Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Citrix trainingen

Bestel nu de beste Citrix trainingen online. Cursus Citrix E-learning online. Leer alles over Citrix certificering en start vandaag nog. Benieuwd naar de Citrix Roadmap? Onder de producten staat alles uitgelegd.

Sorteren op

0 Trainingen

Geen cursussen of trainingen gevonden

Citrix Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • Citrix Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Citrix?

Citrix is een internationaal softwarebedrijf dat virtualisatie-, netwerk- en cloud computing-oplossingen biedt voor bedrijven van elke omvang. Het bedrijf is opgericht in 1989 en heeft zijn hoofdkantoor in Fort Lauderdale, Florida. In de loop der jaren is Citrix uitgegroeid tot een leider in de IT-industrie, met een reeks producten en diensten om organisaties te helpen gevirtualiseerde, cloud-gebaseerde en mobiele werkomgevingen te creëren en te beheren.

Eén van het belangrijkste aanbod van Citrix is zijn virtualisatietechnologie, waarmee organisaties meerdere virtuele machines op een enkele fysieke server kunnen hosten. Dit kan de kosten aanzienlijk verlagen, de schaalbaarheid verbeteren en de beveiliging voor organisaties van elke omvang verhogen. Naast virtualisatie biedt Citrix ook een reeks netwerk- en cloud computing-oplossingen, waaronder software-defined networking (SDN), network functions virtualization (NFV) en cloudgebaseerde disaster recovery-diensten.

Kortom, Citrix is een vertrouwde en betrouwbare partner voor organisaties die innovatieve en kosteneffectieve IT-oplossingen willen implementeren. Of het nu gaat om virtualisatie, networking of cloud computing, Citrix heeft een reeks producten en diensten die zijn ontworpen om aan de behoeften van hedendaagse bedrijven te voldoen.

Hoe werkt Citrix?

Citrix is een softwarebedrijf dat een reeks producten en oplossingen levert waarmee organisaties veilig apps, desktops en gegevens aan hun gebruikers kunnen leveren. Deze oplossingen omvatten virtualisatie, netwerken, mobiliteitsbeheer en clouddiensten.

Het belangrijkste product van Citrix is het XenApp en XenDesktop platform, waarmee organisaties Windows applicaties en desktops kunnen hosten en leveren via het internet, of in een gevirtualiseerde omgeving, aan elk apparaat, waar dan ook. Hierdoor hebben werknemers overal en op elk apparaat toegang tot hun werkomgeving en applicaties, zonder software te hoeven installeren of zich zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.

Naast virtualisatie biedt Citrix ook een reeks netwerkproducten, zoals NetScaler, waarmee organisaties hun netwerkverkeer kunnen optimaliseren en beveiligen. Het bedrijf biedt ook mobility management-oplossingen waarmee organisaties de toegang tot apps, gegevens en apparaten vanuit één console kunnen beheren en beveiligen.

De afgelopen jaren is Citrix uitgebreid naar clouddiensten met het Citrix Cloud-platform, dat organisaties helpt hun apps, desktops en gegevens veilig in de cloud te verplaatsen en te beheren. Hierdoor kunnen organisaties profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud, zonder de onderliggende infrastructuur te hoeven beheren.

Over het algemeen biedt Citrix een reeks oplossingen die organisaties helpen apps, desktops en gegevens veilig aan hun gebruikers te leveren, ongeacht waar ze zich bevinden of welk apparaat ze gebruiken.

Citrix examens afleggen

Om een gecertificeerde Citrix professional te worden, kunnen individuen verschillende examens afleggen om hun vaardigheden en kennis op dit gebied te bewijzen. De examens zijn ontworpen om het begrip van de kandidaat van Citrix producten, oplossingen en technologieën te beoordelen.

Citrix biedt meerdere certificeringstrajecten voor verschillende functies, zoals beheerders, ingenieurs en architecten. De certificeringen omvatten de Citrix Certified Associate (CCA), Citrix Certified Professional (CCP) en Citrix Certified Expert (CCE).

Alvorens een Citrix examen af te leggen, is het aanbevolen om hands-on ervaring en training in de relevante producten te hebben. Citrix biedt trainingen en hulpmiddelen ter voorbereiding op de certificeringsexamens.

De examens kunnen worden afgelegd bij erkende testcentra of online via de Citrix website. De kosten van de examens variëren afhankelijk van het certificeringsniveau en het land van vestiging.

Om de geldigheid van hun certificering te behouden, moeten Citrix gecertificeerde professionals om de drie jaar permanente educatie-eenheden (CEU's) volgen en een hercertificeringsexamen afleggen. Dit helpt ervoor te zorgen dat zij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en vorderingen in het vakgebied.

Citrix certificeringsexamens hebben bepaalde voorwaarden waaraan studenten moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de examens. Deze voorwaarden kunnen zijn:

 • Vereisten: Sommige Citrix certificeringen vereisen dat studenten eerdere ervaring hebben of een bepaald niveau van certificering hebben voordat ze het examen kunnen afleggen.
 • Leeftijdsvereisten: Studenten moeten minstens 18 jaar oud zijn om de Citrix examens af te leggen.
 • Examen formaat: Citrix examens zijn computer-gebaseerde examens die geleverd worden via het Pearson VUE testcentrum netwerk. Het formaat van de examens kan variëren, waarbij sommige examens bestaan uit meerkeuzevragen en andere examens vereisen dat studenten hands-on taken uitvoeren.
 • Tijdslimiet examen: Citrix examens hebben een vast tijdslimiet waarbinnen studenten het examen moeten afleggen.
 • Examenkosten: Studenten moeten een vergoeding betalen voor de Citrix examens. Kosten verschillen per examen.
 • Herhalingsbeleid: Als een student het examen niet haalt bij zijn eerste poging, kan hij in aanmerking komen om het examen na een bepaalde periode opnieuw af te leggen. Het herkansingsbeleid hangt af van de certificering.
 • Beschikbare talen: Citrix examens zijn beschikbaar in verschillende talen, maar de beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van de certificering en het land waarin het examen wordt afgenomen. Citrix examens zijn altijd beschikbaar in het Engels.

Het is belangrijk om de voorwaarden en eisen voor het specifieke Citrix certificeringsexamen dat u wilt afleggen zorgvuldig door te nemen, omdat deze kunnen variëren.

Zo kan Citrix uw bedrijf helpen

Citrix is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor de veilige levering van apps en gegevens. Citrix-oplossingen kunnen organisaties op vele manieren helpen, waaronder:

 • Verbetering van de productiviteit: Door werknemers in staat te stellen overal veilig toegang te krijgen tot hun werk-apps en gegevens, kunnen Citrix-oplossingen de productiviteit verhogen en het voor werknemers gemakkelijker maken om efficiënt te werken.
 • Beveiliging verbeteren: Citrix-oplossingen maken gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën om gegevens te beschermen en compliance met industrie en regelgeving te garanderen.
 • IT-beheer vereenvoudigen: Met Citrix-oplossingen kunnen IT-teams apps en gegevens vanaf één gecentraliseerd platform beheren en leveren, waardoor het eenvoudiger wordt resources beschikbaar te stellen en te beheren.
 • Kosten verlagen: Door de levering van apps en gegevens te optimaliseren en de behoefte aan fysieke infrastructuur te verminderen, kunnen Citrix-oplossingen organisaties helpen de kosten te verlagen en resources vrij te maken voor andere initiatieven.
 • Samenwerking verbeteren: Door het voor medewerkers gemakkelijk te maken om informatie te openen en te delen, kunnen Citrix-oplossingen de samenwerking verbeteren en teams helpen effectiever samen te werken.

Over het algemeen kunnen Citrix-oplossingen organisaties helpen flexibeler, veiliger en productiever te worden, terwijl ze ook de kosten verlagen en het IT-beheer vereenvoudigen.

Citrix training

Cursussen voor Citrix zijn geschikt voor elke IT professional, zowel particulier als zakelijk. Naar aanleiding van uw reeds opgedane trainingen en kennis, kiest u zelf met welke Citrix training u begint, of juist verder gaat. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Citrix Roadmap

Citrix Certificeringen

Citrix is een technologiebedrijf dat virtualisatie-, netwerk- en cloud computing-oplossingen biedt aan organisaties. Citrix certificeringen zijn ontworpen om iemands kennis en vaardigheden in het gebruik en beheer van Citrix producten en oplossingen te erkennen en te valideren.

Er zijn verschillende niveaus en specialisering van Citrix certificeringen:

 • Citrix Certified Associate (CCA)
  CCA certificering is een instapcertificering voor personen die nieuw zijn in de Citrix-technologie en hun fundamentele kennis van Citrix-producten en -oplossingen willen aantonen.
 • Citrix Certified Professional (CCP)
  CCP certificering is bedoeld voor personen die een goed begrip hebben van Citrix virtualisatie-oplossingen en de implementatie ervan. Deze certificering verifieert het vermogen van de kandidaat om een virtuele Citrix-infrastructuur te ontwerpen, te installeren, te configureren en te beheren.
 • Citrix Certified Expert (CCE)
  CCE certificering is bedoeld voor personen met een grondige kennis van Citrix-virtualisatieoplossingen en de implementatie daarvan, alsmede geavanceerde vaardigheden in het beheren en oplossen van problemen in een virtuele Citrix-omgeving.
 • Citrix Certified Professional – Virtualization (CCP-V)
  CCP-V certificering is specifiek gericht op virtualisatie-oplossingen van Citrix en verifieert de expertise van de kandidaat in virtualisatietechnologieën en de implementatie van Citrix-oplossingen.
 • Citrix Certified Professional – Networking (CCP-N)
  CCP-N certificering is gericht op netwerktechnologieën en verifieert de expertise van de kandidaat in het implementeren en beheren van netwerkoplossingen van Citrix.
 • Citrix Certified Professional – Cloud (CCP-C)
  CCP-C certificering is gericht op cloud-oplossingen van Citrix en verifieert de expertise van de kandidaat in cloud-technologieën en de implementatie van Citrix cloud-oplossingen.
 • Citrix Certified Associate - Virtualization (CCA-V)
  CCA-V certificering is een instapcertificering voor personen die nieuw zijn in de virtualisatietechnologie en hun fundamentele kennis van Citrix-virtualisatieoplossingen willen aantonen.
 • Citrix Certified Professional - Networking (CCP-N)
  CCP-N certificering is voor personen die over de vaardigheden beschikken om Citrix netwerkoplossingen in bedrijfsomgevingen te ontwerpen, te implementeren en te beheren. Het behandelt onderwerpen als load balancing, beveiliging en applicatieversnelling met behulp van Citrix-technologieën.
 • Citrix Certified Professional - Virtualization (CCP-V)
  CCP-V certificering is voor personen die over de vaardigheden beschikken om Citrix virtualisatie-oplossingen in bedrijfsomgevingen te ontwerpen, te implementeren en te beheren. Het behandelt onderwerpen als desktop- en applicatievirtualisatie, opslag- en netwerkoptimalisatie, en user experience management met behulp van Citrix-technologieën.
 • Citrix Certified Expert - Networking (CCE-N)
  CCE-N certificering is voor personen met geavanceerde vaardigheden in het ontwerpen, implementeren en beheren van Citrix netwerkoplossingen in complexe, zakelijke omgevingen. Het behandelt onderwerpen zoals geavanceerde load balancing, beveiliging en applicatieversnelling met behulp van Citrix-technologieën.
 • Citrix Certified Expert - Virtualization (CCE-V)
  CCE-V certificering is voor personen met geavanceerde vaardigheden in het ontwerpen, implementeren en beheren van Citrix virtualisatie-oplossingen in complexe, zakelijke omgevingen. Het behandelt onderwerpen zoals geavanceerde desktop- en applicatievirtualisatie, opslag- en netwerkoptimalisatie, en user experience management met behulp van Citrix-technologieën.
 • Citrix Certified Integration Architect (CCIA)
  CCIA certificering is voor personen die de vaardigheden hebben om complexe, end-to-end Citrix-oplossingen te ontwerpen, te implementeren en te beheren. Het behandelt onderwerpen als virtualisatie, netwerken en cloud computing met behulp van Citrix-technologieën.
 • Citrix Certified Sales Professional (CCSP)
  CCSP certificering is voor sales professionals die over de vaardigheden beschikken om Citrix oplossingen aan klanten te verkopen. Het behandelt onderwerpen zoals het begrijpen van de behoeften van de klant, het positioneren van Citrix-oplossingen en het sluiten van deals met behulp van Citrix-technologieën.

Het certificeringstraject voor elk niveau kan variëren, maar in het algemeen gaat het om het afleggen van examens, het aantonen van hands-on ervaring en het volgen van best practices voor het betreffende Citrix product. Om bijvoorbeeld een Citrix Certified Expert te worden, moet iemand een combinatie van certificeringen en ervaring in verschillende Citrix producten hebben, en een uitgebreid trainingsprogramma voltooien.

Het hebben van een Citrix certificering kan een organisatie ten goede komen door de expertise van haar medewerkers in het gebruik en beheer van Citrix producten en oplossingen aan te tonen. Dit kan organisaties helpen hun investering in Citrix technologie te maximaliseren en optimale prestaties, beveiliging en efficiëntie te garanderen. Bovendien worden gecertificeerde personen als waardevoller beschouwd op de arbeidsmarkt en kunnen zij beter concurreren bij het vinden van een baan.

Citrix certificeringen zijn ontworpen om de vaardigheden en kennis te erkennen van professionals die werken met Citrix-producten en -oplossingen in verschillende rollen, zoals netwerkbeheerders, virtualisatiebeheerders, netwerkengineers, virtualisatie-engineers, verkoopprofessionals en integratie-architecten.

Banen en carrière-gerelateerde Citrix certificeringen

Er zijn verschillende banen en carrières beschikbaar voor mensen die Citrix gecertificeerd zijn. Enkele veel voorkomende functies zijn:

 • Citrix Network Engineer
  Een Citrix Network Engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van de Citrix infrastructuur van een bedrijf. Ze moeten een diepgaande kennis hebben van Citrix technologieën en een sterke achtergrond in network engineering.
 • Citrix Systems Administrator
  Een Citrix systeembeheerder is verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie en het onderhoud van de Citrix omgeving van een bedrijf. Dit omvat het bewaken en oplossen van problemen met de omgeving, het beheren van gebruikersaccounts en het waarborgen van beveiliging en compliance.
 • Virtualization Engineer
  Een Virtualization Engineer is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van virtualisatieoplossingen, waaronder die op basis van Citrix-technologie. Hij moet een grondige kennis hebben van virtualisatieconcepten, waaronder opslag- en netwerkvirtualisatie, en gevirtualiseerde omgevingen kunnen ontwerpen, implementeren en beheren.
 • Cloud Solutions Architect
  Een Cloud Solutions Architect is verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van cloud-gebaseerde oplossingen. Dit kan het ontwerpen en implementeren van Citrix-gebaseerde cloud-oplossingen omvatten, zoals XenApp en XenDesktop.
 • IT Consultant
  Een IT Consultant geeft advies en begeleiding aan bedrijven over technologische oplossingen en strategieën. Dit kan inhouden dat hij Citrix-oplossingen aanbeveelt en bedrijven helpt deze te implementeren.
 • IT Support Specialist
  Een IT Support Specialist biedt technische ondersteuning aan gebruikers, waaronder gebruikers van Citrix-oplossingen. Ze moeten een goed begrip hebben van Citrix technologieën, waaronder XenApp en XenDesktop, en in staat zijn technische problemen op te lossen.
 • Network and Computer Systems Administrator
  Een netwerk- en computersysteembeheerder is verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van de computer- en netwerksystemen van een bedrijf. Dit kan het beheer van Citrix-gebaseerde oplossingen omvatten, zoals XenApp en XenDesktop.
 • Computer and Information Systems Manager
  Een Computer and Information Systems Manager is verantwoordelijk voor het algemene beheer van de IT-systemen van een bedrijf. Dit kan het beheer van een Citrix-omgeving omvatten, de beveiliging en naleving van de IT-systemen waarborgen, en het budget en de middelen van de IT-afdeling beheren.
 • Sales Professional for Citrix solutions
  Een Sales Professional voor Citrix-oplossingen is verantwoordelijk voor de verkoop van Citrix-gebaseerde producten en diensten aan klanten. Ze moeten een goed begrip hebben van het Citrix product portfolio en de waarde van Citrix oplossingen aan potentiële klanten kunnen aantonen.

Citrix certificeringen tonen expertise aan in het ontwerp, de implementatie en het beheer van Citrix technologie-oplossingen, waardoor de houder een waardevolle aanwinst is in verschillende IT- en netwerkfuncties. Bovendien kan het hebben van een Citrix-certificering iemands baanzekerheid en verdienpotentieel vergroten, en mogelijkheden bieden voor vooruitgang in hun carrière.

Geschiedenis van Citrix

Citrix Systems Inc. is een in 1989 opgericht multinationaal softwarebedrijf met hoofdkantoor in Fort Lauderdale, Florida. Het bedrijf is gespecialiseerd in virtualisatie, netwerken en cloud computing-technologieën.

Citrix begon als een application service provider, die bedrijven op afstand toegang tot applicaties bood. Naarmate het bedrijf zich ontwikkelde, breidde het zijn aanbod uit met virtualisatie- en cloud computing-oplossingen. Eind jaren negentig introduceerde Citrix zijn paradepaardje, Citrix MetaFrame, waarmee meerdere gebruikers vanaf een centrale server toegang konden krijgen tot Windows-toepassingen.

In de jaren 2000 breidde Citrix zijn productlijn uit met virtualisatie- en netwerkoplossingen. Het virtualisatie-aanbod van het bedrijf, waaronder XenServer en XenDesktop, werd steeds populairder en hielp Citrix te vestigen als een toonaangevende speler in de virtualisatiemarkt.

In de afgelopen jaren is Citrix zijn productaanbod blijven innoveren en uitbreiden om tegemoet te komen aan de veranderende eisen van de IT-industrie. Vandaag de dag biedt Citrix een scala aan virtualisatie-, netwerk- en cloud computing-oplossingen en is het bedrijf sterk vertegenwoordigd in bedrijven en organisaties in de publieke sector wereldwijd.

De geschiedenis van Citrix is een verhaal van innovatie en groei, omdat het bedrijf zich consequent heeft aangepast aan nieuwe technologieën en markttrends om toonaangevend te blijven op het gebied van virtualisatie, netwerken en cloud computing.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles