Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

11 Voordelen van Cloud Computing in 2023

Gepubliceerd op 04-01-2023
11 Voordelen van Cloud Computing in 2023

Wanneer u een overstap naar de cloud overweegt, zal het doel zijn om uw situatie te verbeteren. Afhankelijk van uw unieke eisen kunt u profiteren van verschillende voordelen van cloud computing.

Of het nu gaat om een nieuwe implementatie of migratie van een bestaande dienst, u wilt dat uw cloudopstelling beter is dan wanneer deze op locatie zou zijn geïmplementeerd. Daarvoor moet u eerst de bredere voordelen van cloud computing-technologie begrijpen en weten hoe deze van toepassing zijn op uw bedrijf.

In deze situatie hanteren de meeste mensen een high-level benadering om de voordelen van cloud computing te begrijpen. Maar wanneer u naar het grote geheel kijkt, is het niet altijd eenvoudig om in de juiste context te plaatsen hoe uw bedrijf deze voordelen op hoog niveau kan realiseren. Zonder inzicht in een aantal complexiteiten die onder de oppervlakte liggen, zult u de werkelijke waarde die deze oplossingen voor uw organisatie kunnen opleveren, niet volledig kunnen waarderen.

In dit overzicht gaan we verder dan de standaard aanpak die velen hanteren. Wij streven ernaar u een duidelijk en volledig beeld te geven van de voordelen van de cloud. We gaan verder dan het grote plaatje, dus terwijl we ons richten op elk voordeel van de cloud, gaan we dieper in op de onderliggende kenmerken en functionaliteiten die deze voordelen mogelijk maken.

Cloud Computing: Kostenbesparingen

Door diensten te migreren naar de cloud kunt u kapitaaluitgaven inruilen voor variabele kosten. In plaats van massale investeringen in serverhardware en software die u misschien niet nodig hebt, betaalt u slechts wanneer u computermiddelen gebruikt en alleen voor de hoeveelheid die u gebruikt.

Met de juiste aanpak kan cloud computing de meest kostenefficiënte aanpak zijn voor het implementeren, beheren en upgraden van uw IT-infrastructuur.

De basis van cloud computing is ontworpen om kosten te besparen. Flexibele prijsmodellen, controle over het gebruik van computermiddelen en het wegvallen van de bijbehorende beheerkosten zijn slechts enkele manieren waarop cloud computing echt kostenbesparing oplevert ten opzichte van lokale implementaties.

Laten we verder kijken naar enkele fundamentele mechanismen waardoor de cloud kostenbesparende voordelen oplevert.

Schaalvoordelen
Met cloud computing kunt u lagere variabele kosten bereiken dan u zelf realistisch gezien kunt bereiken.

Door het gebruik te bundelen over honderdduizenden klanten kunnen toonaangevende cloud providers enorme schaalvoordelen behalen, waardoor ze de voordelen van een goedkoop, pay-as-you-go prijsmodel kunnen doorberekenen.

Het creëert betaalbare toegang tot geavanceerde technologieën, zoals robotica, machinaal leren en kwantumcomputing. De meeste bedrijven zouden zich deze technologieën niet zomaar kunnen veroorloven buiten het cloudmodel, aangezien de gecombineerde hardware, software en bijbehorende kosten voor het inzetten en onderhouden van dergelijke geavanceerde technologieën astronomisch zijn.

De cloud is ook dé oplossing voor kleinere bedrijven. Het maakt het speelveld gelijk en opent de deur naar technologieën die voorheen alleen beschikbaar waren voor grote ondernemingen.

Pay-As-You-Go
Cloud prijsmodellen geven u de flexibiliteit om de kosten van uw technologiegebruik onder controle te houden.

U kunt clouddiensten toevoegen of verwijderen wanneer u ze nodig hebt - uw resources schalen waar nodig, of het nu seizoensgebonden is of voor de werktijden van uw personeel - en tegelijkertijd de implementatie-, beheer- en upgradekosten vermijden die gepaard gaan met lokale implementaties.

On-premise implementaties vereisen dat u de kapitaalkosten maakt voor het bezit van hardware en software. Of u de technologie nu gebruikt of niet, u moet ook betalen voor de bijbehorende beheer- en onderhoudskosten.

Daarom bieden cloud pay-as-you-go-modellen de mogelijkheid om daadwerkelijk kosten te besparen ten opzichte van on-premise implementaties - om nog maar te zwijgen over de mogelijkheid om technologie risicoloos uit te proberen, zonder de bijbehorende technologie- en implementatiekosten.

Automatisch schalen
Uw serverhardware en de computermiddelen die zij leveren, vormen het platform waarop uw technologische infrastructuur is gebouwd. Deze vormt doorgaans het grootste deel van uw kostenbasis.

In de cloud bieden functies voor automatisch schalen u de mogelijkheid uw verbruik van computermiddelen en de bijbehorende kosten te beheersen. U kunt automatisch resources toevoegen of verwijderen om te reageren op veranderingen in de vraag, waardoor uw gebruik en kostenefficiëntie voor het verbruik van computermiddelen worden geoptimaliseerd, zodat u alleen betaalt voor wat u nodig hebt.

Het inzetten van computermiddelen op locatie is een vaste kostenpost. U koopt de serverhardware die u denkt nodig te hebben en betaalt de kosten voor het beheer en onderhoud van deze computermiddelen, ongeacht of u ze gebruikt.

Tijdelijke virtuele machine-instanties
Een duidelijk voorbeeld van hoe cloudtechnologie aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren, zijn tijdelijke virtuele machine (VM)-instanties.

Deze VM's kunnen draaien op de ongebruikte capaciteit van een cloudprovider. Ze zijn onvoorspelbaar, aangezien providers hun resources op elk moment opnieuw kunnen toewijzen. Vanwege hun inconsistente beschikbaarheid zijn tijdelijke instances beschikbaar tegen sterk gereduceerde tarieven - doorgaans 80-90% goedkoper dan standaard pay-as-you-go-prijzen.

Als u regelmatig werklasten met lage prioriteit draait die kunnen worden onderbroken, bieden tijdelijke VM's een ideale oplossing. Ze leveren niet alleen aanzienlijke kostenbesparingen op ten opzichte van standaardkosten voor cloud-VM's, maar ze besparen u ook de kosten en moeite van de aanschaf, implementatie en het onderhoud van een server die specifiek voor dit soort werklasten is bedoeld.

Gratis niveau
Als u slechts beperkte middelen nodig hebt, kunt u met de gratis Tier-opties van cloudaanbieders zonder kosten toegang krijgen tot deze technologie. Bij toonaangevende cloudaanbieders omvatten deze gratis Tier-opties 'kortetermijntests', '12 maanden gratis' en 'altijd gratis'. Elke optie geeft u toegang tot meer dan 100 cloudproducten op het gebied van kunstmatige intelligentie, computing, database, ontwikkeling, netwerken, opslag en meer.

Als uw behoeften klein genoeg zijn, kunt u een cloudimplementatie uitvoeren waarbij u nooit kosten maakt. Bovendien kunt u met de gratis opties technologieën uitproberen die anders hoge kosten met zich mee zouden brengen als u ze op locatie zou implementeren.

Cloud Computing: Voordelen van mobiliteit

De mobiliteit van cloud computing biedt uw medewerkers de mogelijkheid om altijd, overal en op elk apparaat te werken, mits ze een internetverbinding hebben. Dit voordeel is nog nooit zo belangrijk geweest.

Thuiswerken
De corona-pandemie heeft in de afgelopen tijd geleid tot een enorme cultuuromslag naar werken op afstand. Wereldwijd hebben bedrijven hun kantoren gesloten en de werknemers werken nu thuis, soms voor onbepaalde tijd.

Cloud computing biedt het voordeel van virtuele werkstations door uw thuiswerkende werknemers snelle, veilige en stabiele toegang te bieden tot bedrijfstoepassingen en -gegevens, rechtstreeks vanuit huis. U kunt een geografisch verspreid personeelsbestand dezelfde technologische toegang bieden als op kantoor, zodat uw personeel thuis net zo productief blijft als op kantoor.

Werknemers zullen ook profiteren van de flexibiliteit van deze optie, waardoor ze hun thuiswerkervaring kunnen optimaliseren en een betere balans tussen werk en privé kunnen behouden.

Werken onderweg
Door gebruik te maken van de altijd en overal toegankelijkheid van cloud computing kunt u personeel in beweging ondersteunen. Of het nu gaat om reizende verkopers, langeafstandspendelaars of een noodgeval buiten kantoor, gebruikers kunnen onderweg werken.

Mobiele werknemers kunnen op de hoogte blijven, met toegang tot de meest recente bedrijfsgegevens zodra deze zijn gepubliceerd, en samenwerken met hun collega's, zelfs als ze duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn.

Cloud Computing: Voordelen van beveiliging

Cloudbeveiliging is van het grootste belang voor alle organisaties en hun klantensites. U bent niet de enige die zich zorgen maakt over de beveiliging wanneer u uw kritieke systemen en gevoelige gegevens verplaatst naar een cloud computing-oplossing. Wanneer bestanden, programma's en andere gegevens niet langer veilig lokaal worden bewaard, hoe kunt u dan weten dat ze beschermd zijn?

In werkelijkheid brengt cloud-technologie talloze beveiligingsverbeteringen en bijbehorende voordelen met zich mee. Uit onderzoek van RapidScale blijkt dat 94% van de bedrijven een verbetering van de beveiliging meldt na de overstap naar de cloud.

Automatische software-updates
Door over te stappen op IaaS en SaaS ontsluit u de beveiligingsvoordelen van automatische software-updates. Het wordt - in de meeste gevallen - de verantwoordelijkheid van de cloudprovider om te zorgen voor beveiligingsupdates en het patchen van kwetsbaarheden op hun platform.

Dit betekent dat uw technische team zich geen zorgen meer hoeft te maken en geen beslag meer hoeft te leggen op de middelen die nodig zijn om consequent software op te sporen en te upgraden om kwetsbaarheden te voorkomen. Door diensten naar een cloudplatform te verplaatsen, wordt ook de mogelijkheid weggenomen dat medewerkers updates negeren, wat soms kan voorkomen bij lokaal geïnstalleerde software.

Geavanceerde tools
Door over te stappen op de cloud krijgt u meer toegang tot een reeks geavanceerde beveiligingstools waarmee u uw beveiliging kunt verbeteren.

Deze beveiligingstools zijn beschikbaar als clouddiensten bovenop de bestaande beveiligingsinfrastructuur van uw cloudprovider. Daarbij profiteren ze van een verregaande integratie. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van cloudbeveiligingsdiensten waarvan u kunt profiteren.

DDoS-bescherming
Een clouddienst automatiseert de detectie en beperking van DDoS-aanvallen. Zo kunt u uw clouddiensten in stand houden en u beschermen tegen onvoorziene kosten van DDoS-aanvallen, zoals een verhoogd verbruik van resources.

Firewalls
Cloudproviders leveren een basisniveau van bescherming door middel van geavanceerde firewalls die hun platform afschermen. Daarnaast zijn er verschillende gangbare cloud firewall diensten beschikbaar:

  • Management Console - Een centrale tool voor het configureren en beheren van firewallregels voor al uw cloudimplementaties.
  • Web Application Firewalls - Een dienst om uw webapps te beschermen tegen veelvoorkomende exploits.
  • Virtual Private Network Firewalls - Een beheerde dienst om firewallbescherming te implementeren in uw cloudgebaseerde VPN's.

Console voor identiteitsbeheer
De meeste providers bieden een centrale console waarmee u identiteiten kunt beheren en beveiligen, waarbij u kunt controleren wie toegang heeft tot wat, en wat elke identiteit kan doen in al uw clouddiensten.

Single Sign-On
Beheer en controleer de toegang tot meerdere accounts en applicaties in uw cloud en on-premises implementaties via een single sign-on. Het brengt een verbeterde productiviteit en gebruiksgemak voor medewerkers met zich mee.

Standaard versleuteling
Encryptie is een kritische praktijk in de bescherming van uw gegevens. Door gegevens te coderen, worden ze vrijwel onmogelijk te ontcijferen zonder de aanwezigheid van een decoderingssleutel, waardoor de geheimhouding en veiligheid van uw gegevens wordt gewaarborgd, zelfs als ze zouden worden onderschept of geëxtraheerd.

De cloud biedt het voordeel van standaardversleuteling. Met toonaangevende providers die gegevens versleutelen met 256-bits AES, kan het een van de meest robuuste versleutelingscodes bieden die beschikbaar zijn.

Cloudproviders bieden doorgaans versleuteling van uw gegevens in twee vormen:

  • Encryptie in rust - Beschermt uw gegevens waar ze zijn opgeslagen in de cloud.
  • Encryptie bij doorvoer - Bescherming van uw gegevens wanneer deze van of naar de cloud worden verplaatst.

Gedeelde verantwoordelijkheid
Een belangrijk voordeel van cloud computing is dat beveiliging een gedeelde verantwoordelijkheid wordt, waardoor u langdurige uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging kunt overwinnen.

Uw on-premise oplossing heeft waarschijnlijk te kampen met onvervulde verantwoordelijkheden en beperkte middelen om in beveiliging te investeren. Omdat uw aandacht verdeeld is over talloze eisen, kan er een omgeving ontstaan waarin aanvallers kwetsbaarheden op alle lagen kunnen gaan uitbuiten.

Met een cloudgebaseerde inzet kunt u die onvervulde verantwoordelijkheden oplossen door gebruik te maken van de ingebouwde veerkracht en bescherming op infrastructuurniveau van uw provider. Door de dagelijkse beveiligingsverantwoordelijkheden over te dragen aan uw cloudprovider, kunt u uw aandacht elders richten op het verbeteren van uw beveiligingsdekking.

Cloud Computing: Hoge flexibiliteit

Eén van de belangrijkste voordelen van cloud computing is flexibiliteit. Omdat de onderliggende infrastructuur en middelen al beschikbaar zijn, kunt u met Cloud technologie met één muisklik middelen toevoegen of verwijderen.

U creëert voordelen die niet beschikbaar zijn via on-premise implementaties, waar u rekening moet houden met het complexe, tijdrovende en dure proces om een nieuwe dienst te implementeren.

De flexibiliteit van cloud-technologie ontsluit de voordelen van verschillende belangrijke functies en controles.

Bedrijfsuitbreiding
Als u een startende of groeiende organisatie bent, kunt u dankzij de flexibiliteit van de cloud met een paar klikken overal ter wereld een nieuw virtueel kantoor opzetten. Het bevrijdt u van de kosten- en tijdsbeperkingen van een on-premise oplossing. In dezelfde geest hebt u ook de vrijheid om middelen te sluiten waarvan de financiële last te zwaar is geworden.

Controle over resources
De implementatie van diensten in de cloud biedt u de flexibiliteit om uw resources te beheren. Met een druk op de knop kunt u cloudresources toevoegen of verwijderen om aan de bestaande vraag te voldoen, waarbij automatiseringstools een extra laag bieden om het resourceverbruik te optimaliseren. Deze vorm van resourcecontrole helpt u kostenefficiëntie te realiseren en tegelijkertijd een optimale dienstverlening voor uw eindgebruikers te handhaven.

Een andere dimensie van resourcecontrole is de flexibiliteit van prijsmodellen. Cloud providers bieden pay-as-you-go en reserved-instance prijsmodellen, die u flexibiliteit en controle geven over hoe u cloud resources gebruikt en betaalt. U kunt beslissen of u kortingen wilt krijgen door vooraf te betalen, toegang wilt krijgen tot ingebouwde opties om automatisch te upgraden naar de nieuwste technologie, of dat u voor de hele duur bij één technologie wilt blijven.

Nieuwe technologieën testen
Het testen van een nieuwe technologie op locatie is niet praktisch of financieel haalbaar. Met de cloud heeft u de flexibiliteit om een nieuwe technologiedienst te activeren en binnen enkele uren operationeel te hebben. Omdat cloudproviders gratis tests en pay-as-you-go prijzen aanbieden, kunt u deze nieuwe technologieën zonder financiële beperkingen testen.

Overal en altijd werken
De mobiliteit van cloud-technologie geeft uw werknemers de flexibiliteit om altijd en overal te werken. Het geeft hen de mogelijkheid om veilig toegang te krijgen tot bedrijfsapplicaties en -gegevens via elk apparaat, zolang ze een internetverbinding hebben.

Cloud Trainingen

Cloud Computing: Verhoogde snelheid

Snelheid bij cloud computing komt in vele vormen voor en ontsluit een reeks verschillende voordelen en mogelijkheden. In dit hoofdstuk gaan we in op de manieren waarop snelheid een rol speelt bij cloud computing.

Snelheid van implementatie
Het inzetten van nieuwe resources in de cloud is zo eenvoudig als een paar muisklikken. Als diensten on-demand beschikbaar zijn, verkort u de tijd die uw team nodig heeft om toegang te krijgen tot dergelijke resources van weken tot minuten - om nog maar te zwijgen van de extra werklast voor uw technologieteam.

Het voordeel is een dramatische toename van de wendbaarheid van uw organisatie. U minimaliseert de tijd en kosten die gewoonlijk nodig zijn om experimenten uit te voeren en nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

Verwerkingssnelheid
Dankzij de vrijwel onbeperkte computermiddelen die in de cloud beschikbaar zijn, kunt u profiteren van de voordelen van een superieure verwerkingssnelheid. Complexe workloads die op locatie uren kunnen duren, worden in enkele minuten verwerkt. Websites worden sneller geladen; video wordt sneller gerenderd. De toepassingen zijn talrijk.

Superieure verwerkingssnelheid is ook waardevol bij het verwerken van gegevens. Door de vrijwel onbeperkte computermiddelen van de cloud te gebruiken voor diensten als big data en machine learning kunt u veel sneller dan met traditionele analyses diepgaande inzichten uit uw gegevens halen.

Latency
Azure, AWS, Google Cloud en Alibaba exploiteren wereldwijde netwerken om applicatiediensten lokaal te leveren met een minimale latentie.

Hoewel diensten op locatie aantoonbaar de laagste latentie opleveren, zal de cloud altijd superieur zijn zodra u internationaal gaat. Met de uitgebreide netwerken van wereldwijde cloudproviders kunt u werknemers en klanten toegang tot uw toepassingen en gegevens bieden met een lage latentie, wat een verbeterde en consistente UX oplevert zonder de beperkingen die geografie oplegt aan oplossingen op locatie.

Cloud Computing: Betere samenwerking

Als u een bedrijf hebt met twee of meer teamleden, zou samenwerking een topprioriteit moeten zijn. Het benutten van de gecombineerde expertise van uw team verhoogt de innovatie en de werkdruk. De voordelen van samenwerking in de cloud zijn talrijk en voor elk team van vitaal belang om te overwegen.

Altijd en overal samenwerken
De mobiliteitsvoordelen van de cloud die we elders al hebben aangestipt, sluiten mooi aan bij samenwerking. Dankzij de cloud zijn bedrijfsdocumenten en -gegevens altijd en overal toegankelijk, via elk apparaat met internettoegang.

Dit betekent dat teams vaker en efficiënter kunnen samenwerken, ongeacht of ze thuis of op kantoor werken of zelfs in verschillende tijdzones. Het helpt de participatie te verhogen en de inclusie te bevorderen van medewerkers die op afstand werken en zich vaak geïsoleerd voelen.

Realtime updates
Cloud zorgt voor consistentie van gegevens voor stressvrije samenwerking. Wijzigingen in cloudgebaseerde bestanden, documenten en gegevens worden automatisch in real-time gesynchroniseerd, wat betekent dat uw team altijd met de laatste versie werkt met één enkele bron.

Het voorkomt de creatie van inconsistente dubbele documenten en zorgt ervoor dat medewerkers niet op hun beurt hoeven te wachten om toegang te krijgen tot een document. Alle revisies worden geregistreerd, zodat u kunt nagaan wie wat heeft gewijzigd en terug kunt gaan naar eerdere versies als er fouten optreden.

Toegang tot grote bestanden
Het lijkt misschien triviaal, maar het verzenden, ontvangen en openen van grote bestanden beperkt de productiviteit. Voeg daarbij de frustratie dat de meeste e-mailproviders u geen documenten van meer dan 25 MB laten versturen, en de voordelen van samenwerking in de cloud worden snel duidelijk.

Door documenten in de cloud te plaatsen, hoeven bestanden niet te worden verzonden, zodat uw team niet langer hoeft te wachten met het ontvangen van documenten en het regelen van de distributie. Het is ook veiliger: vertrouwelijke informatie kan niet per ongeluk naar de verkeerde persoon worden gestuurd of worden gedownload naar een apparaat met beveiligingslekken.

Cloud Computing: Efficiënt noodherstel

Of het nu gaat om kwade opzet, natuurrampen, menselijke fouten, softwarefouten of hardwarestoringen, de dreiging van een IT-ramp doemt bij alle bedrijven op, ook bij Kinsta. Het verlies van toegang tot kritieke systemen en gegevens, zelfs voor een korte periode, kan een aanzienlijk effect hebben, met negatieve gevolgen voor de inkomsten door uitval van de productiviteit en reputatieschade.

Het verplaatsen van uw disaster recovery naar een cloud-gebaseerd model brengt aanzienlijke voordelen met zich mee op het gebied van rampenbestrijding.

Snellere hersteltijden
Het is misschien niet mogelijk om elke ramp te voorzien of te voorkomen, maar u kunt wel processen implementeren om het herstel te versnellen. Gegevensherstel en inzet zijn sneller in de cloud, waardoor u de productiviteit en de normale werkzaamheden eerder kunt hervatten, waardoor uw herstel voor allerlei noodscenario's wordt versneld.

Geen enkel storingspunt
Door diensten te implementeren en gegevens on-premise op te slaan, ontstaat een single point of failure. U loopt het risico dat één ramp uw hele operatie onderuit haalt. De cloud brengt een wereldwijd netwerk met talloze failover-scenario's, waardoor de kans op downtime aanzienlijk afneemt.

Geen beperking op locatie
Met de cloud wordt de hele wereld uw herstellocatie. Of de stroom in het kantoor nu uitvalt of het is afgebrand, de mobiele toegankelijkheid van de cloud betekent dat de technologie u op elk apparaat op elke plaats kan vergezellen, zodat deze altijd beschikbaar is.

Gegevensverlies voorkomen
Zodra u naar de cloud verhuist, worden uw gegevens niet langer opgeslagen op uw lokale apparaten. In plaats daarvan staan documenten en databases in de cloud met een reeks back-ups en realtime updates voor alle wijzigingen die u aanbrengt. U hebt de talrijke risico's van gegevensverlies bij het opslaan van gegevens op lokale hardware - brand, diefstal, eenvoudige hardwarestoring - weggenomen.

Cloud Computing: Voordelen van duurzaamheid

Als we het hebben over duurzaamheid, hebben we het over het verminderen van de ecologische voetafdruk van uw organisatie naast een milieuvriendelijke benadering van technologie. Met de huidige toestand van het milieu zijn organisaties verantwoordelijk voor het investeren in oplossingen die echte duurzaamheid brengen. Door te kiezen voor een cloud-gebaseerde benadering van technologie kan uw bedrijf profiteren van de duurzaamheidsvoordelen van cloud computing.

100% hernieuwbare energie
Amazon, Google en Microsoft investeren allemaal actief in de ontwikkeling van groene energie. Elk van hen zet zich in voor een toekomst met schone energie waarbij 100% van hun energieverbruik afkomstig is uit groene bronnen. Door voor een van deze providers te kiezen, kiest u voor een groenere energiebenadering van technologie.

Koolstofefficiëntie
Door over te stappen op een toonaangevend cloudplatform kunt u uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Door de combinatie van groene energie, hoger servergebruik en andere praktijken kunt u bij cloudproviders dezelfde taken uitvoeren met een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk dan bij oplossingen op locatie.

Studies van Amazon en Microsoft schatten een vermindering van de koolstofvoetafdruk tussen 88 en 98% voor cloud-oplossingen in vergelijking met oplossingen op locatie.

Cloud Computing: Betrouwbare ondersteuning

Wanneer u met technologie werkt, loopt u uiteindelijk tegen problemen aan waarbij het u aan kennis ontbreekt om problemen op te lossen. Een van de grote voordelen van cloud computing is de beschikbaarheid van ondersteuning wanneer dit zich voordoet. Dit cloudvoordeel wordt nog versterkt door het feit dat de meeste ondersteuningskanalen gratis zijn. Laten we er eens wat dieper op ingaan.

Self-service ondersteuning
U kunt een uitgebreide reeks cloudproblemen oplossen via gratis beschikbare self-service ondersteuningskanalen (dat wil zeggen, als u de tijd en de neiging hebt om zelf de oplossing te zoeken).

Documentatie
Cloudproviders staan bekend om hun uitgebreide repositories van technische documentatie. Hiermee kunt u kosteloos bouwen, configureren, implementeren, beheren en problemen oplossen met alle beschikbare technologieën.

Hieronder vindt u links naar de beschikbare documentatie van toonaangevende providers om u te helpen de omvang van deze bronnen te begrijpen:

Gemeenschappen
Naast documentatie biedt elk cloudplatform een hub die een bloeiende online community ondersteunt. Ze zijn de thuisbasis van honderdduizenden onafhankelijke cloudexperts en enthousiastelingen, die hun gecombineerde kennis en expertise openlijk delen en bundelen.

Wanneer u deze community bezoekt, bent u vrij om verbinding te maken met en gebruik te maken van deze enorme gratis ondersteuningsbron, een steeds groeiend ecosysteem van blogs, evenementen, tutorials en discussiefora over elk denkbaar onderwerp en technologie.

Hieronder kunt u deze onschatbare ondersteuningsgemeenschappen verkennen:

Cloud Computing: Eenvoudigere Compliance

Als het om technologie gaat, is compliance een opkomende vloed van voorschriften en eisen die door overheden en industrieën worden toegepast.

Of u nu actief bent in een sterk gereguleerde sector, een specifieke geografische locatie of beide, compliance met technologie is een ontmoedigende uitdaging die snel overweldigend kan zijn, ongeacht uw wens om u te conformeren.

Cloud biedt on-demand technologieoplossingen die al voldoen aan enkele van de meest veeleisende compliance-eisen. Deze omvatten CSA STAR, GDPR, HIPPA, PCI-DSS en een reeks ISO-normen. Door over te stappen op een cloudimplementatie vervalt de tijd, expertise en financiële middelen die nodig zijn om te voldoen aan compliancenormen waaraan u anders misschien niet zou kunnen voldoen.

Elke aanbieder van platforms biedt uitgebreide complianceprogramma's voor zijn cloudoplossingen. Ze concurreren allemaal om compliance met meer certificeringen, wetten, sectorspecifieke regelgeving, beveiliging en privacykaders dan hun concurrenten.

Bekijk de onderstaande links om de complianceprogramma's van toonaangevende cloudproviders te verkennen:

Cloud Computing: Concurrentievoordeel

De overstap naar de cloud kan u het concurrentievoordeel geven dat nodig is om uw concurrenten te overtreffen. Volgens een onderzoek van Version gelooft 77% van de bedrijven dat cloud-technologie hen een concurrentievoordeel oplevert.

Er is niet één manier om dit voordeel te behalen. Het wordt op talloze manieren bereikt, ontsloten door uw creativiteit bij het gebruik van de inherente eigenschappen van de cloud in uw voordeel. Hieronder volgen slechts enkele voorbeelden van hoe de cloud u een concurrentievoordeel kan opleveren:

  • Uw team vrijmaken om zich te richten op innovatie - Door over te stappen op de cloud wordt de verantwoordelijkheid voor het beheer van de onderliggende infrastructuur verplaatst naar uw provider. Uw IT-team is dan vrij om zich te richten op innovatieprojecten om uw bedrijfsvooruitzichten te verbeteren.
  • Altijd de nieuwste technologie gebruiken - De flexibele on-demand aard van de cloud betekent dat u geavanceerde technologie kunt gebruiken zodra deze op de markt komt. Zonder vertraging bij de implementatie of financiële vereisten in een on-premise opstelling.
  • Een flexibeler bedrijf worden - Dankzij cloud-technologie kunt u in een nieuwe regio starten, experimenteren met nieuwe technologie en gemakkelijk en snel diensten toevoegen of verwijderen. Dankzij deze flexibiliteit kunt u gelijke tred houden met veranderingen in de markt en nieuwe kansen benutten zodra deze zich voordoen, vóór uw concurrenten.
  • Leveling the playfield - De schaalvoordelen van de cloud maken geavanceerde technologieën veel toegankelijker; diepe zakken zijn niet langer een vereiste om de voordelen van die technologieën te benutten. Kleinere organisaties hebben nu de kans om een voorsprong op het grote podium te verwerven.

Cloud Computing: Bruikbare inzichten

Het digitale tijdperk heeft termen 'kennis is macht' veranderd in 'gegevens zijn geld'.

Vandaag de dag genereren we meer digitale gegevens dan ooit tevoren. Volgens huidige schattingen worden er in 2021 elke dag 2,5 quintiljoen bytes aan nieuwe gegevens gecreëerd. In uw gegevens zit onschatbare en bruikbare informatie verborgen, die er gewoon op wacht om geïdentificeerd en benut te worden.

Dankzij cloudtechnologie kunt u meer inzicht krijgen in de gegevens over uw klanttransacties, bedrijfsprocessen en technologiegebruik, zodat u uw gegevens in geld kunt omzetten.

De betaalbaarheid en flexibiliteit van cloud computing geven u toegang tot diensten als machine learning, AI en big data analytics. Met deze diensten kunt u gegevens op nieuwe manieren analyseren en inzichtelijk maken, waardoor waarde wordt gecreëerd uit voorheen ontoegankelijke gegevens, met name in ongestructureerde gegevens.

Veel cloudgebaseerde oplossingen worden ook geleverd met ingebouwde analytics, waardoor u een geïntegreerd beeld krijgt van uw gegevens in uw hele implementatie. Of het nu gaat om gebruikersgedrag, resourceverbruik of een ander type gegevens, u kunt eenvoudig traceringsmechanismen en aangepaste rapporten creëren om informatie bedrijfsbreed te analyseren. Met deze inzichten kunt u de efficiëntie verhogen, de beveiliging verbeteren, het resourcebeheer automatiseren en actieplannen maken om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Cloud Trainingen