Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Microsoft System Center trainingen

Bestel nu de beste System Center trainingen online. Cursus Microsoft System Center E-learning online. Leer alles over System Center certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

1 Trainingen

1 Trainingen

Microsoft System Center Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Microsoft System Center Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Microsoft System Center?

Microsoft System Center is een reeks beheertools waarmee bedrijven hun IT-infrastructuur en -diensten kunnen beheren en bewaken. Het is ontworpen om organisaties te helpen bij het beheren en automatiseren van de implementatie, configuratie en het beheer van systemen en diensten op locatie en in de cloud. Met System Center kunnen bedrijven hun servers, netwerkapparaten, opslag en toepassingen beheren en bewaken. Het biedt ook tools voor het automatiseren van terugkerende taken, zoals de inzet van software, updates en beveiligingspatches, en rapportage over de gezondheid en prestaties van hun systemen.

System Center is gebouwd op een gemeenschappelijk platform, waardoor IT-professionals één set tools kunnen gebruiken om hun gehele infrastructuur te beheren. Dit helpt het IT-beheer te stroomlijnen, de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen. Bovendien biedt het een hoge mate van schaalbaarheid en flexibiliteit, waardoor het ideaal is voor organisaties van elke omvang.

Eén van de populairste onderdelen van de System Center Suite is System Center Configuration Manager (SCCM), een beheertool waarmee bedrijven de inzet, configuratie en beveiliging van Windows-servers en -clients, waaronder desktops, laptops en servers, kunnen beheren. Het biedt ook tools voor de automatische inzet van software, updates en beveiligingspatchbeheer. Een ander onderdeel van de System Center Suite is System Center Operations Manager (SCOM), een monitoringtool waarmee bedrijven de gezondheid, prestaties en beschikbaarheid van hun systemen en diensten kunnen bewaken. Het biedt real-time monitoring, waarschuwingen en rapportagemogelijkheden, waardoor problemen gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd en opgelost voordat ze kritiek worden.

Kortom, Microsoft System Center is een uitgebreide oplossing die bedrijven de tools biedt die ze nodig hebben om hun IT-infrastructuur en -diensten effectief te beheren en te bewaken. Dankzij de schaalbaarheid, flexibiliteit en automatiseringsmogelijkheden helpt het organisaties om de efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen en ervoor te zorgen dat hun systemen altijd beschikbaar zijn en optimaal presteren.

Hoe werkt Microsoft System Center?

Microsoft System Center is een reeks beheertools waarmee bedrijven hun IT-infrastructuur en -diensten kunnen beheren en bewaken. Het biedt een centrale console waarmee IT-professionals hun systemen en diensten kunnen beheren en bewaken. De suite is gebouwd op een gemeenschappelijk platform, waardoor IT-professionals één set tools kunnen gebruiken om hun gehele infrastructuur te beheren.

System Center biedt een reeks tools die kunnen worden gebruikt om verschillende aspecten van een IT-infrastructuur te beheren en te bewaken. Deze tools kunnen worden gegroepeerd in de volgende categorieën:

 • Asset Management: Met het onderdeel Configuration Manager (SCCM) van System Center kunnen IT-professionals de inzet, configuratie en beveiliging van Windows-servers en -clients beheren, waaronder desktops, laptops en servers. Het kan ook worden gebruikt voor software-inventarisatie, hardware-inventarisatie, softwaremeting en software-updates.
 • Bewaking en werking: Met het onderdeel Operations Manager (SCOM) van System Center kunnen IT-professionals de gezondheid, prestaties en beschikbaarheid van hun systemen en services bewaken. Het biedt realtime monitoring, waarschuwingen en rapportagemogelijkheden, waardoor problemen gemakkelijk kunnen worden opgespoord en opgelost voordat ze kritiek worden.
 • Gegevensbescherming: Het onderdeel Data Protection Manager (DPM) van System Center biedt een gecentraliseerde back-up- en hersteloplossing voor servers, werkstations en toepassingen. Hiermee kunnen IT-professionals back-ups plannen en hersteloperaties uitvoeren, en de retentie van back-ups beheren.
 • Servicebeheer: De Service Manager (SCSM) component van System Center biedt een gecentraliseerde service management oplossing voor IT diensten. Hiermee kunnen IT-professionals incidenten, problemen, wijzigingen en serviceverzoeken volgen en beheren, en servicegerelateerde processen automatiseren.
 • Virtualisatiebeheer: Het onderdeel Virtual Machine Manager (SCVMM) van System Center biedt een gecentraliseerde beheeroplossing voor virtualisatie-omgevingen. Hiermee kunnen IT-professionals virtuele machines, hosts en services beheren en virtualisatiegerelateerde taken automatiseren en orkestreren.
 • Automatisering en orkestratie: Het onderdeel Orchestrator (SCO) van System Center biedt een gecentraliseerde automatiserings- en orkestratieoplossing voor IT-processen. Hiermee kunnen IT-professionals runbooks aanmaken en uitvoeren, IT-processen automatiseren en integreren, en aangepaste workflows creëren.

Kortom, Microsoft System Center biedt IT-professionals een centrale console voor het beheer en de bewaking van verschillende aspecten van hun IT-infrastructuur en -diensten. Het biedt een set tools waarmee verschillende aspecten van een IT-infrastructuur kunnen worden beheerd en bewaakt, zoals implementatie, configuratie, monitoring, gegevensbescherming, servicebeheer, virtualisatiebeheer en automatisering. Hiermee kunnen IT-professionals de efficiëntie verbeteren, de kosten verlagen en ervoor zorgen dat hun systemen altijd beschikbaar zijn en optimaal presteren.

Microsoft System Center examens afleggen

Microsoft System Center-certificeringen zijn bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden willen aantonen in het gebruik van de System Center-suite om hun IT-infrastructuur en -diensten te beheren en te bewaken. De examens voor deze certificeringen zijn bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te testen bij het gebruik van de verschillende onderdelen van de System Center-suite, zoals Configuration Manager, Operations Manager, Data Protection Manager, Service Manager, Virtual Machine Manager en Orchestrator.

Hier volgt wat algemene informatie over het afleggen van examens voor Microsoft System Center-certificeringen:

Examenformaat
De examens voor Microsoft System Center certificeringen zijn meestal multiple-choice, met tussen de 40 en 60 vragen. Sommige examens kunnen ook simulaties, case studies en andere vraagformaten bevatten.

Duur van het examen
De examens voor Microsoft System Center certificeringen duren meestal tussen 90 en 120 minuten.

Kosten van het examen
De kosten van de examens voor Microsoft System Center certificeringen variëren afhankelijk van het examen, maar variëren over het algemeen van 165 tot 165 USD.

Registratie voor het examen
Om een examen voor een Microsoft System Center-certificering af te leggen, moet u zich inschrijven voor het examen via de Microsoft Learning-website of via een Microsoft-testpartner.

Examenvoorbereiding
Microsoft biedt verschillende hulpmiddelen om u te helpen bij de voorbereiding op de examens, waaronder trainingen, studiegidsen en oefentests.

Opnieuw afleggen van examens
Als u niet slaagt voor een examen voor een Microsoft System Center-certificering, kunt u het examen na een wachttijd van 24 uur opnieuw afleggen.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke exameneisen en registratieprocedures kunnen variëren, afhankelijk van de certificering en het niveau van uw expertise. Ook is de hier verstrekte informatie aan verandering onderhevig, het is altijd een goed idee om de officiële Microsoft website te raadplegen voor de laatste informatie over de examens.

Microsoft System Center Suite is een set tools om verschillende aspecten van een IT-infrastructuur te beheren en te bewaken, zoals implementatie, configuratie, monitoring, gegevensbescherming, servicebeheer, virtualisatiebeheer en automatisering. Microsoft biedt echter geen certificeringen aan voor de volledige System Center Suite, maar voor elk van zijn componenten, zoals Configuration Manager, Operations Manager, Data Protection Manager, Service Manager, Virtual Machine Manager en Orchestrator.

Hier is een lijst van examens die kunnen worden afgelegd voor Microsoft System Center certificeringen:

 • Examen 70-703: Managing and Maintaining Windows 7
 • Examen 70-704: Managing and Maintaining Windows 8
 • Examen 70-740: Installation, Storage, and Compute with Windows Server 2016
 • Examen 70-741: Networking with Windows Server 2016
 • Examen 70-742: Identity with Windows Server 2016
 • Examen 70-743: Upgrading Your Skills to MCSA: Windows Server 2016
 • Examen 70-744: Securing Windows Server 2016
 • Examen 70-745: Implementing a Software-Defined Datacenter
 • Examen 70-246: Monitoring and Operating a Private Cloud with System Center 2012
 • Examen 70-247: Configuring and Deploying a Private Cloud with System Center 2012
 • Examen 70-244: Configuring and Managing System Center 2012 Configuration Manager
 • Examen 70-243: Administering and Deploying System Center 2012 Configuration Manager
 • Examen 70-246: Monitoring and Operating a Private Cloud
 • Examen 70-247: Configuring and Deploying a Private Cloud
 • Examen 70-703: Administering System Center Configuration Manager and Cloud Services Integration
 • Examen 70-704: Configuring and Deploying a Private Cloud
 • Examen 70-705: Designing and Providing Microsoft Licensing Solutions to Large Organizations
 • Examen 70-706: Managing and Maintaining Windows 10
 • Examen 70-707: Configuring System Center Operations Manager
 • Examen 70-708: Administering System Center Configuration Manager
 • Examen 70-709: Administering System Center Configuration Manager and Intune
 • Examen 70-716: Configuring and Operating a Hybrid Cloud with Microsoft Azure Stack

Zo kan Microsoft System Center uw bedrijf helpen

Microsoft System Center is een suite van beheertools die bedrijven op vele manieren kan helpen, door IT-professionals een centrale console te bieden om hun systemen en diensten te beheren en te bewaken. Hier zijn enkele manieren waarop Microsoft System Center uw bedrijf kan helpen:

 • Verbeterde IT-efficiëntie: System Center biedt een uitgebreide set tools waarmee verschillende aspecten van een IT-infrastructuur kunnen worden beheerd en bewaakt, zoals implementatie, configuratie, monitoring, gegevensbescherming, servicebeheer, virtualisatiebeheer en automatisering. Hierdoor kunnen IT-professionals hun efficiëntie verbeteren door één set tools te gebruiken voor het beheer van hun gehele infrastructuur, in plaats van meerdere tools van verschillende leveranciers.
 • Lagere kosten: Door System Center te gebruiken, kunnen bedrijven hun kosten verlagen door repetitieve taken te automatiseren en de behoefte aan handmatige interventie te verminderen. Configuration Manager kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de implementatie van software-updates, beveiligingspatches en nieuwe applicaties te automatiseren, waardoor IT-personeel minder systemen handmatig hoeft bij te werken.
 • Verbeterde beveiliging: System Center bevat tools waarmee de beveiliging van systemen en services kan worden verbeterd. Configuration Manager kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de compliance van systemen en apparaten te beheren, zodat ze up-to-date en veilig zijn, en Operations Manager kan worden gebruikt om de gezondheid en prestaties van systemen en diensten te bewaken, zodat beveiligingsproblemen gemakkelijk kunnen worden opgespoord en opgelost.
 • Verbeterde beschikbaarheid: System Center bevat tools die kunnen worden gebruikt om de beschikbaarheid van systemen en services te verbeteren. Operations Manager kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de gezondheid en prestaties van systemen en services te bewaken, zodat problemen gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd en opgelost voordat ze kritiek worden, en Data Protection Manager kan worden gebruikt om systemen en gegevens te beschermen tegen gegevensverlies, zodat het gemakkelijk is om te herstellen van rampen.
 • Verbeterde compliance: System Center kan bedrijven helpen de naleving van industriële normen en voorschriften te verbeteren door tools te bieden die kunnen worden gebruikt om de naleving van systemen en services te beheren en te controleren. Configuration Manager kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de compliance van systemen en apparaten te beheren, zodat deze up-to-date zijn en voldoen aan de industriële normen en voorschriften.
 • Verbeterde bedrijfscontinuïteit: System Center biedt een oplossing voor back-up en herstel, bedrijfscontinuïteitsplan en disaster recovery. Dit helpt uw bedrijf om voorbereid te zijn op elk incident dat verstoringen kan veroorzaken.

Kortom, Microsoft System Center kan uw bedrijf op vele manieren helpen door een reeks hulpmiddelen te bieden waarmee verschillende aspecten van een IT-infrastructuur kunnen worden beheerd en bewaakt, zoals implementatie, configuratie, bewaking, gegevensbescherming, servicebeheer, virtualisatiebeheer en automatisering. Dit kan bedrijven helpen om hun IT-efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen, de beveiliging te verbeteren, de beschikbaarheid te vergroten, de compliance te verbeteren en de bedrijfscontinuïteit te verbeteren.

Microsoft System Center training

Cursussen voor System Center zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke System Center training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Microsoft System Center Roadmap

Microsoft System Center Certificeringen

Microsoft System Center is een suite van beheertools waarmee verschillende aspecten van een IT-infrastructuur kunnen worden beheerd en bewaakt, zoals implementatie, configuratie, monitoring, gegevensbescherming, servicebeheer, virtualisatiebeheer en automatisering. Microsoft biedt geen certificeringen aan voor de gehele System Center Suite, maar voor elk van de onderdelen ervan, zoals Configuration Manager, Operations Manager, Data Protection Manager, Service Manager, Virtual Machine Manager en Orchestrator.

Hier is een lijst van certificeringen die kunnen worden verkregen voor Microsoft System Center componenten:

 • Microsoft certificering: Azure Solutions Architect Expert: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden willen aantonen in het ontwerpen, bouwen en implementeren van oplossingen met behulp van de Azure-services en de System Center Suite. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals Exam 70-535: Architecting Microsoft Azure Solutions, Exam 70-533: Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions, en Exam 70-537: Configuring and Operating a Hybrid Cloud with Microsoft Azure Stack. Het is aanbevolen dat u een goed begrip heeft van Azure services en de System Center Suite, evenals ervaring in het ontwerpen en implementeren van oplossingen.
 • Microsoft certificering: Azure Administrator Associate: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden willen aantonen in het beheren en managen van Azure-services met behulp van de System Center Suite. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals Exam 70-533: Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions en Exam 70-532: Developing Microsoft Azure Solutions. Het is aanbevolen dat u een goed begrip heeft van Azure services en de System Center Suite, evenals ervaring in het beheren en managen van Azure services.
 • Microsoft certificering: Azure Developer Associate: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden in het ontwikkelen van Azure-oplossingen met behulp van de System Center Suite willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals Exam 70-532: Developing Microsoft Azure Solutions en Exam 70-535: Architecting Microsoft Azure Solutions. Het is aanbevolen dat u een goed begrip heeft van Azure-services en de System Center Suite, evenals ervaring in het ontwikkelen van Azure-oplossingen.
 • Microsoft certificering: Azure DevOps Engineer Expert: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden in DevOps-praktijken met behulp van Azure-services en de System Center Suite willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals Exam AZ-400: Microsoft Azure DevOps Solutions en Exam AZ-303: Microsoft Azure Architect Technologies. Het is aanbevolen dat u een goed begrip heeft van Azure-diensten en de System Center Suite, evenals ervaring met het implementeren van DevOps-praktijken.
 • Microsoft certificering: Azure Developer Associate: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden in het ontwikkelen van Azure-oplossingen met behulp van de System Center Suite willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals Exam 70-532: Developing Microsoft Azure Solutions en Exam 70-535: Architecting Microsoft Azure Solutions. Het is aanbevolen dat u een goed begrip heeft van Azure-services en de System Center Suite, evenals ervaring in het ontwikkelen van Azure-oplossingen.
 • Microsoft certificering: Enterprise Administrator Expert: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden willen aantonen in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van de infrastructuur van een Windows-onderneming. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals Exam 70-647: Pro: Windows Server 2008, Enterprise Administrator en Exam 70-646: Pro: Windows Server 2008, Server Administrator. Het wordt aanbevolen dat u een goed begrip hebt van Windows Server 2008 en ervaring met het ontwerpen, implementeren en onderhouden van bedrijfsinfrastructuur.
 • Microsoft certificering: Enterprise Administrator: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden willen aantonen in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van de infrastructuur van een Windows-onderneming. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals Exam 70-647: Pro: Windows Server 2008, Enterprise Administrator en Exam 70-646: Pro: Windows Server 2008, Server Administrator. Het wordt aanbevolen dat u een goed begrip hebt van Windows Server 2008 en ervaring met het ontwerpen, implementeren en onderhouden van bedrijfsinfrastructuur.
 • Microsoft certificering: Enterprise Desktop Administrator on Windows 8: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden willen aantonen in het beheren en managen van desktopinfrastructuur op Windows 8. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals Examen 70-688: Managing and Maintaining Windows 8. Het is aanbevolen dat u een goed begrip heeft van Windows 8 en ervaring met het beheren en managen van desktop infrastructuur.
 • Microsoft certificering: Enterprise Desktop Support Technician on Windows 8: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden willen aantonen in het oplossen van problemen en het ondersteunen van desktopinfrastructuur op Windows 8. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals Exam 70-688: Managing and Maintaining Windows 8. Het is aanbevolen dat u een goed begrip hebt van Windows 8 en ervaring met het oplossen van problemen en het ondersteunen van desktopinfrastructuur.
 • Microsoft certificering: Enterprise Support Technician: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden willen aantonen in het bieden van ondersteuning voor op Windows gebaseerde bedrijfsomgevingen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals Exam 70-682: Pro: Windows 7, Enterprise Desktop Support Technician. Het is aanbevolen dat u een goed begrip heeft van op Windows gebaseerde bedrijfsomgevingen en ervaring in het bieden van ondersteuning.
 • Microsoft certificering: Enterprise Device Support Technician: Deze certificering is bedoeld voor IT-professionals die hun vaardigheden willen aantonen in het bieden van ondersteuning voor op Windows gebaseerde apparaten in een bedrijfsomgeving. Voor deze certificering moet u slagen voor een of meer examens zoals Exam 98-349: Windows Operating System Fundamentals. Het is aanbevolen dat u een goed begrip heeft van op Windows gebaseerde apparaten en ervaring in het bieden van ondersteuning in een bedrijfsomgeving.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 Fundamentals: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun begrip van de Dynamics 365 toepassingen, de mogelijkheden en de verschillende workloads die het kan ondersteunen willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals MB-901: Microsoft Dynamics 365 Fundamentals. Het is aanbevolen dat u een basiskennis heeft van Dynamics 365 en de mogelijkheden ervan.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 for Sales: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun begrip van de Dynamics 365 Sales applicatie, de mogelijkheden ervan en hoe het kan worden gebruikt om verkoopactiviteiten te beheren, willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals MB-200: Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement Core. Het is aanbevolen dat u een basiskennis heeft van Dynamics 365 Sales en de mogelijkheden ervan.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 for Customer Service: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun begrip van de Dynamics 365 Customer Service applicatie, de mogelijkheden ervan en hoe het kan worden gebruikt om klantenservice activiteiten te beheren, willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals MB-230: Microsoft Dynamics 365 for Customer Service. Het is aanbevolen dat u een basiskennis heeft van Dynamics 365 Customer Service en de mogelijkheden ervan.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 for Marketing: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun begrip van de Dynamics 365 Marketing applicatie, de mogelijkheden ervan, en hoe het kan worden gebruikt om marketingactiviteiten te beheren, willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals MB-220: Microsoft Dynamics 365 for Dynamics. Het is aanbevolen dat u een basiskennis heeft van Dynamics 365 Marketing en de mogelijkheden ervan.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 for Finance and Operations, Supply Chain Management: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun begrip van de Dynamics 365 for Finance and Operations, Supply Chain Management applicatie, de mogelijkheden ervan en hoe het kan worden gebruikt om supply chain activiteiten te beheren, willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor één of meer examens zoals MB-330: Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, Supply Chain Management. Het is aanbevolen dat u een basiskennis heeft van Dynamics 365 for Finance and Operations, Supply Chain Management en de mogelijkheden ervan.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 for Finance and Operations, Financials: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun begrip willen aantonen van de Dynamics 365 for Finance and Operations, Financials applicatie, de mogelijkheden ervan, en hoe het gebruikt kan worden om financiële activiteiten te beheren. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals MB-310: Microsoft Dynamics 365 Finance. Het is aanbevolen dat u een basiskennis hebt van Dynamics 365 for Finance and Operations, Financials en de mogelijkheden ervan, en dat u ervaring hebt met financieel beheer.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 for Finance and Operations, Manufacturing: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun begrip van de Dynamics 365 for Finance and Operations, Manufacturing applicatie, de mogelijkheden ervan en hoe het kan worden gebruikt om productieactiviteiten te beheren, willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals MB-320: Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, Manufacturing. Het is aanbevolen dat u een basiskennis hebt van Dynamics 365 for Finance and Operations, Manufacturing en de mogelijkheden ervan, en dat u ervaring hebt met productiebeheer.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 voor Finance and Operations, Retail: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun begrip van de Dynamics 365 for Finance and Operations, Retail applicatie, de mogelijkheden ervan en hoe het kan worden gebruikt om retail activiteiten te beheren willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals MB-320: Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, Retail. Het is aanbevolen dat u een basiskennis heeft van Dynamics 365 for Finance and Operations, Retail en de mogelijkheden ervan, en ervaring heeft met retail management.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 for Finance and Operations, Talent: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun begrip van de Dynamics 365 for Finance and Operations, Talent applicatie, de mogelijkheden ervan en hoe het kan worden gebruikt om talent activiteiten te beheren willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals MB-320: Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, Talent. Het is aanbevolen dat u een basiskennis hebt van Dynamics 365 for Finance and Operations, Talent en de mogelijkheden ervan, en dat u ervaring hebt met talentmanagement.
 • Microsoft certificering: Dynamics 365 for Finance and Operations, Distribution and Trade: Deze certificering is bedoeld voor personen die hun begrip van de Dynamics 365 for Finance and Operations, Distribution and Trade applicatie, de mogelijkheden ervan en hoe het kan worden gebruikt om distributie- en handelsactiviteiten te beheren, willen aantonen. Deze certificering vereist het slagen voor een of meer examens zoals MB-320: Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, Distribution and Trade. Het is aanbevolen dat u een basiskennis heeft van Dynamics 365 for Finance and Operations, Distribution and Trade en de mogelijkheden ervan, en dat u ervaring heeft met distributie- en handelsbeheer.

Banen en carrière-gerelateerde Microsoft System Center certificeringen

Wanneer u gecertificeerd bent voor Microsoft System Center, zijn er verschillende banen en carrièremogelijkheden die voor u beschikbaar zijn. Enkele van de meest voorkomende functietitels die iemand met een Microsoft System Center certificering kan bekleden zijn:

 • Systeembeheerder: Deze rol is verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en onderhoud van de System Center-omgeving, inclusief monitoring, probleemoplossing en onderhoud van de infrastructuur.
 • Systems Engineer: Deze rol is verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van de System Center-omgeving, inclusief de ontwikkeling van beleid en procedures om de stabiliteit, veiligheid en schaalbaarheid van de infrastructuur te garanderen.
 • IT Operations Manager: Deze rol is verantwoordelijk voor het algemene beheer van het IT Operations-team en de System Center-omgeving, inclusief het beheer van personeel, budgetten en serviceniveaus.
 • IT Operations Analyst: Deze rol is verantwoordelijk voor de monitoring en analyse van de System Center-omgeving, inclusief het identificeren en oplossen van prestatieproblemen en de naleving van het beleid en de procedures van de organisatie.
 • Cloud Administrator: Deze rol is verantwoordelijk voor de administratie en het onderhoud van cloud-gebaseerde infrastructuur, inclusief het beheer van virtuele machines, opslag en netwerken.
 • DevOps Engineer: Deze rol is verantwoordelijk voor het beheer van de ontwikkeling, inzet en werking van softwaretoepassingen, inclusief het gebruik van System Center om het softwareleveringsproces te automatiseren en te beheren.
 • IT Consultant: Deze rol is verantwoordelijk voor het geven van deskundig advies en begeleiding aan organisaties over het gebruik van System Center en andere Microsoft-technologieën om aan hun zakelijke behoeften te voldoen.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende functietitels voor iemand die gecertificeerd is in Microsoft System Center, maar de mogelijkheden houden hier niet op. De vaardigheden en kennis die u opdoet via de certificering kunnen worden toegepast op andere IT-functies, zoals IT-manager, IT-architect, IT-ondersteuning, IT-analist, IT-consultant, IT-projectmanager, IT-servicebeheerder en nog veel meer.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke kansen op een baan voor u afhankelijk zijn van uw ervaring, vaardigheden en kwalificaties in aanvulling op uw certificering.

Geschiedenis van System Center

Microsoft System Center is een pakket beheertools dat organisaties helpt hun IT-activiteiten te beheren en te automatiseren. Het heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het begin van de jaren 2000, toen Microsoft de System Center-suite van producten introduceerde.

Het eerste product in de System Center-suite was System Center Operations Manager (SCOM), dat in 2007 werd uitgebracht. SCOM werd ontworpen om organisaties een uitgebreide monitoringoplossing voor hun IT-infrastructuur te bieden. Het product won snel aan populariteit en Microsoft bleef nieuwe producten in de System Center-suite ontwikkelen en uitbrengen.

In 2010 bracht Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) uit, een tool voor het beheren en automatiseren van de inzet van software, updates en beveiligingspatches in een organisatie. In 2010 volgde System Center Virtual Machine Manager (SCVMM), een tool voor het beheer van gevirtualiseerde omgevingen.

In 2012 bracht Microsoft System Center Service Manager (SCSM) uit, een tool voor het beheer van IT service delivery en incident management. En in 2016 bracht Microsoft System Center Operations Manager 2016 uit, een belangrijke release die nieuwe functies en mogelijkheden introduceerde, zoals een nieuwe web-based console, verbeterde dashboards en verbeterde monitoring voor cloud-gebaseerde workloads.

De afgelopen jaren is Microsoft de System Center-suite van producten blijven ontwikkelen en evolueren om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van organisaties. In 2020 kondigde Microsoft het einde aan van de ondersteuning voor sommige oudere versies van zijn System Center-producten, en heeft het klanten aangemoedigd om te upgraden naar de nieuwste versies.

Al met al is de geschiedenis van Microsoft System Center er een van voortdurende ontwikkeling en evolutie geweest, met een focus op het voldoen aan de veranderende behoeften van organisaties en het helpen bij het beheren en automatiseren van hun IT-activiteiten. Met de nieuwste versies kan Microsoft System Center organisaties helpen hun hybride cloud- en multi-cloudomgevingen te beheren, IT-activiteiten te stroomlijnen en de levering van diensten aan eindgebruikers te verbeteren.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles