Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prijs
Merken

Software Design and Development trainingen

Bestel nu de beste Software Design trainingen online. Cursus Development E-learning online. Leer alles over Software Design and Development en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

180 Trainingen

180 Trainingen

Software Design and Development

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • ICT Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Software Design?

Softwareontwerp in informatietechnologie (IT) verwijst naar het proces van het definiëren van de architectuur, componenten, modules, interfaces en gegevens voor een softwaresysteem om aan specifieke eisen te voldoen. Het betreft beslissingen op hoog niveau over de organisatie van de software en de opstelling van modellen en diagrammen die de structuur en het gedrag ervan beschrijven.

Het doel van software design is het identificeren van de meest geschikte oplossing voor een bepaald probleem en het maken van een blauwdruk die het ontwikkelingsproces begeleidt. Het ontwerp moet flexibel, onderhoudbaar en schaalbaar zijn, en het moet ook rekening houden met niet-functionele eisen zoals prestaties, veiligheid en bruikbaarheid. Het softwareontwerp is een cruciale stap in de levenscyclus van de softwareontwikkeling en is bepalend voor het succes van het eindproduct.

Wat is Development?

Development (ontwikkeling) in informatietechnologie (IT) verwijst naar het proces van het creëren van software, toepassingen en systemen. Het omvat het schrijven van code, testen, debuggen en onderhouden van de software. IT-ontwikkeling omvat een breed scala van activiteiten, van het verzamelen en analyseren van eisen, ontwerpen en coderen, tot testen en uitrollen.

Het doel van softwareontwikkeling is het bouwen van software die voldoet aan de behoeften van de eindgebruikers, goed presteert en gemakkelijk te onderhouden en te upgraden is. De ontwikkeling kan plaatsvinden met behulp van verschillende programmeertalen en softwareontwikkelingsmethoden. Enkele veel voorkomende ontwikkelingsactiviteiten zijn het creëren van gebruikersinterfaces, het ontwikkelen van algoritmen en het implementeren van bedrijfslogica.

Waarom Software Design and Development?

Software Design en Development is het proces van het creëren, plannen, testen en onderhouden van softwaretoepassingen en -systemen. Het bevat verschillende stappen, waaronder het verzamelen van eisen, analyse, ontwerp, implementatie, testen en implementatie. Het doel van softwareontwerp en -ontwikkeling is het creëren van hoogwaardige softwareproducten die voldoen aan de behoeften en eisen van de gebruikers. Dit omvat met name het begrijpen van de behoeften en voorkeuren van de gebruiker, het definiëren van de functionele en niet-functionele eisen van de software, het creëren van een software-architectuur die aan deze eisen voldoet, het schrijven van code, en het testen van de software om ervoor te zorgen dat deze werkt zoals bedoeld.

Daarnaast omvat softwareontwerp en -ontwikkeling ook voortdurend onderhoud en ondersteuning van het software product om de betrouwbaarheid en doeltreffendheid ervan te blijven garanderen.

Software Design en ontwikkeling worden gebruikt om softwaretoepassingen te creëren die aan specifieke behoeften en eisen voldoen. Deze toepassingen kunnen taken automatiseren, complexe problemen oplossen, gegevens opslaan en analyseren en een gebruikersvriendelijke interface bieden. Bedrijven gebruiken softwareontwerp en -ontwikkeling om de efficiëntie te verbeteren, de productiviteit te verhogen en processen te stroomlijnen.

Bovendien kan softwareontwerp en -ontwikkeling organisaties helpen de concurrentie voor te blijven door innovatieve oplossingen te bieden en up-to-date te blijven met de nieuwste technologie. Verder kan softwareontwerp en -ontwikkeling bedrijven helpen tijd en geld te besparen door handmatige taken te automatiseren, fouten te verminderen en de nauwkeurigheid te verbeteren. Particulieren kunnen softwareontwerp en -ontwikkeling ook gebruiken om aangepaste toepassingen te bouwen voor persoonlijk of professioneel gebruik, of om te leren en hun vaardigheden op dit gebied te verbeteren.

Hoe werkt Software Design and Development?

Software Design en Development in ICT verwijzen naar het proces van het creëren van softwaretoepassingen, -systemen en -producten. Het softwareontwikkelingsproces omvat doorgaans verschillende fasen, waaronder het verzamelen en analyseren van eisen, ontwerpen, coderen, testen en uitrollen.

Softwareontwerp omvat het definiëren van de architectuur, componenten, modules, interfaces en gegevens voor een softwaresysteem. Het omvat belangrijke beslissingen over de functionaliteit en kenmerken van de software, en over de manier waarop deze zal worden geïmplementeerd.

Softwareontwikkeling is het proces van het schrijven van code om het ontwerp uit te voeren. Het omvat coderen, testen, debuggen en documentatie. In de ontwikkelingsfase werkt meestal een team van ontwikkelaars samen om de software te maken. Zodra de software is ontwikkeld, wordt deze gewoonlijk grondig getest om ervoor te zorgen dat hij aan de eisen voldoet en correct werkt.

Over het algemeen is softwareontwerp en -ontwikkeling een herhalend proces van voortdurende verbetering en verfijning totdat het eindproduct voldoet aan de behoeften van de eindgebruikers en belanghebbenden.

10 voordelen van Software Design and Development

 1. Verhoogde efficiëntie: Software kan worden ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen en processen te stroomlijnen, waardoor een organisatie efficiënter wordt.
 2. Concurrentievoordeel: Bedrijven met software op maat kunnen een concurrentievoordeel behalen ten opzichte van bedrijven die vertrouwen op kant-en-klare oplossingen.
 3. Verbeterde gebruikerservaring: Het ontwerpen van software met de gebruikerservaring in het achterhoofd kan het gebruik ervan vergemakkelijken, wat resulteert in een hogere gebruikerstevredenheid.
 4. Beter gegevensbeheer: Software kan betere oplossingen voor gegevensbeheer bieden, waardoor het gemakkelijker wordt om gegevens op te slaan, te raadplegen en te analyseren.
 5. Betere beveiliging: Software kan worden ontworpen met beveiliging in het achterhoofd, waardoor het risico op gegevensinbreuken en cyberaanvallen afneemt.
 6. Schaalbaarheid: Software kan worden ontworpen om mee te schalen met een groeiend bedrijf, zodat het effectief blijft, zelfs als de organisatie groeit.
 7. Integratie: Software kan worden geïntegreerd met bestaande systemen, waardoor het voor een organisatie eenvoudiger wordt om haar technologie te beheren.
 8. Kostenbesparingen: Software kan op lange termijn kostenbesparingen opleveren, omdat het zo kan worden ontworpen dat het efficiënter is en er geen extra softwarelicenties nodig zijn.
 9. Verhoogde productiviteit: Software kan repetitieve taken automatiseren, waardoor werknemers zich kunnen concentreren op activiteiten met een hogere waarde.
 10. Betere besluitvorming: Software kan betere inzichten in gegevens verschaffen, waardoor organisaties beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Zo kan Software Design and Development uw bedrijf helpen

Het ontwerpen en ontwikkelen van software kan een bedrijf op vele manieren helpen. Door software te ontwerpen en te ontwikkelen die is afgestemd op hun specifieke behoeften, kan een bedrijf processen stroomlijnen, taken automatiseren, de efficiëntie en productiviteit verbeteren en gegevens toegankelijker en beter bruikbaar maken. Dit kan leiden tot lagere kosten, een groter concurrentievermogen en een grotere klanttevredenheid. Bovendien kan softwareontwerp en -ontwikkeling een bedrijf helpen zijn concurrenten voor te blijven door het in staat te stellen snel te reageren op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften.

De ontwikkeling van software op maat kan een bedrijf ook helpen een concurrentievoordeel te behalen door het te voorzien van unieke mogelijkheden die niet beschikbaar zijn bij kant-en-klare oplossingen. Ten slotte kan softwareontwerp en -ontwikkeling een bedrijf helpen zijn klanten en markt beter te begrijpen, zodat het weloverwogen zakelijke beslissingen kan nemen en effectief kan reageren op opkomende trends en veranderende eisen van klanten.

Software Design training

Software Design trainingen zijn educatieve programma's die tot doel hebben mensen te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectieve software ontwerp oplossingen te creëren. Deze cursussen behandelen een reeks onderwerpen, waaronder software ontwerp principes en methodologieën, user experience design, software architectuur, en programmeertalen. Het doel van software ontwerp training is om cursisten te helpen begrijpen hoe ze eisen kunnen analyseren, ontwerpen kunnen maken die aan die eisen voldoen, en software systemen kunnen ontwikkelen die zowel functioneel als gebruiksvriendelijk zijn.

Sommige software design cursussen zijn specifiek gericht op beginners, terwijl andere zijn ontworpen voor meer gevorderde professionals. Ook de duur van softwareontwerp trainingen varieert, van enkele uren tot honderden uren lesmateriaal.

Het voltooien van een softwareontwerp cursus kan IT-professionals een concurrentievoordeel opleveren op de arbeidsmarkt en kan bedrijven helpen effectievere softwareoplossingen te creëren. De voordelen van software ontwerp training kunnen zijn: betere werkprestaties, meer verdienpotentieel, en de mogelijkheid om meer uitdagende projecten aan te nemen.

Software Design and Development certificeringen

Software Design and Development certificeringen zijn professionele referenties die de kennis, vaardigheden en expertise in het software ontwikkelingsproces aantonen. Deze certificeringen richten zich meestal op gebieden als softwareontwerpbeginselen, ontwikkelingsmethoden, programmeertalen en het testen van software. Enkele veel voorkomende ICT certificeringen op dit gebied zijn:

 • Microsoft certificering: Azure Developer Associate: Deze Azure certificering is bedoeld voor softwareontwikkelaars die ervaring hebben met het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van toepassingen op het cloudplatform van Microsoft, Azure. Het omvat de kernvaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen van toepassingen op Azure en omvat onderwerpen zoals het implementeren en debuggen van webtoepassingen, het creëren en beheren van Azure-opslag en het beveiligen en bewaken van Azure-toepassingen.
 • Microsoft certificering: Power Platform + Dynamics 365 Developer Associate: Deze Dynamics certificering is bedoeld voor softwareontwikkelaars die ervaring hebben met het ontwikkelen en implementeren van toepassingen met behulp van het Microsoft Power Platform en Dynamics 365. Het behandelt onderwerpen zoals het automatiseren van bedrijfsprocessen, het integreren van gegevens en diensten, en het aanpassen van het Dynamics 365 platform.
 • Microsoft certificering: Azure Solutions Architect Expert: Deze Azure certificering is voor personen met geavanceerde vaardigheden in het ontwerpen, implementeren en beheren van systemen en toepassingen op het Azure cloud platform. Het behandelt onderwerpen zoals het migreren van toepassingen naar de cloud, het ontwerpen voor schaalbaarheid en prestaties, en het implementeren van oplossingen voor noodherstel.
 • Microsoft certificering: Developer Associate: Deze Microsoft certificering valideert de vaardigheden en kennis van ontwikkelaars om toepassingen te bouwen en te implementeren met behulp van Microsoft-technologieën, zoals .NET en Azure.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 Fundamentals: Deze Dynamics 365 certificering is voor personen die een basiskennis hebben van Dynamics 365, een cloudgebaseerd ERP-systeem (Enterprise Resource Planning). Het behandelt de kernconcepten en functies van Dynamics 365 en bereidt mensen voor op meer geavanceerde certificeringen.
 • Microsoft certificering: Power Platform Fundamentals: Deze Power Platform certificering richt zich op de basis van het Power Platform, een low-code platform voor het bouwen van aangepaste zakelijke toepassingen. Het behandelt de fundamentele concepten en functies van het Power Platform en bereidt mensen voor op het werken met meer geavanceerde functies.
 • AWS Certified Solutions Architect - Associate: Deze AWS certificering is gericht op personen die ervaring hebben met het ontwerpen, implementeren en beheren van systemen en toepassingen op het Amazon Web Services (AWS) cloud platform. Het omvat de kernconcepten en technologieën van AWS, zoals netwerken, opslag, beveiliging en automatisering, en bereidt mensen voor op meer geavanceerde AWS-certificeringen.
 • AWS Certified Developer - Associate: Deze Amazone Web Services certificering is voor personen die ervaring hebben met het gebruik van AWS-technologieën voor het ontwikkelen, implementeren en debuggen van cloud-gebaseerde toepassingen. Het richt zich op de kerndiensten van AWS en behandelt de grondbeginselen van de AWS-architectuur en -beveiliging.
 • Amazon Web Services (AWS) Certified DevOps Engineer - Professional: Deze AWS certificering is voor IT-professionals die ervaring hebben met de praktijken en principes van DevOps en het vermogen om deze toe te passen met behulp van AWS-technologieën.
 • CompTIA A+: Deze CompTIA certificering is voor IT-ondersteuningsprofessionals die een basiskennis hebben van computerhardware en -software en problemen kunnen oplossen.
 • Oracle Certified Professional, Java SE 11 Programmer I: Deze Oracle certificering is voor personen die de basis van de programmeertaal Java beheersen en een goed begrip hebben van het Java Standard Edition 11-platform. Het behandelt onderwerpen als OOP-concepten, verzamelingen, gelijktijdigheid en uitzonderingen.
 • Oracle Certified Professional, Java SE 11 Developer: Deze Java certificering is bedoeld voor softwareontwikkelaars die een sterk begrip hebben van de programmeertaal Java. Het omvat de laatste versie van Java (Java SE 11) en toont aan dat een ontwikkelaar de vaardigheden heeft die nodig zijn om complexe Java-toepassingen te schrijven, te debuggen en te onderhouden.
 • Oracle Certified Professional, Java SE 8 Programmer: Deze Java certificering is voor personen die een goed begrip hebben van het Java SE 8 platform en de Java programmeertaal. Het behandelt onderwerpen als OOP, collections en concurrency en is ontworpen om aan te tonen dat een ontwikkelaar in staat is om complexe Java applicaties te ontwikkelen, debuggen en onderhouden.
 • Oracle Certified Professional, MySQL 5.7 Database Administrator: Deze MySQL certificering is bedoeld voor databasebeheerders die een uitgebreid begrip hebben van het MySQL databasebeheersysteem en MySQL-databases kunnen installeren, configureren en beheren.
 • Oracle Certified Professional, Java SE 12 Developer: Deze Oracle certificering valideert de vaardigheden en kennis van Java-ontwikkelaars voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van Java-toepassingen met behulp van de Java Standard Edition 12 (Java SE 12).
 • Oracle Certified Master, Java SE 11 Developer: Deze Java certificering is bedoeld voor ervaren Java-ontwikkelaars die een uitgebreid begrip hebben van de Java Standard Edition 11 (Java SE 11) en in staat zijn op Java gebaseerde toepassingen te ontwerpen en te bouwen.
 • Certified Scrum-Developer(CSD): Deze Scrum certificering is voor personen die ervaring hebben met het werken aan softwareontwikkelingsprojecten met behulp van het Agile Scrum-framework. Het omvat de kernconcepten en praktijken van Scrum, inclusief Scrum-rollen, ceremonies en artefacten, en toont iemands vermogen om effectief te werken in Scrum-teams.
 • C# Certification for Experienced Programmers: Deze C# certificering is voor personen die een goed begrip hebben van de programmeertaal C# en ervaring hebben met het ontwikkelen van toepassingen met behulp van C#. Het behandelt geavanceerde onderwerpen zoals LINQ, asynchroon programmeren en parallel programmeren en is ontworpen om iemands expertise in het ontwikkelen van complexe C# toepassingen aan te tonen.
 • Python Institute PCEP - Certified Entry-Level Python Programmer: Deze Python certificering is bedoeld voor personen die nieuw zijn in de programmeertaal Python en hun vaardigheden en kennis willen aantonen. Het behandelt de basis van Python programmeren, inclusief syntaxis, datatypes en controlestructuren, en bereidt mensen voor op meer geavanceerde Python certificeringen.
 • Ruby Association Certified Ruby Programmer Silver: Deze Ruby certificering is voor personen die een goed begrip hebben van de programmeertaal Ruby en het Ruby on Rails framework. Het beoordeelt het vermogen van het individu om Ruby-gebaseerde applicaties te ontwerpen, bouwen en onderhouden.
 • Red Hat Certified Engineer (RHCE): Deze Red Hat certificering is voor ervaren Linux systeembeheerders die het vermogen hebben aangetoond om netwerken, beveiliging en probleemoplossing te configureren op Red Hat Enterprise Linux. Het wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde Linux certificeringen in de industrie.
 • Apple Certified Mac Technician (ACMT): Deze Apple certificering is voor IT-professionals die Mac-computers repareren en onderhouden. Het richt zich op vaardigheden voor het oplossen van problemen met hardware en software voor Mac-computers, en op het gebruik van diagnostische hulpmiddelen van Apple.
 • Certified Kubernetes Administrator (CKA): Deze Kubernetes certificering is voor IT-professionals die een sterk begrip hebben van Kubernetes, een open-source platform voor het automatiseren van de inzet, het schalen en het beheer van gecontaineriseerde applicaties.
 • Linux Professional Institute Certification (LPIC) Level 1: Deze Linux certificering is voor personen met een basiskennis van het Linux-besturingssysteem en de mogelijkheid om elementaire beheertaken uit te voeren. Het wordt beschouwd als een van de instap Linux certificeringen.
 • Linux Professional Institute Certification (LPIC): Deze Linux certificering is voor personen die ervaring hebben met het Linux besturingssysteem. Het behandelt onderwerpen zoals installatie, configuratie en beheer van Linux systemen en is ontworpen om iemands expertise in Linux administratie aan te tonen.

Deze ICT certificaten zijn erg gewild bij IT-professionals die hun carrière in softwareontwikkeling en -ontwerp willen uitbouwen, omdat ze hun kennis en expertise aan potentiële werkgevers en klanten tonen. Bovendien kunnen deze certificeringen IT-professionals helpen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technologieën op het gebied van softwareontwikkeling, en kunnen ze mogelijkheden bieden voor loopbaanontwikkeling en hogere salarissen.

Banen en carrière-gerelateerde Software Design and Development certificeringen

Software Ontwerp en Ontwikkeling certificeringen kunnen leiden tot diverse carrières op het gebied van Informatie Technologie (IT). Enkele veel voorkomende banen en carrières voor ICT professionals met deze certificeringen zijn:

 • Software Developer: Een softwareontwikkelaar is verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van softwaresystemen door code te schrijven in verschillende programmeertalen. Ze testen en debuggen ook software en werken samen met een team van ontwikkelaars, ontwerpers en projectmanagers om softwareproducten van hoge kwaliteit af te leveren.
 • Web Developer: Een webontwikkelaar ontwerpt, bouwt en onderhoudt websites. Ze gebruiken programmeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript om dynamische, interactieve websites en toepassingen te maken.
 • Mobile App Developer: Een mobiele app ontwikkelaar maakt apps voor smartphones en tablets. Ze ontwerpen en ontwikkelen gebruiksvriendelijke apps voor het iOS- of Android-platform en schrijven code in programmeertalen als Swift of Java.
 • Application Architect: Een applicatie architect is verantwoordelijk voor het definiëren van de algemene structuur en het ontwerp van een applicatie. Ze werken nauw samen met softwareontwikkelaars, projectmanagers en zakelijke belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de applicatie voldoet aan de behoeften van de organisatie.
 • Cloud Developer: Een cloud developer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van cloud-gebaseerde oplossingen. Zij werken met cloudgebaseerde platforms zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud om schaalbare en veilige cloudgebaseerde toepassingen te creëren.
 • Full Stack Developer: Een full stack ontwikkelaar is een ontwikkelaar die expertise heeft in zowel front-end als back-end ontwikkeling. Ze kunnen werken aan alle aspecten van webontwikkeling, inclusief ontwerp, ontwikkeling en testen.
 • DevOps Engineer: Een DevOps engineer is verantwoordelijk voor het automatiseren en stroomlijnen van het softwareontwikkelingsproces. Ze werken samen met ontwikkelings- en operationele teams om continue integratie-, leverings- en implementatieprocessen te implementeren.
 • Systems Analyst: Een systeemanalist is verantwoordelijk voor het analyseren van de computersystemen en -processen van een organisatie en het aanbevelen van verbeteringen. Zij werken samen met ontwikkelaars en belanghebbenden om nieuwe systemen te ontwerpen en te implementeren, en ervoor te zorgen dat bestaande systemen efficiënt werken.
 • Database Administrator: Een databasebeheerder is verantwoordelijk voor de prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid van de databases van een organisatie. Zij werken met database management systemen zoals Oracle, MySQL en Microsoft SQL Server om ervoor te zorgen dat gegevens correct worden opgeslagen, georganiseerd en geback-upt.
 • Software Engineer: Een software engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, coderen, testen en debuggen van software applicaties. Zij werken samen met een team van ontwikkelaars en projectmanagers om hoogwaardige softwareproducten af te leveren.
 • Technical Project Manager: Een technisch projectmanager is verantwoordelijk voor het leiden van een team van ontwikkelaars en ander technisch personeel om softwareprojecten op tijd en binnen het budget op te leveren. Ze werken samen met belanghebbenden en andere projectmanagers om projecten te plannen en uit te voeren, en zorgen ervoor dat het team gericht is op het leveren van software van hoge kwaliteit.
 • Software Architect: Een software architect is verantwoordelijk voor het definiëren van de high-level structuur en het ontwerp van een software systeem. Zij werken samen met belanghebbenden en ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat de software voldoet aan de behoeften van de organisatie en dat deze schaalbaar, veilig en onderhoudbaar is.
 • UI/UX Designer: Een UI/UX-ontwerper is verantwoordelijk voor het uiterlijk en het gevoel van een softwaretoepassing. Zij werken samen met ontwikkelaars, projectmanagers en belanghebbenden om gebruikersvriendelijke interfaces te ontwerpen die visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te gebruiken zijn.
 • IT Consultant: Een IT-consultant is een professional die organisaties adviseert over het gebruik van technologie om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Ze werken met klanten om hun technologische behoeften te begrijpen, en geven advies en begeleiding over de beste oplossingen om aan die behoeften te voldoen.

De specifieke banen en carrièremogelijkheden zijn afhankelijk van iemands expertise, ervaring en certificeringen. In het algemeen kunnen relevante certificeringen aantonen dat men deskundig is in specifieke softwareontwerp- en -ontwikkelingstools en -methodologieën, waardoor men een aantrekkelijkere kandidaat wordt voor verwante banen.

Geschiedenis van Software Design and Development

De geschiedenis van het ontwerpen en ontwikkelen van software gaat terug tot het begin van de jaren vijftig, met de ontwikkeling van de eerste computers en de behoefte aan software om ze te laten werken. Aanvankelijk werd software ontwikkeld op een enigszins ad hoc manier, waarbij programmeurs rechtstreeks code schreven in machinetaal. Naarmate computers echter complexer werden, ontstond de behoefte aan meer gestructureerde methoden voor softwareontwikkeling.

In de jaren zestig begonnen computerwetenschappers zoals Grace Hopper en John Backus met de ontwikkeling van programmeertalen van een hoger niveau, zoals COBOL en FORTRAN, die het voor programmeurs gemakkelijker maakten om software te schrijven en te begrijpen. Dit maakte de weg vrij voor de ontwikkeling van methoden voor softwareontwerp, zoals gestructureerd programmeren, die het belang benadrukten van het opsplitsen van software in kleinere, herbruikbare componenten.

In de jaren 1970 en 1980 werd softwareontwikkeling steeds professioneler, met de opkomst van softwareontwikkelingsbedrijven en het ontstaan van formele softwareontwikkelingsmethoden, zoals het Waterval- en het Spiraalmodel. In de jaren 1990 en 2000 hebben de opkomst van het internet en de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals het World Wide Web en smartphones, de groei van de softwareontwikkelingsindustrie verder aangewakkerd.

Tegenwoordig is het ontwerpen en ontwikkelen van software een miljardenindustrie, met een breed scala aan hulpmiddelen, methodologieën en technologieën om softwareontwikkelaars te helpen hoogwaardige, schaalbare en veilige softwaretoepassingen te maken.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles