Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Cursus Microsoft Power BI

Bestel nu de beste Power BI cursussen online. Cursus Microsoft Power BI E-learning online. Train uzelf in Teams met praktijkgerichte oefeningen. Geschikt voor Beginner, Gevorderd en Expert.

Sorteren op

3 Trainingen

3 Trainingen

Cursus Power BI E-Learning

 • Taal: Engels
 • Vereiste kennisniveau: Basiskennis over omgang met een computer en Microsoft Excel
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Certificaat van Deelname
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Opdrachten oplossen in een virtuele omgeving van Microsoft Office
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Voorbereidend examen voor de Europese Computer Driving License (ECDL)
 • Examenvoorbereiding voor Microsoft Office Specialist (MOS)
 • Uitgever: Microsoft Gold Certified Partner

Wat is Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI is een business intelligence platform dat niet-technische zakelijke gebruikers tools biedt voor het aggregeren, analyseren, visualiseren en delen van gegevens. De gebruikersinterface van Power BI is vrij intuïtief voor gebruikers die vertrouwd zijn met Excel en de diepgaande integratie met andere Microsoft-producten maakt het een zeer veelzijdige self-service tool die weinig opleiding vooraf vereist.

Een gratis versie van Power BI is bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijfseigenaren; een professionele versie genaamd Power BI Plus is beschikbaar tegen een maandelijks abonnementsgeld. Gebruikers kunnen een applicatie downloaden voor Windows 10, genaamd Power BI Desktop, en native mobiele apps voor Windows-, Android- en iOS-apparaten. Er is ook Power BI Report Server voor bedrijven die hun gegevens en rapporten ter plaatse moeten bewaren. Voor die versie van Power BI is een speciale versie van de desktop-app nodig -- toepasselijk Power BI Desktop voor Power BI Report Server genoemd.

Ook wordt Microsoft Power BI gebruikt om inzichten te vinden in de gegevens van een organisatie. Power BI kan helpen bij het verbinden van ongelijksoortige gegevenssets, het transformeren en opschonen van de gegevens in een gegevensmodel en het maken van grafieken of diagrammen om de gegevens visueel weer te geven. Dit alles kan worden gedeeld met andere Power BI-gebruikers binnen de organisatie. De gegevensmodellen die met Power BI worden gemaakt, kunnen op verschillende manieren voor organisaties worden gebruikt, zoals het vertellen van verhalen via grafieken en gegevensvisualisaties en het onderzoeken van 'wat als'-scenario's binnen de gegevens. Power BI-rapporten kunnen ook vragen in realtime beantwoorden en helpen bij prognoses om ervoor te zorgen dat afdelingen voldoen aan de bedrijfsdoelstellingen.

Power BI kan ook uitvoerende dashboards bieden voor beheerders of managers, zodat het management meer inzicht krijgt in de prestaties van afdelingen. Hoewel Power BI een self-service BI-tool is die gegevensanalyse toegankelijk maakt voor werknemers, wordt het vooral gebruikt door gegevensanalisten en business intelligence-professionals die de gegevensmodellen maken voordat ze rapporten verspreiden in de hele organisatie. Mensen zonder analytische achtergrond kunnen echter nog steeds door Power BI navigeren en rapporten maken.

Microsoft Power BI wordt gebruikt door zowel afdelingsvertegenwoordigers als het management, waarbij rapporten en prognoses worden gemaakt om verkoop- en marketingvertegenwoordigers te helpen, terwijl het management ook gegevens krijgt over hoe de afdeling of individuele werknemers vorderen in de richting van hun doelstellingen. Bovendien biedt Power BI een beheerdersportaal voor beheerders om de implementatie van Power BI te helpen configureren, evenals gebruiksmonitoring en licenties.

Populaire functies van Power BI
Microsoft heeft sinds zijn oprichting een aantal functies voor gegevensanalyse toegevoegd aan Power BI, en blijft dat doen. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

 • Kunstmatige intelligentie. Gebruikers hebben toegang tot beeldherkenning en tekstanalyses in Power BI, kunnen machine learning-modellen maken met behulp van geautomatiseerde machine learning-mogelijkheden en integreren met Azure Machine Learning.
 • Ondersteuning voor hybride implementatie. Deze functie biedt ingebouwde connectoren waarmee Power BI-tools verbinding kunnen maken met een aantal verschillende gegevensbronnen van Microsoft, Salesforce en andere leveranciers.
 • Quick Insights. Met deze functie kunnen gebruikers subsets van gegevens maken en automatisch analyses toepassen op die informatie.
 • Ondersteuning gemeenschappelijk datamodel. De ondersteuning van Power BI voor het gemeenschappelijk datamodel maakt het gebruik van een gestandaardiseerde en uitbreidbare verzameling van dataschema's (entiteiten, attributen en relaties) mogelijk.
 • Cortana-integratie. Deze functie, die vooral populair is op mobiele apparaten, stelt gebruikers in staat om met behulp van Cortana, de digitale assistent van Microsoft, mondeling gegevens op te vragen met behulp van natuurlijke taal en de resultaten te openen.
 • Aanpassing. Met deze functie kunnen ontwikkelaars het uiterlijk van standaard visualisatie- en rapportagetools wijzigen en nieuwe tools in het platform importeren.
 • API's voor integratie. Deze functie biedt ontwikkelaars voorbeeldcode en interfaces voor toepassingsprestaties (API's) om het Power BI-dashboard in te bedden in andere softwareproducten.
 • Self-service gegevensvoorbereiding. Met Power Query kunnen bedrijfsanalisten grote gegevens opnemen, transformeren, integreren en verrijken in de Power BI-webservice. Geïntegreerde gegevens kunnen worden gedeeld in meerdere Power BI-modellen, rapporten en dashboards.
 • Modelleringsweergave. Hiermee kunnen gebruikers complexe gegevensmodellen per onderwerp onderverdelen in afzonderlijke diagrammen, objecten meervoudig selecteren en gemeenschappelijke eigenschappen instellen, eigenschappen bekijken en wijzigen in het deelvenster met eigenschappen, en weergavemappen instellen voor een eenvoudigere consumptie van complexe gegevensmodellen.

Power BI cursus

Cursussen voor Power BI zijn geschikt voor elke eindgebruiker, zowel particulier als zakelijk. U kiest als leerniveau tussen Beginner cursussen, Gevorderde cursussen en zelfs Expert cursussen. Het is aan eenieder te beslissen welk niveau men kiest. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online cursus heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de cursus. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles