Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

WordPress trainingen

Bestel nu de beste WordPress trainingen online. Cursus WordPress E-learning online. Leer alles over WordPress en start vandaag nog. Benieuwd naar Adobe certificeringen? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

2 Trainingen

2 Trainingen

WordPress Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • WordPress cursus
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is WordPress?

WordPress is een gratis en open-source content management systeem (CMS) waarmee gebruikers websites en blogs kunnen maken en beheren. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2003 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste CMS-platforms ter wereld, met meer dan 40% van alle websites op het internet.

WordPress biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers gemakkelijk hun websites kunnen maken en aanpassen met behulp van verschillende thema's, sjablonen en plugins. Het is ook ontworpen om in hoge mate aanpasbaar te zijn, met een breed scala aan functies en functionaliteit die naar behoefte kunnen worden toegevoegd of verwijderd.

WordPress is gebouwd op PHP en MySQL, en zijn architectuur is gebaseerd op een modulair ontwerp waarmee ontwikkelaars hun eigen plugins en thema's kunnen maken en aanpassen. Dit heeft geleid tot een bloeiend ecosysteem van externe ontwikkelaars en ontwerpers die bijdragen aan het platform door nieuwe thema's, plugins en tools te maken.

Een van de sterke punten van WordPress is zijn flexibiliteit en schaalbaarheid. Het kan worden gebruikt om alles te bouwen, van eenvoudige blogs tot complexe e-commerce sites en toepassingen op bedrijfsniveau. Het gebruiksgemak en het brede scala aan functies maken het een populaire keuze voor bedrijven van elke omvang, van kleine starters tot grote bedrijven.

Kortom, WordPress is een krachtig en veelzijdig platform dat miljoenen mensen en bedrijven heeft geholpen hun eigen online aanwezigheid te creëren. Zijn populariteit is een bewijs van zijn doeltreffendheid als CMS en zijn vermogen om zich aan te passen en te evolueren om te voldoen aan de veranderende behoeften van het digitale landschap.

Waarom WordPress?

WordPress is een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven en particulieren die een website willen maken zonder uitgebreide kennis van codering. Hier zijn enkele redenen waarom WordPress belangrijk is:

 • Gebruiksvriendelijk: WordPress is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, met een eenvoudige interface waarmee gebruikers gemakkelijk inhoud op hun website kunnen creëren en beheren.
 • Flexibiliteit: WordPress is zeer aanpasbaar, met duizenden thema's en plugins beschikbaar om functionaliteit en design toe te voegen aan een website.
 • SEO-vriendelijk: WordPress is geoptimaliseerd voor zoekmachines, met ingebouwde functies die kunnen helpen de ranking van een website in zoekmachines te verbeteren.
 • Ondersteuning door de gemeenschap: WordPress heeft een grote en actieve gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die bijdragen aan het platform, het creëren van nieuwe thema's, plugins en updates.
 • Mobiel responsive: WordPress thema's zijn mobiel responsief, wat betekent dat ze zich automatisch aanpassen aan verschillende schermformaten, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om een website te openen op hun mobiele apparaten.
 • Schaalbaarheid: WordPress kan worden gebruikt voor websites van alle groottes, van kleine persoonlijke blogs tot grote e-commerce websites.
 • Kosteneffectief: WordPress is open-source software, wat betekent dat het gratis te gebruiken en aan te passen is. Dit maakt het een kosteneffectieve optie voor bedrijven en particulieren die een website willen maken zonder een groot budget.
 • Veiligheid: WordPress is ontworpen met beveiliging in het achterhoofd, met regelmatige updates en beveiligingspatches om te beschermen tegen kwetsbaarheden en hackpogingen.

WordPress is een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven en particulieren die een website willen maken die gemakkelijk te gebruiken en aan te passen is, en die geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Zijn flexibiliteit en schaalbaarheid maken het een populaire keuze voor bedrijven van elke omvang, en de grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers zorgt ervoor dat het nog jaren een belangrijk platform zal blijven.

Hoe werkt WordPress?

WordPress is een gratis en open-source content management systeem (CMS) waarmee gebruikers websites kunnen maken, beheren en publiceren zonder dat daarvoor gespecialiseerde technische vaardigheden nodig zijn. WordPress werkt met een combinatie van thema's en plugins om inhoud te creëren en te beheren, die de vorm kan hebben van blogberichten, pagina's, media en meer.

Wanneer een gebruiker een WordPress site opzet, kiest hij eerst een thema, dat het algemene uiterlijk van de site bepaalt. Thema's kunnen worden aangepast met behulp van verschillende instellingen en opties, en kunnen verder worden gewijzigd met behulp van CSS of HTML-code. Zodra een thema is gekozen, kan de gebruiker beginnen met het creëren van inhoud door pagina's, berichten, afbeeldingen en andere media aan de site toe te voegen.

Plugins zijn add-ons die de functionaliteit van WordPress uitbreiden, zodat gebruikers nieuwe functies kunnen toevoegen of bestaande kunnen aanpassen. Er zijn bijvoorbeeld plugins beschikbaar voor zoekmachineoptimalisatie, het delen van sociale media, contactformulieren en meer. Gebruikers kunnen plugins bekijken en installeren vanuit de WordPress plugin repository of ze rechtstreeks naar hun site uploaden.

WordPress beschikt ook over een gebruiksvriendelijk dashboard, het belangrijkste bedieningspaneel voor het beheer van een website. Vanuit het dashboard kunnen gebruikers pagina's, berichten en media maken en bewerken, reacties beheren, websitestatistieken bekijken en instellingen en opties aanpassen.

Over het geheel genomen is WordPress een zeer flexibel en aanpasbaar platform dat kan worden gebruikt om websites te maken voor de meest uiteenlopende doeleinden, van persoonlijke blogs tot e-commerce sites en zakelijke websites. Het gebruiksgemak en de robuuste functies maken het een populaire keuze voor zowel beginners als ervaren webontwikkelaars.

10 voordelen van WordPress

 1. Gebruiksvriendelijk: WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen zonder enige technische kennis. Het platform biedt een intuïtieve interface en vele plugins en thema's waarmee gebruikers hun website gemakkelijk kunnen aanpassen.
 2. Kosteneffectief: WordPress is een open-source platform, wat betekent dat het gratis te gebruiken is. Dit maakt het een kosteneffectieve optie voor bedrijven en particulieren die een website willen bouwen.
 3. SEO-vriendelijk: WordPress is gebouwd met SEO in gedachten, wat betekent dat het functies heeft die het gemakkelijker maken voor websites om hoger te scoren in de resultatenpagina's van zoekmachines. Er zijn ook veel plugins beschikbaar die kunnen helpen de SEO van websites te verbeteren.
 4. Aanpasbaar: Met duizenden beschikbare thema's en plugins, stelt WordPress gebruikers in staat om hun website volledig aan te passen aan hun specifieke behoeften en merk.
 5. Mobiel responsive: Veel WordPress thema's zijn mobiel-responsief, wat betekent dat de website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van het apparaat waarop hij wordt bekeken. Dit is belangrijk omdat steeds meer mensen het internet via mobiele apparaten bezoeken.
 6. Veilig: WordPress wordt voortdurend bijgewerkt met beveiligingspatches en -functies om websites te beschermen tegen mogelijke aanvallen. Bovendien zijn er veel beveiligingsplugins beschikbaar om de beveiliging van websites verder te verbeteren.
 7. Integraties: WordPress integreert met veel tools en diensten van derden, zoals social media platforms en e-mail marketing tools, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om hun online aanwezigheid te stroomlijnen.
 8. Schaalbaar: WordPress kan worden gebruikt om websites van elke grootte te bouwen, van kleine persoonlijke blogs tot grote bedrijfswebsites.
 9. Support gemeenschap: WordPress heeft een grote ondersteuningsgemeenschap die bestaat uit ontwikkelaars en gebruikers die bijdragen aan de voortdurende ontwikkeling en ondersteuning en begeleiding bieden aan anderen die het platform gebruiken.
 10. E-commerce mogelijkheden: Met plugins zoals WooCommerce kan WordPress worden gebruikt om e-commerce websites te bouwen met alle nodige functies, zoals productpagina's, winkelwagentjes en betaalgateways.

Zo kan WordPress uw bedrijf helpen

WordPress is een krachtig content management systeem dat een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop bedrijven online werken. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en flexibele ontwerp is WordPress een go-to platform geworden voor bedrijven van elke omvang. Hier zijn enkele manieren waarop WordPress bedrijven kan helpen:

 • Eenvoudige website creatie: WordPress maakt het voor bedrijven gemakkelijk om een professionele website te maken zonder dat ze geavanceerde technische vaardigheden nodig hebben. De aanpasbare sjablonen, drag-and-drop editor en gebruiksvriendelijke interface maken het maken van een website een fluitje van een cent.
 • Kosteneffectief: WordPress is gratis te gebruiken en heeft lage eigendomskosten. Bedrijven kunnen geld besparen op website ontwikkeling en onderhoud door WordPress te gebruiken.
 • Zoekmachine optimalisatie: WordPress is gebouwd met zoekmachine optimalisatie (SEO) in het achterhoofd. Bedrijven kunnen hun websites optimaliseren voor zoekmachines door eenvoudig metatags, beschrijvingen en trefwoorden toe te voegen aan hun inhoud.
 • Mobiel-responsief ontwerp: Nu een meerderheid van de internetgebruikers websites bezoekt op hun mobiele apparaten, is een mobiel-responsieve website cruciaal voor bedrijven. WordPress heeft mobiel-responsieve thema's die zich automatisch aanpassen aan de schermgrootte van elk apparaat.
 • E-commerce mogelijkheden: Met de WooCommerce plugin kunnen bedrijven eenvoudig een online winkel opzetten en producten en diensten direct op hun website verkopen.
 • Schaalbaarheid: WordPress is zeer schaalbaar en kan websites van alle groottes aan. Of een bedrijf nu een kleine website heeft of een grote e-commerce winkel, WordPress kan aan de behoeften voldoen.
 • Gebruikersbeheer: Met WordPress kunnen bedrijven meerdere gebruikers met verschillende toegangsniveaus toevoegen en beheren. Dit maakt het gemakkelijk om taken te delegeren en de inhoud van de website effectief te beheren.
 • Integratie met derden: WordPress kan gemakkelijk integreren met diensten van derden, zoals social media platforms, e-mailmarketing software en betalingsgateways.
 • Beveiliging: WordPress is ontworpen met beveiliging in gedachten en heeft ingebouwde functies om websites te beschermen tegen cyberbedreigingen. Bovendien zijn er verschillende beveiligingsplugins beschikbaar om de beveiliging van websites te verbeteren.
 • Ondersteuning door de gemeenschap: WordPress heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars, ontwerpers en gebruikers die voortdurend nieuwe thema's, plugins en hulpmiddelen creëren. Deze gemeenschap biedt bedrijven een schat aan informatie en ondersteuning.

WordPress is een krachtig platform dat bedrijven van elke omvang kan helpen een professionele online aanwezigheid te creëren en hun digitale voetafdruk te vergroten.

WordPress training

Cursussen voor WordPress zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke WordPress cursus u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Nuttige kennis over WordPress

 • Content beheer: WordPress wordt voornamelijk gebruikt als een content management systeem (CMS), dus een grondige kennis van het creëren, bewerken en organiseren van content is essentieel. Dit omvat kennis van tekstopmaak, media management, en zoekmachine optimalisatie (SEO) best practices.
 • Thema-ontwikkeling: Begrijpen hoe WordPress thema's te ontwikkelen en aan te passen is belangrijk voor het maken van unieke en visueel aantrekkelijke websites. Dit vereist kennis van HTML, CSS en PHP, evenals vertrouwdheid met WordPress functies en template tags.
 • Plugin ontwikkeling: Plugins zijn een belangrijke functie van WordPress waarmee gebruikers functionaliteit aan hun websites kunnen toevoegen. Weten hoe je plugins ontwikkelt en aanpast kan bedrijven helpen om aangepaste oplossingen voor hun specifieke behoeften te creëren.
 • Beveiliging: WordPress is een populair doelwit voor hackers, dus kennis van best practices op het gebied van beveiliging is cruciaal. Dit omvat het begrijpen hoe de WordPress installatie te beveiligen, het implementeren van sterke wachtwoorden en gebruikersverificatie, en het up-to-date houden van plugins en thema's.
 • Zoekprestatie optimalisatie: Pagina snelheid en prestaties zijn kritische factoren voor gebruikerservaring en zoekmachine rankings. Kennis van technieken om de paginasnelheid te optimaliseren, zoals caching, beeldoptimalisatie en codeoptimalisatie, is belangrijk voor elk bedrijf dat WordPress gebruikt.
 • E-commerce: WordPress is een populair platform voor e-commerce websites, dus kennis van e-commerce oplossingen zoals WooCommerce is belangrijk. Dit omvat het begrijpen hoe productcatalogi, betalingsgateways en verzendopties kunnen worden opgezet en beheerd.
 • Multisite: WordPress Multisite is een functie waarmee gebruikers meerdere websites kunnen maken vanuit één WordPress-installatie. Inzicht in het opzetten en beheren van een multisite netwerk kan gunstig zijn voor bedrijven die meerdere websites moeten beheren.
 • Toegankelijkheid: Toegankelijkheid verwijst naar het bruikbaar maken van websites voor mensen met een handicap. Kennis van best practices op het gebied van toegankelijkheid, zoals het gebruik van de juiste HTML-markup, alternatieve tekst voor afbeeldingen en toegankelijk kleurcontrast, is belangrijk voor het maken van inclusieve websites.
 • Analytics: Inzicht in het volgen en analyseren van websiteverkeer en gebruikersgedrag is belangrijk voor het nemen van datagestuurde beslissingen. Kennis van tools zoals Google Analytics en hoe deze te integreren met WordPress is waardevol voor bedrijven.
 • Updates en onderhoud: WordPress bijgewerkt en goed onderhouden houden is essentieel voor veiligheid en prestaties. Kennis van het uitvoeren van updates, back-ups en onderhoudstaken is belangrijk om de stabiliteit en levensduur van een WordPress website te waarborgen.

Banen en carrière-gerelateerd aan WordPress kennis

 • WordPress Ontwikkelaar: Een WordPress ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van WordPress websites, thema's en plugins. Ze zijn bedreven in programmeertalen zoals PHP, HTML, CSS en JavaScript.
 • Webdesigner: Een webdesigner met WordPress vaardigheden kan aangepaste WordPress thema's ontwerpen en ontwikkelen, inhoud creëren en bewerken, en gebruikersinterfaces ontwerpen voor WordPress websites.
 • Content Manager: Een content manager met WordPress vaardigheden kan content creëren, bewerken en publiceren op WordPress websites. Ze kunnen ook de inhoudsplanning beheren en ervoor zorgen dat de inhoud van de website geoptimaliseerd is voor zoekmachines.
 • SEO Specialist: Een SEO specialist met WordPress vaardigheden kan WordPress websites optimaliseren voor zoekmachines door gebruik te maken van SEO best practices zoals keyword onderzoek, meta tags en gestructureerde data.
 • Digitale Marketing Specialist: Een digitale marketing specialist met WordPress vaardigheden kan digitale marketing campagnes creëren en implementeren voor WordPress websites. Ze kunnen analytics tools gebruiken om het succes van de campagnes te meten en ze te optimaliseren voor betere resultaten.
 • WordPress Consultant: Een WordPress consultant geeft deskundig advies over het ontwerp, de ontwikkeling en de optimalisatie van WordPress websites. Ze kunnen klanten helpen de juiste plugins, thema's en tools te kiezen om de prestaties van hun website te verbeteren.
 • Technisch Support Specialist: Een technische support specialist met WordPress vaardigheden kan technische ondersteuning en probleemoplossing bieden voor WordPress websites. Zij kunnen klanten helpen bij het oplossen van problemen met betrekking tot website prestaties, beveiliging en functionaliteit.
 • Project Manager: Een projectmanager met WordPress vaardigheden kan de ontwikkeling en implementatie van WordPress websites beheren. Ze kunnen samenwerken met ontwerpers, ontwikkelaars en content creators om ervoor te zorgen dat projecten op tijd en binnen het budget worden afgerond.
 • E-commerce Specialist: Een e-commerce specialist met WordPress vaardigheden kan e-commerce websites maken en beheren met behulp van WordPress plugins zoals WooCommerce. Ze kunnen productpagina's ontwerpen, bestellingen beheren en de website optimaliseren voor betere conversies.
 • UX/UI Ontwerper: Een UX/UI designer met WordPress vaardigheden kan gebruikersinterfaces en gebruikerservaringen voor WordPress websites ontwerpen. Zij kunnen wireframes, prototypes en mockups maken om ervoor te zorgen dat het ontwerp van de website gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk is.

Kennis van WordPress kan leiden tot verschillende functies en carrièremogelijkheden in webontwikkeling, digitale marketing, content management en e-commerce. Aangezien WordPress een van de meest populaire content management systemen blijft, zal de vraag naar professionals met WordPress vaardigheden naar verwachting hoog blijven.

Geschiedenis van WordPress

WordPress is een populair content management systeem dat miljoenen websites en blogs over de hele wereld aandrijft. Het werd gecreëerd door Matt Mullenweg en Mike Little in 2003 als een vork van de b2/cafelog blogging software. Sindsdien is WordPress uitgegroeid tot een krachtig platform dat wordt gebruikt door particulieren, kleine bedrijven en grote ondernemingen.

De eerste versie van WordPress, 0.7, werd uitgebracht in mei 2003. Het was een basisplatform waarmee gebruikers blogberichten konden maken en publiceren. In de loop der jaren heeft WordPress vele veranderingen en updates ondergaan, waaronder de toevoeging van nieuwe functies en functionaliteiten.

Een van de grootste veranderingen kwam in 2005 met de release van WordPress 1.5, die de mogelijkheid introduceerde om statische pagina's te beheren, waardoor WordPress meer werd dan alleen een blogging platform. WordPress bleef groeien in populariteit, en in 2010 bracht de release van versie 3.0 aangepaste posttypes, aangepaste taxonomieën en een nieuw themasysteem naar het platform.

Vandaag de dag is WordPress het populairste content management systeem ter wereld, met meer dan 40% van alle websites op het internet aangedreven door het platform. Het heeft een grote en actieve gemeenschap van ontwikkelaars, ontwerpers en gebruikers die het platform steeds verder ontwikkelen met nieuwe functies en plugins.

WordPress heeft een lange weg afgelegd sinds zijn bescheiden begin als blogplatform. Het is nu een volwaardig content management systeem waarmee elk type website kan worden gemaakt, van kleine blogs tot grote e-commerce winkels. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide ecosysteem van plugins en thema's heeft WordPress het voor iedereen gemakkelijk gemaakt om een professioneel ogende website te maken zonder dat er uitgebreide kennis van codering nodig is.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles