Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Internet of Things (IoT) trainingen

Bestel nu de beste Internet of Things (IoT) trainingen online. Cursus Internet of Things (IoT) E-learning online. Leer alles over IoT en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

2 Trainingen

2 Trainingen

Internet of Things (IoT) Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Internet of Things (IoT) Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Internet of Things (IoT)?

Het Internet of Things (IoT) verwijst naar het netwerk van fysieke apparaten, voertuigen, huishoudelijke apparaten en andere voorwerpen die zijn uitgerust met sensoren, software en netwerkconnectiviteit, waardoor ze gegevens kunnen verzamelen en uitwisselen. Deze apparaten variëren van slimme thermostaten en draagbare fitnesstrackers tot industriële machines en zelfrijdende auto's. De door deze apparaten gegenereerde gegevens kunnen worden geanalyseerd om inzicht te krijgen in klantgedrag, productprestaties en operationele efficiëntie.

IoT is een snel groeiend gebied, met een toenemend aantal verbonden apparaten die worden ontwikkeld en ingezet in verschillende industrieën. Doordat apparaten met elkaar en met andere systemen kunnen communiceren, brengt het Internet of Things een revolutie teweeg in de manier waarop bedrijven werken en met hun klanten communiceren. Het heeft het potentieel om processen te stroomlijnen, de besluitvorming te verbeteren en de algehele klantervaring te verbeteren.

IoT-technologie steunt op een combinatie van hardware, software en connectiviteitsoplossingen. Daartoe behoren sensoren en actuatoren, verbindingsprotocollen, cloud-platforms voor gegevensanalyse en -opslag en algoritmen voor machine learning ten behoeve van voorspellende analyses. Naarmate het Internet of Things zich blijft ontwikkelen, worden nieuwe technologieën en normen ontwikkeld om de groei ervan te ondersteunen en de totstandkoming van nieuwe toepassingen en diensten te vergemakkelijken.

Het Internet of Things is een belangrijke technologische trend die innovatie stimuleert en industrieën transformeert. Het potentieel om waardevolle inzichten te genereren, de operationele efficiëntie te verbeteren en de klantervaring te verbeteren maakt het een waardevolle aanwinst voor bedrijven in een groot aantal sectoren.

Waarom Internet of Things (IoT)?

Het Internet of Things (IoT) wordt steeds belangrijker naarmate meer apparaten en machines op het internet worden aangesloten, waardoor ze gegevens kunnen verzamelen en delen. Dit heeft belangrijke implicaties voor bedrijven in vele sectoren, aangezien het kan leiden tot meer efficiëntie, kostenbesparingen en betere besluitvormingsmogelijkheden.

Een van de belangrijkste voordelen van het IoT is de mogelijkheid om gegevens te verzamelen en te analyseren uit een groot aantal bronnen, waaronder machines, sensoren en apparaten. Dit kan waardevolle inzichten opleveren in klantgedrag, productprestaties en operationele efficiëntie, waardoor bedrijven datagestuurde beslissingen kunnen nemen en hun activiteiten kunnen verbeteren.

IoT kan ook leiden tot meer automatisering en gestroomlijnde processen, waardoor er minder behoefte is aan handmatige interventie en het personeel zich kan richten op complexere taken. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en een hogere productiviteit.

Bovendien kan het Internet of Things bedrijven in staat stellen nieuwe en innovatieve producten en diensten aan te bieden die voorheen onmogelijk waren, zoals verbonden apparaten en smart home-technologieën. Dit kan een concurrentievoordeel op de markt opleveren en omzetgroei stimuleren.

Het belang van het IoT ligt in het vermogen om de manier waarop bedrijven werken te transformeren en nieuwe mogelijkheden voor groei en innovatie te creëren.

Hoe werkt Internet of Things (IoT)?

Het Internet of things (IoT) werkt door verschillende fysieke apparaten en objecten met het internet te verbinden, zodat ze met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen. Deze apparaten zijn uitgerust met sensoren, software en connectiviteitstechnologie waarmee ze gegevens kunnen verzamelen en verzenden. De gegevens worden vervolgens verwerkt en geanalyseerd om inzichten te verschaffen en de besluitvorming te vergemakkelijken.

IoT-technologie kan worden toegepast in een groot aantal sectoren, van gezondheidszorg en vervoer tot productie en landbouw. Het heeft het potentieel om bedrijfsactiviteiten te transformeren, de efficiëntie te verhogen en de klantervaring te verbeteren.

10 voordelen van Internet of Things (IoT)

 1. Verbeterde efficiëntie: Met IoT kunnen bedrijven gegevens uit meerdere bronnen verzamelen en analyseren, wat de efficiëntie kan verhogen door activiteiten te stroomlijnen en verspilling tegen te gaan.
 2. Verbeterde klantervaring: IoT kan bedrijven helpen betere, meer gepersonaliseerde ervaringen te creëren voor hun klanten door gegevens te verzamelen over hun voorkeuren en gedragingen.
 3. Voorspellend onderhoud: IoT-sensoren kunnen apparatuur bewaken en potentiële problemen identificeren voordat het grote problemen worden, waardoor efficiënter en kosteneffectiever onderhoud mogelijk is.
 4. Kostenbesparingen: Door processen te automatiseren en verspilling tegen te gaan, kan IoT bedrijven helpen geld te besparen op operationele kosten.
 5. Verbeterde veiligheid: IoT-sensoren kunnen werknemers in real-time controleren en waarschuwen voor potentiële veiligheidsrisico's, waardoor de veiligheid op de werkplek verbetert en het aantal ongevallen afneemt.
 6. Verhoogde productiviteit: IoT kan werknemers helpen efficiënter te werken door handmatige taken te automatiseren en real-time gegevens te verstrekken om de besluitvorming te informeren.
 7. Beter beheer van middelen: IoT-sensoren kunnen bedrijven helpen hun gebruik van hulpbronnen zoals energie en water te controleren en te optimaliseren, waardoor verspilling wordt tegengegaan en de kosten worden verlaagd.
 8. Beter beheer van de toeleveringsketen: IoT kan de zichtbaarheid en traceerbaarheid in de hele toeleveringsketen verbeteren, waardoor bedrijven hun voorraden beter kunnen beheren en beter kunnen inspelen op een veranderende vraag.
 9. Nieuwe zakelijke kansen: Het ivd kan nieuwe bedrijfsmodellen en inkomstenstromen mogelijk maken, zoals het aanbieden van gegevensanalyse of predictief onderhoud als dienst.
 10. Concurrentievoordeel: Door het toepassen van IoT-technologieën kunnen bedrijven een concurrentievoordeel behalen door de efficiëntie, de klantervaring en de innovatie te verbeteren.

Zo kan Internet of Things (IoT) uw bedrijf helpen

Het Internet of Things (IoT) kan bedrijven op vele manieren helpen. Met het IoT kunnen bedrijven gegevens uit verschillende bronnen verzamelen en analyseren, die kunnen worden gebruikt om de besluitvorming te verbeteren, de efficiëntie te verhogen, de kosten te verlagen en de klantervaring te verbeteren. Met het IoT kunnen bedrijven ook taken en processen automatiseren, wat tijd en middelen kan besparen.

Bovendien kan het IoT bedrijven in staat stellen nieuwe en innovatieve producten en diensten aan te bieden, en het kan hen helpen de behoeften van de klant beter te begrijpen en daarop in te spelen. Met het IoT kunnen bedrijven ook hun supply chain management verbeteren, hun logistiek optimaliseren en hun algemene activiteiten verbeteren. Uiteindelijk kan het Internet of Things bedrijven helpen concurrerend te blijven in de snel veranderende en steeds digitalere markt van vandaag.

Internet of Things (IoT) training

Cursussen voor Internet of Things (IoT) zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke IoT training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Internet of Things (IoT) certificeringen

Er zijn verschillende certificeringen beschikbaar voor personen die hun vaardigheden en kennis op het gebied van Internet of Things (IoT) willen verbeteren. Enkele van de populaire certificeringen zijn:

 • Cisco IoT-certificeringen: Cisco biedt een reeks certificeringen die zich richten op IoT en industriële netwerken. Deze certificeringen omvatten Cisco Industrial Networking Specialist, Cisco Certified Network Associate Industrial IoT (CCNA Industrial IoT), en Cisco Certified Network Professional Industrial IoT (CCNP Industrial IoT).
 • AWS IoT-certificeringen: Amazon Web Services (AWS) biedt AWS Certified IoT Specialty-certificering die iemands vaardigheden en expertise valideert in het ontwerpen en implementeren van IoT-oplossingen met behulp van AWS-diensten.
 • CompTIA IoT Certificeringen: CompTIA biedt CompTIA A+ certificering die IoT apparaten en hun connectiviteit behandelt. De CompTIA Network+ certificering behandelt de basis van IoT netwerken en beveiliging.
 • Microsoft IoT Certificeringen: Microsoft biedt Microsoft Certified: Azure IoT Developer Specialty certificering die iemands vaardigheden valideert in het ontwikkelen en implementeren van Azure IoT-oplossingen.
 • IBM IoT Certificeringen: IBM biedt IBM Certified IoT Solution Architect certificering die iemands vaardigheden en expertise valideert in het ontwerpen en implementeren van IoT-oplossingen met behulp van IBM-technologieën.
 • PTC IoT-certificeringen: PTC biedt een reeks certificeringen die zich richten op IoT en product lifecycle management. Deze certificeringen omvatten ThingWorx IoT Certification en PTC Certified System Architect for ThingWorx.

Deze certificeringen helpen personen om hun vaardigheden en kennis op het gebied van IoT te valideren en hun inzetbaarheid te vergroten. Ze behandelen verschillende aspecten van IoT, zoals apparaatconnectiviteit, gegevensbeheer, beveiliging en analyse, en rusten personen uit met de nodige vaardigheden om IoT-oplossingen te ontwerpen, te ontwikkelen en te implementeren.

Banen en carrière-gerelateerde Internet of Things (IoT) certificeringen

Het hebben van een certificering in Internet of Things (IoT) kan verschillende kansen op werk in verschillende industrieën openen. Hier zijn enkele van de banen en carrières die iemand met IoT-certificeringen kan nastreven:

 • IoT Solutions Architect: Een IoT-oplossingenarchitect is verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van IoT-oplossingen die voldoen aan de zakelijke vereisten van hun organisatie.
 • IoT-ontwikkelaar: Een IoT-ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van softwaretoepassingen waarmee de IoT-apparaten kunnen functioneren en communiceren.
 • IoT-beveiligingsanalist: Een IoT-beveiligingsanalist is verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van IoT-apparaten en -systemen, inclusief gegevensprivacy, authenticatie en toegangscontrole.
 • IoT-gegevensanalist: Een IoT-gegevensanalist is verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en interpreteren van door IoT-apparaten gegenereerde gegevens om inzichten te verschaffen en weloverwogen beslissingen te nemen.
 • IoT-projectmanager: Een IoT-projectmanager is verantwoordelijk voor het toezicht op de planning, uitvoering en bewaking van IoT-projecten en zorgt ervoor dat deze op tijd, binnen het budget en naar tevredenheid van de belanghebbenden worden afgerond.
 • IoT-ingenieur: Een IoT engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van IoT apparaten, sensoren en systemen en zorgt ervoor dat deze volledig functioneel zijn en voldoen aan de vereiste normen.
 • IoT Consultant: Een IoT consultant is verantwoordelijk voor het geven van deskundig advies aan organisaties over de invoering en implementatie van IoT-oplossingen om hun bedrijfsvoering en resultaten te verbeteren.
 • IoT Sales Engineer: Een IoT sales engineer is verantwoordelijk voor het verkopen van IoT producten en diensten aan bedrijven, het demonstreren van hun waarde en voordelen, en het bieden van technische ondersteuning en assistentie.
 • IoT-bedrijfsanalist: Een IoT business analist is verantwoordelijk voor het analyseren en interpreteren van de impact van IoT op een bedrijf en zijn activiteiten, het identificeren van gebieden voor verbetering en het aanbevelen van oplossingen.
 • IoT-productmanager: Een IoT-productmanager is verantwoordelijk voor het definiëren en beheren van de productroadmap voor IoT-apparaten en zorgt ervoor dat deze voldoen aan de behoeften van klanten en aansluiten bij de strategische doelen van het bedrijf.

IoT-certificaten kunnen leiden tot een lonende carrière in een snel groeiend vakgebied met talrijke carrièremogelijkheden in verschillende sectoren.

Geschiedenis van Internet of Things (IoT)

De geschiedenis van het Internet of Things (IoT) gaat terug tot het begin van de jaren tachtig, toen een Coca-Cola-automaat aan de Carnegie Mellon University op het internet werd aangesloten. De machine kon zijn inventaris en toestand rapporteren, en gebruikers ook in staat stellen op afstand te controleren of er koude dranken in zaten.

In de loop der jaren heeft de ontwikkeling van verschillende technologieën, zoals draadloze sensoren, RFID en ingebedde systemen, de weg vrijgemaakt voor de groei van het ivd. De term "internet der dingen" werd voor het eerst bedacht door Kevin Ashton, een Britse technologiepionier, in 1999. Hij zag een wereld voor zich waarin fysieke objecten op het internet konden worden aangesloten en naadloos met elkaar konden communiceren.

Begin jaren 2000 ontstonden de eerste commerciële IoT-toepassingen, zoals slimme huizen, slimme auto's en draagbare apparaten. In 2008 overtrof het aantal op het internet aangesloten apparaten voor het eerst het aantal mensen op aarde, wat een belangrijke mijlpaal was in de ontwikkeling van het ivd.

Vandaag is het ivd een integraal onderdeel van vele industrieën, waaronder gezondheidszorg, landbouw, productie en vervoer. Het heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop bedrijven werken en met klanten communiceren, door inzichten in real-time gegevens te verschaffen, voorspellend onderhoud mogelijk te maken en de algemene efficiëntie te verbeteren.

Naarmate de vraag naar IoT blijft groeien, groeit ook de behoefte aan vakmensen die IoT-systemen kunnen ontwerpen, ontwikkelen en beheren. Certificaten in IoT worden steeds belangrijker voor professionals die hun carrière in dit spannende en snel evoluerende vakgebied willen bevorderen.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles