Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waarom het CompTIA Security+ certificaat behalen?

Gepubliceerd op 16-01-2023 Door OEM Office Elearning Menu
Waarom het CompTIA Security+ certificaat behalen?

In organisaties blijven zich complicaties voordoen op het gebied van cyberbeveiliging. Er is dan ook een grote vraag naar IT professionals die deze bedreigingen en aanvallen kunnen afweren. In de IT-sector verschijnen regelmatig dergelijke functies. Het gaat om penetratietesters, cyberbeveiligingsanalisten en ethische hackers. Deze beroepen waren een decennium geleden niet erg bekend, maar vandaag de dag hebben ze de leiding genomen. Bovendien zullen in de loop der tijd andere beroepen ontstaan. Leest u mee waarom u de CompTIA Security+ certificering zou moeten behalen?

Wat zijn de gevolgen? In de IT-wereld zal er voortdurend behoefte zijn aan beveiligingsprofessionals. Deze vraag heeft geleid tot de ontwikkeling van certificering door instellingen en organisaties. Deze identificatiegegevens zijn bedoeld om de vaardigheden, de ervaring en het begrip van cyberbeveiligingsprofessionals te valideren. Eén van die referenties is CompTIA Security+. Om dit certificaat of een ander cybersecurity credential te behalen, moeten kandidaten het examenproces doorlopen om vaardigheden op te doen en inhoudelijke kennis te leren. Het feit dat u slaagt voor het examen toont aan dat u over alle vereisten beschikt om optimaal te werken in een functie die ontworpen is voor een gecertificeerde Security+ specialist.

Wat is CompTIA Security+ Certificering precies?

Beveiliging is een van de toonaangevende specialiteiten die snel groeit in de IT, en misschien wel de belangrijkste. Recruiters hebben dringend behoefte aan werknemers met IT-beveiligingskennis en -ervaring, en de CompTIA Security+ cursus is een bevestiging dat u een fundamenteel begrip hebt van gevoelige gegevens en netwerkbeschermingsmethoden.

CompTIA Security+ is een leverancier-neutraal certificaat dat verschillende belangrijke IT-beveiligingsconcepten behandelt, waaronder netwerken, cryptografie, bedreigingen en vatbaarheid, gegevens- en hostbeveiliging, compliance, toegangscontrole. Met dit certificaat kan men nagaan of u het inzicht hebt om te reageren op beveiligingsincidenten en of u risico's kunt opsporen en aanpakken voordat zich beveiligingsproblemen voordoen. Als we het hebben over natuurlijke aanvulling zijn CYSA+ en Network+ degenen die naast andere CompTIA Certificaten staan.

https://www.officeelearningmenu.nl/nl/ict-trainingen/comptia/

Redenen waarom CompTIA Security+ heel populair is

Er zijn verschillende certificeringsaanbieders op de markt die beveiligingscertificaten aanbieden aan professionals in de IT-sector. Echter, Security+ is momenteel de meest gevolgde. Dat heeft natuurlijk verschillende redenen. OEM onderzocht en verzamelde enkele van de belangrijkste redenen waarom security professionals CompTIA Security+ kiezen in vergelijking met andere referenties.

1. CompTIA Security+ is een standaard in de industrie:

De CompTIA Security+ is de wereldwijde standaard voor alle cybersecurity certificeringen. Het is ANSI goedgekeurd en wil het vermogen van de aanvrager valideren om de kennis en vaardigheden toe te passen die nodig zijn om te voldoen aan ISO 17024. Met andere woorden, de aanwezigheid van dit certificaat op uw CV toont uw beveiligingsvaardigheden, begrip en integriteit aan om onder alle omstandigheden taken met betrekking tot beveiliging uit te voeren. Het examen bevat prestatiegerelateerde vragen waarmee het zich onderscheidt van de rest.

2. CompTIA Security+ behoeft geen voorbehoud:

Dit certificaat is beginnersniveau, wat betekent dat u geen jarenlange ervaring in het domein nodig hebt voordat u eraan begint. Het gevolg hiervan is dat u met een Security+ certificaat overal uw carrière kunt voortzetten. Hierdoor kunnen verschillende professionals uit andere domeinen die hun carrière in het cybersecurity domein willen voortzetten, eerst met dit certificaat aan de slag.

Er is geen verplichte noodzaak voor het certificeringsexamen. De enige suggestie is dat testnemers ten minste twee jaar netwerk- en beveiligingswerkervaring moeten hebben om hun prestaties te verbeteren. Als u slaagt voor de CompTIA Network+ Certificering, zal dit het voordeel van hoger niveau hebben. Als u echter geen praktijkervaring hebt, kunt u toch het gewenste resultaat behalen. U kunt zich hiervoor ook eenvoudig trainen bij OEM.

3. CompTIA Security+ is een leverancier-neutraal certificaat:

De reden voor de hoge populariteit onder de professionals is dat Security+ een vendor-neutrale certificering is. Het maakt niet uit welk product u wilt beheersen, CompTIA Security+ Training past perfect. Certificeringen zijn niet beperkt tot bepaalde technologieën of beveiliging van specifieke leveranciers. Het omvat algemene basiskennis en cybersecurity componenten. De vaardigheden en het lesmateriaal die u ontvangt op het moment van de startvan certificering zullen ervoor zorgen dat u een baan kunt krijgen in elk domein van cybersecurity.

4. CompTIA Security+ biedt ruime carrièregroei:

Specialisten met cybersecurity ervaring en accreditatie zijn erg populair bij private en publieke organisaties. Het CompTIA Security+ certificaat geeft u een voorsprong. Hiermee kunt u netwerkbeheer en beveiligingsfuncties in elke organisatie aannemen. U kunt de vaste keuze maken uit verschillende functies. Enkele van de carrière-gebieden die u kunt toepassen met uw Security+ certificaat zijn toegangscontrole en identiteitsbeheer, cryptografie, gegevensbeveiliging, compliance en operationele beveiliging en bedreigingen en kwetsbaarheden.

5. CompTIA Security+ biedt een enorm inkomstenpotentieel:

Professionals met deze certificaten verdienen beter dan hun niet-gecertificeerde tegenhangers. Een gecertificeerde professional die ook enkele jaren ervaring heeft, heeft zelfs de mogelijkheid om nóg meer te verdienen. Het is belangrijk op te merken dat iemands salaris ook afhangt van vele andere elementen dan certificering. Certificering speelt echter een belangrijke rol in het potentieel voor het genereren van inkomen.

6. CompTIA Security+ biedt de mogelijkheid om in overheidsinstellingen te werken:

Als u netwerken of een cybersecurity carrière bij de overheid wilt verkennen, zal het Security+ certificaat dit voor u mogelijk maken. 

Conclusie

De CompTIA Security+ certificering heeft veel voordelen. Deze certificering is het beste als u een nieuwkomer bent in het IT-domein. U kunt trainingscursussen, oefentests, examens en vele andere hulpmiddelen bekijken om u te helpen het meeste uit uw training te halen. Als het gaat om de voorbereiding op het SY0-501 examen, vindt u genoeg middelen bij OEM. Wij bieden de beste online training voor Security+ die professionals helpt zich voor te bereiden op certificeringsexamens, samen met eenvoudig te begrijpen en diepgaande inhoud. Dit kan uw carrière-route veranderen en uw verdiensten vergroten. U kunt naar een hoger doel gaan wanneer u uiteindelijk Security+ Credential verdient.

https://www.officeelearningmenu.nl/nl/ict-trainingen/comptia/