Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Practice Labs - Live Labs

Bestel nu de beste Live Labs online. Practice Labs zijn optioneel bij te bestellen voor diverse trainingen. Wilt u alles weten over Practice Labs? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

19 Trainingen

19 Trainingen

Practice Labs / Live Labs

 • Type training: Aanvulling op E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Voorbereiding op ICT certificaten
 • Gebruikersvriendelijke omgeving

Wat zijn Practice Labs of Live Labs?

Practice Labs, ook bekend als Live Labs, zijn interactieve trainingsoplossingen die gebruikers gesimuleerde praktijkscenario's bieden om hun vaardigheden in verschillende technologieën te oefenen en te demonstreren. Live labs bieden praktijkervaring in een gecontroleerde omgeving, zodat gebruikers hun kennis kunnen toepassen en praktische oefeningen kunnen doen.

Personen die zich willen voorbereiden op certificeringsexamens of organisaties die de vaardigheden van hun werknemers in een bepaalde technologie willen beoordelen, kunnen Practice Labs gebruiken als aanvulling op traditionele leermethoden zoals training door een instructeur, online cursussen en zelfstudiemateriaal.

Practice Labs bieden een veilige, praktijkgerichte omgeving voor gebruikers om hun kennis te testen, gebieden voor verbetering te identificeren en vertrouwen in hun vaardigheden op te bouwen. Ze worden vaak gebruikt om mensen te helpen zich voor te bereiden op praktische onderdelen van certificeringsexamens.

Over het algemeen zijn Practice Labs een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn vaardigheden in een specifieke technologie wil verbeteren of zich wil voorbereiden op een certificeringsexamen.

Wat is het verschil tussen Practice Labs en Live Labs?

De termen 'Practice Labs' en 'Live Labs' kunnen door elkaar worden gebruikt om te verwijzen naar hetzelfde type opleidings- en beoordelingsoplossing. Ze bieden een gesimuleerde omgeving waarin gebruikers hun vaardigheden in verschillende technologieën kunnen oefenen en demonstreren. Zowel 'Practice Labs' als 'Live Labs' verwijzen over het algemeen naar hetzelfde type hands-on, interactieve opleidings- en beoordelingsoplossing.

10 voordelen van Practice Labs

 1. Praktijkervaring: Practice Labs bieden een praktijkgerichte omgeving waarin gebruikers hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen op scenario's uit de praktijk.
 2. Veilige omgeving: Gebruikers kunnen hun vaardigheden en kennis testen in een gecontroleerde omgeving, zonder het risico dat live systemen of gegevens worden beschadigd.
 3. Meer zelfvertrouwen: Met praktijkervaring kunnen gebruikers vertrouwen opbouwen in hun vaardigheden en zich voorbereiden op scenario's in de echte wereld.
 4. Voorbereiding op certificeringsexamens: Practice Labs kunnen mensen helpen zich voor te bereiden op hands-on onderdelen van certificeringsexamens.
 5. Beoordeling van vaardigheden: Practice Labs kunnen worden gebruikt om de vaardigheden van werknemers in een bepaalde technologie te beoordelen, wat organisaties helpt bij het identificeren van gebieden die voor verbetering vatbaar zijn.
 6. Kosteneffectief: Practice Labs zijn vaak een kosteneffectieve oplossing voor organisaties die de vaardigheden van werknemers willen beoordelen en verbeteren.
 7. Tijdbesparend: Practice Labs besparen tijd doordat gebruikers zich kunnen concentreren op praktische oefeningen in plaats van op tijdrovende installatie en configuratie.
 8. Handig: Live Labs zijn overal toegankelijk, zodat gebruikers de oefeningen in hun eigen tempo en volgens hun eigen schema kunnen uitvoeren.
 9. Scenario's uit de echte wereld: Live Labs simuleren scenario's uit de echte wereld, zodat gebruikers zich kunnen voorbereiden op echte taken en verantwoordelijkheden.
 10. Aanvullend op andere trainingsmethoden: Live Labs kunnen worden gebruikt als aanvulling op traditionele leermethoden, zoals training door een instructeur, online cursussen en zelfstudiemateriaal.

Waarom Live Labs gebruiken?

Live Labs bieden een unieke en boeiende manier om een IT-training te verbeteren door een echte omgeving te bieden voor praktijkoefeningen en leren. Met behulp van Practice Labs kunnen cursisten hun kennis en vaardigheden toepassen in een gesimuleerde omgeving, waardoor ze kunnen experimenteren, testen en hun begrip verfijnen zonder de risico's die gepaard gaan met het werken op live systemen.

Dit kan resulteren in een beter begrip en behoud van de stof, wat leidt tot betere werkprestaties en meer vertrouwen in hun vaardigheden. Bovendien kunnen Live Labs tijd en middelen besparen doordat studenten praktische taken en opdrachten in een virtuele omgeving kunnen uitvoeren, in plaats van naar fysieke labs te moeten reizen of dure apparatuur te moeten gebruiken. In het algemeen kan de integratie van Live Labs in een IT-opleiding resulteren in een effectievere en efficiëntere leerervaring.

Welke ICT trainingen bieden Practice Labs?

Live Labs worden vaak gebruikt als aanvulling op ICT trainingen. Dit gaat met name om certificeringen voor CompTIA, Microsoft, Cisco en VMWare, en trainingen voor specifieke technologieën als Windows Server, Linux en AWS. De exacte beschikbaarheid van Practice Labs kan variëren tussen specifieke ICT trainingen die worden gevolgd, maar over het algemeen worden ze aangeboden als een optionele aanvulling op het cursusmateriaal. Bij elke training kunt u zien of er Practice Labs beschikbaar zijn voor de cursus die u wilt volgen.

Practice Labs worden vaak aangeboden als onderdeel van diverse ICT trainingen, waaronder trainingen met betrekking tot:

 • Netwerken en beveiliging: ICT trainingen over netwerkontwerp, beste praktijken voor beveiliging en het gebruik van verschillende netwerkapparaten en -technologieën.
 • Cloud computing: ICT trainingen over cloud architectuur, implementatie en beheer van platforms zoals AWS, Azure of Google Cloud.
 • Cyberbeveiliging: ICT trainingen over beveiligingsprincipes, dreigingsanalyse en het gebruik van verschillende tools en technologieën om netwerken en systemen te beveiligen.
 • Programmeren en softwareontwikkeling: IT trainingen over codering, methoden voor softwareontwikkeling en het gebruik van verschillende programmeertalen.
 • Databasebeheer: IT trainingen over databaseontwerp, -beheer en -optimalisatie met behulp van platforms zoals Oracle, SQL Server of MySQL.
 • DevOps: ICT trainingen over automatisering, continue integratie en levering, en het gebruik van verschillende tools en technologieën om software te beheren en te implementeren.

Geschiedenis van Practice Labs

Practice Labs, ook bekend als Live Labs, hebben een relatief korte maar impactvolle geschiedenis in de wereld van IT-opleiding. Het concept van Practice Labs (praktijklabs) is ontstaan als antwoord op de groeiende behoefte aan hands-on, praktische training op het gebied van informatietechnologie.

Vóór de komst van Practice Labs waren ICT trainingen voornamelijk gericht op theoretische kennis en het gebruik van gesimuleerde omgevingen. Deze aanpak was onvoldoende voor veel studenten en professionals die vaardigheden en ervaring in de praktijk moesten ontwikkelen.

Live Labs werden opgericht om deze behoefte op te vullen door een virtuele omgeving te bieden waarin studenten hun pas verworven kennis konden oefenen en toepassen in een veilige, gecontroleerde omgeving. Zo konden ze experimenteren met nieuwe technologieën en technieken en praktische ervaring opdoen zonder het risico te lopen systemen in de echte wereld te beschadigen.

Sinds hun introductie zijn Practice Labs een populair en essentieel onderdeel geworden van veel IT-opleidingen. Ze bieden cursisten de kans om hun vaardigheden te testen, fouten te maken en te leren van hun ervaringen in een ondersteunende omgeving. Dit helpt hen om de opgedane kennis beter te behouden en zelfverzekerder en effectiever te worden in hun toekomstige carrière.

Het gebruik van Practice Labs is ook gunstig voor IT-professionals die zich willen bijscholen of omscholen. Ze bieden een kosteneffectieve manier om praktijkervaring op te doen met nieuwe technologieën en technieken, en kunnen ICT professionals helpen actueel te blijven in hun vakgebied.

Practice Labs hebben een grote invloed gehad op de wereld van IT trainingen en zijn een onmisbaar hulpmiddel geworden voor studenten en professionals die praktische ervaring willen opdoen en vaardigheden uit de praktijk willen ontwikkelen.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles