Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

CompTIA

De Computing Technology Industry Association (CompTIA) is een branchevereniging zonder winstoogmerk die professionele certificeringen afgeeft voor de informatietechnologie (IT) -industrie. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste brancheorganisaties van de IT-industrie. CompTIA is gevestigd in Downers Grove, Illinois en geeft leveranciersonafhankelijke professionele certificeringen af ​​in meer dan 120 landen. De organisatie publiceert jaarlijks meer dan 50 branchestudies om trends en veranderingen in de branche te volgen. Sinds de oprichting van de vereniging hebben meer dan 2,2 miljoen mensen CompTIA-certificeringen behaald.

Certificeringen
CompTIA beheert zijn leveranciersneutrale certificeringsexamens via Pearson VUE-testcentra. (Opmerking: voor A + tot en met CASP + kan men hun certificering vernieuwen of verlengen door in deze gevallen te voldoen aan 20 tot 75 CEU's, ook wel "permanente educatie-eenheden" genoemd, gedurende een periode van drie jaar.)

Basiscertificeringen
De CompTIA IT Fundamentals + -certificering omvat fundamentele IT-concepten, elementaire IT-geletterdheid en terminologie en concepten van de IT-industrie. Het wordt beschouwd als de eerste stap op weg naar de A + -certificering.

CompTIA biedt ook de Cloud Essentials-certificering als een weg naar zijn Cloud + -referentie.

Certificeringen op professioneel niveau

Het CompTIA A + 

Het Network + wordt gebruikt voor gecertificeerde programma's, reparatiewerkplaatsen, aannemers en technici

A +: behaalde accreditatie in 2008 van het American National Standards Institute (ANSI). A + -certificering vertegenwoordigt de competentie op instapniveau als computertechnicus en is een leveranciersneutrale certificering die verschillende technologieën en besturingssystemen omvat. Tegen 2014 hadden meer dan een miljoen mensen wereldwijd een A + -certificering behaald. Vervalt over 3 jaar. Certificering vóór 1 januari 2011 wordt beschouwd als goed voor het leven (GFL) en verloopt niet.

Cloud +: uitgebracht in oktober 2013, inclusief zowel cloud computing als virtualisatie. Het is geaccrediteerd door ANSI en komt overeen met de DOD 8570-normen Verloopt over 3 jaar.

CySA +: Cybersecurity Analyst; uitgebracht in februari 2017. De certificering richt zich op tools en analyse voor het detecteren van cyberdreigingen om kwetsbaarheden en risico's te identificeren. CSA + is geaccrediteerd door ANSI. In januari 2018 werd de certificering vanwege handelsmerkproblemen hernoemd van CSA + naar CySA +. Vervalt over 3 jaar.

Linux +: een enkel examen dat bekend staat als XK0-004 en dat kan worden verlengd via het CE-programma , de certificering omvat Linux-besturingssystemen, van de installatie en het gebruik ervan tot de basis van toepasselijke vrije software en open source-licenties. Was voorheen een tweedelig examen LX0-103 en LX0-104 in samenwerking met Linux Professional Institute.

Network +: geaccrediteerd door ANSI in 2008. De instapcertificering wordt gebruikt om de vaardigheid als netwerktechnicus te meten. Vervalt over 3 jaar. Certificering vóór 1 januari 2011 wordt beschouwd als goed voor het leven (GFL) en verloopt niet.

PenTest +: certificering op gemiddeld niveau gericht op penetratietesten. Uitgebracht op 31 juli 2018, omvat de PenTest + risicoanalyse, bedreigingsdetectie en penetratietests en ethische hacktools en -methodologieën. PenTest + is ANSI- en ISO 17024-geaccrediteerd en voldoet momenteel aan de DOD 8570-standaard. Vervalt over 3 jaar.

Security +: behaalde ook zijn ANSI-accreditatie in 2008. Security + is een instapniveau leveranciersneutrale beveiligingscertificering die voortbouwt op de netwerkbeveiligingskennis die wordt gedekt door de Network + -certificering. Vervalt over 3 jaar. Certificering vóór 1 januari 2011 wordt beschouwd als goed voor het leven (GFL) en verloopt niet.

Project +: In 2001 verwierf CompTIA het Project + -certificeringsprogramma voor projectmanagement van de Gartner Group. Het programma, voorheen "IT Project +" genoemd, werd in 2003 bijgewerkt.

Server +: richt zich op serverspecifieke hardware en besturingssystemen, IT-omgevingen, noodherstel en bedrijfscontinuïteit. [35] Het is ontwikkeld in 2001 en de updates zijn uitgebracht in 2005 en 2009.

Certificering op masterniveau
"Advanced Security Practitioner-certificering" (CASP) is een certificering die bedoeld is om Security + te volgen. De CompTIA Advanced Security Practitioner-certificering is op 13 december 2011 geaccrediteerd door de International Organization for Standardization (ISO) en het American National Standards Institute (ANSI). Het CASP-examen bevestigt dat de succesvolle kandidaat de technische kennis en vaardigheden bezit die nodig zijn om veilige oplossingen te bedenken, ontwerpen en ontwikkelen in complexe bedrijfsomgevingen. In maart 2013 keurde het ministerie van Defensie de certificering goed als een basiscertificering die is geaccepteerd voor Information Assurance Technical Level III, IS Manager Level II en IA Systems Architect en Engineer Levels I en II.

Bron: Wikipedia
Vertaald uit het Engels met Google Translate

CompTIA e-learning trainingen en online cursussen voor de IT-professional.

OEM Office Elearning Menu biedt CompTIA e-learning trainingen en gerelateerde online cursussen aan om u ook online voor te bereiden op een bijbehorende certificering. De docenten zijn niet alleen gecertificeerd, maar hebben ook vele jaren praktijkervaring. Hierdoor heb je dezelfde kennis en ervaring als bij klassieke trainingen. Daarnaast bieden wij ook aan afhankelijk van de cursus Exam quizzen, Online mentor(indien beschikbaar) via chat of e-mail, MeasureUp exam simulatie (indien beschikbaar(soms meerprijs)), Live Labs (indien beschikbaar(meerprijs)) en Tips and Tricks aan.

Nóg meer kennis

Lees onze meest recente blogartikelen

Bekijk alles