Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Training Microsoft SharePoint

Bestel nu de beste SharePoint training online. Cursus SharePoint E-learning online. Leer alles over Microsoft SharePoint en start vandaag nog.

Sorteren op

0 Trainingen

Geen cursussen of trainingen gevonden

Microsoft SharePoint Training

 • Type training: E-learning (online)
 • Taal: Engels
 • Online toegang: 24/7, 365 dagen na activatie
 • Interactieve multimedia lessen met video, audio en ondertiteling
 • Video's van maximaal 3-10 minuten, te bekijken in uw eigen tempo
 • Praktische oefeningen met real-time analyse van de acties en resultaten
 • Flexibel beheer met voortgangsrapportage
 • Per specifiek onderwerp een les bekijken
 • Uw antwoorden worden direct geëvalueerd
 • De software vertelt u precies waar uw eventuele fouten liggen
 • Mogelijkheid om een opdracht (onbeperkt) te herhalen
 • Oplossingsvideo's bekijken
 • SharePoint Certificeringen
 • Tips & Tricks
 • Examen Quiz
 • MeasureUp Examensimulatie (150+ vragen)
 • LiveLabs (indien beschikbaar)
 • Award Winning E-learning
 • Volledige training voor het officiële Examen
 • Gebruikersvriendelijke omgeving
 • Inclusief Online Docent (via e-mail en chat)
 • Inclusief Certificaat van Deelname

Wat is Microsoft SharePoint?

Microsoft SharePoint is een documentbeheer- en samenwerkingsplatform dat een bedrijf helpt om archieven, documenten, rapporten en andere inhoud welke belangrijk zijn om de bedrijfsprocessen te beheren. SharePoint's enterprise content management mogelijkheden zijn nuttig voor organisaties in alle sectoren en in elke afdeling binnen een organisatie.

SharePoint helpt bij het beheer van de workflow, zodat taken consistent en efficiënt worden uitgevoerd. Het kan de status van een document volgen terwijl eraan wordt gewerkt, en de uiteindelijke goedkeuringen controleren zodra het is voltooid. Workflow automatisering kan worden gebruikt om vervolgacties in gang te zetten, zoals bijvoorbeeld het versturen van notificatiemails.

SharePoint wordt geconfigureerd met behulp van een webbrowser. Het biedt de meeste mogelijkheden via een web user interface (UI) en webapplicaties. SharePoint wordt gebruikt om inhoud en sitestructuur te manipuleren, sites aan te maken en te verwijderen, productfuncties in en uit te schakelen, basis workflows te configureren en analyses te beheren.

Hoe werkt Microsoft SharePoint?

Met SharePoint kunnen collega's samenwerken. Het doet dit door documenten en andere gegevens op één plaats op te slaan en veilige en gecontroleerde toegang ertoe mogelijk te maken, via elke geautoriseerde gebruiker die beschikt over een apparaat met een browser, bijvoorbeeld een laptop, telefoon, tablet of pc. Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd aan hetzelfde document werken. SharePoint biedt altijd de laatste versie van een document, met de mogelijkheid om terug te keren naar een eerdere versie indien nodig.

Teamleiders en leden kunnen individuele of groepstaken aanmaken, toewijzen en de voortgang tot aan de voltooiing controleren. SharePoint geeft toegang tot gedeelde kalenders, notitieblokken, online berichten en andere samenwerkingstools.

SharePoint ondersteunt een grote verscheidenheid aan digitale- en mediatypes, waaronder documenten, afbeeldingen, video en audio. De ondersteunde bestanden zijn niet beperkt tot Microsoft-formaten. Volgens Microsoft "zijn er momenteel geen bestandstypen bekend die niet aan een SharePoint-lijst of -bibliotheek kunnen worden toegevoegd."

Waarvoor wordt Microsoft SharePoint gebruikt?

SharePoint helpt de productiviteit te verhogen door het gemak van het delen van informatie, het ondersteunen van samenwerking en workflow beheer. Een zeer veilige omgeving vermindert het risico van gegevensverlies of corruptie. Het is eenvoudig op te schalen, zodat bedrijven van elke omvang ervan kunnen profiteren.

Organisaties gebruiken SharePoint om teamsites of communicatiesites te maken. U kunt het gebruiken als een veilige plaats om informatie op te slaan, te organiseren, te delen en te benaderen vanaf elk apparaat. U heeft alleen een webbrowser nodig, zoals Chrome, Safari, Microsoft Edge, Internet Explorer of Firefox.

Enkele functies die SharePoint biedt zijn:

 • Extern delen van bestanden en inhoud met mensen binnen en buiten uw organisatie
 • Content management functies om content te helpen organiseren en beheren met behulp van bibliotheken, lijsten, metadata, records management en retentiebeleid.
 • Teamsites die een plaats bieden voor vooraf bepaalde groepen gebruikers om inhoud, gegevens en nieuws te bekijken en eraan samen te werken
 • Communicatiesites voor het delen en communiceren van berichten binnen organisaties met aanpasbare, dynamische subsites
 • Mobiele apps om gebruikers toegang te geven tot intranetten, teamsites en content op Android-, iOS- en Windows-apparaten
 • Bedrijfsprocessen automatiseren door waarschuwingen en workflows aan te maken
 • Zoekfuncties die helpen relevante mensen en belangrijke inhoud op te sporen

Omdat SharePoint een aantal verschillende functionaliteiten biedt, wordt het gebruikt door een breed scala aan bedrijven en organisaties van elke omvang.

Volgens Microsoft gebruiken meer dan 250.000 organisaties SharePoint, waaronder meer dan 85% van de Fortune 500-bedrijven die SharePoint Online gebruiken als onderdeel van Office 365.

Microsoft SharePoint cursus

Cursussen voor Microsoft SharePoint zijn geschikt voor elke eindgebruiker, zowel particulier als zakelijk. U kiest zelf met welke SharePoint training u begint, of juist verder gaat wegens reeds eerder opgedane kennis. Heeft u advies hierover nodig? Dan staan we voor u klaar via telefoon, chat en e-mail.

Voor elke aangeschafte online training heeft u 1 jaar toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week tot wel 365 dagen lang. Zo bepaalt u zelf wanneer en hoelang u leert voor de training. Komt het overdag even niet uit? De avond en nacht zijn voor u beschikbaar. Zelfs als u enkele weken op vakantie gaat, dan is dit geen probleem en pakt u het simpelweg na uw welverdiende vakantie weer op.

Alles over SharePoint leren

Met de volgende SharePoint trainingen kunt u direct starten.
SharePoint Roadmap in verschillende SharePoint versies:

Nog meer SharePoint trainen?

Mocht u liever een SharePoint incompany training willen, dan hebben wij hier ook diverse SharePoint trainingen voor u beschikbaar. Bent u op zoek naar een specifieke SharePoint training welke u (nog) niet in ons aanbod ziet staan? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder. SharePoint certificering behaalt u online op eigen tempo via OEM!

Geschiedenis van SharePoint

SharePoint bestaat sinds 2001 en is uitgegroeid tot meer dan 200 miljoen gebruikers binnen 250.000 organisaties wereldwijd. Sinds 2001 zijn er negen SharePoint-versies uitgebracht, waarbij SharePoint 2010 Enterprise het eerste op ondernemingen gebaseerde aanbod was.

Microsoft SharePoint Server 2010 werd in 2010 gelanceerd met nauwe integratie met Microsoft Office en Active Directory. De voordelen van SharePoint 2010 waren onder meer de mogelijkheid om snel websites te ontwikkelen en te bouwen zonder programmeerkennis. Dergelijke websites konden worden gebruikt voor het beheer van samenwerkingstools zoals documentbibliotheken, discussieborden, gedeelde takenlijsten, gedeelde agenda's, blogs, wiki's en enquêtes.

SharePoint 2013 werd in november 2012 uitgebracht als samenwerkingsplatform voor aangepaste webpagina's.

De eerste release van SharePoint 2013 bood een vereenvoudigde gebruikerservaring, evenals nieuwe mogelijkheden voor sociale media binnen de onderneming. Deze functies breidden uit op eerder aangeboden mogelijkheden voor websitebeheer, waaronder gedeelde agenda's, blogs, wiki's, enquêtes, documentbibliotheken en gedeelde takenlijsten.

SharePoint 2013 werd ook gelanceerd met een community forum voor gebruikers om met elkaar te communiceren en discussies te categoriseren. Het bevatte een microblogging mogelijkheid en verbeterde zoekmogelijkheden, evenals e-discovery functionaliteit, verificatie op basis van claims en mobiele ondersteuning. Met de BI-tools in SharePoint 2013 konden gebruikers doelen en processen organiseren en aanpasbare datamodellen, rapporten en dashboards maken.

SharePoint Server 2016 heeft dezelfde code als SharePoint Online. Daardoor hebben klanten op locatie dezelfde ondersteuning en prestatiemogelijkheden voor hun SharePoint-serverfarms dankzij enkele architectuurwijzigingen.

SharePoint 2019 brengt meer cloudgebaseerde functies naar de SharePoint Server en hybride architectuurtypes van de applicatie. Na SharePoint 2019 is SharePoint Online uitgebracht, waarbij u volledig vanuit de cloud werkt.

Waarom OEM Office Elearning Menu?

OEM Office Elearning Menu heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van online cursussen en trainingen. Van Excel, Word en Outlook tot aan high professional ICT trainingen voor Cisco, AWS, CompTIA en meer. 

OEM is officieel Microsoft Partner, CertiPort Partner én EC-Council Partner. Met meer dan 1000 cursussen van meer dan 200 merken is ons aanbod geschikt voor elke PC-gebruiker. Of u nu beginnende PC-gebruiker bent die voor het eerst Word opstart, of een ICT professional bent die meer wilt weten over Data Security; OEM heeft de juiste cursus of training voor u. Mist u een training? Laat het ons weten en we kijken samen graag naar de opties.

Elke afgeronde cursus levert u een officieel certificaat van deelname op. Deze is persoonlijk en specifiek aan de cursist gericht. Elke Incompany training levert automatisch een certificaat van deelname op. Bij elke E-learning cursus dient u minimaal 70% van de praktijkopdrachten te hebben afgerond om een certificaat van deelname te ontvangen.

OEM - Learn to Work

Kies uit 1000+ trainingen en cursussen van 200+ merken voor uw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Een cursus Excel, cursus Word of zelfs een volledige cursus Office komt altijd van pas. We hebben dagelijks te maken met programma's van Microsoft en het bespaart u veel tijd om deze goed onder de knie te hebben.

Ook hebben we bij OEM Office Elearning Menu trainingen voor ICT professionals. Zo leert u omgaan met databases, servers, leert u programmeren of wordt u zelfs een gecertificeerd ethisch hacker. Leer alles online via E-learning, middels cursusboeken, Walk-in trainingen of via Incompany trainingen binnen het bedrijf waar u werkzaam bent.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles