Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prijs
Merken

Web Development and Graphic Design trainingen

Bestel nu de beste Web Development trainingen online. Cursus Graphic Design E-learning online. Leer alles over Web Development and Graphic Design en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

76 Trainingen

76 Trainingen

Web Development and Graphic Design

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • ICT Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Web Development?

Web Development (webontwikkeling) is het proces van het creëren en onderhouden van websites. Het omvat een reeks activiteiten, waaronder webontwerp, ontwikkeling van webinhoud, client-side scripting, server-side scripting en databasebeheer. Het doel van webontwikkeling is het produceren van een website die functioneel, toegankelijk en visueel aantrekkelijk is.

Webontwikkelaars gebruiken verschillende programmeertalen en tools om websites te bouwen, waaronder HTML, CSS, JavaScript, PHP en andere. Ze werken nauw samen met webdesigners om ervoor te zorgen dat de look en feel van een website overeenkomt met de eisen en doelstellingen van de klant. Webontwikkeling is een snel evoluerend vakgebied en vereist voortdurende opleiding en ontwikkeling om gelijke tred te houden met nieuwe technologieën en beste praktijken.

Wat is Graphic Design?

Graphic Design (grafisch ontwerp) is het proces van visuele communicatie en probleemoplossing waarbij gebruik wordt gemaakt van een of meer van de volgende vormen van typografie, fotografie en illustratie. Het vakgebied wordt beschouwd als een onderdeel van visuele communicatie en communicatieontwerp, maar soms wordt de term "grafisch ontwerp" hiermee door elkaar gebruikt vanwege de overlappende vaardigheden. Grafisch ontwerpers gebruiken verschillende methoden om woorden, symbolen en beelden te creëren en te combineren tot een visuele weergave van ideeën en boodschappen.

Een grafisch ontwerper kan een combinatie van typografie, beeldende kunst en paginalay-outtechnieken gebruiken om een eindresultaat te produceren. Het doel van grafisch ontwerp is het effectief overbrengen van een boodschap door middel van visuele elementen. Grafisch ontwerp wordt gebruikt in verschillende sectoren, waaronder reclame, uitgeverijen, verpakkingen, mode, architectuur en meer.

Waarom Web Development and Graphic Design?

Web development en graphic design zijn beide veelgevraagde vaardigheden in het huidige digitale tijdperk. Webontwikkeling omvat het maken en onderhouden van websites, inclusief het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van webtoepassingen. Grafisch ontwerp omvat het gebruik van visuele elementen, zoals typografie, afbeeldingen en kleuren, om visuele weergaven van informatie en ideeën te creëren.

Vaardigheden in zowel webontwikkeling als grafisch ontwerp kunnen veel voordelen opleveren. Zo kunnen vaardigheden op het gebied van webontwikkeling het gemakkelijker maken om websites te maken en te onderhouden, wat essentieel kan zijn voor bedrijven die online aanwezig willen zijn. Grafische ontwerpvaardigheden kunnen helpen bij het creëren van aantrekkelijke en effectieve visuele weergaven van informatie, wat belangrijk kan zijn in verschillende sectoren, zoals marketing en reclame.

Daarnaast kunnen vaardigheden in webontwikkeling en grafisch ontwerp veel carrièremogelijkheden bieden, variërend van webontwikkelaar en grafisch ontwerper tot front-end ontwikkelaar en digitaal marketeer. Met deze vaardigheden kunnen personen ook werken als freelancer of hun eigen bedrijf beginnen, waarbij ze web- en grafische ontwerpdiensten aanbieden aan klanten.

Hoe werkt Web Development and Graphic Design?

Web development en Graphic design zijn twee belangrijke gebieden in de digitale media en technologie die een combinatie van technische en creatieve vaardigheden vereisen.

Webontwikkeling verwijst naar het proces van het bouwen, creëren en onderhouden van websites. Het omvat verschillende stadia zoals planning, ontwerp, codering, testen en implementatie. Webontwikkelaars gebruiken programmeertalen als HTML, CSS, JavaScript en andere om de structuur, het uiterlijk en de functionaliteit van een website te creëren. Zij werken ook aan de back-end van websites en ontwikkelen en integreren databases, servers en andere technische componenten.

Grafisch ontwerp, aan de andere kant, omvat het creëren van visuele inhoud voor digitale en gedrukte media. Het omvat een breed scala aan activiteiten, van het creëren van logo's en illustraties tot het ontwerpen van verpakkingen en advertenties. Grafisch ontwerpers gebruiken software zoals Adobe Creative Suite, Canva en andere om grafieken, afbeeldingen en lay-outs te maken en te bewerken. Ze moeten een sterk gevoel hebben voor compositie, kleur, typografie en andere ontwerpelementen om ideeën en boodschappen effectief over te brengen via hun werk.

Zowel webontwikkeling als grafisch ontwerp vereisen voortdurend leren en aanpassing aan nieuwe technologieën en ontwerptrends. Ze spelen een cruciale rol bij het vormgeven van het digitale landschap en de manier waarop mensen online omgaan met informatie en media.

10 voordelen van Web Development and Graphic Design

 1. Verhoogde zichtbaarheid en toegankelijkheid: Een goed ontworpen website kan de zichtbaarheid en toegankelijkheid van een bedrijf of organisatie vergroten, waardoor het voor klanten en cliënten gemakkelijker wordt om hen te vinden en met hen te communiceren.
 2. Verbeterde gebruikerservaring: Effectieve webontwikkeling en grafisch ontwerp kunnen leiden tot een betere gebruikerservaring, waardoor het voor klanten gemakkelijker wordt om te vinden wat ze zoeken en interactie te hebben met een website.
 3. Verhoogde geloofwaardigheid: Een professioneel uitziende website en grafische vormgeving kunnen de geloofwaardigheid van een bedrijf of organisatie vergroten, waardoor het vertrouwen bij potentiële klanten en opdrachtgevers wordt vergroot.
 4. Verbeterde marketing en reclame: Webontwikkeling en grafisch ontwerp kunnen worden gebruikt om marketing- en reclame-inspanningen te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om doelgroepen te bereiken en producten en diensten te promoten.
 5. Verhoogde verkoop en inkomsten: Door het voor klanten gemakkelijker te maken om een bedrijf of organisatie te vinden en ermee te communiceren, kunnen webontwikkeling en grafisch ontwerp leiden tot meer verkoop en inkomsten.
 6. Betere verzameling en analyse van gegevens: Webontwikkeling en grafisch ontwerp kunnen worden gebruikt om instrumenten en systemen te implementeren voor het verzamelen en analyseren van gegevens, waardoor organisaties geïnformeerde beslissingen kunnen nemen en hun activiteiten kunnen verbeteren.
 7. Betere communicatie en samenwerking: Effectieve webontwikkeling en grafisch ontwerp kan de communicatie en samenwerking tussen organisaties en hun werknemers, klanten en partners verbeteren.
 8. Verhoogd concurrentievermogen: Een goed ontworpen website en grafische vormgeving kunnen een bedrijf of organisatie concurrerender maken in hun branche, waardoor ze zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten.
 9. Verbeterde schaalbaarheid en flexibiliteit: Webontwikkeling en grafisch ontwerp kunnen worden gebruikt om schaalbare en flexibele systemen en oplossingen te creëren die kunnen groeien en veranderen als een bedrijf of organisatie zich ontwikkelt.
 10. Verhoogde efficiëntie en productiviteit: Effectieve webontwikkeling en grafisch ontwerp kunnen leiden tot meer efficiëntie en productiviteit, waardoor organisaties meer kunnen bereiken in minder tijd en met minder middelen.

Zo kan Web Development and Graphic Design uw bedrijf helpen

Web development en grafisch design zijn cruciaal voor het succes van een bedrijf in de moderne wereld. Hier zijn enkele manieren waarop ze kunnen helpen:

 • Verbetering van het merkimago en de online aanwezigheid: Een goed ontworpen website met een sterke visuele aantrekkingskracht kan helpen om het merkimago te verbeteren en de online aanwezigheid van een bedrijf te vergroten.
 • Klanten aantrekken en behouden: Een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website kan klanten aantrekken en behouden, wat helpt om de verkoop en inkomsten te verhogen.
 • Betere communicatie en informatieverspreiding: Een website kan een effectief middel zijn om informatie te communiceren met klanten, partners en andere belanghebbenden.
 • Verhoogde toegankelijkheid: Een goed ontworpen website maakt het gemakkelijker voor klanten om toegang te krijgen tot informatie en producten of diensten, zelfs buiten de normale kantooruren.
 • Verbeterde zoekmachine ranking: Een goed ontworpen en geoptimaliseerde website kan helpen om de positie in zoekmachines te verbeteren, waardoor potentiële klanten een bedrijf gemakkelijker kunnen vinden.
 • Verbeterde marketing inspanningen: Webontwikkeling en grafisch ontwerp kunnen bedrijven helpen om effectievere marketingcampagnes op te zetten, de naamsbekendheid te vergroten en de verkoop te stimuleren.
 • Betere klantervaring: Een goed ontworpen website kan de algemene klantervaring verbeteren, waardoor het voor klanten gemakkelijker wordt te vinden wat ze zoeken en transacties af te ronden.
 • Verhoogde geloofwaardigheid: Een professioneel uitziende website kan de geloofwaardigheid van een bedrijf vergroten, waardoor vertrouwen en betrouwbaarheid worden versterkt.
 • Concurrentievoordeel: Een goed ontworpen website en een sterke online aanwezigheid kunnen een bedrijf een concurrentievoordeel geven ten opzichte van anderen in hun branche.
 • Betere gegevensanalyse en tracking: Webontwikkeling en grafisch ontwerp kunnen bedrijven helpen om gegevens, zoals websiteverkeer en klantengedrag, te volgen en te analyseren, om weloverwogen beslissingen te nemen over toekomstige marketing- en bedrijfsstrategieën.

Web Development training en Graphic Design training

Web Development en Graphic Design trainingen zijn educatieve programma's die individuen helpen kennis en vaardigheden op deze gebieden te verwerven. Web Development cursussen behandelen onderwerpen als HTML, CSS, JavaScript, React, Angular, Vue, Ruby on Rails, WordPress, en meer. Grafisch ontwerp cursussen kunnen lessen bevatten over design principes, kleur theorie, typografie, fotobewerking, en software zoals Adobe Photoshop, Illustrator, en InDesign.

Zowel Web Development als Graphic Design trainingen kunnen online worden gevolgd en kunnen variëren van beginners tot gevorderden. Sommige cursussen kunnen leiden tot certificeringen, die expertise in een specifieke technologie of tool kunnen aantonen.

Het voordeel van deze trainingen is het verwerven van de nodige vaardigheden en kennis om een carrière in Web Development of Graphic Design na te streven of om de huidige vaardigheden te verbeteren en up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën en technieken op deze gebieden.

Web Development and Graphic Design certificeringen

Om gecertificeerd te worden in webontwikkeling en grafisch ontwerp, zijn er veel verschillende programma's en organisaties die certificeringen aanbieden. Enkele populaire opties voor webontwikkeling zijn:

 • Adobe Certified Expert (ACE)
  De Adobe Certified Expert (ACE) certificering is een wereldwijd erkende certificering die de expertise van het individu in het gebruik van Adobe software producten valideert. De certificering wordt toegekend door Adobe Systems Incorporated, het toonaangevende softwarebedrijf voor creatieve oplossingen. De certificering test iemands kennis van Adobe software, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign en Acrobat. Personen die voor het certificeringsexamen slagen, kunnen aantonen dat zij Adobe-software efficiënt kunnen gebruiken om afbeeldingen, ontwerpen en andere visuele inhoud van professionele kwaliteit te creëren.
 • Adobe Certified Associate (ACA)
  De Adobe Certified Associate (ACA) certificering is ontworpen om de entry-level vaardigheden van grafische ontwerpers, webdesigners en video professionals te erkennen. De certificering test iemands kennis van Adobe-software, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat en andere producten. Personen die slagen voor het certificeringsexamen tonen hun vermogen om Adobe-software te gebruiken om hoogwaardige visuele inhoud en ontwerpprojecten te creëren.
 • CompTIA Web Development Professional (WebDP)
  De CompTIA Web Development Professional (WebDP) certificering is ontworpen om de vaardigheden te erkennen van professionals die web applicaties en websites ontwikkelen, ontwerpen en onderhouden. De certificering omvat onderwerpen zoals webontwikkelingsconcepten, webprogrammering, webontwerp en webcontentbeheer. Personen die slagen voor het certificeringsexamen tonen hun kennis en vaardigheden op het gebied van webontwikkeling en hun vermogen om webtoepassingen en websites te creëren, te ontwerpen en te onderhouden.
 • Microsoft Technology Associate (MTA)
  De Microsoft Technology Associate (MTA) certificering is ontworpen voor personen die geïnteresseerd zijn in het starten van een carrière in de technologie of die hun technische vaardigheden willen verbeteren. De certificering heeft betrekking op fundamentele technologieconcepten en is bedoeld als instapcertificering voor personen die nieuw zijn in de technologie. De certificering test iemands kennis van Microsoft-technologieën, waaronder Windows-besturingssystemen, beveiliging, netwerkinfrastructuur en andere.
 • Oracle Certified Expert, Java EE 6 Web Services Developer
  De Oracle Certified Expert, Java EE 6 Web Services Developer certificering is ontworpen voor Java-ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen, implementeren en testen van webservices. De certificering behandelt onderwerpen zoals Java EE architectuur, web services ontwikkeling en testen. Personen die slagen voor het certificeringsexamen tonen hun vermogen om Java EE-technologie te gebruiken om webservicesoplossingen te ontwikkelen en te implementeren.
 • Oracle Certified Expert, Java EE 6 JavaServer Faces Developer
  De Oracle Certified Expert, Java EE 6 JavaServer Faces Developer certificering is ontworpen voor Java-ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van gebruikersinterfaces met behulp van JavaServer Faces (JSF) technologie. De certificering behandelt onderwerpen als JSF-architectuur, componentontwikkeling en aangepaste componenten. Wie slaagt voor het certificeringsexamen toont aan dat hij JSF-technologie kan gebruiken om gebruikersinterfaces te ontwikkelen en te implementeren.
 • Oracle Certified Expert, Java EE 6 Web Component Developer
  De Oracle Certified Expert, Java EE 6 Web Component Developer certificering is ontworpen voor Java-ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van webcomponenten met behulp van Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) technologie. De certificering behandelt onderwerpen zoals Java EE architectuur, web component ontwikkeling en testen. Personen die slagen voor het certificeringsexamen tonen hun vermogen om Java EE-technologie te gebruiken om webcomponenten te ontwikkelen en te implementeren.
 • Oracle Certified Professional, Java SE 11 Developer
  De Oracle Certified Professional, Java SE 11 Developer certificering is ontworpen voor Java-ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van Java-toepassingen. De certificering behandelt onderwerpen als Java-syntaxis, gegevensstructuren, algoritmen en objectgeoriënteerd programmeren. Personen die slagen voor het certificeringsexamen laten zien dat ze Java-technologie kunnen gebruiken om Java-toepassingen te ontwikkelen en te onderhouden.
 • AWS Certified Solutions Architect - Associate
  Deze certificering wordt verstrekt door Amazon Web Services (AWS) en is bedoeld voor personen die hun vaardigheden willen aantonen in het ontwerpen en implementeren van schaalbare, hoog beschikbare en fouttolerante systemen op AWS. Het omvat verschillende AWS-diensten zoals EC2, S3, RDS, VPC en meer. De certificering vereist het afleggen van een examen dat het vermogen van de kandidaat beoordeelt om AWS-infrastructuur te ontwerpen, te implementeren en problemen op te lossen.
 • Microsoft Certified: Azure Developer Associate
  Deze Microsoft certificering richt zich op de vaardigheden die nodig zijn om cloud-gebaseerde toepassingen en diensten op Microsoft Azure te ontwikkelen en te onderhouden. Het omvat verschillende Azure-diensten, waaronder Azure Functions, Azure App Service, Azure Cosmos DB en meer. Om deze certificering te verdienen, moet de kandidaat slagen voor een examen dat zijn vermogen om cloudtoepassingen en -diensten te ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden beoordeelt.
 • Certified Scrum-Developer (CSD)
  De CSD-certificering wordt verstrekt door de Scrum Alliance en is bedoeld voor personen die hun expertise in Agile-ontwikkelingspraktijken en het Scrum-framework willen aantonen. De certificering richt zich op hands-on ontwikkelingservaring en behandelt onderwerpen als Scrum theorie, regels en praktijken, product backlog management, sprint planning, en meer. Om deze certificering te behalen, moet de kandidaat een CSD-cursus bijwonen en een bepaald aantal professionele ontwikkelingseenheden (PDU's) voltooien.
 • Ruby Association Certified Ruby Programmer Silver
  Deze Ruby certificering wordt verstrekt door de Ruby Association en is bedoeld voor personen die hun vaardigheden in het programmeren met de programmeertaal Ruby willen aantonen. De certificering behandelt onderwerpen als object-georiënteerd programmeren, exception handling, Ruby syntax, en meer. Om deze certificering te behalen, moet de kandidaat slagen voor een schriftelijk en praktisch examen dat zijn Ruby programmeervaardigheden beoordeelt.
 • Apple Certified Mac Technician (ACMT)
  Deze Apple certificering wordt verstrekt door Apple en is bedoeld voor personen die hun vaardigheden willen aantonen in het repareren en oplossen van problemen met Mac-computers. De certificering heeft betrekking op verschillende Mac hardware- en softwareonderdelen, zoals geheugen, opslag en beeldschermonderdelen, evenals het MacOS-besturingssysteem en ingebouwde programma's. Om deze certificering te behalen, moet de kandidaat slagen voor een examen dat zijn vermogen om Mac-computers te diagnosticeren en te repareren beoordeelt.
 • Oracle Certified Professional, MySQL 5.7 Database Administrator
  Deze Oracle certificering wordt verstrekt door Oracle en is bedoeld voor personen die hun vaardigheden in het beheren van MySQL databases willen aantonen. De certificering behandelt onderwerpen als database administratie, beveiliging, prestatie tuning, en back-up en herstel. Om deze certificering te behalen, moet de kandidaat slagen voor een examen dat zijn kennis en vaardigheden in het beheren en beheren van MySQL-databases beoordeelt.
 • Oracle Certified Professional, Java SE 12 Developer
  Deze Oracle certificaat wordt verstrekt door Oracle en is bedoeld voor personen die hun vaardigheden in het ontwikkelen van toepassingen met behulp van Java Standard Edition (SE) 12 willen aantonen. De certificering behandelt onderwerpen als objectgeoriënteerd programmeren, kerntechnologieën van Java en functies van Java SE 12. Om deze certificering te behalen, moet de kandidaat slagen voor een examen dat zijn kennis en vaardigheden in het ontwikkelen van toepassingen met behulp van Java SE 12 beoordeelt.

Voor grafisch ontwerp zijn de volgende certificeringen populair:

 • Adobe Certified Expert (ACE)
  Het Adobe Certified Expert-programma biedt personen de mogelijkheid om hun expertise in Adobe-software zoals Photoshop, Illustrator, InDesign, enz. aan te tonen. De certificering erkent personen die beschikken over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om Adobe-software effectief te gebruiken om projecten van professionele kwaliteit te creëren. De certificering wordt verkregen door te slagen voor een prestatiegericht examen dat het vermogen van de persoon meet om Adobe-software te gebruiken om echte taken uit te voeren.
 • Adobe Certified Associate (ACA)
  Het Adobe Certified Associate-programma is ontworpen voor personen die hun vaardigheid in het gebruik van Adobe-software zoals Photoshop, Illustrator, InDesign, enz. willen aantonen. De certificering valideert iemands kennis en vaardigheden in het gebruik van Adobe software voor het maken van digitale projecten, en wordt verdiend door te slagen voor een examen op instapniveau.
 • Autodesk Certified User
  Autodesk Certified User is een certificering die personen de mogelijkheid biedt hun kennis en vaardigheden in het gebruik van Autodesk-software zoals AutoCAD, 3ds Max, Maya, enz. aan te tonen. De certificering wordt verkregen door te slagen voor een prestatiegericht examen dat het vermogen van de persoon meet om Autodesk software te gebruiken om taken in de praktijk uit te voeren.
 • Wacom Certified Professional
  Het Wacom Certified Professional-programma biedt personen de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden in het gebruik van Wacom-technologie aan te tonen. De certificering wordt verkregen door te slagen voor een examen dat het vermogen van de persoon meet om Wacom-producten, zoals pentabletten en interactieve schermen, te gebruiken om echte taken uit te voeren.
 • Apple Certified Pro - Motion 5
  De Apple Certified Pro - Motion 5 certificering is ontworpen voor personen die hun vaardigheid in het gebruik van Motion 5, de professionele motion graphics software van Apple, willen aantonen. De certificering wordt behaald door te slagen voor een prestatiegericht examen dat het vermogen van de persoon meet om Motion 5 te gebruiken voor realistische taken.
 • Apple Certified Pro - Final Cut Pro X
  De Apple Certified Pro - Final Cut Pro X-certificering is bedoeld voor personen die willen aantonen dat zij Final Cut Pro X, de professionele videobewerkingssoftware van Apple, goed kunnen gebruiken. De certificering wordt behaald door te slagen voor een prestatiegericht examen dat het vermogen van de persoon meet om Final Cut Pro X te gebruiken om realistische taken uit te voeren.
 • Apple Certified Pro - Logic Pro X
  Het Apple Certified Pro - Logic Pro X-certificaat is bedoeld voor personen die willen aantonen dat ze Logic Pro X, de professionele audioproductiesoftware van Apple, goed kunnen gebruiken. De certificering wordt behaald door te slagen voor een prestatiegericht examen dat het vermogen van de persoon meet om Logic Pro X te gebruiken om echte taken uit te voeren.
 • Apple Certified Pro - MainStage 3
  Het Apple Certified Pro - MainStage 3-certificaat is bedoeld voor personen die willen aantonen dat ze bekwaam zijn in het gebruik van MainStage 3, de livesoftware van Apple. De certificering wordt verkregen door te slagen voor een prestatiegericht examen dat meet in hoeverre iemand in staat is MainStage 3 te gebruiken om echte taken uit te voeren.
 • QuarkXPress Certified User
  Het QuarkXPress Certified User-programma biedt personen de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden in het gebruik van QuarkXPress, een professionele paginalay-outsoftware, aan te tonen. De certificering wordt verkregen door te slagen voor een examen dat het vermogen van de persoon meet om QuarkXPress te gebruiken om taken in de praktijk uit te voeren.
 • Certified SolidWorks Associate (CSWA)
  Het Certified SolidWorks Associate-programma biedt personen de mogelijkheid om hun vaardigheid in het gebruik van SolidWorks, een 3D CAD-software, aan te tonen. De certificering wordt verdiend door te slagen voor een prestatiegericht examen dat het vermogen van de persoon meet om SolidWorks te gebruiken om realistische taken uit te voeren.
 • SolidWorks Accredited Education Institution (AEI)
  AEI is een certificering die wordt toegekend aan onderwijsinstellingen die SolidWorks cursussen aanbieden. De certificering verifieert dat de instelling een sterk curriculum heeft in SolidWorks, een krachtige 3D computer-aided design (CAD) software voor het maken van werktuigbouwkundige modellen.
 • Autodesk Certified Professional
  Autodesk Certified is een certificering die de expertise van een gebruiker in Autodesk-software zoals AutoCAD, 3ds Max of Revit valideert. Deze certificering is bedoeld voor professionals die Autodesk software in hun dagelijkse werk gebruiken en hun vaardigheid en expertise willen aantonen aan klanten, collega's en werkgevers.
 • Certified Autodesk Inventor Professional (CI)
  CI is een certificering voor personen die Autodesk Inventor, een krachtige 3D mechanische ontwerpsoftware, gebruiken om gedetailleerde modellen te maken en te documenteren. De certificering verifieert dat de kandidaat een goed begrip heeft van de tools en functies van Inventor en in staat is deze toe te passen in echte ontwerpscenario's.
 • Certified SolidWorks Professional (CSWP)
  CSWP is een certificering waaruit blijkt dat een professional beschikt over geavanceerde kennis en vaardigheden in het gebruik van SolidWorks, een populaire 3D CAD-software (computerondersteund ontwerp). De certificering omvat onderwerpen als 3D-modellering, modellering van onderdelen en assemblages, oppervlaktemodellering en simulatie en analyse. Om gecertificeerd te worden, moeten kandidaten slagen voor een reeks strenge examens die hun begrip en vaardigheid in het gebruik van de software testen.
 • Autodesk Certified Instructor (ACI
  ACI is een certificering voor personen die lesgeven in Autodesk-software. De certificering toont aan dat de kandidaat een grondige kennis heeft van Autodesk software en in staat is anderen effectief te leren hoe deze software te gebruiken. ACI gecertificeerde personen worden erkend als experts in hun vakgebied en kunnen studenten helpen de vaardigheden en kennis te ontwikkelen die nodig zijn om Autodesk software te gebruiken in echte ontwerpscenario's.

Deze certificaten kunnen uw kennis, vaardigheden en capaciteiten op het gebied van webontwikkeling en grafisch ontwerp aantonen aan potentiële werkgevers en kunnen uw carrièremogelijkheden vergroten. Het is echter belangrijk op te merken dat certificering slechts één aspect is van professionele ontwikkeling en dat praktijkervaring en een sterk portfolio ook belangrijk zijn in dit vakgebied.

Banen en carrière-gerelateerde Web Development and Graphic Design certificeringen

Het hebben van ICT certificeringen in Web Development en Graphic Design kan een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden voor u openen, omdat u aan werkgevers uw niveau van expertise, competentie en inzet voor uw vakgebied laat zien. Enkele banen en carrières die iemand met deze certificeringen kan overwegen zijn:

 • Web Developer - verantwoordelijk voor het ontwerpen, coderen en onderhouden van websites
 • Mobile App Developer - verantwoordelijk voor het creëren en ontwikkelen van applicaties voor mobiele apparaten
 • UI/UX Designer - verantwoordelijk voor het ontwerpen van de gebruikersinterface en gebruikerservaring van digitale producten
 • Web Designer - verantwoordelijk voor het creëren van visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websites
 • Graphic Designer - verantwoordelijk voor het ontwerpen en creëren van graphics, logo's, illustraties en andere visuele elementen
 • Technical Project Manager - verantwoordelijk voor het overzien en beheren van technologische projecten, zodat deze op tijd, binnen het budget en volgens de vereiste kwaliteitsnormen worden afgerond.
 • Software Engineer - verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en testen van softwaretoepassingen.
 • Systems Analyst - verantwoordelijk voor het analyseren van de technologische behoeften van een organisatie en het aanbevelen van oplossingen om de algehele efficiëntie en effectiviteit te verbeteren.
 • Database Administrator - verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van databases, het waarborgen van hun veiligheid en prestaties
 • IT Consultant - verantwoordelijk voor het adviseren van organisaties over hun technologische behoeften en het helpen bij het kiezen, implementeren en onderhouden van technologische oplossingen.
 • Interactive Designer - een professional die boeiende en interactieve gebruikerservaringen creëert voor websites en andere digitale platforms. Zij werken aan ontwerpconcepten, wireframes, prototypes en definitieve ontwerpen voor websites, mobiele toepassingen en andere digitale producten. Zij gebruiken hulpmiddelen zoals Adobe Creative Suite en Sketch om ontwerpen te maken en gebruiken HTML, CSS en JavaScript om die ontwerpen tot leven te brengen.
 • Web Content Manager - verantwoordelijk voor het beheren en organiseren van inhoud op een website. Ze zijn betrokken bij het creëren en bewerken van content, het beheren van content workflows, en het waarborgen van de juistheid en relevantie van de content op de website. Ze kunnen ook betrokken zijn bij SEO inspanningen, waarbij ze werken aan het verbeteren van de zichtbaarheid van de website in de resultaten van zoekmachines.
 • Digital Marketing Manager - verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van digitale marketingstrategieën om een bedrijf of merk online te promoten. Ze gebruiken verschillende digitale marketingkanalen zoals e-mail, sociale media, display advertising en zoekmachinemarketing om hun doelgroep te bereiken en hun producten of diensten te promoten.
 • E-commerce Manager - verantwoordelijk voor het beheer van de online verkoop en klantervaring van een organisatie. Zij zien toe op de ontwikkeling en implementatie van e-commerce strategieën, inclusief website ontwerp en functionaliteit, product listings, en klantenservice. Zij analyseren ook verkoopgegevens en feedback van klanten om de e-commerce ervaring voor klanten voortdurend te verbeteren.
 • Web Project Manager - verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en overzien van webontwikkelingsprojecten. Zij werken nauw samen met een team van ontwerpers, ontwikkelaars en andere belanghebbenden om ervoor te zorgen dat projecten op tijd, binnen het budget en volgens de gewenste kwaliteitsnormen worden opgeleverd.
 • Front-end Developer - verantwoordelijk voor het creëren van de user-facing elementen van een website of applicatie. Zij werken met HTML, CSS en JavaScript om gebruikersinterfaces te creëren en ervoor te zorgen dat de website of applicatie functioneel en visueel aantrekkelijk is. Zij werken samen met ontwerpers en back-end ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat de website of applicatie volledig functioneel is en voldoet aan de behoeften van de gebruiker.
 • Back-end Developer - verantwoordelijk voor de server-side ontwikkeling van een website of applicatie. Zij werken met programmeertalen als PHP, Ruby en Python om de server-side functionaliteit van een website of applicatie te ontwikkelen en te onderhouden. Zij werken ook aan de database- en serverarchitectuur om ervoor te zorgen dat de website of applicatie een grote hoeveelheid verkeer en gegevens aankan.
 • Full-stack Developer - bedreven in zowel front-end als back-end ontwikkeling. Ze hebben een uitgebreide kennis van zowel client-side als server-side ontwikkeling en kunnen aan beide aspecten van een website of applicatie werken.
 • Web Animator - verantwoordelijk voor het creëren van animaties en visuele effecten voor websites en andere digitale platforms. Ze gebruiken tools zoals Adobe After Effects en HTML5 Canvas om animaties te maken en deze in websites en applicaties te verwerken.
 • Web Developer Trainer - verantwoordelijk voor het onderwijzen van concepten en technologieën voor webontwikkeling aan individuen of groepen. Zij kunnen werken in een bedrijfsopleiding, een hogeschool of universiteit, of als freelance consultant.
 • Web Accessibility Specialist - verantwoordelijk voor dat websites en digitale producten toegankelijk zijn voor personen met een handicap. Zij werken samen met ontwerpers, ontwikkelaars en belanghebbenden om ervoor te zorgen dat digitale producten voldoen aan toegankelijkheidsnormen en -richtlijnen, zoals de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG).
 • User Researcher - voert onderzoek uit om de behoeften, motivaties en gedragingen van gebruikers en potentiële gebruikers te begrijpen. Zij gebruiken gewoonlijk verschillende methoden, waaronder enquêtes, interviews en bruikbaarheidstests, om inzicht te krijgen in de ervaringen van gebruikers. Zij gebruiken deze informatie voor de ontwikkeling van digitale producten en diensten, zoals websites en mobiele apps, en zorgen ervoor dat deze voldoen aan de behoeften van de doelgroep.
 • Information Architect - verantwoordelijk voor het ontwerpen en organiseren van de structuur van digitale producten en diensten, zoals websites en mobiele apps. Zij bepalen hoe de inhoud wordt georganiseerd, gelabeld en gepresenteerd, en gebruiken hulpmiddelen zoals wireframes en sitemaps om hun ideeën over te brengen. Informatiearchitecten zorgen ervoor dat de structuur van een digitaal product intuïtief en gemakkelijk te navigeren is, wat de gebruikerservaring ten goede komt.
 • Web Production Artist - verantwoordelijk voor het creëren en implementeren van de visuele elementen van een website. Zij werken samen met webdesigners en ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat het visuele ontwerp van een website consistent is en voldoet aan de behoeften van het doelpubliek. Web production artists creëren en manipuleren ook graphics en afbeeldingen, en kunnen ook betrokken zijn bij codeer- en programmeertaken.
 • Web Quality Assurance Specialist (QA) - verantwoordelijk voor het testen van websites en webapplicaties om ervoor te zorgen dat ze correct functioneren en voldoen aan de behoeften van het doelpubliek. Web QA specialisten identificeren en rapporteren bugs of problemen en werken samen met het ontwikkelingsteam om deze op te lossen. Zij beoordelen websites en toepassingen ook op toegankelijkheid, prestaties en compatibiliteitsproblemen, en kunnen betrokken zijn bij het opstellen en uitvoeren van testplannen.
 • Web Accessibility Tester - verantwoordelijk voor het verzekeren dat websites en webapplicaties toegankelijk zijn voor alle gebruikers, inclusief gehandicapten. Zij gebruiken verschillende hulpmiddelen en technieken om websites te evalueren en eventuele toegankelijkheidsproblemen op te sporen, zoals een slecht contrast, ontbrekende alternatieve tekst voor afbeeldingen of problemen met de navigatie via het toetsenbord. Web accessibility testers zorgen ervoor dat websites voor iedereen toegankelijk en bruikbaar zijn.
 • Web Analytics Specialist - verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en rapporteren van gegevens met betrekking tot een website of webapplicatie. Zij gebruiken web analytics tools om gebruikersgedrag en websiteprestaties te volgen, en gebruiken deze informatie om trends te identificeren en aanbevelingen te doen voor verbetering. Webanalisten kunnen ook betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitvoering van tracking- en rapportagestrategieën en nauw samenwerken met digitale marketingteams om campagnes te optimaliseren en conversiepercentages te verbeteren.
 • Digital Content Strategist - verantwoordelijk voor het creëren en beheren van de inhoud van digitale producten en diensten, zoals websites en mobiele apps. Ze werken samen met teams van schrijvers, ontwerpers en ontwikkelaars om inhoud te creëren die zowel aantrekkelijk als effectief is, en gebruiken gegevens en onderzoek om hun beslissingen te onderbouwen. Digitale contentstrategen kunnen ook betrokken zijn bij de ontwikkeling van strategieën voor contentmarketing en sociale media, en zorgen ervoor dat de door hen geproduceerde content geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Geschiedenis van Web Development and Graphic Design

De geschiedenis van web development en graphic design gaat terug tot de begindagen van het internet en computergrafiek. In het begin werd het World Wide Web vooral gebruikt voor het delen van informatie en tekstuele communicatie. Na verloop van tijd groeide de vraag naar meer visueel aantrekkelijke en interactieve websites, wat leidde tot de ontwikkeling van grafisch ontwerp en webontwikkeling als afzonderlijke vakgebieden.

Begin jaren negentig werd de eerste grafische webbrowser, Mosaic, uitgebracht. Dit betekende het begin van het tijdperk van visueel webontwerp en de ontwikkeling van webgebaseerde graphics en multimedia.

Grafisch ontwerp daarentegen heeft een langere geschiedenis, die teruggaat tot de begindagen van drukwerk en reclame. Met de komst van digitale graphics en ontwerpsoftware heeft het vakgebied zich ontwikkeld tot een breed scala aan specialiteiten, waaronder webdesign, user interface design, branding en reclame.

Eind jaren negentig en begin jaren 2000 stimuleerden de opkomst van e-commerce en het toenemende belang van digitale marketing de groei van zowel webontwikkeling als grafisch ontwerp. Vandaag de dag blijven deze vakgebieden zich ontwikkelen en groeien, waarbij de opkomst van mobiel en het internet der dingen nieuwe uitdagingen en kansen biedt voor webontwikkelaars en grafisch ontwerpers.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles