Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Mobile Development trainingen

Bestel nu de beste Mobile Development trainingen online. Cursus Mobile Development E-learning online. Leer alles over Mobile Development en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

23 Trainingen

23 Trainingen

Mobile Development Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Mobile Development Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Mobile Development?

Mobile Development (Mobiele ontwikkeling) verwijst naar het proces van het creëren van mobiele toepassingen voor mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en smartwatches. Het gaat om een combinatie van vaardigheden in programmeertalen, softwareontwikkelingstools en gebruikersinterfaceontwerp om mobiele apps te maken die voldoen aan de behoeften van gebruikers. Mobiele ontwikkeling kan variëren van het maken van eenvoudige apps zoals rekenmachines of spelletjes tot complexe apps waarbij verschillende technologieën en systemen moeten worden geïntegreerd.

Mobiele ontwikkeling omvat het werken met verschillende platforms zoals iOS, Android en Windows Mobile. Ontwikkelaars gebruiken programmeertalen zoals Java, Swift en Kotlin om apps te bouwen die op deze platforms draaien. Ze gebruiken ook ontwikkeltools zoals Xcode, Android Studio en Visual Studio om mobiele toepassingen te maken, te testen en te debuggen. Het ontwerp van de gebruikersinterface van de app is ook een cruciaal aspect van mobiele ontwikkeling. Ontwikkelaars gebruiken tools als Sketch, Figma en Adobe XD om interfaces te ontwerpen die intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Mobile Development is steeds belangrijker geworden door de groei van mobiele apparaten en de populariteit van mobiele apps. Bedrijven en organisaties investeren in mobiele apps als een manier om in contact te komen met klanten, processen te stroomlijnen en hun activiteiten te verbeteren. Mobiele ontwikkeling is dan ook een veelgevraagd vakgebied geworden met veel werkgelegenheid voor bekwame ontwikkelaars.

Waarom Mobile Development?

Mobile Development is steeds belangrijker geworden in de huidige digitale wereld. Met de snelle groei van mobiele technologie en de populariteit van smartphones en tablets erkennen bedrijven de noodzaak om mobiele apps te ontwikkelen om hun klanten te bereiken en te binden. Mobiele ontwikkeling is ook belangrijk om de bedrijfsvoering te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de efficiëntie te vergroten.

Dankzij mobiele ontwikkeling kunnen bedrijven apps maken die zijn aangepast aan hun specifieke behoeften en een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring bieden. Dit helpt bedrijven om de betrokkenheid en het behoud van klanten te verbeteren, de naamsbekendheid te vergroten en de omzet te verhogen. Mobiele apps bieden bedrijven ook de mogelijkheid om waardevolle gegevens over klantgedrag te verzamelen, die kunnen worden gebruikt om marketingstrategieën te informeren en de algemene bedrijfsprestaties te verbeteren.

Mobiele ontwikkeling is ook belangrijk voor het verbeteren van interne bedrijfsprocessen. Aangepaste mobiele apps kunnen worden ontwikkeld om taken en workflows te stroomlijnen, waardoor de bedrijfsvoering efficiënter wordt en de kosten dalen. Mobiele apps kunnen werknemers ook in staat stellen om op afstand te werken, waardoor de flexibiliteit en productiviteit toenemen.

Kortom, het belang van mobiele ontwikkeling ligt in het vermogen om de betrokkenheid van klanten te vergroten, de bedrijfsvoering te verbeteren en de efficiëntie en productiviteit te verhogen. Aangezien het mobiele landschap zich blijft ontwikkelen, moeten bedrijven mobiele ontwikkeling omarmen als een essentieel aspect van hun digitale strategie om concurrerend te blijven en te voldoen aan de behoeften van hun klanten.

Hoe werkt Mobile Development?

Mobile development verwijst naar het proces van het ontwerpen, creëren en onderhouden van mobiele toepassingen voor verschillende mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Het omvat een combinatie van softwareontwikkeling, user experience design en testen om applicaties te produceren die kunnen draaien op mobiele apparaten.

Het mobiele ontwikkelingsproces begint meestal met het plannen en conceptualiseren van de mobiele app. Dit omvat het identificeren van de doelgroep, het definiëren van de functies van de app en het kiezen van het juiste ontwikkelingsplatform. De volgende stap is het ontwerpen van de gebruikersinterface en gebruikerservaring van de mobiele app, waaronder het maken van wireframes en mockups om de look en feel van de app te visualiseren.

Zodra het ontwerp klaar is, kunnen ontwikkelaars beginnen met het coderen van de app met behulp van programmeertalen zoals Java of Swift. Vervolgens wordt de app getest op functionaliteit, bruikbaarheid en prestaties, en worden eventueel noodzakelijke wijzigingen of verbeteringen aangebracht. Ten slotte wordt de app gepubliceerd in app stores zoals Apple App Store of Google Play Store.

Mobiele ontwikkeling kan bestaan uit het maken van native apps, die specifiek zijn ontworpen voor een bepaald mobiel platform, en hybride apps, die zijn ontworpen om op meerdere platforms te werken. Mobiele ontwikkelaars kunnen ook frameworks en tools zoals React Native, Xamarin of Ionic gebruiken om het ontwikkelingsproces te stroomlijnen en efficiënter hoogwaardige mobiele apps te maken.

10 voordelen van Mobile Development

 1. Groter bereik: Dankzij mobiele ontwikkeling kunnen bedrijven een groter publiek bereiken, aangezien de meerderheid van de internetgebruikers het web via mobiele apparaten benadert.
 2. Betere betrokkenheid: Mobiele apps bieden een interessantere gebruikerservaring dan traditionele websites, wat leidt tot meer klantenbinding.
 3. Concurrentievoordeel: Door een mobiele app of responsieve website aan te bieden, kunnen bedrijven zich onderscheiden van concurrenten die geen mobiele oplossingen aanbieden.
 4. Verbeterde klantenservice: Mobiele apps kunnen klantenservice en ondersteuning direct via de app bieden, waardoor de klanttevredenheid toeneemt.
 5. Betere gegevensverzameling: Mobiele apps kunnen waardevolle gegevens verzamelen over het gedrag en de voorkeuren van klanten, waardoor bedrijven datagestuurde beslissingen kunnen nemen.
 6. Meer verkoop: Mobiele apps kunnen het voor klanten gemakkelijker maken om producten en diensten te kopen, wat leidt tot meer verkoop en omzet.
 7. Kosteneffectieve marketing: Mobiele apps kunnen worden gebruikt als kosteneffectief marketinginstrument, waardoor bedrijven klanten direct kunnen bereiken via pushmeldingen en in-app promoties.
 8. Verbeterde merkherkenning: Mobiele apps zorgen voor een directe verbinding met de klant, waardoor de merkherkenning en zichtbaarheid toenemen.
 9. Gestroomlijnde bedrijfsvoering: Mobiele apps kunnen bedrijfsactiviteiten stroomlijnen, zoals voorraadbeheer en orderverwerking, wat leidt tot meer efficiëntie en productiviteit.
 10. Toekomstbestendigheid: Nu mobiele apparaten steeds populairder worden, kan een investering in mobiele ontwikkeling een bedrijf toekomstbestendig maken en ervoor zorgen dat het relevant en concurrerend blijft in het digitale tijdperk.

Zo kan Mobile Development uw bedrijf helpen

Mobile development kan een bedrijf op verschillende manieren helpen. Ten eerste kunnen bedrijven een breder publiek bereiken door mobiele applicaties te creëren die toegankelijk zijn voor klanten op hun smartphones en tablets. Dit verbetert de algemene ervaring en tevredenheid van de klant en helpt bedrijven concurrerend te blijven in hun sector. Met mobiele ontwikkeling kunnen bedrijven ook hun interne activiteiten verbeteren door mobiele toepassingen voor werknemers te creëren, die processen kunnen stroomlijnen en de efficiëntie kunnen verhogen.

Daarnaast kan mobiele ontwikkeling bedrijven helpen inkomsten te genereren door in-app aankopen, advertenties of door premium functies in rekening te brengen. Ten slotte kan mobiele ontwikkeling bedrijven helpen bij het verzamelen van waardevolle gegevens over hun klanten en hun gedrag, die marketingstrategieën en beslissingen over productontwikkeling kunnen onderbouwen.

Mobile Development training

Cursussen voor Mobile Development zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Mobile Development training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Mobile Development certificeringen

Er zijn veel certificeringen beschikbaar voor mobiele ontwikkeling, met verschillende accenten en expertiseniveaus. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Apple Certified iOS Developer: Deze certificering toont expertise aan in het ontwikkelen van apps voor het iOS-platform met behulp van Apple's programmeertaal Swift.
 • Google Mobile Web Specialist: Deze certificering richt zich op mobiele webontwikkeling met behulp van de tools en technologieën van Google.
 • Certified Mobile Application Developer (CMAD): Deze certificering omvat een breed scala aan onderwerpen op het gebied van mobiele ontwikkeling, waaronder ontwerp, ontwikkeling, testen en implementatie.
 • Xamarin Certified Mobile Developer: Deze certificering richt zich op het ontwikkelen van cross-platform mobiele apps met behulp van Xamarin, een populaire tool voor het bouwen van apps met een enkele codebase.
 • Oracle Certified Professional, Java ME Mobile Application Developer: Deze certificering richt zich op het ontwikkelen van op Java gebaseerde apps voor mobiele apparaten, met een bijzondere focus op Java ME.
 • IBM Certified Mobile Application Developer: Deze certificering omvat een breed scala aan onderwerpen op het gebied van mobiele ontwikkeling, waaronder ontwerp, ontwikkeling, testen en implementatie, met behulp van IBM's MobileFirst Platform.

Met een certificering in Mobile Development kunt u potentiële werkgevers laten zien dat u over de nodige vaardigheden en kennis beschikt om hoogwaardige mobiele toepassingen te ontwikkelen. Het kan u ook helpen op te vallen in een overvolle arbeidsmarkt en mogelijk leiden tot hogere salarissen en meer doorgroeimogelijkheden.

Banen en carrière-gerelateerde Mobile Development certificeringen

Het hebben van certificeringen in mobiele ontwikkeling kan verschillende baankansen en carrièrepaden openen. Enkele van de meest populaire banen en carrièrepaden voor gecertificeerde mobiele ontwikkelaars zijn:

 • Mobile Application Developer: Mobiele applicatie-ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het maken en ontwerpen van applicaties voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Ze werken meestal met programmeertalen zoals Java, Swift en Kotlin.
 • Mobiele App Tester: Mobiele app testers zorgen ervoor dat applicaties goed functioneren en gebruiksvriendelijk zijn. Ze testen applicaties op verschillende apparaten en platforms om mogelijke problemen of bugs te identificeren.
 • UX/UI Designer: User experience/user interface (UX/UI) designers richten zich op het creëren van de look en feel van mobiele applicaties. Zij werken aan het ontwerp en de lay-out van applicaties om ervoor te zorgen dat deze visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn.
 • Mobiele oplossingsarchitect: Mobile solutions architects ontwerpen en houden toezicht op de implementatie van mobiele systemen en toepassingen. Zij zorgen ervoor dat de mobiele toepassingen voldoen aan de behoeften van het bedrijf en dat ze schaalbaar en veilig zijn.
 • Mobile Security Specialist: Mobile security specialisten werken om ervoor te zorgen dat mobiele toepassingen beveiligd zijn tegen potentiële bedreigingen en kwetsbaarheden. Zij identificeren en pakken beveiligingsrisico's aan en ontwikkelen strategieën om de applicatie en gebruikersgegevens te beschermen.
 • Mobile Product Manager: Mobiele productmanagers houden toezicht op de ontwikkeling en lancering van mobiele toepassingen. Zij identificeren markttrends en gebruikersbehoeften en werken samen met ontwikkelingsteams om applicaties te creëren die aan deze behoeften voldoen.
 • Mobile Technology Consultant: Mobile technology consultants bieden begeleiding en advies over mobiele technologieën en hun implementatie. Zij werken samen met bedrijven om mogelijkheden voor mobiele technologieën te identificeren en helpen hen strategieën te ontwikkelen voor de invoering van mobiele technologie.
 • Mobile Sales Specialist: Mobile sales specialisten zijn verantwoordelijk voor de verkoop van mobiele toepassingen en gerelateerde producten en diensten. Zij identificeren potentiële klanten en marktkansen en ontwikkelen strategieën om verkopen te sluiten en inkomsten te verhogen.
 • Mobile Analytics Specialist: Mobile analytics specialisten gebruiken data analyse tools om gegevens van mobiele applicaties te verzamelen en te analyseren. Zij identificeren trends en patronen in gebruikersgedrag en applicatiegebruik om productontwikkeling en marketingstrategieën te onderbouwen.
 • Mobile Marketing Specialist: Mobile marketing specialisten zijn verantwoordelijk voor het promoten van mobiele applicaties en gerelateerde producten en diensten. Zij ontwikkelen marketingstrategieën om doelgroepen te bereiken en het gebruik en de betrokkenheid van gebruikers te vergroten.

Geschiedenis van Mobile Development

Mobile Development is de laatste jaren een snel groeiende industrie geworden, met de opkomst van smartphones en mobiele toepassingen. De geschiedenis van mobiele ontwikkeling gaat terug tot de jaren negentig, toen mobiele apparaten voor het eerst op de markt kwamen. In die tijd werden deze apparaten vooral gebruikt voor basiscommunicatie, zoals telefoneren en sms'en.

Met de komst van mobiele besturingssystemen zoals iOS en Android eind jaren 2000 begon de mobiele ontwikkeling echter een hoge vlucht te nemen. Ontwikkelaars konden toepassingen creëren die op deze besturingssystemen konden draaien, waardoor gebruikers allerlei taken op hun mobiele apparaten konden uitvoeren, zoals surfen op het internet, spelletjes spelen en toegang krijgen tot sociale media.

Sindsdien is het gebied van mobiele ontwikkeling zich snel blijven ontwikkelen, waarbij regelmatig nieuwe technologieën en platforms opduiken. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan tools en frameworks beschikbaar voor ontwikkelaars om mobiele toepassingen te maken, en de vraag naar bekwame mobiele ontwikkelaars blijft groeien.

Aangezien het gebruik van mobiele apparaten wereldwijd blijft toenemen, zal mobiele ontwikkeling naar verwachting een belangrijk aandachtsgebied blijven voor bedrijven en organisaties in een breed scala aan sectoren. Met de juiste vaardigheden en certificeringen kunnen mensen spannende en lonende carrièremogelijkheden vinden in mobiele ontwikkeling, waarbij ze aan van alles kunnen werken, van mobiele games en entertainment-apps tot toepassingen op bedrijfsniveau voor bedrijven en overheidsorganisaties.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles