Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Top 10 CloudOps Programmeertalen voor 2023

Gepubliceerd op 28-12-2022 Door OEM Office Elearning Menu
Top 10 CloudOps Programmeertalen voor 2023

Om computertoepassingen te creëren worden programmeertalen gebruikt. Om betere resultaten te bereiken, is het cruciaal om voor CloudOps datageoriënteerde programmeertalen en technologieën te gebruiken in plaats van algemene. CloudOps Programmeertalen zijn essentieel voor de uitvoering van cloudoperaties, waaronder een verscheidenheid aan netwerk-, beveiligings-, prestatie-, apparaatbeheer-, helpdesk- en andere taken die cloud-native apps en onderliggende infrastructuur onderhouden.

De melding wordt verstuurd en CloudOps kan zelfs de nodige handelingen verrichten om het IP-adres te blokkeren. Deze taken en corrigerende maatregelen kunnen door cloud operations worden geautomatiseerd, zodat de eindgebruiker geen problemen ondervindt bij het gebruik van cloudapplicaties en -gegevens.

Top 10 CloudOps programmeertalen voor ontwikkelaars om te leren in 2023:

  1. JavaScript: Voor de meeste bedrijven vereist programmatic provisioning van cloudgebaseerde infrastructuur toegangssleutels of SSH-verbindingen. Het verbruiken van cloud-gebaseerde resources past uitstekend bij client-side JavaScript. Voor automatisering en resource provisioning is een server-side taal nodig.
    Bekijk meteen onze JavaScript trainingen >> 
  2. Node.js: Hiermee kunnen bedrijven client- en server-side cloudfuncties onder één dak combineren. Bovendien maken Node.js en zijn ondersteuning voor JavaScript het een geschikte keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar één taal die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.
  3. Python: Met Python kunnen programmeurs scripts maken die snel infrastructuur leveren met behulp van SDK's van leveranciers. SDK-upgrades voor Python krijgen voorrang wanneer nieuwe mogelijkheden van het cloudplatform worden vrijgegeven dankzij de SDK's die door de grote cloudleveranciers worden aangeboden.
    Bekijk meteen onze Python trainingen >>
  4. C-taal: De mogelijkheid om IaaS- en PaaS-API's aan te roepen is slechts één aspect van het gebruik van C in de cloud nodig, ook al bieden alle grote cloudleveranciers volledige SDK-ondersteuning voor de taal. De technische infrastructuur ter ondersteuning van de cloud is grotendeels in C gemaakt.
    Bekijk meteen onze C-taal trainingen >>
  5. Go: U kunt Go gebruiken om infrastructuur te provisioneren en administratieve klusjes te automatiseren die met de cloud te maken hebben, omdat alle grote cloudleveranciers een Go SDK aanbieden om met hun IaaS API's te communiceren.
    Bekijk meteen onze Go trainingen >>
  6. Java: Veel bedrijven hebben momenteel een pool van getalenteerde Java-ontwikkelaars in dienst. U hoeft niet te eisen dat uw werknemers een nieuwe taal leren om Google Cloud of AWS API's te gebruiken in uw automatiseringsscripts of continuous delivery-pijplijnen, omdat beide grote cloudleveranciers Java SDK's aanbieden.
    Bekijk meteen onze Java trainingen >>
  7. .NET: Het is een middle-tier framework dat getest is en connectoren heeft voor elke vorm van back-end resource. Daarom is het een fantastische optie voor het creëren van microservices en RESTful API's die verschillende onderdelen van de architectuur van een organisatie met elkaar verbinden.
  8. Ruby: Voor beginners is het een geweldige computertaal voor cloudnetwerken. Het biedt aanzienlijke voordelen omdat het zo'n enorm ecosysteem is. Inzicht in Ruby opent talloze kansen op het gebied van cloudtechnologie omdat het zoveel tools biedt voor het maken van verschillende apps en meer dan 60.000 bibliotheekfuncties heeft om uit te kiezen.
    Bekijk meteen onze Ruby training >>
  9. PHP: Het is de ideale taal voor iedereen die in de cloud wil werken omdat het eenvoudig te leren en te manipuleren is. Veel programmeurs houden van PHP omdat het de ontwikkeling van apps met dynamische functies vergemakkelijkt.
    Bekijk meteen onze PHP training >>
  10. ASP.NET: Hiermee kunnen programmeurs applicaties bouwen die werken op alle cloud computing-platforms. Bovendien produceert deze taal eigentijdse, snelle en schaalbare toepassingen.
    Bekijk meteen onze ASP.NET trainingen >>

Dit zijn de top 10 CloudOps programmeertalen voor ontwikkelaars om te leren in 2023. Aangezien CloudOps programmeren veel verschillende vormen kan aannemen, kunnen back-end ontwikkelaars het interpreteren als het creëren van een cloud-native applicatie of het implementeren van continuous delivery voor een verzameling gekoppelde microservices. Het kan het creëren van een Angular- of React-applicatie inhouden die gebruikmaakt van in de cloud gehoste bronnen voor webontwikkelaars.

Welke programmeertaal gaat u leren in 2023?