Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

ISACA trainingen

Bestel nu de beste ISACA trainingen online. Cursus ISACA E-learning online. Leer alles over ISACA certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de ISACA Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

3 Trainingen

3 Trainingen

ISACA Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • ISACA Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is ISACA?

ISACA, of Information Systems Audit and Control Association, is een wereldwijde beroepsvereniging die zich richt op het beheer, de controle en de zekerheid van informatiesystemen. Opgericht in 1969, bedient ISACA meer dan 140.000 leden in meer dan 190 landen en voorziet hen van kennis, certificeringen, middelen en netwerkmogelijkheden om hun carrière en organisaties vooruit te helpen.

De vereniging biedt ook richtlijnen en normen voor IT-governance, IT-audit, IT-risicobeheer, IT-beveiliging en IT-compliance. Enkele van haar bekende certificeringen zijn CISA, CISM, CRISC, CSX-P en COBIT. ISACA biedt een breed scala aan trainingen en professionele ontwikkelingsmogelijkheden om individuen en organisaties te helpen op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën, trends en best practices op het gebied van informatiesystemen. ISACA voert ook onderzoek uit en publiceert thought leadership over een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot IT governance, risicobeheer en compliance.

De organisatie biedt ook trainingen, evenementen en hulpmiddelen om personen en organisaties te helpen hun kennis en vaardigheden op het gebied van IT-beheer en -beveiliging te ontwikkelen en op peil te houden. Daarnaast is ISACA een toonaangevend pleitbezorger voor de professionele ontwikkeling van haar leden en de bevordering van de hoogste ethische normen op het gebied van informatiesystemen.

Hoe werkt ISACA?

ISACA (Information Systems Audit and Control Association) is een wereldwijde professionele organisatie die onderwijs, certificering en netwerkmogelijkheden biedt aan personen en organisaties op het gebied van audit, controle, bestuur en beveiliging van informatiesystemen (IS). De organisatie biedt een verscheidenheid aan certificeringen, waaronder Certified Information Systems Auditor (CISA), Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) en Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC).

ISACA biedt haar leden middelen en ondersteuning, waaronder onderwijs, onderzoek en publicaties, alsmede een online gemeenschap om te netwerken en kennis te delen. De organisatie biedt ook training en certificeringsprogramma's aan, die ontworpen zijn om mensen te helpen de vaardigheden en kennis te ontwikkelen die nodig zijn om uit te blinken op het gebied van IS-audit, controle, bestuur en beveiliging. Daarnaast voert ISACA onderzoek uit en pleit voor beleid en praktijken die het effectieve gebruik van technologie in organisaties bevorderen.

ISACA examens afleggen

ISACA biedt verschillende certificeringen aan, waaronder Certified Information Systems Auditor (CISA), Certified Information Security Manager (CISM), Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) en Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC). Om een ISACA-certificeringsexamen te kunnen afleggen, moet u eerst aan bepaalde vereisten voldoen, zoals een bepaalde hoeveelheid werkervaring op dit gebied en het onderschrijven van de beroepsethiekcode van ISACA.

Zodra u in aanmerking komt, kunt u zich inschrijven voor een examen via de website van ISACA. De examens worden op verschillende locaties in de wereld aangeboden, meestal persoonlijk in een testcentrum. Sommige examens worden ook online aangeboden via remote proctoring. De examens bestaan meestal uit meerkeuzevragen en zijn getimed.

ISACA raadt u aan om u voor te bereiden op het examen door relevante cursussen te volgen en de body of knowledge van het examen te bestuderen, die wordt beschreven in het certificeringshandboek van het examen. Voor sommige ISACA-certificeringen moet u ook CPE-uren (continuing professional education) verdienen om uw certificering te behouden.

Zo kan ISACA uw bedrijf helpen

ISACA, voorheen bekend als de Information Systems Audit and Control Association, is een wereldwijde beroepsvereniging die opleidingen, certificeringen en netwerkmogelijkheden biedt op het gebied van audit, controle, bestuur en beveiliging van informatiesystemen. De missie van de organisatie is om professionals over de hele wereld te helpen vertrouwen in en waarde van informatiesystemen op te bouwen en te behouden.

ISACA biedt een verscheidenheid aan certificeringen die algemeen erkend en gerespecteerd worden in de industrie, zoals de Certified Information Systems Auditor (CISA), Certified Information Security Manager (CISM), Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT), en Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC). Deze certificeringen zijn bedoeld als erkenning voor personen die blijk hebben gegeven van een hoog niveau van kennis, vaardigheden en ervaring op hun respectieve gebieden.

Een van de belangrijkste voordelen van ISACA-certificeringen is dat ze wereldwijd worden erkend en gerespecteerd door werkgevers, wat kan helpen bij het creëren van carrièremogelijkheden. Daarnaast biedt ISACA een verscheidenheid aan hulpmiddelen, waaronder training, netwerkmogelijkheden en onderzoek, om professionals te helpen op de hoogte te blijven van de laatste best practices en trends in hun vakgebied.

ISACA kan organisaties ook helpen door hen te voorzien van een raamwerk voor het beheren en besturen van informatiesystemen, zoals COBIT, een wereldwijd geaccepteerd raamwerk voor het bestuur en beheer van bedrijfs-IT. Daarnaast biedt ISACA richtlijnen en best practices voor audit, controle, governance en beveiliging van informatiesystemen, die organisaties kunnen helpen bij het identificeren en beperken van risico's en het naleven van wettelijke vereisten.

Over het algemeen kan ISACA organisaties helpen door een kader, kennis en training te bieden om de beveiliging, naleving en het effectieve gebruik van technologie en informatiesystemen te garanderen, die steeds belangrijker worden voor de activiteiten en het succes van het bedrijf.

ISACA training

Cursussen voor ISACA zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke ISACA training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

ISACA Roadmap

ISACA Certificeringen

ISACA, ofwel de Information Systems Audit and Control Association, is een wereldwijde beroepsvereniging die begeleiding, certificering en onderwijs biedt aan auditors van informatiesystemen, controleprofessionals en IT-governanceprofessionals. De organisatie biedt een aantal certificeringen aan, waaronder:

 • Certified Information Systems Auditor (CISA) - De CISA certificering is voor professionals die de informatietechnologie en bedrijfssystemen van een organisatie controleren, bewaken en beoordelen.
 • Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) - De CGEIT certificering is voor professionals die verantwoordelijk zijn voor IT-governance, inclusief het toezicht op IT-strategie, prestaties en risicobeheer.
 • Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC) - De CRISC certificering is voor professionals die controles van informatiesystemen ontwerpen, implementeren, bewaken en onderhouden om IT-risico's van ondernemingen te beheren.
 • Certified in the Control Self-Assessment (CCSA) - De CCSA certificering is voor professionals die control self assessments uitvoeren, inclusief het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van controles.
 • Certified Cybersecurity Professional (CCSP) - De CCSP certificering is voor professionals die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging en het risicobeheer van de informatiesystemen en -technologie van een organisatie.

Om een examen voor ISACA-certificeringen af te leggen, moeten kandidaten aan bepaalde toelatingseisen voldoen, zoals een bepaald niveau van ervaring in het vakgebied en instemmen met de ISACA Code of Professional Ethics. Kandidaten kunnen zich op de examens voorbereiden door cursussen van ISACA te volgen of zelfstandig te studeren met behulp van ISACA's studiemateriaal.

ISACA kan een organisatie helpen door begeleiding, certificering en opleiding te bieden aan auditors van informatiesystemen, controle professionals en IT-governance professionals. Dit helpt ervoor te zorgen dat de IT-systemen en -processen van de organisatie voldoen aan industriële normen en voorschriften, en dat ze veilig en efficiënt zijn. Bovendien toont het hebben van werknemers met ISACA-certificeringen aan dat de organisatie zich inzet voor best practices in IT-governance en risicobeheer.

Banen en carrière-gerelateerde ISACA certificeringen

ISACA is een wereldwijde beroepsvereniging gericht op IT-governance, -controle, -borging en -beveiliging. Zij biedt verschillende certificeringen voor IT-professionals, waaronder Certified Information Systems Auditor (CISA), Certified Information Security Manager (CISM), Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) en Certified in the Risk and Information Systems Control (CRISC).

Met een ISACA-certificering kan iemand zijn kennis, vaardigheden en bekwaamheid op het gebied van IT-governance, -controle, -borging en -beveiliging aantonen. Dit kan helpen bij loopbaanontwikkeling en kan ook het verdienpotentieel vergroten.

Enkele carrière paden waarvoor iemand met een ISACA-certificering in aanmerking kan komen zijn:

 • Information security analyst
 • IT auditor
 • IT risk management professional
 • IT governance consultant
 • IT control and compliance professional
 • Cybersecurity consultant
 • Information systems control and audit professional
 • IT project manager

ISACA certificeringen zijn wereldwijd erkend en gerespecteerd in de industrie en worden vaak vereist of geprefereerd door werkgevers op het gebied van IT governance, controle, assurance en beveiliging. Het is belangrijk op te merken dat de certificeringen 3 jaar geldig zijn en moeten worden vernieuwd. Het ISACA-certificeringstraject is ontworpen voor professionals in verschillende stadia van hun carrière, of ze nu beginnen, vooruit willen of hun vaardigheden actueel willen houden.

Deze certificeringen worden zeer gewaardeerd door werkgevers, en kunnen leiden tot een hoger verdienpotentieel en carrièremogelijkheden voor personen die er houder van zijn. Daarnaast biedt ISACA ook doorlopende professionele ontwikkeling en netwerkmogelijkheden voor haar gecertificeerde leden, wat hun carrièremogelijkheden verder kan vergroten.

Geschiedenis van ISACA

ISACA, ook bekend als de Information Systems Audit and Control Association, is een wereldwijde beroepsorganisatie die werd opgericht in 1969. Haar voornaamste doel is het bieden van begeleiding en het bevorderen van het gebruik van informatiesystemen ten behoeve van bedrijven en personen. ISACA biedt een reeks certificeringen voor professionals op het gebied van informatiesystemen en cyberbeveiliging, waaronder Certified Information Systems Auditor (CISA), Certified Information Security Manager (CISM) en Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT).

De geschiedenis van ISACA is geworteld in de behoefte aan richtlijnen en normen op het gebied van audit, controle en beveiliging van informatiesystemen. Naarmate de technologie zich ontwikkelde, paste ISACA zich aan om te voldoen aan de veranderende behoeften van de industrie, inclusief de introductie van nieuwe certificeringen en de ontwikkeling van een uitgebreid kader voor bestuur en beheer van bedrijfs-IT. Tegenwoordig is ISACA een gerespecteerde en alom erkende organisatie, met een wereldwijd lidmaatschap van meer dan 140.000 professionals in meer dan 180 landen.

ISACA biedt haar leden een breed scala aan middelen en diensten, waaronder training, onderzoek en netwerkmogelijkheden. De organisatie werkt ook aan de bewustwording van het belang van informatiesystemen en cyberbeveiliging, en pleit voor een verantwoord gebruik van technologie. Met haar focus op onderwijs en professionele ontwikkeling is ISACA een waardevolle bron voor individuen en organisaties die hun kennis en vaardigheden op het gebied van informatiesystemen en cyberbeveiliging willen verbeteren.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles