Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

IBM trainingen

Bestel nu de beste IBM trainingen online. Cursus IBM E-learning online. Leer alles over IBM en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

6 Trainingen

6 Trainingen

IBM Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • IBM Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is IBM?

IBM (International Business Machines Corporation) is een Amerikaanse multinationale technologieonderneming die computerhardware, middleware en software produceert en verkoopt. IBM, opgericht in 1911, heeft een lange geschiedenis in de technologie-industrie en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de computerindustrie. De producten en diensten van IBM variëren van computerhardware en -software tot cloud computing en kunstmatige intelligentie.

Het bedrijf staat bekend om zijn innovatie en is al tientallen jaren een toonaangevende ontwikkelaar van computertechnologie. Met een wereldwijde aanwezigheid heeft IBM een aanzienlijke impact op de technologie-industrie en wordt het beschouwd als een van de grootste bedrijven ter wereld.

Waarom IBM?

IBM, of International Business Machines, is een wereldwijd technologiebedrijf dat een breed scala aan hardware, software en adviesdiensten levert. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis en is een drijvende kracht geweest achter vele technologische ontwikkelingen in de computerindustrie.

IBM is om een aantal redenen belangrijk. Ten eerste is het een van de grootste technologiebedrijven ter wereld en heeft het een aanzienlijke invloed op de wereldeconomie. Ten tweede staat IBM bekend om zijn innovatie en is het verantwoordelijk voor talrijke doorbraken op computergebied. Het bedrijf heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het internet en heeft bijgedragen aan de groei van de digitale economie.

IBM's focus op onderzoek en ontwikkeling heeft ook geleid tot de creatie van vele producten en diensten die de manier waarop bedrijven werken hebben veranderd. IBM's Watson, een cognitief computersysteem, is bijvoorbeeld gebruikt om de resultaten in de gezondheidszorg te verbeteren, de klantenservice te verbeteren en de operationele efficiëntie in verschillende sectoren te verhogen. IBM's cloud computing platform, IBM Cloud, is ook een belangrijke drijvende kracht achter de digitale transformatie en biedt bedrijven flexibele en schaalbare infrastructuur en diensten om hun activiteiten te ondersteunen.

Het belang van IBM vloeit voort uit zijn aanzienlijke impact op de technologie-industrie, zijn reputatie op het gebied van innovatie en zijn vermogen om bedrijven producten en diensten te leveren die hun activiteiten verbeteren en groei stimuleren.

Hoe werkt IBM?

IBM is een multinationaal technologiebedrijf dat een breed scala aan hardware, software en diensten levert. Het is actief in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, financiën, onderwijs en overheid. Het aanbod van IBM is ontworpen om bedrijven en organisaties te helpen hun efficiëntie, productiviteit en winstgevendheid te verbeteren.

Het hardware-aanbod van IBM omvat servers, opslagsystemen en netwerkapparatuur. Het software-aanbod omvat een breed scala aan toepassingen, van bedrijfsanalyse en beveiliging tot cloud computing en kunstmatige intelligentie. IBM's diensten omvatten advies, implementatie en onderhoud.

IBM werkt samen met bedrijven en organisaties om hen te helpen aan hun technologische behoeften te voldoen. Haar producten en diensten zijn ontworpen om bedrijven te voorzien van de tools die ze nodig hebben om de productiviteit te verhogen, de klanttevredenheid te verbeteren en innovatie te stimuleren. IBM's aanpak is gebaseerd op samenwerking en innovatie, met een focus op het leveren van oplossingen die bedrijven helpen hun doelen te bereiken.

De rol van IBM in de technologie-industrie is belangrijk, omdat het oplossingen biedt die bedrijven en organisaties helpen effectiever en efficiënter te werken in een snel veranderende digitale wereld. Haar technologische oplossingen worden gebruikt door bedrijven van elke omvang, van kleine start-ups tot grote multinationals, en IBM blijft innoveren en de grenzen verleggen van wat mogelijk is met technologie.

10 voordelen van IBM

 1. Uitgebreide oplossingen: IBM biedt een breed scala aan oplossingen en diensten om te voldoen aan de behoeften van bedrijven in alle sectoren.
 2. Innovatieve technologie: IBM staat bekend om zijn geavanceerde technologie, waaronder kunstmatige intelligentie, cloud computing en blockchain.
 3. Reputatie: IBM heeft een langdurige reputatie als betrouwbare en vertrouwde leverancier van bedrijfsoplossingen.
 4. Industrie-expertise: Met tientallen jaren ervaring in het werken met bedrijven in verschillende sectoren heeft IBM diepgaande kennis en expertise op veel verschillende gebieden.
 5. Mondiaal bereik: IBM is wereldwijd aanwezig, met vestigingen in meer dan 170 landen.
 6. Sterke partnerschappen: IBM heeft partnerschappen opgezet met andere toonaangevende bedrijven om zijn klanten nog meer waarde te bieden.
 7. Beveiliging: IBM geeft prioriteit aan beveiliging en biedt robuuste oplossingen om bedrijven te helpen beschermen tegen cyberdreigingen.
 8. Flexibiliteit: IBM's oplossingen zijn ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn, zodat bedrijven hun aanpak kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften.
 9. Analytics-mogelijkheden: IBM's oplossingen bevatten vaak krachtige analysemogelijkheden, waardoor bedrijven waardevolle inzichten uit hun gegevens kunnen halen.
 10. Engagement voor duurzaamheid: IBM zet zich in voor duurzaamheid en heeft ambitieuze doelen gesteld om de impact op het milieu te verminderen.

Zo kan IBM uw bedrijf helpen

IBM is een technologiebedrijf dat een breed scala aan producten en diensten levert aan bedrijven. Haar oplossingen kunnen bedrijven op verschillende manieren helpen, zoals het verbeteren van de efficiëntie, het verbeteren van de samenwerking, het stroomlijnen van workflows en het bieden van geavanceerde analysemogelijkheden. IBM biedt cloudgebaseerde oplossingen waarmee bedrijven kunnen schalen en zich kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden, evenals cognitieve oplossingen waarmee bedrijven inzichten uit hun gegevens kunnen halen en de besluitvorming kunnen verbeteren.

IBM's technologie kan bedrijven ook helpen de klantervaring te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de bedrijfsvoering te optimaliseren. Daarnaast heeft IBM een sterke focus op beveiliging, door bedrijven oplossingen te bieden die helpen beschermen tegen cyberdreigingen en ervoor zorgen dat ze voldoen aan industriële normen en voorschriften. In het algemeen kunnen de producten en diensten van IBM bedrijven helpen concurrerend te blijven, innovatie te stimuleren en hun doelen te bereiken.

IBM training

Cursussen voor IBM zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke IBM training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

IBM certificeringen

IBM biedt een verscheidenheid aan certificeringsprogramma's voor IT-professionals die hun vaardigheden en kennis op verschillende gebieden met betrekking tot IBM-technologieën en -oplossingen willen valideren. Hier is wat uitgebreide informatie over de verschillende certificeringsprogramma's die IBM aanbiedt:

 • IBM Certified System Administrator: Dit certificeringsprogramma is ontworpen voor IT-professionals die de vaardigheden en kennis hebben om IBM-systemen en -software te installeren, configureren en onderhouden. Er zijn verschillende specialisaties binnen dit certificeringsprogramma, zoals IBM WebSphere Application Server, IBM Tivoli Storage Manager en IBM Lotus Domino.
 • IBM Certified Database Administrator: Dit certificeringsprogramma is bedoeld voor IT-professionals die de vaardigheden en kennis hebben om IBM databasesystemen, zoals IBM DB2, te installeren, configureren en onderhouden. Er zijn verschillende specialisaties binnen dit certificeringsprogramma, zoals DB2 voor z/OS, DB2 voor Linux, UNIX en Windows, en DB2 voor i.
 • IBM Certified Solution Developer: Dit certificeringsprogramma is bedoeld voor IT-professionals die de vaardigheden en kennis hebben om IBM-oplossingen te ontwikkelen met behulp van verschillende programmeertalen, zoals Java, C++ en COBOL. Er zijn verschillende specialisaties binnen dit certificeringsprogramma, zoals IBM WebSphere Portal, IBM WebSphere Commerce, en IBM Rational Application Developer.
 • IBM Certified Specialist: Dit certificeringsprogramma is bedoeld voor IT-professionals die de vaardigheden en kennis hebben om IBM-oplossingen en -technologieën te implementeren, configureren en ondersteunen, zoals IBM Cloud, IBM Security en IBM Watson. Er zijn verschillende specialisaties binnen dit certificeringsprogramma, zoals IBM Cloud Integration, IBM Security Access Manager en IBM Watson Explorer.
 • IBM Certified Advanced Deployment Professional: Dit certificeringsprogramma is bedoeld voor IT-professionals die de vaardigheden en kennis hebben om complexe IBM-oplossingen en technologieën te plannen, ontwerpen en implementeren, zoals IBM WebSphere MQ, IBM Tivoli Monitoring en IBM Sterling B2B Integrator.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende certificeringsprogramma's die IBM aanbiedt. Elk certificeringsprogramma heeft zijn eigen voorwaarden, opleidingseisen en examens. Het behalen van een IBM-certificering kan potentiële werkgevers echter laten zien dat u over de vaardigheden en kennis beschikt om met IBM-technologieën en -oplossingen te werken, wat gunstig kan zijn voor uw carrière en salarisgroei.

Banen en carrière-gerelateerde IBM certificeringen

IBM is een wereldwijd technologiebedrijf dat een breed scala aan producten en diensten aanbiedt, waaronder hardware, software, cloud computing en adviesdiensten. IBM-certificeringen zijn ontworpen om professionals te helpen hun vaardigheden en expertise in specifieke IBM-technologieën en -oplossingen aan te tonen. Hier is wat uitgebreide informatie over banen en carrières wanneer iemand certificeringen voor IBM heeft:

 • Technical Support Specialist: Deze rol vereist expertise in IBM hardware en software oplossingen. IBM Certified Technical Sales Specialist certificering kan een pluspunt zijn in deze rol.
 • Cloud Architect: Aangezien cloud computing steeds populairder wordt, is er een groeiende vraag naar cloud architecten die cloud-gebaseerde oplossingen kunnen ontwerpen en implementeren. IBM Cloud Computing certificering kan professionals helpen hun expertise op dit gebied aan te tonen.
 • Databasebeheerder: IBM biedt een reeks databaseoplossingen, waaronder IBM DB2, IBM Informix en IBM Cloudant. Professionals met IBM Certified Database Administrator certificeringen kunnen zeer geschikt zijn voor rollen in database administratie.
 • Applicatie-ontwikkelaar: IBM biedt verschillende ontwikkeltools en platforms, waaronder IBM Watson Studio, IBM WebSphere en IBM API Connect. IBM Certified Application Developer certificeringen kunnen professionals helpen hun expertise op deze gebieden aan te tonen.
 • Security Specialist: IBM biedt verschillende beveiligingsoplossingen, waaronder IBM QRadar, IBM Guardium en IBM Security Identity Governance and Intelligence. Professionals met IBM Certified Security Specialist certificeringen kunnen zeer geschikt zijn voor rollen in security architectuur en engineering.
 • Business Analyst: IBM biedt verschillende analytics en business intelligence oplossingen, waaronder IBM Cognos Analytics en IBM Watson Analytics. IBM Certified Business Analyst certificeringen kunnen professionals helpen hun expertise op deze gebieden aan te tonen.
 • IT Project Manager: IBM biedt verschillende project management tools en oplossingen, waaronder IBM Rational Team Concert en IBM Rational DOORS. IBM Certified Associate Project Manager en IBM Certified Project Manager certificeringen kunnen voordelig zijn voor professionals in project management rollen.
 • Technical Sales Specialist: Professionals met IBM Certified Technical Sales Specialist certificeringen kunnen zeer geschikt zijn voor rollen in de technische verkoop en pre-sales engineering.
 • Data Scientist: IBM biedt verschillende data science oplossingen, waaronder IBM Watson Studio en IBM SPSS Modeler. IBM Certified Data Scientist certificeringen kunnen professionals helpen hun expertise in data science en analytics aan te tonen.
 • Solution Architect: IBM biedt verschillende oplossingen en platforms, waaronder IBM Cloud, IBM Watson en IBM Blockchain. IBM Certified Solution Architect certificeringen kunnen voordelig zijn voor professionals in solution architectuur en design rollen.

Geschiedenis van IBM

IBM, of International Business Machines Corporation, is een multinationaal technologiebedrijf dat sinds zijn oprichting in 1911 aan de top van de innovatie staat. IBM, met hoofdkantoor in Armonk, New York, heeft een rijke geschiedenis van meer dan een eeuw, met talloze bijdragen aan het technologische landschap.

IBM werd in 1911 opgericht als de Computing-Tabulating-Recording Company (CTR) door een fusie van vier bedrijven: de Computing Scale Company, de Tabulating Machine Company, de International Time Recording Company en de Bundy Manufacturing Company. Het bedrijf werd in 1924 omgedoopt tot International Business Machines Corporation (IBM), en de rest is geschiedenis.

In de loop van haar geschiedenis heeft IBM belangrijke bijdragen geleverd aan de computertechnologie, van de ontwikkeling van de eerste harde schijf voor computers in 1956 tot de creatie van de eerste personal computer in 1981. De innovaties van IBM omvatten niet alleen hardware, maar ook baanbrekende software, zoals de ontwikkeling van de programmeertaal Fortran in de jaren vijftig en de ontwikkeling van het relationele databasebeheersysteem (RDBMS) in de jaren zeventig.

IBM was ook een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie, met de ontwikkeling van de eerste schaakcomputer, Deep Blue, die in 1997 wereldkampioen Garry Kasparov versloeg. IBM is blijven innoveren op het gebied van AI en machinaal leren, waarbij zijn Watson-platform wordt gebruikt in verschillende sectoren, van gezondheidszorg tot financiën.

Als een van de grootste technologiebedrijven ter wereld biedt IBM een breed scala aan producten en diensten, waaronder hardware, software en adviesdiensten. Daarnaast biedt IBM verschillende certificeringen aan personen die hun vaardigheden en kennis van IBM-technologieën willen valideren. Deze certificeringen bestrijken een breed scala aan IBM-producten en -diensten, waaronder cloud computing, cybersecurity, data science en meer.

Het behalen van een IBM-certificaat kan vele deuren openen in de wereld van de technologie, omdat het een hoog niveau van expertise en kennis van IBM-technologieën aantoont. Met een IBM-certificering kunnen mensen in aanmerking komen voor een breed scala aan banen, waaronder softwareontwikkelaar, cloudarchitect, data-analist, cybersecurityspecialist en meer.

Kortom, IBM heeft een lange en rijke geschiedenis van innovatie en technologische vooruitgang, met talloze bijdragen aan de wereld van informatica en technologie. Het behalen van een IBM-certificering kan individuen helpen hun vaardigheden en kennis van IBM-technologieën te demonstreren en vele opwindende kansen op werk te openen.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles