Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Cursus Microsoft Power BI

Bestel nu de beste Power BI cursussen online. Cursus Microsoft Power BI E-learning online. Train uzelf in Teams met praktijkgerichte oefeningen. Geschikt voor Beginner, Gevorderd en Expert.

Sorteren op

3 Trainingen

3 Trainingen

Cursus Power BI E-Learning

 • Taal: Engels
 • Vereiste kennisniveau: Basiskennis over omgang met een computer en Microsoft Excel
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Certificaat van Deelname
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Opdrachten oplossen in een virtuele omgeving van Microsoft Office
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Voorbereidend examen voor de Europese Computer Driving License (ECDL)
 • Examenvoorbereiding voor Microsoft Office Specialist (MOS)
 • Uitgever: Microsoft Gold Certified Partner

Wat is Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI is een business intelligence platform dat niet-technische zakelijke gebruikers tools biedt voor het aggregeren, analyseren, visualiseren en delen van gegevens. De gebruikersinterface van Power BI is vrij intuïtief voor gebruikers die vertrouwd zijn met Excel en de diepgaande integratie met andere Microsoft-producten maakt het een zeer veelzijdige self-service tool die weinig opleiding vooraf vereist.

Een gratis versie van Power BI is bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijfseigenaren; een professionele versie genaamd Power BI Plus is beschikbaar tegen een maandelijks abonnementsgeld. Gebruikers kunnen een applicatie downloaden voor Windows 10, genaamd Power BI Desktop, en native mobiele apps voor Windows-, Android- en iOS-apparaten. Er is ook Power BI Report Server voor bedrijven die hun gegevens en rapporten ter plaatse moeten bewaren. Voor die versie van Power BI is een speciale versie van de desktop-app nodig -- toepasselijk Power BI Desktop voor Power BI Report Server genoemd.

Ook wordt Microsoft Power BI gebruikt om inzichten te vinden in de gegevens van een organisatie. Power BI kan helpen bij het verbinden van ongelijksoortige gegevenssets, het transformeren en opschonen van de gegevens in een gegevensmodel en het maken van grafieken of diagrammen om de gegevens visueel weer te geven. Dit alles kan worden gedeeld met andere Power BI-gebruikers binnen de organisatie. De gegevensmodellen die met Power BI worden gemaakt, kunnen op verschillende manieren voor organisaties worden gebruikt, zoals het vertellen van verhalen via grafieken en gegevensvisualisaties en het onderzoeken van 'wat als'-scenario's binnen de gegevens. Power BI-rapporten kunnen ook vragen in realtime beantwoorden en helpen bij prognoses om ervoor te zorgen dat afdelingen voldoen aan de bedrijfsdoelstellingen.

Power BI kan ook uitvoerende dashboards bieden voor beheerders of managers, zodat het management meer inzicht krijgt in de prestaties van afdelingen. Hoewel Power BI een self-service BI-tool is die gegevensanalyse toegankelijk maakt voor werknemers, wordt het vooral gebruikt door gegevensanalisten en business intelligence-professionals die de gegevensmodellen maken voordat ze rapporten verspreiden in de hele organisatie. Mensen zonder analytische achtergrond kunnen echter nog steeds door Power BI navigeren en rapporten maken.

Microsoft Power BI wordt gebruikt door zowel afdelingsvertegenwoordigers als het management, waarbij rapporten en prognoses worden gemaakt om verkoop- en marketingvertegenwoordigers te helpen, terwijl het management ook gegevens krijgt over hoe de afdeling of individuele werknemers vorderen in de richting van hun doelstellingen. Bovendien biedt Power BI een beheerdersportaal voor beheerders om de implementatie van Power BI te helpen configureren, evenals gebruiksmonitoring en licenties.

Populaire functies van Power BI
Microsoft heeft sinds zijn oprichting een aantal functies voor gegevensanalyse toegevoegd aan Power BI, en blijft dat doen. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

 • Kunstmatige intelligentie. Gebruikers hebben toegang tot beeldherkenning en tekstanalyses in Power BI, kunnen machine learning-modellen maken met behulp van geautomatiseerde machine learning-mogelijkheden en integreren met Azure Machine Learning.
 • Ondersteuning voor hybride implementatie. Deze functie biedt ingebouwde connectoren waarmee Power BI-tools verbinding kunnen maken met een aantal verschillende gegevensbronnen van Microsoft, Salesforce en andere leveranciers.
 • Quick Insights. Met deze functie kunnen gebruikers subsets van gegevens maken en automatisch analyses toepassen op die informatie.
 • Ondersteuning gemeenschappelijk datamodel. De ondersteuning van Power BI voor het gemeenschappelijk datamodel maakt het gebruik van een gestandaardiseerde en uitbreidbare verzameling van dataschema's (entiteiten, attributen en relaties) mogelijk.
 • Cortana-integratie. Deze functie, die vooral populair is op mobiele apparaten, stelt gebruikers in staat om met behulp van Cortana, de digitale assistent van Microsoft, mondeling gegevens op te vragen met behulp van natuurlijke taal en de resultaten te openen.
 • Aanpassing. Met deze functie kunnen ontwikkelaars het uiterlijk van standaard visualisatie- en rapportagetools wijzigen en nieuwe tools in het platform importeren.
 • API's voor integratie. Deze functie biedt ontwikkelaars voorbeeldcode en interfaces voor toepassingsprestaties (API's) om het Power BI-dashboard in te bedden in andere softwareproducten.
 • Self-service gegevensvoorbereiding. Met Power Query kunnen bedrijfsanalisten grote gegevens opnemen, transformeren, integreren en verrijken in de Power BI-webservice. Geïntegreerde gegevens kunnen worden gedeeld in meerdere Power BI-modellen, rapporten en dashboards.
 • Modelleringsweergave. Hiermee kunnen gebruikers complexe gegevensmodellen per onderwerp onderverdelen in afzonderlijke diagrammen, objecten meervoudig selecteren en gemeenschappelijke eigenschappen instellen, eigenschappen bekijken en wijzigen in het deelvenster met eigenschappen, en weergavemappen instellen voor een eenvoudigere consumptie van complexe gegevensmodellen.

Hoe werkt Power BI?

Power BI is een business intelligence- en datavisualisatietool waarmee gebruikers gegevens uit verschillende bronnen, waaronder Excel-spreadsheets, clouddiensten, databases en online diensten, kunnen koppelen, transformeren en visualiseren. De tool biedt een verscheidenheid aan functies en mogelijkheden om gebruikers te helpen gegevens te analyseren en interactieve en visueel aantrekkelijke rapporten en dashboards te maken.

Power BI werkt door eerst gegevens uit de verschillende bronnen te verzamelen, die vervolgens worden omgezet in een formaat dat kan worden geanalyseerd en gevisualiseerd. De getransformeerde gegevens worden vervolgens gebruikt om rapporten en dashboards te maken die kunnen worden bekeken en gedeeld met anderen. De tool biedt een reeks functies en hulpmiddelen voor gegevensanalyse en visualisatie, waaronder gegevensmodellering, gegevensverkenning, gegevensontdekking en interactieve visualisaties.

10 voordelen om Power BI te gebruiken

 • Visualisatie van gegevens: Power BI biedt een breed scala aan interactieve en aanpasbare visualisaties, waarmee gebruikers gegevens op een begrijpelijke manier kunnen presenteren.
 • Real-time gegevens: Power BI kan verbinding maken met live gegevensbronnen, waardoor real-time inzichten en actuele informatie worden verkregen.
 • Integratie met andere tools: Power BI integreert met andere Microsoft-tools zoals Excel, SharePoint en Azure, zodat gegevens naadloos kunnen worden geanalyseerd en gerapporteerd.
 • Eenvoudig delen van gegevens: Met Power BI kunnen gebruikers op een veilige en schaalbare manier dashboards en rapporten delen met collega's, partners en klanten.
 • Gegevensverkenning: Power BI biedt geavanceerde functies voor gegevensverkenning en -ontdekking, waardoor inzichten en trends in grote datasets gemakkelijk kunnen worden ontdekt.
 • Samenwerking: Dankzij de samenwerkingsfuncties van Power BI, zoals co-auteurschap en commentaar, kunnen teams gemakkelijk samenwerken aan projecten voor gegevensanalyse en -rapportage.
 • Schaalbaarheid: Power BI kan grote hoeveelheden gegevens aan en is ontworpen om mee te groeien met de behoeften van een organisatie.
 • Mobiliteit: Power BI is mobielvriendelijk, zodat gebruikers met een mobiel apparaat overal gegevens kunnen opvragen en analyseren.
 • Betaalbaarheid: Power BI is een betaalbare oplossing in vergelijking met andere business intelligence tools, waardoor het toegankelijk is voor organisaties van elke omvang.
 • Flexibiliteit: Power BI biedt een reeks aanpassingsopties, waardoor organisaties de tool kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften en eisen.

Zo kan Power BI uw bedrijf helpen

Power BI is een hulpmiddel voor datavisualisatie en business intelligence dat organisaties op verschillende manieren kan helpen. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee ruwe gegevens kunnen worden omgezet in zinvolle inzichten, zodat besluitvormers weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van gegevensgestuurde analyses. Met Power BI kunnen organisaties:

 • Gegevens uit verschillende bronnen verbinden en integreren, waaronder databases, spreadsheets en gegevensbronnen in de cloud.
 • Gegevens opschonen en voorbereiden, duplicaten verwijderen, ontbrekende waarden invullen en de gegevens omzetten in een formaat dat kan worden geanalyseerd.
 • Creëer interactieve dashboards en rapporten waarmee gebruikers gegevens kunnen verkennen, trends en patronen kunnen vaststellen en inzichten met anderen kunnen delen.
 • Gegevens op verschillende manieren visualiseren, waaronder grafieken, diagrammen en kaarten, zodat inzichten in gegevens gemakkelijker te begrijpen en te communiceren zijn.
 • Samenwerken met anderen door rapporten, dashboards en gegevensinzichten te delen.
 • Monitor gegevens in real-time en ontvang waarschuwingen en meldingen bij belangrijke veranderingen.
 • Betere beslissingen nemen door machine learning-algoritmen en voorspellende analyses te gebruiken om verborgen inzichten bloot te leggen en nauwkeurige voorspellingen te doen.
 • Verbeter de bedrijfsvoering door belangrijke prestatiecijfers te volgen, zoals klanttevredenheid, inkomsten en kosten.
 • Communicatie en besluitvorming verbeteren door belanghebbenden één bron van waarheid te bieden voor data-gestuurde inzichten.
 • Verminder de tijd en moeite die nodig zijn om data-gestuurde beslissingen te nemen door handmatige taken te automatiseren en gegevensanalyseprocessen te stroomlijnen.

Power BI cursus

Cursussen voor Power BI zijn geschikt voor elke eindgebruiker, zowel particulier als zakelijk. Het is aan u te beslissen vanaf welk Power BI niveau u begint of verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online cursus heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de cursus. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Power BI certificeringen

Power BI biedt verschillende certificeringen voor individuen om hun expertise in het gebruik van de tool te valideren. Enkele van de populaire certificeringen zijn:

 • Microsoft Certified: Power BI Developer Associate
  Deze certificering valideert iemands vermogen om Power BI-oplossingen te ontwikkelen en te implementeren.
 • Microsoft Certified: Power BI Data Analyst Associate
  Deze certificering valideert iemands vermogen om gegevens te analyseren en te visualiseren met behulp van Power BI.
 • Microsoft Certified: Power BI Developer Associate and Power BI Data Analyst Associate
  Deze certificering combineert de vaardigheden van de Power BI Developer Associate en Power BI Data Analyst Associate certificeringen.
 • Microsoft Certified: Power BI Embedded Analytics Developer
  Deze certificering valideert iemands vermogen om Power BI embedded analytics-oplossingen te ontwikkelen en te implementeren.
 • Microsoft Certified: Power BI Report Developer
  Deze certificering valideert iemands vermogen om rapporten te maken en te beheren met behulp van Power BI.
 • Microsoft Certified: Power BI Analyst
  Deze certificering valideert iemands vermogen om gegevens te analyseren en te visualiseren met behulp van Power BI en geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen.

Deze certificeringen testen het inzicht van een kandidaat in Power BI en de mogelijkheden ervan, waaronder datamodellering, het maken van rapporten en het gebruik van DAX (Data Analysis Expressions). Personen die deze certificeringen behalen, worden erkend als experts in het gebruik van Power BI om gegevensinzichten te verschaffen, gegevensverhalen te communiceren en gegevensgedreven beslissingen met hun organisaties te delen.

Door het behalen van een Power BI-certificering kunnen mensen hun expertise aantonen aan werkgevers, zich onderscheiden op de arbeidsmarkt en nieuwe carrièremogelijkheden creëren in business intelligence, data-analyse en datavisualisatie.

Geschiedenis van Power BI

Microsoft Power BI is een business analytics service van Microsoft die interactieve visualisaties en business intelligence mogelijkheden biedt met een gebruiksvriendelijke interface voor eindgebruikers om hun eigen rapporten en dashboards te maken. Power BI werd in 2013 voor het eerst als zelfstandig product geïntroduceerd, maar de wortels ervan gaan terug tot de Power Pivot add-in voor Excel 2010, die was ontworpen om de datamodellering en -analysemogelijkheden van Excel te verbeteren.

In de loop der jaren heeft Power BI zich ontwikkeld en zijn aanbod uitgebreid met meer geavanceerde analyse- en gegevensintegratiefuncties, evenals mobiele en geïntegreerde analysemogelijkheden. Power BI wordt nu op grote schaal gebruikt door organisaties van elke omvang voor gegevensvisualisatie, business intelligence en gegevensanalyse, en is een essentieel onderdeel geworden van Microsofts business intelligence en analytics stack.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles