Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

C++ trainingen

Bestel nu de beste C++ trainingen online. Cursus C++ E-learning online. Leer alles over C++ en start vandaag nog. Wilt u meer informatie? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

8 Trainingen

8 Trainingen

C++ Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • C++ Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is C++?

C++ is een programmeertaal op hoog niveau, ontworpen voor systeem- en applicatieprogrammering. Het werd ontwikkeld door Bjarne Stroustrup in 1983 als een uitbreiding van de programmeertaal C. C++ biedt een breed scala aan programmeerparadigma's, waaronder procedurele, functionele en objectgeoriënteerde programmering. Het biedt functies voor geheugenmanipulatie op laag niveau die het geschikt maken voor systeemprogrammering en tegelijkertijd abstracties op hoog niveau die het ideaal maken voor applicatieontwikkeling. C++ wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen, waaronder besturingssystemen, compilers, gaming, embedded systemen en wetenschappelijke informatica.

C++ is een belangrijke programmeertaal voor ontwikkelaars vanwege zijn flexibiliteit en efficiëntie. Het staat bekend om zijn vermogen om toepassingen met hoge prestaties te creëren en wordt vaak gebruikt bij systeemprogrammering waarbij toegang op laag niveau tot de hardware vereist is. C++ is ook populair bij de ontwikkeling van games vanwege zijn vermogen om snelle en efficiënte code te maken. De objectgeoriënteerde eigenschappen maken het geschikt voor het bouwen van complexe toepassingen, en de uitgebreide bibliotheken maken het voor ontwikkelaars gemakkelijker om snel code te schrijven.

Ondanks het feit dat C++ meer dan 30 jaar oud is, blijft het een populaire taal onder ontwikkelaars. Het wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en optimalisaties, waardoor het een betrouwbare keuze is voor het bouwen van complexe softwaresystemen. Met zijn high-level abstracties en low-level systeemtoegang is C++ een veelzijdige en krachtige programmeertaal die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van vele belangrijke softwaretoepassingen.

Waarom C++?

C++ is een krachtige en veelzijdige programmeertaal die al meer dan drie decennia op grote schaal wordt gebruikt in de software-industrie. Het wordt beschouwd als een belangrijke taal vanwege zijn vermogen om efficiënte en krachtige code te produceren, waardoor het ideaal is voor systeemprogrammering, spelontwikkeling en grootschalige toepassingen.

C++ is ook belangrijk vanwege zijn compatibiliteit met vele besturingssystemen en platforms, waardoor het een cross-platform taal is. Het wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen, van desktop software tot embedded systemen, en is een populaire keuze geworden voor het bouwen van complexe toepassingen zoals besturingssystemen en software tools.

Een andere reden voor het belang van C++ zijn de objectgeoriënteerde programmeermogelijkheden. Objectgeoriënteerd programmeren is een programmeerparadigma waarmee ontwikkelaars herbruikbare code kunnen maken die gemakkelijk kan worden onderhouden en gewijzigd. Dit is bijzonder belangrijk voor grootschalige softwareprojecten, waar het onderhouden en updaten van code een grote uitdaging kan worden.

C++ staat ook bekend om zijn rijke set bibliotheken en tools, waardoor ontwikkelaars gemakkelijker complexe toepassingen kunnen maken zonder van nul te hoeven beginnen. Bovendien wordt C++ veel gebruikt bij de ontwikkeling van krachtige software, waaronder databasesystemen, real-time systemen en wetenschappelijke computertoepassingen.

Het belang van C++ ligt in zijn vermogen om efficiënte en hoogperformante code te leveren, zijn cross-platform compatibiliteit, zijn object-georiënteerde programmeercapaciteiten en zijn brede waaier van toepassingen in verschillende industrieën.

Hoe werkt C++?

C++ is een programmeertaal op hoog niveau die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het is een taal voor algemeen gebruik, wat betekent dat hij kan worden gebruikt voor de ontwikkeling van besturingssystemen, apparaatstuurprogramma's, databasesoftware, videospelletjes en vele andere toepassingen. C++ is een uitbreiding van de programmeertaal C, en bevat verschillende extra functies die het krachtiger en veelzijdiger maken dan C.

C++ werkt door menselijk leesbare code te vertalen naar machine leesbare code die door een computer kan worden uitgevoerd. De taal bevat een verscheidenheid aan constructies, zoals variabelen, datatypes, lussen en functies, waarmee ontwikkelaars complexe programma's kunnen schrijven. C++ ondersteunt ook objectgeoriënteerd programmeren, wat betekent dat code kan worden georganiseerd in klassen en objecten, waardoor het meer modulair en gemakkelijker te onderhouden is.

Wanneer een C++-programma wordt gecompileerd, wordt de broncode eerst gecontroleerd op fouten en vervolgens omgezet in objectcode. Deze objectcode kan worden gekoppeld aan andere objectcode om een uitvoerbaar bestand te maken dat op een computer kan worden uitgevoerd. Het proces van compileren en koppelen van C++-code kan worden uitgevoerd met behulp van verschillende hulpmiddelen, waaronder geïntegreerde ontwikkelingsomgevingen (IDE's) en compilers.

C++ is een krachtige programmeertaal die veel gebruikt wordt in de industrie en de academische wereld. Het biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om krachtige software te maken die op verschillende platforms kan draaien, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor een breed scala aan toepassingen.

10 voordelen van C++

 1. Snelheid: C++ is een krachtige taal die een snelle uitvoering van programma's mogelijk maakt, waardoor het ideaal is voor de ontwikkeling van toepassingen die snelle reactietijden vereisen.
 2. Efficiëntie: C++ is een efficiënte taal waarmee ontwikkelaars code kunnen schrijven die minder systeembronnen verbruikt, wat kan leiden tot kostenbesparingen in hardware en infrastructuur.
 3. Portabiliteit: C++ kan worden gecompileerd om op verschillende platforms te draaien, waaronder Windows, macOS, Linux en embedded systemen.
 4. Flexibiliteit: C++ is een veelzijdige taal die kan worden gebruikt voor de ontwikkeling van een breed scala aan applicaties, van kleine utilities tot complexe systemen.
 5. Object-georiënteerd programmeren (OOP): C++ ondersteunt OOP-concepten, waardoor het gemakkelijker is om grote, complexe applicaties te ontwikkelen met een modulair ontwerp.
 6. Geheugenbeheer: C++ biedt handmatig geheugenbeheer, waardoor ontwikkelaars volledige controle hebben over de toewijzing en onttrekking van geheugen, wat kan resulteren in een beter geheugengebruik en betere prestaties.
 7. Standaard bibliotheken: C++ heeft een rijke set standaardbibliotheken, waaronder de Standard Template Library (STL), die ontwikkelaars een breed scala aan functies en gegevensstructuren biedt om mee te werken.
 8. Compatibiliteit: C++ is achterwaarts compatibel met C, wat betekent dat het kan worden gebruikt om toepassingen te ontwikkelen die compatibel zijn met oudere systemen.
 9. Schaalbaarheid: C++ is een schaalbare taal die grote en complexe projecten aankan, waardoor het een populaire keuze is voor de ontwikkeling van applicaties op bedrijfsniveau.
 10. Ondersteuning door de gemeenschap: C++ heeft een grote en actieve gemeenschap van ontwikkelaars die bijdragen aan de taal en hun kennis delen via forums, blogs en open-source projecten.

Zo kan C++ uw bedrijf helpen

C++ is een veelzijdige en krachtige programmeertaal die bedrijven vele voordelen biedt. Het kan bedrijven helpen om efficiënte en goed presterende applicaties te maken voor een breed scala aan platforms, waaronder desktops, servers, mobiele apparaten en embedded systemen. C++ biedt bedrijven ook meer controle over systeembronnen, waardoor het ideaal is voor het maken van programma's die een hoge mate van efficiëntie en betrouwbaarheid vereisen. Bovendien kan het bedrijven helpen de ontwikkelingstijd en -kosten te verminderen, omdat C++ hergebruik van code en de ontwikkeling van herbruikbare bibliotheken mogelijk maakt.

C++ ondersteunt ook objectgeoriënteerd programmeren, wat bedrijven kan helpen complexe en schaalbare applicaties te maken. Bovendien biedt C++ bedrijven toegang tot een grote pool van ontwikkelaars en een bloeiende gemeenschap van gebruikers, waardoor het gemakkelijker is om ondersteuning, middelen en talent te vinden. Tenslotte kan C++ bedrijven helpen software te bouwen die gemakkelijk te onderhouden en uit te breiden is, zodat applicaties kunnen evolueren en zich kunnen aanpassen aan veranderende bedrijfsbehoeften.

C++ training

Cursussen voor C++ zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke C++ training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

C++ certificeringen

C++ is een populaire programmeertaal die wordt gebruikt in verschillende industrieën zoals financiën, gaming, luchtvaart en meer. Er zijn verschillende certificeringen beschikbaar voor personen die hun vaardigheden en kennis van C++ willen vergroten.

Hier zijn enkele van de meest populaire C++ certificeringen:

 • C++ Certified Professional Programmer (CPP) - Aangeboden door het Institute of C++ Certification, toont deze certificering bekwaamheid aan in C++ programmering, ontwerp en architectuur.
 • Oracle Certified Associate, Java SE 7 Programmer - Deze Oracle certificering valideert programmeervaardigheid in Java, met een aanzienlijke hoeveelheid C++ syntaxis en concepten.
 • Certified Software Development Professional (CSDP) - Aangeboden door de IEEE Computer Society, toont deze certificering uitgebreide kennis aan van software engineering principes en praktijken, inclusief vaardigheid in C++.
 • GIAC Secure Software Programmer - C++ (GSSP-C++) - Deze GIAC certificering is bedoeld voor personen met ervaring in de ontwikkeling van veilige software met behulp van de programmeertaal C++.
 • Red Hat Certified Engineer (RHCE) - Deze Red Hat certificering valideert vaardigheden in het beheren en oplossen van problemen met Red Hat Enterprise Linux-systemen, waaronder bekwaamheid in C++-programmering.
 • Cloudera Certified Developer for Apache Hadoop (CCDH) - Deze Cloudera certificering is bedoeld voor personen die werken met Big Data-technologieën, waaronder vaardigheid in C++.
 • Zend Certified Engineer (ZCE) - Deze Zend certificering is ontworpen om vaardigheden in PHP-programmering te valideren, met inbegrip van C++ syntaxis en concepten.
 • IBM Certified Developer - C++ - Deze IBM certificering toont vaardigheid in C++-programmering voor de ontwikkeling van toepassingen met behulp van IBM-technologieën.
 • CompTIA CTT+ - Deze CompTIA certificering is bestemd voor personen die lesgeven en trainen in de programmeertaal C++.

Deze ICT certificeringen tonen bekwaamheid en expertise in C++ programmering, en kunnen professionals helpen hun carrière in het veld vooruit te helpen.

Banen en carrière-gerelateerde C++ certificeringen

C++ is een veelgebruikte programmeertaal voor het ontwikkelen van softwaretoepassingen, met name die welke hoge prestaties en efficiëntie vereisen. Certificeringen voor C++ kunnen personen voorzien van de nodige vaardigheden en kennis om uit te blinken in verschillende carrièrepaden in de technologische industrie.

Hier zijn enkele potentiële banen en carrières die iemand met C++ certificeringen kan nastreven:

 • Softwareontwikkelaar: C++ is een populaire taal voor het ontwikkelen van softwaretoepassingen, dus softwareontwikkelaarsfuncties kunnen vaardigheid in deze taal vereisen.
 • Game-ontwikkelaar: Veel game-ontwikkelingsbedrijven gebruiken C++ om games te ontwikkelen die krachtige graphics en physics engines vereisen.
 • Systeemsoftware-ontwikkelaar: C++ wordt vaak gebruikt bij de ontwikkeling van systeemsoftware, zoals besturingssystemen, apparaatstuurprogramma's en firmware.
 • Database Ontwikkelaar: C++ kan ook worden gebruikt bij de ontwikkeling van databasesoftware, zoals querytalen en databasemanagementsystemen.
 • Cybersecurity Analist: C++ kan nuttig zijn bij de ontwikkeling van cyberbeveiligingstools en -systemen, evenals bij het analyseren en opsporen van kwetsbaarheden in software.
 • AI en Machine Learning Engineer: C++ kan worden gebruikt om algoritmen en modellen te ontwikkelen voor kunstmatige intelligentie en systemen voor machinaal leren.
 • Robotica Ingenieur: C++ wordt vaak gebruikt bij de ontwikkeling van besturingssoftware voor robots, waardoor het een nuttige vaardigheid is voor personen die een carrière in de robotica nastreven.
 • Financiële Software Ontwikkelaar: C++ kan worden gebruikt bij de ontwikkeling van softwaretoepassingen voor financiële analyse, handel en risicobeheer.
 • Ontwikkelaar van ingebedde systemen: C++ wordt vaak gebruikt bij de ontwikkeling van software voor ingebedde systemen, zoals die in auto's en medische apparaten.
 • Onderzoekswetenschapper: C++ kan nuttig zijn bij de ontwikkeling van softwaretools voor wetenschappelijk onderzoek, zoals simulaties en gegevensanalyse.

C++-certificeringen kunnen veel mogelijkheden bieden voor personen in de technologische industrie, met name voor degenen die geïnteresseerd zijn in softwareontwikkeling, systeemsoftware, cyberbeveiliging en kunstmatige intelligentie.

Geschiedenis van C++

C++ is een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld, en het heeft een rijke en complexe geschiedenis die mede vorm heeft gegeven aan de manier waarop wij tegenwoordig computers gebruiken. C++ werd begin jaren tachtig ontwikkeld door Bjarne Stroustrup, een Deense computerwetenschapper die destijds bij Bell Labs werkte. Stroustrup was geïnteresseerd in het creëren van een taal waarmee programmeurs efficiënte en overdraagbare code konden schrijven voor een groot aantal toepassingen.

Stroustrup baseerde C++ op de populaire programmeertaal C, maar voegde functies toe die de taal flexibeler en krachtiger maakten. Een van de belangrijkste innovaties in C++ was de introductie van objectgeoriënteerd programmeren (OOP), waarmee programmeurs complexe softwaresystemen kunnen bouwen uit modulaire, herbruikbare componenten.

In de loop der jaren is C++ zich blijven ontwikkelen, waarbij regelmatig nieuwe functies en optimalisaties aan de taal werden toegevoegd. Tegenwoordig wordt C++ gebruikt in een breed scala van toepassingen, van besturingssystemen en stuurprogramma's tot videogames en wetenschappelijke simulaties.

Een van de belangrijkste redenen voor de aanhoudende populariteit van C++ is zijn efficiëntie en flexibiliteit. Omdat C++-code direct in machinecode kan worden gecompileerd, is het vaak sneller en efficiënter dan geïnterpreteerde talen als Python of JavaScript. Bovendien maakt de ondersteuning van C++ voor low-level systeemprogrammering het een populaire keuze voor het bouwen van besturingssystemen, apparaatstuurprogramma's en andere soorten systeemsoftware.

C++ is ook een populaire keuze voor het bouwen van krachtige toepassingen, zoals wetenschappelijke simulaties en 3D grafische engines. Het vermogen om te interfacen met hardware en andere low-level systemen maakt het een ideale keuze voor het bouwen van software die een hoge mate van controle over de onderliggende hardware vereist.

Naast zijn technische troeven is C++ ook een belangrijke taal vanuit educatief oogpunt. Omdat het veel fundamentele programmeerconcepten bevat, zoals pointers, arrays en geheugenbeheer, wordt het vaak gebruikt als onderwijstaal in informatica cursussen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een carrière in de software-ontwikkeling, kunnen de vaardigheden in C++ zeer waardevol zijn. Veel banen in de software-ontwikkeling vereisen kennis van C++ en andere low-level talen, met name voor functies in de systeemprogrammering, de ontwikkeling van stuurprogramma's en andere soorten gespecialiseerde software engineering rollen.

Over het geheel genomen heeft C++ een rijke en complexe geschiedenis die zijn belang als programmeertaal weerspiegelt. Met zijn efficiëntie, flexibiliteit en kracht blijft C++ een essentieel hulpmiddel voor softwareontwikkelaars en computerwetenschappers over de hele wereld.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles