutions en Azure DevOps Bootcamp. Deze cursussen behandelen onderwerpen als Azure DevOps, Azure pipelines, Azure Artifacts, Azure Test Plans en Azure Boards.
 • Microsoft certificering: Azure Solutions Architect Expert: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun vaardigheden in het ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden van Azure oplossingen willen valideren. Het omvat onderwerpen zoals het ontwerpen en implementeren van Azure compute oplossingen, het ontwerpen en implementeren van Azure storage oplossingen, en het ontwerpen en implementeren van Azure security oplossingen. Ter voorbereiding op deze certificering wordt aanbevolen om trainingen te volgen zoals Azure Solutions Architect Bootcamp en Designing Azure Solutions. Deze cursussen behandelen onderwerpen zoals Azure infrastructuur, Azure beveiliging, Azure netwerken en Azure governance.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 Developer Associate: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun vaardigheden willen valideren in het ontwikkelen van aanpassingen en uitbreidingen voor Dynamics 365 toepassingen met behulp van Visual Studio en de Dynamics 365 SDK. Het behandelt onderwerpen zoals het ontwikkelen van aanpassingen en uitbreidingen, het ontwikkelen van integraties en het ontwikkelen van aangepaste workflows en bedrijfsregels. Ter voorbereiding op deze certificering wordt aanbevolen om trainingen te volgen zoals Dynamics 365 Customization and Configuration en Dynamics 365 Bootcamp. Deze cursussen behandelen onderwerpen zoals Dynamics 365 ontwikkeling, Dynamics 365 aanpassing, Dynamics 365 integratie en Dynamics 365 implementatie.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 Sales: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun vaardigheden willen valideren in het gebruik van Dynamics 365 Sales om leads, opportunities en sales te beheren. Het behandelt onderwerpen zoals het beheren van leads en opportunities, het beheren van sales en het beheren van sales data. Ter voorbereiding op deze certificering wordt aanbevolen om trainingen te volgen zoals Dynamics 365 Sales Bootcamp en Dynamics 365 Sales. Deze cursussen behandelen onderwerpen als Dynamics 365 Sales, Dynamics 365 Sales Management, Dynamics 365 Sales Automation en Dynamics 365 Sales Productivity.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 Marketing: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun vaardigheden willen valideren in het gebruik van Dynamics 365 Marketing om marketingcampagnes te creëren en te beheren. Het behandelt onderwerpen zoals het creëren en beheren van marketingcampagnes, het beheren van leads en het creëren en beheren van marketinggegevens. Ter voorbereiding op deze certificering wordt aanbevolen om trainingen te volgen zoals Dynamics 365 Marketing Bootcamp en Dynamics 365 Marketing. Deze cursussen behandelen onderwerpen als Dynamics 365 Marketing, Dynamics 365 Marketing Automation, Dynamics 365 Marketing Analytics en Dynamics 365 Marketing Engagement.

Het is belangrijk om te weten dat Microsoft regelmatig hun certificeringsexamens bijwerkt en het is aanbevolen om de certificeringspagina op de officiële website van Microsoft te controleren voor de meest recente informatie. Houd er ook rekening mee dat dit een algemeen overzicht is van het certificeringstraject en dat verschillende certificeringen verschillende vereisten en examens kunnen hebben.

Banen en carrière-gerelateerde Microsoft Visual Studio certificeringen

Een certificaat voor Microsoft Visual Studio kan een breed scala aan banen en carrièremogelijkheden op het gebied van softwareontwikkeling en IT bieden. Hier volgen enkele voorbeelden van het soort banen en carrières die beschikbaar zijn voor personen die gecertificeerd zijn voor Microsoft Visual Studio:

 • Azure Developer: Een Azure Developer is verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van Azure oplossingen. Ze gebruiken Visual Studio om Azure applicaties te ontwikkelen, te testen en te implementeren.
 • Azure DevOps Engineer: Een Azure DevOps Engineer is verantwoordelijk voor het implementeren van continuous delivery en DevOps praktijken met behulp van Azure DevOps en Azure technologieën. Zij gebruiken Visual Studio om automatiserings-, test- en implementatieprocessen te ontwikkelen en te implementeren.
 • Azure Solutions Architect: Een Azure Solutions Architect is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden van Azure oplossingen. Ze gebruiken Visual Studio om Azure compute, storage en security oplossingen te ontwerpen en te implementeren.
 • Dynamics 365 Developer: Een Dynamics 365 Developer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van aanpassingen en uitbreidingen voor Dynamics 365 applicaties met behulp van Visual Studio en de Dynamics 365 SDK.
 • Dynamics 365 Sales Professional: Een Dynamics 365 Sales Professional is verantwoordelijk voor het gebruik van Dynamics 365 om leads, opportunities en sales te beheren. Zij gebruiken Visual Studio om verkooprapporten en dashboards te maken en aan te passen.
 • Dynamics 365 Marketing Professional: Een Dynamics 365 Marketing Professional is verantwoordelijk voor het gebruik van Dynamics 365 om marketing campagnes te maken en te beheren. Ze gebruiken Visual Studio om marketing rapporten en dashboards te maken en aan te passen.
 • IT professional: Een certificering in Microsoft Visual Studio kan een breed scala aan IT banen opleveren, zoals software ontwikkelaar, solution architect, systems engineer en meer.
 • Softwareontwikkelaar: Een software developer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en testen van software applicaties met behulp van Visual Studio. Ze gebruiken hun kennis van Azure, Dynamics 365 en andere Microsoft technologieën om applicaties te bouwen, te testen en te implementeren.
 • Solutions architect: Een solution architect is verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van software oplossingen. Ze gebruiken hun kennis van Azure en Visual Studio om Azure compute, storage en security oplossingen te ontwerpen en te implementeren.
 • Systems Engineer: Een systems engineer is verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van computersystemen. Zij gebruiken hun kennis van Visual Studio en andere Microsoft technologieën om automatiserings-, test- en implementatieprocessen te ontwerpen en te implementeren.
 • IT Consultant: Een IT consultant is verantwoordelijk voor het geven van deskundig advies aan organisaties over het gebruik van technologie om hun zakelijke doelen te bereiken. Zij gebruiken hun kennis van Visual Studio en andere Microsoft technologieën om organisaties te adviseren over het ontwerpen, implementeren en onderhouden van Azure, Dynamics 365 en andere Microsoft oplossingen.
 • IT Project Manager: Een IT-projectmanager is verantwoordelijk voor de algemene planning, uitvoering en het succes van een specifiek kortetermijnproject. Zij gebruiken hun kennis van Visual Studio en andere Microsoft-technologieën om de ontwikkeling, het testen en de implementatie van Azure, Dynamics 365 en andere Microsoft-oplossingen te plannen en te beheren.
 • IT Support Engineer: Een IT support engineer is verantwoordelijk voor het verlenen van technische assistentie aan gebruikers. Zij gebruiken hun kennis van Visual Studio en andere Microsoft-technologieën om problemen met Azure, Dynamics 365 en andere Microsoft-oplossingen op te lossen.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de IT professional carrières die beschikbaar kunnen zijn wanneer u gecertificeerd bent voor Microsoft Visual Studio. De specifieke kansen op werk zullen variëren afhankelijk van de certificering en het niveau van expertise dat u heeft. Het is belangrijk om te weten dat een certificering in Microsoft Visual Studio een breed scala aan IT-banen en kansen biedt.

Geschiedenis van Visual Studio

Microsoft Visual Studio is een populaire geïntegreerde ontwikkelingsomgeving (IDE) die wereldwijd door ontwikkelaars wordt gebruikt. De geschiedenis van Visual Studio gaat terug tot eind jaren negentig, toen Microsoft het product voor het eerst uitbracht. Hier volgt een kort overzicht van de geschiedenis van Microsoft Visual Studio:

De eerste versie van Visual Studio, genaamd Visual Studio 97, werd uitgebracht in 1997. Het bevatte ondersteuning voor Visual Basic, C++ en Java, en was ontworpen om een uniforme ontwikkelomgeving voor Windows-gebaseerde toepassingen te bieden. In 1998 bracht Microsoft Visual Studio 6.0 uit, met ondersteuning voor de nieuwste versies van Visual Basic, C++ en Java. Het bevatte ook een nieuwe functie genaamd IntelliSense, die ontwikkelaars suggesties gaf voor het aanvullen van code.

In 2002 bracht Microsoft Visual Studio .NET uit, met ondersteuning voor het nieuwe .NET Framework. Deze versie van Visual Studio bevatte een aantal nieuwe functies, zoals ondersteuning voor webontwikkeling en een nieuwe IDE met de naam Visual C#. Microsoft Visual Studio 2005 werd in 2005 uitgebracht, met ondersteuning voor de nieuwste versie van het .NET Framework en nieuwe talen zoals C++/CLI en Visual C++. Deze versie bevatte ook nieuwe functies zoals verbeterde debugging en profiling tools, en ondersteuning voor unit testing.

In 2008 bracht Microsoft Visual Studio 2008 uit, met ondersteuning voor de nieuwste versie van het .NET Framework en nieuwe talen zoals Visual F#. Het bevatte ook nieuwe functies zoals ondersteuning voor multi-targeting, verbeterde IntelliSense en Code Navigation en ondersteuning voor testgestuurde ontwikkeling. In 2010 bracht Microsoft Visual Studio 2010 uit, met ondersteuning voor de nieuwste versie van het .NET Framework en nieuwe talen zoals C++/CLI en Visual C++. Het bevatte ook nieuwe functies zoals verbeterde debugging en profiling tools, en ondersteuning voor unit testing.

In 2012 bracht Microsoft Visual Studio 2012 uit, met ondersteuning voor de nieuwste versie van het .NET Framework en nieuwe talen zoals C++/CLI en Visual C++. Het bevatte ook nieuwe functies zoals verbeterde debugging en profiling tools, en ondersteuning voor unit testing. In 2013 bracht Microsoft Visual Studio 2013 uit, met ondersteuning voor de nieuwste versie van het .NET Framework en nieuwe talen zoals C++/CLI en Visual C++. Het bevatte ook nieuwe functies zoals verbeterde debugging en profiling tools, en ondersteuning voor unit testing.

In 2017 bracht Microsoft Visual Studio 2017 uit, met ondersteuning voor de nieuwste versie van het .NET Framework en nieuwe talen zoals C++/CLI en Visual C++. Het bevatte ook nieuwe functies zoals verbeterde debugging en profiling tools, en ondersteuning voor unit testing. Het introduceerde ook nieuwe functies zoals verbeterde code navigatie, real-time code analyse, en een nieuw installatieprogramma dat snellere en meer aanpasbare installaties mogelijk maakte. In 2019 bracht Microsoft Visual Studio 2019 uit, met ondersteuning voor de nieuwste versie van het .NET Framework en nieuwe talen zoals C++/CLI en Visual C++. Het introduceerde ook nieuwe functies zoals verbeterde prestaties en productiviteit, verbeterde integratie met Azure-diensten en verbeterde ondersteuning voor cloud- en webontwikkeling.

In 2020 bracht Microsoft Visual Studio 2020 uit, met ondersteuning voor de nieuwste versie van het .NET Framework en nieuwe talen zoals C++/CLI en Visual C++. Het introduceerde ook nieuwe functies zoals verbeterde samenwerking, verbeterde tools voor debugging en profilering en verbeterde integratie met Azure en andere clouddiensten.

Gedurende zijn hele geschiedenis heeft Microsoft Visual Studio zich ontwikkeld om te voldoen aan de veranderende behoeften van ontwikkelaars en om gelijke tred te houden met de nieuwste technologieën en trends in de industrie. Vandaag de dag is het nog steeds een van de populairste IDE's ter wereld, die door miljoenen ontwikkelaars wordt gebruikt om een breed scala aan toepassingen voor Windows, het web en de cloud te maken.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles