Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Cursus Microsoft OneNote

Bestel nu de beste OneNote cursussen online. Cursus Microsoft OneNote E-learning online. Train uzelf in OneNote met praktijkgerichte oefeningen. Geschikt voor Beginner, Gevorderd en Expert.

Sorteren op

2 Trainingen

2 Trainingen

Cursus OneNote E-Learning

 • Taal: Engels
 • Vereiste kennisniveau: Basiskennis over omgang met een computer
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Certificaat van Deelname
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Opdrachten oplossen in een virtuele omgeving van Microsoft Office
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Voorbereidend examen voor de Europese Computer Driving License (ECDL)
 • Examenvoorbereiding voor Microsoft Office Specialist (MOS)
 • Uitgever: Microsoft Gold Certified Partner

Wat is Microsoft OneNote?

Microsoft OneNote is, zoals de naam al doet vermoeden, een hulpmiddel om aantekeningen te maken dat ook werkt als een manier om die digitaal genoteerde gedachten te ordenen. Het is gratis, heeft veel functies en is beschikbaar op bijna alle platforms.

OneNote kan zowel op de computer als op de smartphone worden gebruikt en biedt toegang tot de vele functies, zoals het maken van aantekeningen, tekenen, importeren van materiaal van het web en nog veel meer. OneNote werkt ook met stylustechnologie, zoals Apple Pencil, waardoor het een krachtig alternatief is voor Evernote. Het is ook een geweldige manier voor leraren om feedback te geven en aantekeningen te maken terwijl alles digitaal blijft.

Microsoft OneNote is een slim digitaal notitieblok waarmee docenten en leerlingen hun ideeën kunnen noteren en ordenen. Alle notities blijven in de cloud, via OneDrive, zodat je er op elk apparaat bij kunt. Met OneNote kun je tekst typen, woorden schrijven en tekenen met een stylus, vinger of muis, maar ook afbeeldingen, video's en meer van het web importeren. Samenwerking is mogelijk op verschillende apparaten, waardoor het een geweldige ruimte is voor klassen of studenten die in groepen aan projecten werken.

Ook is Microsoft OneNote handig voor docenten om lesplannen en cursussen voor het jaar te organiseren en kan fungeren als een handig persoonlijk notitieblok. Maar het is op die manier ook handig voor leerlingen. Het feit dat je digitaal kunt zoeken maakt dit een zeer waardevol hulpmiddel ten opzichte van, bijvoorbeeld, een handgeschreven notitieblok. Delen is een andere belangrijke functie, omdat je notities digitaal kunt exporteren, in verschillende formaten, om ze door anderen te laten bekijken of in projecten te gebruiken.

Hoe werkt Microsoft OneNote?
Microsoft OneNote werkt met een app, op smartphones en tablets, of software op een computer. Het is beschikbaar voor iOS, Android, Windows, macOS en zelfs Amazon Fire OS, maar je kunt het ook via een webbrowser gebruiken, waardoor het vanaf bijna elk apparaat toegankelijk is.

Alles kan worden opgeslagen in de OneDrive-cloud, zodat je naadloos tussen apparaten kunt werken. Dit betekent ook dat samenwerking tussen studenten, of voor markering, super eenvoudig is met een enkel bestand dat toegankelijk is voor velen.

Leerkrachten kunnen klasnotitieblokken aanmaken en daarbinnen individuele notities maken die opdrachten kunnen zijn. Dit creëert een ruimte die gemakkelijk te controleren is en waarin zowel docenten als leerlingen kunnen werken.

De integratie met handschriftgereedschappen is indrukwekkend en helpt om dit een vakoverschrijdend platform te maken dat zowel Engelse literatuur en wiskunde als kunst- en designlessen kan ondersteunen.

Microsoft OneNote is een echt multimediaplatform, wat betekent dat er veel verschillende indelingen in kunnen worden gebruikt. Het ondersteunt typen, geschreven notities en tekenen, plus geïmporteerde afbeeldingen, video's en audio-notities. Vooral de audio-notities kunnen een leuke manier zijn om aantekeningen te maken bij het werk van een leerling, bijvoorbeeld om het een persoonlijk tintje te geven en tegelijk te helpen een punt te verduidelijken dat moet worden gemaakt.

OneNote is goed gebouwd voor presentaties, want het werkt met Miracast en kan dus met veel draadloze apparaten worden gebruikt. U kunt werken op een scherm in de klas, live, terwijl ideeën worden genoteerd en wijzigingen worden aangebracht door de hele klas via het apparaat van de leraar - of samenwerkend door leerlingen en hun apparaten, zowel in de klas als op afstand.

OneNote cursus

Cursussen voor OneNote zijn geschikt voor elke eindgebruiker, zowel particulier als zakelijk. U kiest als leerniveau tussen Beginner cursussen, Gevorderde cursussen en zelfs Expert cursussen. Het is aan eenieder te beslissen welk niveau men kiest. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online cursus heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de cursus. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles